Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Locked

Sta Mislite o Mogucem Novom Rata ili Podjeli Bosne?

Da. Moguc je.
47
31%
Ne. Nije Moguc.
50
33%
Ne znam sta da Mislim.
20
13%
Ocekujem Novi Rat.
8
5%
Prizeljkujem Novi Rat.
14
9%
Svejedno mi je.
13
9%

Total votes: 152

Naslovnica

#326 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by Naslovnica »

LBVIEW wrote:
Naslovnica wrote:Da ponovim i dodam par riječi...

Evo pokušavam da zamislim situaciju da se, na neki način, zarati.
Naravno, opet se može očekivati agresija s desne strane.
Ko će stati na crtu protiv organizovane vojske Srbije? Bošnjačka komponenta OSBiH?
Debilna omladina koja po čitav dan dudla nargile? Youtuberi? Ovi što se igraju airsoft rata?
Ne budimo smiješni.
Oni koji su šta vrijedili su, ili ispod zemlje, ili su okačili kalaš o klin i ne namjeravaju ginuti za ratne profitere i političare. Jedino u slučaju da se brani kućni prag, ali je slabo osalo Bošnjačkih kućnih pragova istočno od Sarajeva. To su sada mahom vikndice, a Istočna Bosna se preselila u Sarajevo i okolinu. Čast pojedincima.
I ovi pojedinci iz bošnjačkog korpusa što sanjaju i prizivaju nekakve akcije tipa Oluje i sl, od toga nema ništa.
Prije će se BiH mirno podijeliti, nego što će zapucati. Jesu teške riječi, ali to je sam moje lično mišljenje, neka se niko ne uvrijedi.
A neće se desiti ni jedno, ni drugo.
Ako se uzdamo u stranu intervenciju, zasigurno i oni koji bi izazvali sukobe isto to očekuju.
Mišljenja sam da sukoba može biti jedino ako strane sile to dozvole, ali bi eventualni sukob, nažalost, rezultirao konačnom podjelom BiH. Jer je podjela svima u interesu, osim Bošnjacima, a oni su se toliko politički, moralno i na svaki drugi način srozali da ne bi imali snage da opet sačuvaju BiH u njenim današnjim granicama.
Moja poenta je da nema rata bez dozvola stranih sila.
Opletite.
Eto te ko Dodik o "mirnom razdruzivanju", a lafo Bosanac, antitoras i tako to. :D
Inace, na Balkanu su se i dosad teritorije poklanjale bez rata. :-)
A poenta je da nemas pojma sta pricas- cas nema rata i mirna podjela , cas bit ce rat ako strane sile dozvole, uz zakljucak vidovite Mare kako je rezultat isti -podjela, uz ono obavezno: " ja Bosanec to ne zelim, ali nazalost..." :mrgreen:
Ti možeš stavljati koliko god smajlija želiš, i bilo koje vrste, to neće ništa promijeniti.
Ako se deklarišem za Bosanca, je li to znači da moram biti subjektivan, a ne objektivan, da moram lagati sebe i druge, ubjeđivati sebe i druge da baš i nije kako jeste, i slične stvari?
Očito je da imamo različite poglede na bosanstvo i patriotizam.
Iskreno, meni jedna dječja suza nije vrijedna cijele Bosne i Hercegovine, kolika god da je - pod uslovom da se ne brani kućni prag od agresora, bilo koje vrste.
Ja sam BOSANAC, ali realan.
Ti možeš i trebaš imati svoje mišljenje, možemo se ne slagati, imati različite poglede, ali ja nikada neću ići linijom "joj Hamo vidi mu glave", nego argumentima i dijalogom. Uvijek sam spreman da uvažim tuđe mišljenje, da promijenim svoje mišljenje, nemam problema s tim, ali imam problema s argumentima tipa "eto te ko Dodik" i "joj Hamo vidi mu glave".
Poyy!
LBVIEW

#327 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by LBVIEW »

Dobro Nebojsa, zar ti stvarno vjerujes kako tom "realnom" pricom, a u biti wishfull thinking spikom, mozes nekog prevariti? :lol: Tvoja "realnost na terenu" je ona koja kaze kako su "Bosnjaci jadni, moralno posrnuli, nenaoruzani, siromasni i nemocni" , te se nece moci suprostaviti podjeli. Dok, s druge strane svaki Sjbin ima mig(doduse bez akumulatora :D ), zaradjuje 3 milje evra :mrgreen: , a moral ko kod Svabe 41-e.
Rani sina pa salji na vojsku, Nebojsa, nema nista od mirne podele.
Naslovnica

#328 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by Naslovnica »

LBVIEW wrote:Dobro Nebojsa, zar ti stvarno vjerujes kako tom "realnom" pricom, a u biti wishfull thinking spikom, mozes nekog prevariti? :lol: Tvoja "realnost na terenu" je ona koja kaze kako su "Bosnjaci jadni, moralno posrnuli, nenaoruzani, siromasni i nemocni" , te se nece moci suprostaviti podjeli. Dok, s druge strane svaki Sjbin ima mig(doduse bez akumulatora :D ), zaradjuje 3 milje evra :mrgreen: , a moral ko kod Svabe 41-e.
Očekivao sam nešto makar malo više smisleno, ali si ostao dosljedan sebi.
Uopšte nisi vrijedan replike.
foe
LBVIEW

#329 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by LBVIEW »

Naslovnica wrote:
LBVIEW wrote:Dobro Nebojsa, zar ti stvarno vjerujes kako tom "realnom" pricom, a u biti wishfull thinking spikom, mozes nekog prevariti? :lol: Tvoja "realnost na terenu" je ona koja kaze kako su "Bosnjaci jadni, moralno posrnuli, nenaoruzani, siromasni i nemocni" , te se nece moci suprostaviti podjeli. Dok, s druge strane svaki Sjbin ima mig(doduse bez akumulatora :D ), zaradjuje 3 milje evra :mrgreen: , a moral ko kod Svabe 41-e.
foe
A ti, s tim nebulozama, ovaj analizom stanja na terenu, smislen? :D
Naslovnica

#330 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by Naslovnica »

LBVIEW, who is currently on your ignore list, made this post.
Display this post.
8-) :lol:
Džaba trošiš tastaturu. 8-)
Streptokok

#331 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by Streptokok »

Naslovnica wrote:[

foe
evo da ti i ja potvrdim, u srbiju možete samo u opancima.
dulekrele

#332 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by dulekrele »

Ko će stati na crtu protiv organizovane vojske Srbije? Bošnjačka komponenta OSBiH?
Debilna omladina koja po čitav dan dudla nargile? Youtuberi? Ovi što se igraju airsoft rata?
Ne budimo smiješni.
Oni koji su šta vrijedili su, ili ispod zemlje, ili su okačili kalaš o klin i ne namjeravaju ginuti za ratne profitere i političare. Jedino u slučaju da se brani kućni prag, ali je slabo osalo Bošnjačkih kućnih pragova istočno od Sarajeva. To su sada mahom vikndice, a Istočna Bosna se preselila u Sarajevo i okolinu. Čast pojedincima.
I ovi pojedinci iz bošnjačkog korpusa što sanjaju i prizivaju nekakve akcije tipa Oluje i sl, od toga nema ništa.
Prije će se BiH mirno podijeliti, nego što će zapucati. Jesu teške riječi, ali to je sam moje lično mišljenje, neka se niko ne uvrijedi.
Ako se uzdamo u stranu intervenciju, zasigurno i oni koji bi izazvali sukobe isto to očekuju.
Mišljenja sam da sukoba može biti jedino ako strane sile to dozvole, ali bi eventualni sukob, nažalost, rezultirao konačnom podjelom BiH. Jer je podjela svima u interesu, osim Bošnjacima, a oni su se toliko politički, moralno i na svaki drugi način srozali da ne bi imali snage da opet sačuvaju BiH u njenim današnjim granicama.
Opletite.
a sto se moguci rat povezuje samo sa bosnjacima? svi kazu nemaju bosnjaci snage ni moci da ratuju. imaju li srbi muda i moci da pokrenu otcjepljenje? to je pitanje koje je bitnije od svih drugih. na srecu nemaju pa mozete mirno spavati. do kada vidjet cemo.
Last edited by dulekrele on 16/11/2017 10:19, edited 2 times in total.
Obi Wan Bosnian

#333 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by Obi Wan Bosnian »

Okolnosti koje idu na ruku teoriji "rat počinje u proljeće 2018-te":

1. od prošlog rata prošle 23 godine. Između prvog i drugog svjetskog rata su također 23 godine.
2. urađen popis stanovništva i objavljeni rezultati. I prošli rat je počeo nakon popisa stanovništva koji je onda korišten za crtanje karti podjele.
3. završena suđenja u Hagu i time stavljena tačka na prošli rat.
4. da bi Srbija ušla u EU treba se odreći Kosova a zauzvrat će tražiti RS.
5. Bakiru je ovo zadnji mandat. Ko zna hoće li ikada više biti u šansi da bude "prvi u Bošnjaka". Ako misli da ga istorija zapamti kao važnu ličnost "its now or never". Ne kažem da će Bakir početi rat ali isto tako sumnjam da će biti popustljiv i saburli so to speak.
6. Problematiziranje izbornog zakona od strane Ustavnog suda i njegovih stranih sudaca dovest će do velike krize pa čak i dovesti u pitanje implementaciju izbora. Ovo su strane sudije morale znati i morali su znati da time proizvode veliku krizu. Činjenica da su to ipak uradili baca sumnju da im je možda kriza u interesu.
itd.

Ne kažem da će rata biti ali ako će ga biti 2018-ta i 2019-ta su definitvno moguće godine početka istog. Svi uslovi su tu ali naravno sve zavisi od interesa velikih. Kao i uvijek.
Naslovnica

#334 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by Naslovnica »

Streptokok wrote:

foe
Ti nisi na foe listi, pa da ti odgovorim.
Kakve opanke spominješ, ja opanke u životu nisam vidio, osim na slikama?!
Ni ćaća ni mati, a ni njihovi ćaća i mati ih nisu nosili, zašto bih ja?! :lol:
Samo Josef Seibel i Skechers drug moj...
Ne idem ja nigdje s Alipašinog, đe ću u guzicu, k'o željan me neko.
Kakve prenose pojedinci ovdje imaju, pa to je za ne povjerovat. :-)
Naslovnica

#335 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by Naslovnica »

dulekrele wrote:

Ne budimo smiješni.
Opletite.
a sto se moguci rat povezuje samo sa bosnjacima? svi kazu nemaju bosnjaci snage ni moci da ratuju. imaju li srbi muda i moci da pokrenu odcjepljenje? to je pitanje koje je bitnije od svih drugih. na srecu nemaju pa mozete mirno spavati. do kada vidjet cemo.
Naravno da Srbi nemaju muda da pokrenu otjepljenje.
Streptokok

#336 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by Streptokok »

Naslovnica wrote:
Streptokok wrote:

foe
e onda da zamolim da i mene dodaš na tu svoju foe listu.

a ti kad ti četnici iz lukavice dođu u pljačku i klanje probaj sa oprobanim receptima "ko nas bre zavadi" "lug u oči" i sl.
dosada_ziva

#337 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by dosada_ziva »

bilo bi dobro da se zarati.

Moj plan je pravac mostar - Siroki - Posusje - vinjani - Imotski - Split - trajektom u Ankonu i onda za Njemacku, ili Svicarsku naprimjer

BAKIRE JEBEM TI PLEME, TI SVOJU DJECU POSALJI DA RATUJU, JEBEM TI MATER BOLESNU
BlueBlood

#338 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by BlueBlood »

Naslovnica

#339 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by Naslovnica »

Streptokok wrote:
Naslovnica wrote:
Streptokok wrote:
e onda da zamolim da i mene dodaš na tu svoju foe listu.

a ti kad ti četnici iz lukavice dođu u pljačku i klanje probaj sa oprobanim receptima "ko nas bre zavadi" "lug u oči" i sl.
Hahahahha...pa mislim...dokle više momci?!?!?! :lol: :lol: :lol:
Neće četnici nigdje iz Lukavice, znaju da se ne bi dobro proveli. :thumbup:

Za tebe i slične tebi, vezano za vaše komunikacijeske "vještine", predložio bih da kontaktirate Tarika Dautovića:

https://www.radiosarajevo.ba/biznis/kom ... voj/281651
https://www.facebook.com/Self.Develop.Center/

Tri su osnovne djelatnosti kojima se firma bavi: komunikacijske vještine – javni nastup i govorništvo, komunikacija i izgradnja stabilnih i kvalitetnih međuljudskih odnosa u kompaniji, te liderstvo – postavljanje ciljeva i način realizacije, organizacijske vještine, određivanje i postavljanje prioriteta, lično brendiranje i izgradnja samopouzdanja, teambuilding aktivnosti, kako dati 'feedback'”, napomenuo je Dautović.
On je pozvao zainteresirane građane da posjete Facebook stranicu Centra za lični razvoj kako bi uvidjeli sadržaje koje nudi te pratili nove aktivnosti.
Misija Centra za lični razvoj je izgradnja novih vrijednosti.
Naš cilj je pomoći što više ljudi da otkriju svoje potencijale i da ostvare život kakav žele i o kakvom su sanjali. Mi nismo tvz. motivatori, niti motivacioni govornici; mi smo obični ljudi koji su otkrili svoje potencijale i počeli da žive život kakav su željeli, a ne kakav su nam drugi nametali. Stoga i drugima želimo pomoći da to postignu i ostvare", piše u opisu ove firme na Facebook stranici.

Ili ste već prošli kroz tu školu?! :lol: :lol: 8-)

p.s. hoš i ti na foe?
dulekrele

#340 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by dulekrele »

dosada_ziva wrote:bilo bi dobro da se zarati.

Moj plan je pravac mostar - Siroki - Posusje - vinjani - Imotski - Split - trajektom u Ankonu i onda za Njemacku, ili Svicarsku naprimjer

a sto to Bakiru psujes? rekao je ono sto svaki normalan bosanac misli. Ako dode do nasilnog odvajanja cetniteta da ce biti rat. Jel ti mislis da nece. druga je stvar sto se nikome istinski ne ratuje ali nije se bosnjacima ni '92 pa se na kraju moralo.
zato se ti odmah fataj trajekta koji ces nam kurac uopste ovdje.
Naslovnica

#341 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by Naslovnica »

U stvari, već si me pitao za foe.
Jutros sam plaho raspoložen, ispunjavam želje.
Pošto upravo ideš na foe, žao mi je što ti ovaj put neću moći ispuniti i neku muzičku želju. 8-)
Haj manet!
pirpa

#342 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by pirpa »

Image

mi se umoriti necemo ...
dosada_ziva

#343 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by dosada_ziva »

dulekrele wrote:

a sto to Bakiru psujes? rekao je ono sto svaki normalan bosanac misli. Ako dode do nasilnog odvajanja cetniteta da ce biti rat. Jel ti mislis da nece. druga je stvar sto se nikome istinski ne ratuje ali nije se bosnjacima ni '92 pa se na kraju moralo.
svakako da cu se fatat trajekta.

a tebe i slicne ostavljam ovdje da trunete, valjda ce vam braca turci poslat koji paket humanitarne, ipak ostavljeni ste im u amanet
dulekrele

#344 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by dulekrele »

samo ti idi takvih miseva nam je pun kurac.
undefined007

#345 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by undefined007 »

Ni jedno, ni drugo nije moguće, bar ne sada. Prvo kako misle i šta misle sa Brčko distriktom ? Drugo ako misle da će ljudi iz Sarajeva mirno gledati kako se postavljaju barikade i prelazi iznad SA varaju se jer niko neće dozvoliti granicu Srbije na Trebeviću. Treće, nemaju podršku zapadnih sila, vidjeli smo kako je Katalonija prošla. Ona ima 20x veća prava da se otcjepi pa ništa. Status quo će još dugo ovdje da vlada jer to svima odgovara.
Last edited by undefined007 on 16/11/2017 10:57, edited 2 times in total.
hAZNADAR

#346 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by hAZNADAR »

Ne budimo smiješni.
Opletite.
Naravno da nema rata bez dozvole sila i sva tvoja prica je za scenario koji se nece desiti.

A i da se nekim cudom desi - tesko da bi veseli Bosanci imali prosperiteta na frtalju Bosne i granicnim rampama pored svojih carsija. Tvoja prica ima smisla da se bosnjacki dio ili dio sa bosnjackom vecinom prostire na vecini BiH, da je kompaktan i povezan sa izlazima,... a da je RS recimo samo u Semberiji ili istocnoj Bosni. Tada bi Bosnjaci mogli preziviti secesiju i reci da se ne isplati ginuti za ideale.
Medjutim, kako stvari stoje - bosnjacki bioloski opstanak zavisi od cjelovitosti cijele drzave i nesmetanog protoka ljudi, robe, novca,.. i svih resursa na raspolaganju.
Svedes li BiH samo na geto na potezu Sarajevo-Tuzla plus bihacka enklava - nece ti debilna omladina imati sta dudlati, youtubati, country strikati, airsoftati,... a veseli Bosanci nece moci kriviti fasisticke Bosnjake sto je gore neg sto je bilo.

To je sta bi bilo kad bi bilo. A do tog scenaria nece doci. Zato je suplja i tvoja prica o besmislu branjenja Bosne i moja prica o neminovnosti toga(plus kao dijasporac nemam ni moralno pravo prizivati rat). Realnije je da diskutujemo o prezivljavanju u slucaju da asteroid pljusne u okean. Za rat u Bosni prvo sto sam kazes treba dozvola sila(koje su usput receno dosta i ulozile i imaju akcija, kapitala,..) - a drugo sam pogled na kartu onemogucava samim Srbima da bas po tim granicama odcijepe entitet, Bosnjacima da bas po tim granicama prezive, a Hrvati ne mogu ni nacrtati svoju granicu.

I nemoj brate molim te vise zloupotrebljavati, krasti,... to lijepo bosansko ime za fgr.
PM72

#347 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by PM72 »

dulekrele wrote:

Fazon je što su nam 1992 došli tenkovima pred vrata a da nisu,nikad se Bošnje ne bi uhvatile puške.Da su Srbi bili pametni da ne diraju narod,ne pale,siluju i pljačkaju,Bošnje bi legle k'o "kuja pod hambar".

Sad bi trebalo da mi njih "zaganjamo" u slučaju secesije.Ja prvi neću niti imam želju da "oslobađam" vikendašima dedovinu.
Hajvan

#348 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by Hajvan »

dosada_ziva wrote:
dulekrele wrote:

svakako da cu se fatat trajekta.

a tebe i slicne ostavljam ovdje da trunete, valjda ce vam braca turci poslat koji paket humanitarne, ipak ostavljeni ste im u amanet

takvima se smijesi ova sudba kleta:
opcija A: ufacen od strane VehBiAj-a na prvom punktu i poslan opsan trotilom duboko u nepriajateljsku liniju (recimo BG) te deledirigovano deatomizirati u gomili neprijatelja (45% mogucnost)
opcija B: ufacen od strane braca rvata i zatovren u neki od za u tu svrhu otvorenih ‘sabirnih centara’ (43% mogucnost)
opcija C: dokopao se navedenog trajekta (2% sanse)
Naslovnica

#349 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by Naslovnica »

hAZNADAR wrote:

Ne budimo smiješni.
Opletite.
Naravno da nema rata bez dozvole sila i sva tvoja prica je za scenario koji se nece desiti.

A i da se nekim cudom desi - tesko da bi veseli Bosanci imali prosperiteta na frtalju Bosne i granicnim rampama pored svojih carsija. Tvoja prica ima smisla da se bosnjacki dio ili dio sa bosnjackom vecinom prostire na vecini BiH, da je kompaktan i povezan sa izlazima,... a da je RS recimo samo u Semberiji ili istocnoj Bosni. Tada bi Bosnjaci mogli preziviti secesiju i reci da se ne isplati ginuti za ideale.
Medjutim, kako stvari stoje - bosnjacki bioloski opstanak zavisi od cjelovitosti cijele drzave i nesmetanog protoka ljudi, robe, novca,.. i svih resursa na raspolaganju.
Svedes li BiH samo na geto na potezu Sarajevo-Tuzla plus bihacka enklava - nece ti debilna omladina imati sta dudlati, youtubati, country strikati, airsoftati,... a veseli Bosanci nece moci kriviti fasisticke Bosnjake sto je gore neg sto je bilo.

To je sta bi bilo kad bi bilo. A do tog scenaria nece doci. Zato je suplja i tvoja prica o besmislu branjenja Bosne i moja prica o neminovnosti toga(plus kao dijasporac nemam ni moralno pravo prizivati rat). Realnije je da diskutujemo o prezivljavanju u slucaju da asteroid pljusne u okean. Za rat u Bosni prvo sto sam kazes treba dozvola sila(koje su usput receno dosta i ulozile i imaju akcija, kapitala,..) - a drugo sam pogled na kartu onemogucava samim Srbima da bas po tim granicama odcijepe entitet, Bosnjacima da bas po tim granicama prezive, a Hrvati ne mogu ni nacrtati svoju granicu.

I nemoj brate molim te vise zloupotrebljavati, krasti,... to lijepo bosansko ime za fgr.
Sve jasno drug, drago mi je da si shvatio poentu moje priče i da nismo okrenuli po opancima i sl.
Niti priželjkujem rat, niti raspad BiH, niti bilo šta što bi bilo negativno za njenu budućnost i budućnost njenih stanovnika. Ko želi rat i raspad, dabogda mu se u kući ratovalo i dabogda mu se kuća raspala.
:thumbup:

Samo ne skontah ovo: "I nemoj brate molim te vise zloupotrebljavati, krasti,... to lijepo bosansko ime za fgr."? :)
Obi Wan Bosnian

#350 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by Obi Wan Bosnian »

undefined007 wrote: Treće, nemaju podršku zapadnih sila, vidjeli smo kako je Katalonija prošla.
Katalonija nije 100% jedinstvena šta hoće. RS jeste

Katalonski separatisti nisu imali nikakve oružane formacije na koje su mogli računati. Čak ni katalonsku policiju. Dodik može itekako računati na policiju RS-a pa čak i na dio Oružanih snaga (onaj dio koji dolazi iz RS-a). Čak šta više, ne postoji nikakva BH oružana formacija koja bi mogla uhapsiti Dodika u Banja Luci. Pučdemon je pobjegao iz Katalonije da ne bi bio uhapšen.

RS može čak računati i na podršku iz susjedne zemlje (Srbije). Katalonija nema takve susjedne zemlje.

RS nema podršku zapada ali ima Rusije. Katalinija nije imali podršku bilo koga. A da je podrška Rusije nekada važnija od podrške zapada pokazuje primjer Sirije.

Sve u svemu ne treba se zavaravati. Dodik i RS imaju PUNO veće šanse od Katalonije i to je jedina istina.
Locked