York Light 100`s wrote:To ti bio sa djecom od 13 godina u autu i u WC-u ili subotom naveče nemaš pametnija posla pa da posmatraš djecu s dvogledom iz žbunja pa to znaš?
Čak i da jeste istina, zar ne misliš da je to posljedica jer su nam ovakve emisije i Cece i Karleuše postale normalno?
Nisam bio, vec imam oci i priznam sta se desava. Novo doba. Jednostavno.
York Light 100`s wrote:
jesu li te uspjeli zastititi od bilo cega drugog sto si pozeljela uraditi, vidjeti ili cuti?
mene nisu. a bili su jako strogi.
sve je to do djeteta i usvojenih vrijednosti. bitnije je na lijep nacin nauciti ga pravim vrijednostima, nauciti ga sta jeste a sta nije uredu, i tada neces imati potrebe glumiti zandara do punoljetstva.. ionako bezuspjesno, jer te taktike nikad nisu palile.
Ma džabe vrijednosti kada si u najkritičnijim godinama a pod pritiskom si vršnjaka i društva jer si sa 15 godina još djevica, nemaš najmoderniji mobilni, nisi još probao travu i nemaš orginal Nike patike.
Džaba što su tebe roditelji vaspitali fino i objasnili ti da pravo bogatstvo nije tablet i da prvi put ne treba da se desi sa prvim šmokljom koji naiđe jer se mora nego da se to treba desiti sa nekim koga voliš ako si u društvu punom Maci, Nikolija Zmijanac, MC Stojana, Mirzi Hatića, nekih Buba Corelija i ostalih debila.
Lahko je meni i tebi prditi o vrijednostima, samokontroli i odgoju kada smo sada formirane ličnosti, kada je u naše doba bilo cenzure i kada ovakve emisije možemo gledati i smijati se a da to ne utiče na našu ličnost i ponašanje jer smo već formirani a sada uporedi to sa jednim gledaocem od 12 godina[/quote]
Nije do djeteta, vec do okruzenja i trenutnog stanja u drustvu. Ja sam se samo osvrnuo na ove moraliste, kao dje ce djeca od 13, ili 14 godina ovo gledat. Sta gledat, oni to primijenjuju, a i vise!