Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Nepass

#326 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by Nepass »

Kad god moram na posao nikako ustati, cim nedelja ja u 05:30 budan, ko da mi bas sejtan neda da spavam bar do 08:00
apsidejzi

#327 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by apsidejzi »

ovo_malo_duse wrote:Pisao sam ovo na nekoj temi o snovima cini mi se evo opet. Situacija iz rata. Dolazim kuci u nevrijeme, spremala se neka akcija pa nas pustili kuci da se presvucemo( sad kad o tome razmisljam kontam ko da su nas slali da se sa familijom posellamimo) helem bahnem ti ja na vrata kaze stara, znala sam da ces doci. Pitam staru kako znas, kaze rodica jedna naisla jutros pored kuce kaze sinoc te sanjala da si dosao kuci i rekla staroj. Kaze stara nije ovo prvi put. Kontam ja kakvi ba snovi 8 kopus radi znaju zene za akciju prije nas. Ali fakat poslije ovog svak puta kad sam trebao doci kuci zena me sanjala kako ulazim u kucu. Cak sta vise jedne prilike sam dosao kuci bez da je iko znao da cu doci i nadzem je pije jecmenusu sa starom kaze stara evo dosla xxxxx da mi kaze da ces doci sanjala te sinoc kako ulazis. Znam i da je nakog pjevca ili ti horoza spominjala ali se ne sjecam u kom kontekstu. Nije suplja fakat istina pricao sam sa njom o tome, uvjek isti san. 20 dana nista i noc prije nego cu ja doci kuci sanja isti san.
Bez zelje da omalovazavam tvoju pricu, ako mozes, pitaj majki (ako je jos uvijek ziva) koliko puta te sanjala a da nisi dosao. Majcina ljubav, strah i zebnja su cudo. Pogotovo kada je svjesna da si na liniji. Ja licno mislim da je ona tebe sanjala svaku noc a ispricala ti samo onda kada si dolazio...
ovo_malo_duse

#328 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by ovo_malo_duse »

apsidejzi wrote:
ovo_malo_duse wrote:Pisao sam ovo na nekoj temi o snovima cini mi se evo opet. Situacija iz rata. Dolazim kuci u nevrijeme, spremala se neka akcija pa nas pustili kuci da se presvucemo( sad kad o tome razmisljam kontam ko da su nas slali da se sa familijom posellamimo) helem bahnem ti ja na vrata kaze stara, znala sam da ces doci. Pitam staru kako znas, kaze rodica jedna naisla jutros pored kuce kaze sinoc te sanjala da si dosao kuci i rekla staroj. Kaze stara nije ovo prvi put. Kontam ja kakvi ba snovi 8 kopus radi znaju zene za akciju prije nas. Ali fakat poslije ovog svak puta kad sam trebao doci kuci zena me sanjala kako ulazim u kucu. Cak sta vise jedne prilike sam dosao kuci bez da je iko znao da cu doci i nadzem je pije jecmenusu sa starom kaze stara evo dosla xxxxx da mi kaze da ces doci sanjala te sinoc kako ulazis. Znam i da je nakog pjevca ili ti horoza spominjala ali se ne sjecam u kom kontekstu. Nije suplja fakat istina pricao sam sa njom o tome, uvjek isti san. 20 dana nista i noc prije nego cu ja doci kuci sanja isti san.
Bez zelje da omalovazavam tvoju pricu, ako mozes, pitaj majki (ako je jos uvijek ziva) koliko puta te sanjala a da nisi dosao. Majcina ljubav, strah i zebnja su cudo. Pogotovo kada je svjesna da si na liniji. Ja licno mislim da je ona tebe sanjala svaku noc a ispricala ti samo onda kada si dolazio...
To ti je mene drug zainteresovalo pa sam pitao. Obe su potvdile isto. Rodica je pressellila davno a mati to stalno ponavlja ni njoj to nikad nije bilo jasno. Znam da mi je mati jednom rekla, nikad nije dosla da kaze da te usnila a da nisi dosao. A sto je najcudnije isti san ja ulazim u kucu i nakog pjevca drzim. Tako nesto.
Plavo-bijeli

#330 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by Plavo-bijeli »

Evo već 2 sata čitam i to u ovo doba :-) Ispričat ću dvije paranormalne stvari koje su mi se desile na javi, a ostale koje su povezane sa snovima ću sutra pisati.

Imao sam 10ak godina, bila je nedjelja. Stara je dežurna bila, a stari je negdje izašao(danas znam da je išao na autopijacu, koju ne fula 20 godina :D) tako da sam kod kuće ostao sam. Izađem vani malo na romobilu i vrtio se oko škole, na povratku sretnem par drugova ispred nebodera, zovu me da igramo fudbala, hajde reko da odem od stana pa ću vani. Ulazim u stan kad čujem jasno i glasno glas koji me doziva (spooky glas) i kaže mi da uđem... ja bacam romobil, brže bolje zaključavam vrata i trčim niz stepenice. Što kaže Edo Majka : " Trebalo je dva sata
da se smirim, familiji da kazem
svi su mislili da umisljam
serem i da lazem"

Danas razmišljam šta bi bilo da sam rekao "ee evo me, ko je i šta hoćeš? :D "
Možda je sve bila neka igra mozga, nikad to neću moći objasniti. Druga priča nije igra mozga. OVo ne mogu objasniti, niti vjerujem da iko drugi na svijetu može objasniti, nekim racionalnim objašnjenjem, a ne religijskim.
Već sam o ovome pisao i dosta se raje zaje*avalo na moj račun, ali šta ima veze :-D .

Nedugo nakon što sam čitavo kućište rastavio i sastavio nove komponente, počelo mi se dešavati da se monitor sam od sebe ugasi, izgubi signal sa kompjuterom, te ne postoji način da dobije natrag signal osim ako se kompjuter restartuje. Ne bi ovo ništa bilo paranormalno, da se monitor isključivo nije gasio onog momenta kad se ja okrenem leđima u odnosu na njega. jedno 50 puta mi se ugasio u periodu od 2 mjeseca i niti jednom nije dok sam sjedio ispred kompjutera, ili radio za kompjuterom. Nije se nikada dešavalo da se ugasi dok sam u sobi i gledam tv. Samo kad ustanem od kompjutera i krenem negdje on se ugasi. Provjeravao kablove, reko da negdje nema nekakav kabal na kojeg nagazim dok se okrećem nema ... istraživao istraživao nema ni jedno logično riješenje. Nisam laik, bavim se programiranjem i opcenito sav posao oko kojeg se bavim je povezan sa kompjuterima. Počeo sam doslovno i pričati i svađati se sa tim "duhom" i doslovno ustanem iz stolice i krenem prema kuhinji i kažem mu na glas e hajde ili zavisi šta radim pa kazem nemoj molim te... Sjecam se jednom ustajem nisam ni metar odmakao ja brze bolje se okrenem kad vidim kako se gasi i pise no signal... Nakon određenog vremena sanjam kako postoji ko neki dim crni koji se kreće kroz moj stan, sad sam se evo naježio i sanjam ga kao da izlazi kroz prozor i kao kako izlazi kao da vrišti... nakon toga 2 sedmice se nije gasio ekran, da bi se počeo gasiti opet nakon što sam jednom drugu počeo pričati o tome i kao prisječao se toga. Sreća nije se zadržalo dugo nakon toga možda par dana i od tad do danas nikad se nije ponovilo. Inače nisam ništa promjenio, sve je isto ostalo, što od kablova, komponenti, softvera itd... Poslije sam zamjetio da ponekad kad stavim usb u jedan od prednjih usb portova na kučištu zna prouzrokovati to da se izgubi signal. Tad nisam koristio taj usb port, ko i kako je pravio taj spoj, nikad neću saznati... nadam se u stvari da neću, ako je paranormalno :D
Ko mi da racionalno objašnjenje častim večerom :D

Sutra pišem oko snova, dosta ih je bilo i religijskih, dok sam bio jako duboko u Islamu ,a i danas kao ateista nemam objašnjenje na iste. Sad kao ateista, sanjam isto redovno, ali sanjam gluposti kao da sam upoznao Lawrancea Kraussa :-) , te se ništa od snova ne ispunjava...
Plavo-bijeli

#331 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by Plavo-bijeli »

Istiniti snovi i događaji vezani za sport

Kao mali sam bio vjerni i veliki navijač Real Madrida. Prije nekih 10ak godina, Real je igrao protiv Mallorce na svom terenu i trebala im je pobjeda za titulu. Ja sanjam da će Real gubiti 0-1, te da će na kraju dobiti 3-1, a zanimljivo je da sam u snu gledao utakmicu na tvu i da treći gol nisam vidio, nego samo vidio navijače kako se raduju. U to vrijeme kompjuter i tv su mi bili u različitim prostorijama, te nakon što je Real zabio gol za 2-1, ja sam pojurio da napišem svima na tadašnjem MSNu i da se "pohvalim", trčim nazad u sobu kad vidim prikazuju navijače, real već zabio i treći gol. Kao i u snu, nisam ga vidio u isti momentar, nego samo navijače.

Bilo je još par slučajeva gdje sam tačno usnio rezultat, ne pamtim ih, pamtim da sam jednom sanjao da sam se u gradu družio sa Bekchamom, Ibrahimovićem, Ronaldinhom i još 5,6 igrača, te da su sutra svi oni zabili gol. Ili da je barem da ne lažem 7/8 igrača koje sam sanjao tu noć zabilo gol.

Prije neke 3 godine, ja ležim i kunjam, na tvu uključena Arena Sport, ako se ne varam igraju Lazio Milan i rezultat je 0-1. Ne pratim Seriju A pa i ne pratim utakmicu, nego malo osluškujem dok ne zaspem. Pred kraj poluvremena u glavu mi dolazi tako jasna slika 2-1 konačan rezultat, golovi u 78' i 83'. Ja ne mogu da vjerujem da sam tako jasno dobio sliku u glavi i ne znam šta ću sad. Odem na wwin, kvota između 11-15 ne sjećam se, uplatio 2,5km što sam imao, vjerovatno da sam više imao na računu opet ne bi uplatio veću cifru od te. Gledam utakmicu, pritišće ih Milan i gol visi u zraku da bude 0-2 a ja hladno tako gledam isto ko da gledam reprizu i tolko sam uvjeren da neće im Milan zabiti gol. 78 minuta 1-1. Gledam i ne vjerujem, pa jel moguće. Reko možda ostane 1-1, možda bude 1-2. Jok, 2-1 83 minuta kao što sam imao i "viziju". Sad sam već isprepadan i nadam se da će pasti još jedan gol, nek padnem na kladionici, ipak ne... završi onako kako sam i znao da će završiti. Vjerovatno bi mogao naći ovu uplatu na wwinu, pod uslovom da čuvaju tako daleke uplate.

Nekad u ovom periodu kad sam sanjao Real Madrid, pred spavanje mi dolaze brojevi u glavu za Loto, te ih napišem 6 na papir, kažem mami da ih uplati. Pred izvlačenje pitam je da li je uplatila kaže nije.. ja iznerviran... prvi broj imam... drugi broj imam gledam i ne vjerujem... treći broj imam.... poslije nisam ništa više imao, ali me zanima šta bi bilo da sam uplatio, da li bi izašlo ovih 6 brojeva, jesam li time što nisam uplatio poremetio budućnost i slično :D Ono kao u paralelnim svjetovima :D

EDIT:

Ipak nije bilo riječ o Laziju, a i ulog je bio dosta manji haha:
Image

P.S evo i danas je Milan dobio 2-1, a gubio je 0-1 :lol:
kombajn

#332 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by kombajn »

Plavo-bijeli wrote:Istiniti snovi i događaji vezani za sport

Kao mali sam bio vjerni i veliki navijač Real Madrida. Prije nekih 10ak godina, Real je igrao protiv Mallorce na svom terenu i trebala im je pobjeda za titulu. Ja sanjam da će Real gubiti 0-1, te da će na kraju dobiti 3-1, a zanimljivo je da sam u snu gledao utakmicu na tvu i da treći gol nisam vidio, nego samo vidio navijače kako se raduju. U to vrijeme kompjuter i tv su mi bili u različitim prostorijama, te nakon što je Real zabio gol za 2-1, ja sam pojurio da napišem svima na tadašnjem MSNu i da se "pohvalim", trčim nazad u sobu kad vidim prikazuju navijače, real već zabio i treći gol. Kao i u snu, nisam ga vidio u isti momentar, nego samo navijače.

Bilo je još par slučajeva gdje sam tačno usnio rezultat, ne pamtim ih, pamtim da sam jednom sanjao da sam se u gradu družio sa Bekchamom, Ibrahimovićem, Ronaldinhom i još 5,6 igrača, te da su sutra svi oni zabili gol. Ili da je barem da ne lažem 7/8 igrača koje sam sanjao tu noć zabilo gol.

Prije neke 3 godine, ja ležim i kunjam, na tvu uključena Arena Sport, ako se ne varam igraju Lazio Milan i rezultat je 0-1. Ne pratim Seriju A pa i ne pratim utakmicu, nego malo osluškujem dok ne zaspem. Pred kraj poluvremena u glavu mi dolazi tako jasna slika 2-1 konačan rezultat, golovi u 78' i 83'. Ja ne mogu da vjerujem da sam tako jasno dobio sliku u glavi i ne znam šta ću sad. Odem na wwin, kvota između 11-15 ne sjećam se, uplatio 2,5km što sam imao, vjerovatno da sam više imao na računu opet ne bi uplatio veću cifru od te. Gledam utakmicu, pritišće ih Milan i gol visi u zraku da bude 0-2 a ja hladno tako gledam isto ko da gledam reprizu i tolko sam uvjeren da neće im Milan zabiti gol. 78 minuta 1-1. Gledam i ne vjerujem, pa jel moguće. Reko možda ostane 1-1, možda bude 1-2. Jok, 2-1 83 minuta kao što sam imao i "viziju". Sad sam već isprepadan i nadam se da će pasti još jedan gol, nek padnem na kladionici, ipak ne... završi onako kako sam i znao da će završiti. Vjerovatno bi mogao naći ovu uplatu na wwinu, pod uslovom da čuvaju tako daleke uplate.

Nekad u ovom periodu kad sam sanjao Real Madrid, pred spavanje mi dolaze brojevi u glavu za Loto, te ih napišem 6 na papir, kažem mami da ih uplati. Pred izvlačenje pitam je da li je uplatila kaže nije.. ja iznerviran... prvi broj imam... drugi broj imam gledam i ne vjerujem... treći broj imam.... poslije nisam ništa više imao, ali me zanima šta bi bilo da sam uplatio, da li bi izašlo ovih 6 brojeva, jesam li time što nisam uplatio poremetio budućnost i slično :D Ono kao u paralelnim svjetovima :D

EDIT:

Ipak nije bilo riječ o Laziju, a i ulog je bio dosta manji haha:
Image

P.S evo i danas je Milan dobio 2-1, a gubio je 0-1 :lol:
Jarane, de kad usnijes sljedeci put nesto, javi mi se, platicu ti dojavu :lol:
RtrnOfSalisbury

#333 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by RtrnOfSalisbury »

ima tu njesto, navescu dva primjera i moram rijet da sam osto zapanjit. primjer prvi: na temi o ivanu perjaru sam predlozio sencetu da na njegov tv zovne jelenku karleus, po zanimanju prijateljca bosne i ivan perjara dje bi jelenka mogla otpjevat koja gora ivo za perjara i pricat neke pametne stvari za sire narodne mase (akording tu forum ona ja kadra za tak nesto). kad ono na iznenadjenje zadnju subotu je prijedlog usvojit i ostvaren, karleus je bila na dnevniku, i to vec treci put :shock: perjana nije bilo ali i jelenka je previse. naso sam navedeni dogadjaj i obavezno uvest to u knjige: kako se pravi dobar dnevnik. inace jelenka se prozvala diva, sto je sigurno skraceno od divokoza. mozda bi sence mogo jelenku angazovat svaki dnevnik, makar da cita vremensku prognozu.
primjer drugi: njesto sam piso kak bi trebalo izmislit kondome za zene, namjerno sam izbjegavo rijec kurton i taman napisem kondom kad ono neki glas kaze kurtoni, ja opet kondomi on opet kurtoni i onda sam skonto da nesto nije u redu. ponovo se odvazim i napisem kondomi kad taj glas kazuje: eto to je bila irene kurtoni, ja pogleda tv kad ono stvarno irene kurtoni taman zavrsila trku. e pa nemere bit slucajno da ebe rak raka :?
rodjeni_95

#334 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by rodjeni_95 »

Plavo-bijeli wrote:Istiniti snovi i događaji vezani za sport

Ti k'o Zadro U NMK :lol:

Inace :thumbup: za price
stetoskop
Grijem se na: Fujitsu 12llce
Vozim: Traktor, ide j€bi ga

#335 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by stetoskop »

Plavo-bijeli wrote: Nedugo nakon što sam čitavo kućište rastavio i sastavio nove komponente, počelo mi se dešavati da se monitor sam od sebe ugasi, izgubi signal sa kompjuterom, te ne postoji način da dobije natrag signal osim ako se kompjuter restartuje. Ne bi ovo ništa bilo paranormalno, da se monitor isključivo nije gasio onog momenta kad se ja okrenem leđima u odnosu na njega. jedno 50 puta mi se ugasio u periodu od 2 mjeseca i niti jednom nije dok sam sjedio ispred kompjutera, ili radio za kompjuterom. Nije se nikada dešavalo da se ugasi dok sam u sobi i gledam tv. Samo kad ustanem od kompjutera i krenem negdje on se ugasi. Provjeravao kablove, reko da negdje nema nekakav kabal na kojeg nagazim dok se okrećem nema ... istraživao istraživao nema ni jedno logično riješenje. Nisam laik, bavim se programiranjem i opcenito sav posao oko kojeg se bavim je povezan sa kompjuterima. Počeo sam doslovno i pričati i svađati se sa tim "duhom" i doslovno ustanem iz stolice i krenem prema kuhinji i kažem mu na glas e hajde ili zavisi šta radim pa kazem nemoj molim te... Sjecam se jednom ustajem nisam ni metar odmakao ja brze bolje se okrenem kad vidim kako se gasi i pise no signal... Nakon određenog vremena sanjam kako postoji ko neki dim crni koji se kreće kroz moj stan, sad sam se evo naježio i sanjam ga kao da izlazi kroz prozor i kao kako izlazi kao da vrišti... nakon toga 2 sedmice se nije gasio ekran, da bi se počeo gasiti opet nakon što sam jednom drugu počeo pričati o tome i kao prisječao se toga. Sreća nije se zadržalo dugo nakon toga možda par dana i od tad do danas nikad se nije ponovilo. Inače nisam ništa promjenio, sve je isto ostalo, što od kablova, komponenti, softvera itd... Poslije sam zamjetio da ponekad kad stavim usb u jedan od prednjih usb portova na kučištu zna prouzrokovati to da se izgubi signal. Tad nisam koristio taj usb port, ko i kako je pravio taj spoj, nikad neću saznati... nadam se u stvari da neću, ako je paranormalno :D
Ko mi da racionalno objašnjenje častim večerom :D
Bit će najvjerovatnije da je računar imao grešku u zaštitu od okolnog zračenja nekog predajnika u blizini (skinut poklopac ili prekid mase), pa tako da je tvoje prisustvo blokiralo taj signal, a kako se pomjeriš ili krečeš kroz prostoriju, reflektuješ taj signal.
Post Reply