Klub se ne bira, a pogotovo ne "u trenutku uspjeha"... Neke stvari se podrazumijevaju i prije rodjenja ili to nije to...supercali wrote:govorim ti da ja kao novi navijac sad cu odabrati recimo bajern juve real barcu napoli sevilju fiorentinu ili donjeck ili sarajevo recimo da uzmemo i ove lokalnenosara wrote:
Napisao...
Imas cudan pogled na stvari... Navijac nekog kluba kojem ne ide treba da promijeni klub...? Ne kontam te...
bajern real i barca promase sa transferima juve opet namjesti ovi iz lige europe bankrotiraju evo ukrajince rus naguzi a sarajevo napusti tan i svi oni propadnu
to ne znaci da cu ja mjenjati klub nego sam uz njega i kad je na dnu tabele kao sto ces ti biti uz zelju vjerovatno
nego sam ga odabrao u trenutku uspjeha dok ce moj sin ako ga ja ne budem silio birati izmedju pariza celzija hanovera torina koji ce za 15 godina igrati polufinala eu kupova
jasnije?
Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?
- nosara
#326 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?
- simonese
#327 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?
pokretac teme 0 postova o fudbalu
pametnom dosta
pametnom dosta
-
Avangardno
#328 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?
Što se tiče klubova u regionu i progresa, prelaska na viši nivo.
Dinamo: dobro stoje za razliku od ostalih, ali nisu napravili iskorak u vidu prolaska grupne faze koja je ove godine morala da se ostvari.
Hajduk: raspad, muci nema kraja.
Rijeka: privatni vlasnik, sređeni odnosi u klubu, napredak.
Zvezda: raspad, muci nema kraja. I napokon je krenula priča o gašenju kluba i pokretanju svega ispočetka iz najniže lige. O ovome će se pričati sve više, jer su dugovi ogromni.
Partizan: blagi raspad, izvlače ih dobri transferi, dobra omladinska škola, takođe veliki dugovi.
FK Sarajevo: sve poznato, u glavnom pozitivno.
Željezničar: pripremaju statut, možda stiže strani vlasnik, nisam upućen?
Maribor: sve znamo, pozitivno.
Ostali klubovi, ko može dopuniti?
Dinamo: dobro stoje za razliku od ostalih, ali nisu napravili iskorak u vidu prolaska grupne faze koja je ove godine morala da se ostvari.
Hajduk: raspad, muci nema kraja.
Rijeka: privatni vlasnik, sređeni odnosi u klubu, napredak.
Zvezda: raspad, muci nema kraja. I napokon je krenula priča o gašenju kluba i pokretanju svega ispočetka iz najniže lige. O ovome će se pričati sve više, jer su dugovi ogromni.
Partizan: blagi raspad, izvlače ih dobri transferi, dobra omladinska škola, takođe veliki dugovi.
FK Sarajevo: sve poznato, u glavnom pozitivno.
Željezničar: pripremaju statut, možda stiže strani vlasnik, nisam upućen?
Maribor: sve znamo, pozitivno.
Ostali klubovi, ko može dopuniti?
- Muhamed Đakmić
#329 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?
Imaš limite u mnogim zemljama, italijanski klubovi mogu dovesti jednog ili dva igrača godišnje izvan evropske unije.supercali wrote:broj stranih igraca nikad nece moci limitiratiMuhamed Đakmić wrote:http://en.wikipedia.org/wiki/Bosman_ruling
Eto zašto više ne može.
Samo, neće ići ni ovako beskonačno. Uvest će Uefa brojne promjene u budućnosti, pa će se limitirati i iznos i broj transfera i broj stranih igrača u ekipi i postavit će se minimum domaćih i mladih igrača.
Pa će morati i veliki klubovi nešto svoje stvoriti.
samo mogu uvjetovati da iz svoje skole moraju imati x igraca na terenu recimo
evo barca je jednom igrala sa svih 11 iz svoje skole a tu je bio mesi koji je stranac i jos par njih
- JohnnyS
#330 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?
bjelave wrote:Jednom mi je jedan navijac Altetika rekao da je osnovna razlika izmedju njih i ovih iz Reala sto kad u Madrid dodje Julio Iglesias on nastupa na Santiago Bernabeu dok Rolingstonsi u Madridu uvijek sviraju na Atletikovom stadionu.E sad, to zgodno zvuci i govori koji je klub urbani a koji komercijalno- papanski itd. Moze bit da je samo dobra zajenbancija. Nisam strucnjak za ove teme ali eto ovo sam cuo od jednog lokalca.Siddratho wrote: A kakva je danas podjela u madridu, koji drustveni stalez ili bilo sta drugo po cemu bi mogli klasifikovati ljude navija za koji klub?
Sto navijaci atletica ulijevaju strah? Kakve su cijene za realove utakmice?
S obzirom da je svaki skandal Stonesa pomno isplanirana strategija u svrhu veće komercijalizacije iz ovog primjera se može zaključiti da je Real urbani, a Atletico komercijalno-papanski.
- supercali
#331 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?
klub se itekako biranosara wrote:
Klub se ne bira, a pogotovo ne "u trenutku uspjeha"... Neke stvari se podrazumijevaju i prije rodjenja ili to nije to...
cuj podrazumijeva se prije rodjenja
pa ti od ovog komsije jednog mozes nasaditi mu sina na kolac al on nece navijati za one za koje navija citava njegova uza i sira familija do koljena sedmog
znaci otac je vjerovatno imao na umu da navija kao i on i svi njegovi al jok on kontru i dzaba
zasto kako zbog cega je tako izabrao samo on zna
- yoda82
#332 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?
Po meni nije normalno navijati za strani klub pored domaćih. Fakat ne mogu razumjeti ''pasionirane'' navijače Utd-a, Poola, Barce, Arsenala, Reala, Juvea, Bayerna.....koji su otišli jednom ili ni jednom na utakmicu ''svog'' kluba. Kao oni se nečim povezali sa tim klubom
. Inače meni je ok ako neko simpatiše neki strani klub, ali da navija za isti i da hoda po gradu sa zatavama tog kluba i u drasovima, a ne prati domaći fudbal 
- supercali
#333 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?
kljucno je ovo izvan euMuhamed Đakmić wrote:Imaš limite u mnogim zemljama, italijanski klubovi mogu dovesti jednog ili dva igrača godišnje izvan evropske unije.supercali wrote:broj stranih igraca nikad nece moci limitiratiMuhamed Đakmić wrote:http://en.wikipedia.org/wiki/Bosman_ruling
Eto zašto više ne može.
Samo, neće ići ni ovako beskonačno. Uvest će Uefa brojne promjene u budućnosti, pa će se limitirati i iznos i broj transfera i broj stranih igrača u ekipi i postavit će se minimum domaćih i mladih igrača.
Pa će morati i veliki klubovi nešto svoje stvoriti.
samo mogu uvjetovati da iz svoje skole moraju imati x igraca na terenu recimo
evo barca je jednom igrala sa svih 11 iz svoje skole a tu je bio mesi koji je stranac i jos par njih
a u eu su i portugalci na jugu i finci na sjeveru i grci i irci i skoro sve izmedju toga
- supercali
#334 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?
opet se doticemo onoga je li on u mogucnosti oticiyoda82 wrote:Po meni nije normalno navijati za strani klub pored domaćih. Fakat ne mogu razumjeti ''pasionirane'' navijače Utd-a, Poola, Barce, Arsenala, Reala, Juvea, Bayerna.....koji su otišli jednom ili ni jednom na utakmicu ''svog'' kluba. Kao oni se nečim povezali sa tim klubom. Inače meni je ok ako neko simpatiše neki strani klub, ali da navija za isti i da hoda po gradu sa zatavama tog kluba i u drasovima, a ne prati domaći fudbal
meni su gori ovi domaci sto furaju casual onaj stil navijanja fazoni a sve na njima dupljak
- phillie
#335 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?
Ode ti sad predaleko....
Za tvoj odgovor nosari:
Da, klub za koji ces navijati se itekako bira. Ali kad se bira, po meni, trebaju biti mnogo dublji motivi od mjesta na tabeli, osvojene LP i drugi trofeji. Pa makar bilo ici u kontru citavoj familiji (mali ima muda i karakter
), i to mi je nekako bolji motiv odabira kluba od trenutnih uspjeha kluba....
Za tvoj odgovor nosari:
Da, klub za koji ces navijati se itekako bira. Ali kad se bira, po meni, trebaju biti mnogo dublji motivi od mjesta na tabeli, osvojene LP i drugi trofeji. Pa makar bilo ici u kontru citavoj familiji (mali ima muda i karakter
- limeni
#336 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?
navijam samo za reprezentaciju i sarajevo iz duse.
simpatisem velez jer je simbol otpora, hajduk jer ima dusu, olimpic mi je simpa da nije nijaza, galatasaray jer su gospoda, dortmund jer su ekstra, milan sminka, real kraljevi, united zbog fergusona, reprezentacije turske, njemacke, brazila, spanije, japana, irana, senegala, alzira, argentine, italije.
ne volim zeljeznicar jer su nam glavni rival, siroki zbog vedrana, zvezdu jer su cetalji, besiktas sminkeri, bayern jer su supci koji unistavaju bundesligu, barcelonu supci katalanski, liverpool kao da niko drugi nema navijace samo oni i oni, juventus jer su bezveze, reprezentacije srbije, slovenije, engleske, portugala, grcke, nigerije, ruse.
simpatisem velez jer je simbol otpora, hajduk jer ima dusu, olimpic mi je simpa da nije nijaza, galatasaray jer su gospoda, dortmund jer su ekstra, milan sminka, real kraljevi, united zbog fergusona, reprezentacije turske, njemacke, brazila, spanije, japana, irana, senegala, alzira, argentine, italije.
ne volim zeljeznicar jer su nam glavni rival, siroki zbog vedrana, zvezdu jer su cetalji, besiktas sminkeri, bayern jer su supci koji unistavaju bundesligu, barcelonu supci katalanski, liverpool kao da niko drugi nema navijace samo oni i oni, juventus jer su bezveze, reprezentacije srbije, slovenije, engleske, portugala, grcke, nigerije, ruse.
- supercali
#337 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?
ma dobro ovo sam samo naveo licemjerstvo domacih navijaca nad ovim sto navijaju za strane
kao to je pomodorstvo a ovo stone island burberry klinci palci kao nisu pomodorstvo
al nevazno
svako na svoj nacin bira klub
neko preko oca neko preko titula i trofeja neko preko nekih prica simpatija dozivljaja neko preko football managera neko preko kasika
to je sve individualno zato i govorim da se ne osudjuje neko ako mu ne znas pricu
ako kaze ja navijam za real jer je zadnju ligu prvaka uzeo je i za mene pomodorstvo al opet njegovo pravo da tako izabere
kao sto rekoh ja kad kazem da navijam za livorno prvo se cude neki pitaju zasto neki pocnu ismijavati a neki sute
kao to je pomodorstvo a ovo stone island burberry klinci palci kao nisu pomodorstvo
al nevazno
neko preko oca neko preko titula i trofeja neko preko nekih prica simpatija dozivljaja neko preko football managera neko preko kasika
to je sve individualno zato i govorim da se ne osudjuje neko ako mu ne znas pricu
ako kaze ja navijam za real jer je zadnju ligu prvaka uzeo je i za mene pomodorstvo al opet njegovo pravo da tako izabere
kao sto rekoh ja kad kazem da navijam za livorno prvo se cude neki pitaju zasto neki pocnu ismijavati a neki sute
- Partijaner
- supercali
#339 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?
al najbolji dio je simpatises milan jer su sminka a ne volis besiktas jer su sminkalimeni wrote:navijam samo za reprezentaciju i sarajevo iz duse.
- yoda82
#340 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?
Upravo. Koja je poveznica sa tim klubom? Šta ima je zajedničko? na osnovu čega osjeća pripadnost?supercali wrote:opet se doticemo onoga je li on u mogucnosti oticiyoda82 wrote:Po meni nije normalno navijati za strani klub pored domaćih. Fakat ne mogu razumjeti ''pasionirane'' navijače Utd-a, Poola, Barce, Arsenala, Reala, Juvea, Bayerna.....koji su otišli jednom ili ni jednom na utakmicu ''svog'' kluba. Kao oni se nečim povezali sa tim klubom. Inače meni je ok ako neko simpatiše neki strani klub, ali da navija za isti i da hoda po gradu sa zatavama tog kluba i u drasovima, a ne prati domaći fudbal
meni su gori ovi domaci sto furaju casual onaj stil navijanja fazoni a sve na njima dupljak
Nije ga gledao uživo (sigurno ne više od 2-3 puta), sumnjam da mu otac, dedo navija (strastveno) za neki od tih klubova, nema onog naboja kada ideš na stadion da gledaš svoj tim......jednostavno ne razumijem. Ja npr. gotivim Milan (počeo ga gotiviti sa 5-6 godina zbog Gulita), Arsenal, Real....ali sve te timove sam počeo gotiviti zbog nekog igrača, stila igre, zbog nekih uspjeha....ali to nije ljubav. Kada krenem na Grbavicu, tek onda osjetim ''leptiriće u stomaku'', tek onda osjetim onu neku nervozu, tek onda osjetim neopisivu sreću. Ne znam, ali mislim da je ovo ''navijanje'' za strane klubove uglavnom isforsirano i da to ne može biti prava ljubav. (čast izuzecima, ali mislim da je takvih malo).
- phillie
#341 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?
ovo za navijacesupercali wrote:ma dobro ovo sam samo naveo licemjerstvo domacih navijaca nad ovim sto navijaju za strane
al nevazno
Isto tako, nije mi na kraj pameti palo da osudjujem neciji izbor, svako ga zasluzuje (izbor), i ako mu je zivot laksi, eto mu. Samo kazem da nacin izbora kluba za koji zelis da navijas treba imati neke dublje korijene (kao sto su tvoji u izboru livorna), a ne trenutni uspjeh kluba...
-
Gabrielo
#342 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?
Navija ne, simpatise da.
- supercali
#343 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?
Onda nije ni onaj iz ilijasa navijac zelje jer ne moze doci na utakmicu iz finansijskih razloga ili nekih drugihyoda82 wrote:Upravo. Koja je poveznica sa tim klubom? Šta ima je zajedničko? na osnovu čega osjeća pripadnost?supercali wrote:opet se doticemo onoga je li on u mogucnosti oticiyoda82 wrote:Po meni nije normalno navijati za strani klub pored domaćih. Fakat ne mogu razumjeti ''pasionirane'' navijače Utd-a, Poola, Barce, Arsenala, Reala, Juvea, Bayerna.....koji su otišli jednom ili ni jednom na utakmicu ''svog'' kluba. Kao oni se nečim povezali sa tim klubom. Inače meni je ok ako neko simpatiše neki strani klub, ali da navija za isti i da hoda po gradu sa zatavama tog kluba i u drasovima, a ne prati domaći fudbal
Nije ga gledao uživo (sigurno ne više od 2-3 puta), sumnjam da mu otac, dedo navija (strastveno) za neki od tih klubova, nema onog naboja kada ideš na stadion da gledaš svoj tim......jednostavno ne razumijem. Ja npr. gotivim Milan (počeo ga gotiviti sa 5-6 godina zbog Gulita), Arsenal, Real....ali sve te timove sam počeo gotiviti zbog nekog igrača, stila igre, zbog nekih uspjeha....ali to nije ljubav. Kada krenem na Grbavicu, tek onda osjetim ''leptiriće u stomaku'', tek onda osjetim onu neku nervozu, tek onda osjetim neopisivu sreću. Ne znam, ali mislim da je ovo ''navijanje'' za strane klubove uglavnom isforsirano i da to ne može biti prava ljubav. (čast izuzecima, ali mislim da je takvih malo).
- luckylaka
#344 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?
Prije agresije bio sam simpatizer C.Zvezde a navijac najveceg od najvecih(naravno moje selo je daleko da bi mogao pogledati na Grbavici ono sto sam i zelio a i para se nije bilo u to doba)A sto pitas.Gledam ja i ove europske najvece ali nije to to.Kako mi moze biti drazi derbi Barsa-Real nego Zeljo-Sa.Nikako.stakasa wrote:Za koga si ti navijao prije rata?luckylaka wrote:Ko ovo napisa pogodio je u sriduPoenta je ono "volim domace" ili ono sto ima neke veze sa mnom. Logicno je da Englez navija za engleske klubove, Spanac za spanske, Hrvat za hrvatske, Srbin za srpske......Bosnac za sve nabrojane samo ne za bosanske. Znas nekako to razmisljanje vuce na ovu teoriju....losi nam klubovi, losa nam liga navijat cu za MU ili drzava mu u kurcu odoh ja u Englesku da postanem englez. Vi koji kazete da navijate za strane klubove ma ne navijate vi ste samo simpatizeri jer navijaci uglavno gledaju svoje klubove na stadionima a vas pola nije posteno dobacilo ni do Hrvatske a ne do Engleske, Spanije itd itd. Zato se to zove jednostavno....POMODARSTVOM!!! Ali simpatizerstvo je OK jer u zivotu si imao vjerovatno bezbroj simpatija a nisi sa svakom furo a samo si jednu ozenio.
- stakasa
#345 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?
Pa sto nisi bodrio klubove po Bosanskoj krajini nego si se simpatiso Zvezdu iz susjedne republike ili Zelju jer je imo rezultate? I onda komentarises sto neko voli MU.luckylaka wrote:Prije agresije bio sam simpatizer C.Zvezde a navijac najveceg od najvecih(naravno moje selo je daleko da bi mogao pogledati na Grbavici ono sto sam i zelio a i para se nije bilo u to doba)A sto pitas.Gledam ja i ove europske najvece ali nije to to.Kako mi moze biti drazi derbi Barsa-Real nego Zeljo-Sa.Nikako.stakasa wrote:Za koga si ti navijao prije rata?luckylaka wrote:Ko ovo napisa pogodio je u sriduPoenta je ono "volim domace" ili ono sto ima neke veze sa mnom. Logicno je da Englez navija za engleske klubove, Spanac za spanske, Hrvat za hrvatske, Srbin za srpske......Bosnac za sve nabrojane samo ne za bosanske. Znas nekako to razmisljanje vuce na ovu teoriju....losi nam klubovi, losa nam liga navijat cu za MU ili drzava mu u kurcu odoh ja u Englesku da postanem englez. Vi koji kazete da navijate za strane klubove ma ne navijate vi ste samo simpatizeri jer navijaci uglavno gledaju svoje klubove na stadionima a vas pola nije posteno dobacilo ni do Hrvatske a ne do Engleske, Spanije itd itd. Zato se to zove jednostavno....POMODARSTVOM!!! Ali simpatizerstvo je OK jer u zivotu si imao vjerovatno bezbroj simpatija a nisi sa svakom furo a samo si jednu ozenio.
- relativno84
#346 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?
Nisu ni svi navijaci u istom fazonu, danas na tribinama imamo ljubitelje igre koji su u manjini, vecu skupinu frustriranih stanjem u drustvu pa navrate na stres terapiju, more klinaca zeljnih cisto belaja s onom mislju kako su u grupi jaci. Navijacke grupe i njihove vodje su posebna prica, tako da nije ni cudo sto nam je fudbal na ovom nivou, nista nije kako bi trebalo biti.
- stakasa
#347 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?
Nema kvalitete covjece, to je glavni razlog. Ja ne bi mogo nikad ali je razlog ocit. Isto sto laka nije navijo za nekoga iz Ljubije tako sad ne navijaju ni za ove premijerligase.relativno84 wrote:Nisu ni svi navijaci u istom fazonu, danas na tribinama imamo ljubitelje igre koji su u manjini, vecu skupinu frustriranih stanjem u drustvu pa navrate na stres terapiju, more klinaca zeljnih cisto belaja s onom mislju kako su u grupi jaci. Navijacke grupe i njihove vodje su posebna prica, tako da nije ni cudo sto nam je fudbal na ovom nivou, nista nije kako bi trebalo biti.
- phillie
#348 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?
Jel navijate za reprezentaciju BiH?
-
Gabrielo
#349 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?
Pa naravno. Svi navijaju za Real, Barcelonu, Manchester... ne navijaju za Elche, Cesenu, Burnley.yoda82 wrote:Ne znam, ali mislim da je ovo ''navijanje'' za strane klubove uglavnom isforsirano i da to ne može biti prava ljubav. (čast izuzecima, ali mislim da je takvih malo).
- supercali
#350 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?
Pisemo skoro isto samo se mimoilazimo sa tim kad treba reci da je pomodorstvophillie wrote:ovo za navijacesupercali wrote:ma dobro ovo sam samo naveo licemjerstvo domacih navijaca nad ovim sto navijaju za strane
al nevazno
kao sto rekoh ja kad kazem da navijam za livorno prvo se cude neki pitaju zasto neki pocnu ismijavati a neki sute![]()
Isto tako, nije mi na kraj pameti palo da osudjujem neciji izbor, svako ga zasluzuje (izbor), i ako mu je zivot laksi, eto mu. Samo kazem da nacin izbora kluba za koji zelis da navijas treba imati neke dublje korijene (kao sto su tvoji u izboru livorna), a ne trenutni uspjeh kluba...