Ti možeš stavljati koliko god smajlija želiš, i bilo koje vrste, to neće ništa promijeniti.LBVIEW wrote:Eto te ko Dodik o "mirnom razdruzivanju", a lafo Bosanac, antitoras i tako to.Naslovnica wrote:Da ponovim i dodam par riječi...
Evo pokušavam da zamislim situaciju da se, na neki način, zarati.
Naravno, opet se može očekivati agresija s desne strane.
Ko će stati na crtu protiv organizovane vojske Srbije? Bošnjačka komponenta OSBiH?
Debilna omladina koja po čitav dan dudla nargile? Youtuberi? Ovi što se igraju airsoft rata?
Ne budimo smiješni.
Oni koji su šta vrijedili su, ili ispod zemlje, ili su okačili kalaš o klin i ne namjeravaju ginuti za ratne profitere i političare. Jedino u slučaju da se brani kućni prag, ali je slabo osalo Bošnjačkih kućnih pragova istočno od Sarajeva. To su sada mahom vikndice, a Istočna Bosna se preselila u Sarajevo i okolinu. Čast pojedincima.
I ovi pojedinci iz bošnjačkog korpusa što sanjaju i prizivaju nekakve akcije tipa Oluje i sl, od toga nema ništa.
Prije će se BiH mirno podijeliti, nego što će zapucati. Jesu teške riječi, ali to je sam moje lično mišljenje, neka se niko ne uvrijedi.
A neće se desiti ni jedno, ni drugo.
Ako se uzdamo u stranu intervenciju, zasigurno i oni koji bi izazvali sukobe isto to očekuju.
Mišljenja sam da sukoba može biti jedino ako strane sile to dozvole, ali bi eventualni sukob, nažalost, rezultirao konačnom podjelom BiH. Jer je podjela svima u interesu, osim Bošnjacima, a oni su se toliko politički, moralno i na svaki drugi način srozali da ne bi imali snage da opet sačuvaju BiH u njenim današnjim granicama.
Moja poenta je da nema rata bez dozvola stranih sila.
Opletite.![]()
Inace, na Balkanu su se i dosad teritorije poklanjale bez rata.![]()
A poenta je da nemas pojma sta pricas- cas nema rata i mirna podjela , cas bit ce rat ako strane sile dozvole, uz zakljucak vidovite Mare kako je rezultat isti -podjela, uz ono obavezno: " ja Bosanec to ne zelim, ali nazalost..."
Ako se deklarišem za Bosanca, je li to znači da moram biti subjektivan, a ne objektivan, da moram lagati sebe i druge, ubjeđivati sebe i druge da baš i nije kako jeste, i slične stvari?
Očito je da imamo različite poglede na bosanstvo i patriotizam.
Iskreno, meni jedna dječja suza nije vrijedna cijele Bosne i Hercegovine, kolika god da je - pod uslovom da se ne brani kućni prag od agresora, bilo koje vrste.
Ja sam BOSANAC, ali realan.
Ti možeš i trebaš imati svoje mišljenje, možemo se ne slagati, imati različite poglede, ali ja nikada neću ići linijom "joj Hamo vidi mu glave", nego argumentima i dijalogom. Uvijek sam spreman da uvažim tuđe mišljenje, da promijenim svoje mišljenje, nemam problema s tim, ali imam problema s argumentima tipa "eto te ko Dodik" i "joj Hamo vidi mu glave".
Poyy!