HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
KB9

#326 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by KB9 »

Fudo387 wrote:
Dozer wrote:
sunceKOtepsija wrote:al kolko ljudi je culo za zana a kolko za vas (mislim generalno u globalu)
Ja...I...?
Cuo sam za Zana, i...? Sta? Sve sto mogu reci i kada sam cuo za njega jeste - jebat ga. Sam sebe ubio. Samoubica. I - sreca da nije niko vise nevin stradao s njim.
To je sve. Hajmo dalje.
Pretjerujes...
Razumijem ja ogorcenost na sve sto se desava, al de malo...
kako pretjeruje? zbog cega? sta od toga nije istina? kad se narkoman predozira isto tako ti ne bude zao
stakasa

#327 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by stakasa »

Fudo387 wrote:
Dozer wrote:
sunceKOtepsija wrote:al kolko ljudi je culo za zana a kolko za vas (mislim generalno u globalu)
Ja...I...?
Cuo sam za Zana, i...? Sta? Sve sto mogu reci i kada sam cuo za njega jeste - jebat ga. Sam sebe ubio. Samoubica. I - sreca da nije niko vise nevin stradao s njim.
To je sve. Hajmo dalje.
Pretjerujes...
Razumijem ja ogorcenost na sve sto se desava, al de malo...
Ima Dozer potpuno pravo da se ovako ponasa. Mjesto ove dvije cure je moglo biti njegovo djete ili on. Vec eto, svakom njegovo
Fudo387

#328 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by Fudo387 »

KB9 wrote:kako pretjeruje? zbog cega? sta od toga nije istina? kad se narkoman predozira isto tako ti ne bude zao
Mah, necu ja nikom objasnjavati sta u je u redu a sta nije,
Ja te klince ne gledam kao neke abnormalne nadrogirane wannabe schumachere....bolan, mladost, ludost.
Dozer

#329 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by Dozer »

Fudo387 wrote:
KB9 wrote:kako pretjeruje? zbog cega? sta od toga nije istina? kad se narkoman predozira isto tako ti ne bude zao
Ja te klince ne gledam kao neke abnormalne nadrogirane wannabe schumachere....bolan, mladost, ludost.
Da li bi isto tako razmisljao da je ubio nekoga tvog...? Mladost-ludost?
Ili da imas djecu tog ili pribliznog uzrasta, a koja svaki dan hodaju ulicama na kojima ovi "mladi i ludi" hajvani divljaju, pjani, nadrogirani ili ne, svjejedno?
Last edited by Dozer on 12/10/2016 15:10, edited 1 time in total.
stakasa

#330 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by stakasa »

Fudo387 wrote:
A bi li kcerku halalio, stoji s prijateljicom na trotvaru i naleti mladost - ludost sa nekih 135 ili koliko vec golfara moze povuc?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#331 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by Chmoljo »

Fudo387 wrote:
znaš kako... ovaj slučaj od neki dan, bojim se da nije mladost-ludost, nego obijest i može mi se... to je već za povratiti...
CaneBos

#332 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by CaneBos »

Dozer wrote:
Ja...I...?
To je sve. Hajmo dalje.

Masa ljudi je cula i za mene vezano za nesto, pa sta? Mozda si i ti, a nemas pojma da me "znas". Imao sam priliku cak i slusati neke nepoznate likove kako meni pricaju o meni, ne znajuci da sam to ja. Mislis da mi je imponovalo? Ni najmanje.
Zavisi sta su pricali o tebi :D
na stranu, fakat cudan osjecaj je to.. :)
and

#333 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by and »

Fudo387 wrote:
kakva mladost, ludost?
koliko je ljudi poginulo zbog te ludosti?
ljudi se trkaju, postavljaju klipove i niko ne reaguje?
nisu mi jasni roditelji, koji to sve posmatraju, a ni policija.
takav način života može imati samo 2 kraja.ili da nekog ubije ili da on strada.
da se reagovalo na vrijeme mnogi bi od njih pored mladosti ludosti i starost dočekali.
KB9

#334 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by KB9 »

Chmoljo wrote:
Fudo387 wrote:
znaš kako... ovaj slučaj od neki dan, bojim se da nije mladost-ludost, nego obijest i može mi se... to je već za povratiti...
mlad i lud, na oca eno haman, otac isto i istim autom udaro ljude, sad su haman zajedno pobjegli kad su ipak ubili nekog, prava mladost i ludost, u sta li je nama normalnim mladost otisla kad nismo ovakve ludosti radili?
Alfons Kauders

#335 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by Alfons Kauders »

Fudo387 wrote:
Ja ih gledam kao samoubice i samo im prizeljkujem cisto samoubistvo, bez slucajnih prolaznika.

Mladost ludost? Pa svi smo bili mladi i ludi, al se ne sjecam da su se ove stvari desavale prije 20 godina. Zato jer nismo bili idioti. Zato jer smo znali da cemo najebat. Zato jer smo znali sta znaci poginuti i ubiti.

Ove su roditelji naucili da mogu raditi sta hoce i da za njihove postupke nema posljedica. E pa ima, stoga neka ne kukaju kada svog jedinca budu strugali s asfalta. Trebali bi da se raduju sto sa sobom nije ubio jos nekog.

Svi smo mi BANDERE! :bih:
Fudo387

#336 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by Fudo387 »

Chmoljo wrote:
Fudo387 wrote:
Ama, prokomentarisao sam ovo "likovanje" na pogibiju tog nekog klinca koji se zabio u banderu...
Meni je to budalasto, neljudski...a dobro, de vi.
CaneBos

#337 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by CaneBos »

Neko je prije vec napisao dobar post, sad mi se izgubio ne mogu naci..ali nebitno, uglavnom je rekao da su ova ubistva, jer ovo je doslovno ubistvo na tockovima, samo vrh ledenog brijega i kad pocnemo da rovarimo sta sve ne valja u ovoj zemlji, covjeka doslovno obuzme beznadje i pogubljenost.
Eh pa to je valjda i razlog sto smo ovoliko indolentni postali. Mozda je najprostija istina zasto nas ovoliko dugo terorisu, da svi vidimo da je jedino moguce rjesenje sve zbrisati do dna, pa poceti od nule.
kafanski_covjek

#338 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by kafanski_covjek »

CaneBos wrote:Neko je prije vec napisao dobar post, sad mi se izgubio ne mogu naci..ali nebitno, uglavnom je rekao da su ova ubistva, jer ovo je doslovno ubistvo na tockovima, samo vrh ledenog brijega i kad pocnemo da rovarimo sta sve ne valja u ovoj zemlji, covjeka doslovno obuzme beznadje i pogubljenost.
Eh pa to je valjda i razlog sto smo ovoliko indolentni postali. Mozda je najprostija istina zasto nas ovoliko dugo terorisu, da svi vidimo da je jedino moguce rjesenje sve zbrisati do dna, pa poceti od nule.
mozda ovo
http://forum.klix.ba/hitno-izvesti-spec ... #p12953810
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#339 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by Chmoljo »

Fudo387 wrote:Ama, prokomentarisao sam ovo "likovanje" na pogibiju tog nekog klinca koji se zabio u banderu...
ja bih prije rekao da je to odraz frustracije pojedinca koji želi živjeti u normalnoj sredini, bez straha za sebe i svoju porodicu. odsustvo empatije je postala normalna reakcija kada te pored svih mogućih nameta i problema uzmu lupati stvari poput nadobudnih rejsera i pasa lutalica.

jebiga, smijemo se Skandinavcima na programima resocijalizacije prestupnika i pokušaju rješavanja problema u njihovom korijenu, dok se istovremeno otuđujemo od vlastitih ljudskih emocija da bismo preživjeli običnu surovu svakodnevnicu. jebote, pa jučer mi nije bilo dobro prateći sve ovo...

a sve to jer nekog lika boli dupe hoće li ubiti nekoga, jer, kako vidimo, nije iz kuće ponio osnovne ljudske vrijednosti...
Dozer

#340 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by Dozer »

Mislim...fakat...ubistvo podvoditi pod "mladost-ludost" samo radi godina ubice (a nije bas ni mlad, 25 mu), za mene je vec neka vrsta mentalne ogranicenosti (bez namjere vrijedjanja bilo koga, zaista).

Mladost-ludost je mozda kad s 18 legnes s curom/frajerom, a ne koristis zastitu, pa se sjebete trudnocom...
Ili, raznorazne psine, ali u kojima niko nece stradati...

Ali, voznja 1000+ kg metala kroz grad brzinom od 100 km/h, sto je 28 m/s, pri tome prolazeci kroz crveno na semaforu, i znajuci da je iza tog semafora raskrsnica na kojoj su i pjesacki prelazi, za mene nije nista drugo nego idiotski pokusaj (samo)ubistva.
Last edited by Dozer on 12/10/2016 15:36, edited 1 time in total.
CaneBos

#341 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by CaneBos »

Chmoljo wrote:
Fudo387 wrote:Ama, prokomentarisao sam ovo "likovanje" na pogibiju tog nekog klinca koji se zabio u banderu...
ja bih prije rekao da je to odraz frustracije pojedinca koji želi živjeti u normalnoj sredini, bez straha za sebe i svoju porodicu. odsustvo empatije je postala normalna reakcija kada te pored svih mogućih nameta i problema uzmu lupati stvari poput nadobudnih rejsera i pasa lutalica.

jebiga, smijemo se Skandinavcima na programima resocijalizacije prestupnika i pokušaju rješavanja problema u njihovom korijenu, dok se istovremeno otuđujemo od vlastitih ljudskih emocija da bismo preživjeli običnu surovu svakodnevnicu. jebote, pa jučer mi nije bilo dobro prateći sve ovo...

a sve to jer nekog lika boli dupe hoće li ubiti nekoga, jer, kako vidimo, nije iz kuće ponio osnovne ljudske vrijednosti...
Krenem od sebe, distanciranje od emocija mi dodje kao neki vid zastite, survival instinct.
tandmand

#342 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by tandmand »

KB9 wrote:
Bolonjac wrote:Ovo jedino narod moze promijeniti !!!
ovaj narod vec 20+ godina vrti 2-3 iste politicke opcije jer je ocito njima zadovoljan ma koliko palamudio da nije i da mu je tesko, ovaj narod ne moze izglasat da ce sutra svanut novi dan
Slaba ponuda. Crveni, zeleni, narandžasti .... karo. Bofl roba. Buvljak. Nemaš ti tu opcije koju bi izabrao.
Banksy

#343 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by Banksy »

Ljudske vrijednosti i emocije se strahovito uspješno poboljšavaju i unaprjeđuju sprovođenjem zakona, strahom od sankcije u udaranjem po džepu. Ništa ih bolje ne budi od toga.
Dozer

#344 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by Dozer »

I upravo zato sam i dao prijedlog zakona za ovakve slucajeve, eno ga na str. 2. A ima i kasnije.
Ali...suludo je ocekivati da ce nasi vlastodrsci to i odraditi na onaj nacin. Naprosto im ne odgovara stvarna uredjenost bilo cega u drustvu.
Boskero

#345 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by Boskero »

.
Last edited by Boskero on 29/10/2017 02:06, edited 1 time in total.
statixx

#346 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by statixx »

Prvo povecati kapacitete, a onda mijenjati zakone.
Kako nam je saopćeno iz Federalnog ministarstva pravde, na takozvanom "čekanju" zbog nedostatka smještajnih kapaciteta u kazneno-popravnim zavodima u Federaciji BiH do 31. decembra 2014. godine nalazilo se čak 605 osuđenih osoba.

To predstavlja veliki sigurnosni, ali i ekonomski problem na nivou države. Gledano iz sigurnosne perspektive, u BiH ne postoji nikakav garant da će osobe koje su osuđene zatvorskom kaznom stvarno završiti u zatvoru, što predstavlja prijetnju građanima BiH, jer je očito da se osuđenici slobodno kreću u bh. društvu.

Statistički, trenutno izvršenje zatvorske kazne na slobodi čeka 545 osoba u Federaciji BiH.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/545-osud ... /150413060
Last edited by statixx on 12/10/2016 15:58, edited 1 time in total.
red evil

#347 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by red evil »

Nije mi žao tih likova, uredu mladost - ludost, sam sam tih godina, mlađi od Sanjina 5 god. ali znam šta je normalno a šta ne. Ne vidim svrhu tog dokazivanja, ima milion drugih načina dokazivanjem od tog.

Zbog tog dokazivanaja dvije cure, curice, odoše pod auto. Nije on htio ubiti, ponjelo ga. Samo budalu može ponjeti da kroz crveno prođe sa 100 km/h.
FreakyStyley

#348 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by FreakyStyley »

Meni je najbolje ovo "balavci, djeca, mladost-ludost" itd.

Momak 95. godiste izbode nekog - djecurlija bode.

Rejser od 25 godina ubije nekog ili se zabije u banderu - mlad, pa lud jbg.

Mislim, shvatam donekle, neobicno je i meni procitat "M.N. (1995.) pucao u ugostiteljskom objektu." cisto jer zamislim nekog rodjenog 95.e kao gimnazijalca, ali mi onda sine da je toj osobi 21. godina.

U dvatesetim si covjek i muskarac, potpuno svjestan svojih postupaka, i pred narodom i pred Bogom i pred zakonom. Za njih, logicno, snosis punu odgovornost na svaki moguci nacin.

Ne radi se nikad o djeci u crnoj hronici, nego o odraslim ljudima. Shvatam ja kako je nekome od 45 godina 20godisnjak dijete, ali on to objektivno nije.

To nisu djeca nego odrasli ljudi koje je odgojio ovaj sistem i ovi roditelji koji se sad zale kako nista kurcu nevalja, a sve je prije bolje bilo.

Glavonja poput ovog Sefica je tipican profil lika na kojeg se mladji od njega iz mahale furaju, a kojem bi vecina sarajevskih tinejdzerki dala picke u roku od odmah.

Brat moj lijepi nargila facebook generacija. Beograd 90ih na steroidima je Sarajevo danas, barem sto se mentaliteta ljudi tice.

To je realnost u kojoj zivimo. Stvarni svijet nije forum i obrazac ponasanja ovog krkana i slicnih je opsteprihvacen i ohrabrivan od okoline, uvijek. Uz to, nece biti kaznjen od strane zakona, a oni koji taj zakon treba da provode su mentalno isti kao i oni koji ga krse.
modem33

#349 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by modem33 »

Banksy wrote:Ljudske vrijednosti i emocije se strahovito uspješno poboljšavaju i unaprjeđuju sprovođenjem zakona, strahom od sankcije u udaranjem po džepu. Ništa ih bolje ne budi od toga.

Hhahahahahahahahahahahahahhahahaha, :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nigdje veze tvoja izjava. Ja kad ljudima pustim pjesmu "Ne moze na nitko nista, jaci smo od sudbineeeee"

Ljudi pobudale .... i njima masi "novcanim kaznama" .... kad te krenu "gaziti" :izet: 8-)

I ljudi vole ovog Sefica ...... vise nego normalne i inteligentne ljude. Dokazano ... kao sto netko rece gore "picke se same nude ko iz rerne" 8-)
Last edited by modem33 on 12/10/2016 16:13, edited 1 time in total.
supercali

#350 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by supercali »

Sad se skoro mece u dvijetrece
Post Reply