BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Koliko bodova ćemo osvojiti u dvomeču sa Slovačkom?

Poll ended at 10/09/2013 12:53

Šest
219
50%
Četiri
101
23%
Tri
45
10%
Dva
12
3%
Jedan
22
5%
Nula
35
8%

Total votes: 434

Idemedosumom

#326 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Idemedosumom »

jeza u ledja wrote:Ostaje nam da se molimo bogu da nijedan od nasih igraca ne bude povrijedjen pred Slovacku.
Bez Spahica i Dzeke smo 50% slabiji.

Bez Ibisevica, Mujdze, Begovica takodje.

Pjanic/Misimovic, treba nam jedan. Rahimic da moze odigrat 65 minuta i to je to.
Slazem se, narocito s ovim boldiranim. Dovoljan je jedan mozak a umjesto drugog bi mozda mogli probati s pravim desnim krilom.
Dr_dre

#327 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Dr_dre »

Slazem se, narocito s ovim boldiranim. Dovoljan je jedan mozak a umjesto drugog bi mozda mogli probati s pravim desnim krilom.
Neka ih obojice,pokazali su da mogu zajedno.
Idemedosumom

#328 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Idemedosumom »

Ja se slazem da oni "mogu" zajedno. Mozemo i Avdiju ostavit kao desnog beka, nek sam drzi desnu stranu. Ali koliko je to pametno?

Vec sam ranije spominjao, da li se iko sjeca utakmice gdje su Misimovic i Pjanic zajedno igrali i obojica blistali. Kada kazem blistali, mislim odigrali onako kako znaju, npr Miske protiv Grcke u Zenici ili Pjanic protiv Litvanije ili Slovenije?

Ja sam stekao dojam da se tu stvara nekakav konflikt, ne mogu dva mozga u jednom tijelo funkcionisat. Mozda sam u krivu, ali ne treba bit zatvoren, uvijek treba pokoji eksperiment napraviti u manje bitnim utakmicama.
cindrlimindrli

#329 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by cindrlimindrli »

Idemedosumom wrote:uvijek treba pokoji eksperiment napraviti u manje bitnim utakmicama.
Znam da cu otvoriti pandorinu kutiju :D , koliko bi bilo pametno probati Pjanica na DMC kad je vec jasno da je Zahirovic
truba a Rahimic ostario?
jeza u ledja

#330 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by jeza u ledja »

I on bi bio bolji od Zahirovica.

Ali realno ne moze on hljeba jebiga.

Dok Misimovic uopste ne igra odbranu.

Tako da, hm, ....ma Salihovic brate , znam da mu nije to pozicija ali najbolja po meni opcija od navedenih.

Takodje, mislim da bi i Zukanovic bio bolja opcija od Zahirovica. Pozadi Bico i Spahic, lijevo ako vec mora Salihovic, a onda Zuku na DM.

Jao Kolasinac koji je i lijevi bek i DM bi nam lego ko samar, stoc i noga u glavu budali istovremeno.

Ako cemo se plasirat na SP, Kolasinac je pod moranje.
Idemedosumom

#331 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Idemedosumom »

To u smislu da se ostavi i Miske, ali da Pjanica povuces nazad?

Pa ne znam koliko bi to pomoglo odbrani, posto mi nije poznato da je tu poziciju prije igrao, za oko i ne djeluje kao neki destruktivac hehe

Ali ja licno ne bih bjezao ni od toga, jedno poluvrijeme isprobati protiv Liht-a ili Litvanije tamo, ako bude plasman vec obezbijeđen :D

@Jeza

Ja sam totalno izgubio povjerenje u Salihovica, pogotovu kao lijevog beka. Vise bih volio vidjeti Zuku na lijevom beku a Salihovic, Medo ili neko treci da proba def veznog. Ovako ce sigurno manje propuha bit po lijevoj strani, a u sredini sta Bog dadne :D
Last edited by Idemedosumom on 17/08/2013 00:45, edited 1 time in total.
cindrlimindrli

#332 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by cindrlimindrli »

jeza u ledja wrote:Tako da, hm, ....ma Salihovic brate
Ne znam, meni se cini da je ovaj decko zaboravio igrati lopte.
Korisničkoime

#333 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Korisničkoime »

Stavljati Pjanića Medunjanina ili čak Misimovića na def veznog je u najmanju ruku pogubno, kako bi igrao tu poziciju moraš da posjeduješ makar malo def.kvaliteta što nijedan od navedene trojice nema s tim da Medunjanin i Misimović ne trče rado. Trebamo se ostaviti fazona tipa Barca i tika taka skrivanje lopte i slično. Nije to jedini recept za uspjeh. Na poziciji def veznog jedino vidim Salihovića ili Zukanovića ili da se proba Cocalić. Kolašinac bi nam tu došao kao budali šamar s tim da bi Zukanović morao na beka mada bi i tu vjerovatno škripalo jer nije najbrži ali vjerujem znatno manje nego sad.
Mezzo-x

#334 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Mezzo-x »

Salihovic je dobar za jedan slobodni udarac prema golu, ali brate kao krilo nema osjecaja za nabaciti loptu kao Misimovic, protiv Latvije nije ni jednu loptu tamo poslao gdje treba, bezveze opali preko terena...........
Nemam nista protiv Begovica ali nekada je kao amater................za mene najbolji golman kojeg smo imali: Almir Tolja......davno,davno....
Frankyee

#335 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Frankyee »

Nama treba pojacati cijelu ekipu i klupu i to od

1. Zadnjeg veznog, lijevog beka i desno krilo / veznog za pocetnu postavu sto je kriticno
2. Desnog beka, stopera i treceg napadaca za klupu

Znam da mi nismo Brazil ali potrebno je prosiriti klupu hitno
It_is_a_Leclerc

#336 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by It_is_a_Leclerc »

Mezzo-x wrote:Salihovic je dobar za jedan slobodni udarac prema golu, ali brate kao krilo nema osjecaja za nabaciti loptu kao Misimovic, protiv Latvije nije ni jednu loptu tamo poslao gdje treba, bezveze opali preko terena...........
Nemam nista protiv Begovica ali nekada je kao amater................za mene najbolji golman kojeg smo imali: Almir Tolja......davno,davno....
Begović je među top 5 golmana epl-a.

Porediti ga sa bilo kojim golmanom kojeg smo ikad imali je smiješno.
Frankyee

#337 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Frankyee »

Korisničkoime wrote:Stavljati Pjanića Medunjanina ili čak Misimovića na def veznog je u najmanju ruku pogubno, kako bi igrao tu poziciju moraš da posjeduješ makar malo def.kvaliteta što nijedan od navedene trojice nema s tim da Medunjanin i Misimović ne trče rado. Trebamo se ostaviti fazona tipa Barca i tika taka skrivanje lopte i slično. Nije to jedini recept za uspjeh. Na poziciji def veznog jedino vidim Salihovića ili Zukanovića ili da se proba Cocalić. Kolašinac bi nam tu došao kao budali šamar s tim da bi Zukanović morao na beka mada bi i tu vjerovatno škripalo jer nije najbrži ali vjerujem znatno manje nego sad.
Koliko je ucinak Zahirovica bio kao da smo igrali sa 10 igraca, staviti tu jednog treceg stopera, recimo Pandzu i pokusati tako, ne vjerujem da moze losije od Zahirovica. Pa zar nema niko drugi ko tu moze odigrati?

Osim toga da li se moze promijeniti taktika i formacija jer mi ionako igramo bez desnog krila i tu je velika rupa u toku defanzive.
Mezzo-x

#338 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Mezzo-x »

It_is_a_Leclerc wrote:
Mezzo-x wrote:Salihovic je dobar za jedan slobodni udarac prema golu, ali brate kao krilo nema osjecaja za nabaciti loptu kao Misimovic, protiv Latvije nije ni jednu loptu tamo poslao gdje treba, bezveze opali preko terena...........
Begović je među top 5 golmana epl-a.

Porediti ga sa bilo kojim golmanom kojeg smo ikad imali je smiješno.
Izletit ce on brzo iz tih top 5 ako bude primao onako lako golove kao protiv USA. Na svjetskom prvenstvu ne igraju ekipe kao Latvija, Lihtenstajn gdje je golman ``bez posla``.
Kao sto rekoh nemam nista protiv njega, a ni zelim ga porediti sa drugim golmanima.
Bosanski_kralj

#339 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Bosanski_kralj »

Frankyee wrote:Nama treba pojacati cijelu ekipu i klupu i to od

1. Zadnjeg veznog, lijevog beka i desno krilo / veznog za pocetnu postavu sto je kriticno
2. Desnog beka, stopera i treceg napadaca za klupu

Znam da mi nismo Brazil ali potrebno je prosiriti klupu hitno
3. Golman i on je jako kritičan :oops:
Idemedosumom

#340 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Idemedosumom »

Mogla bi se tu taktika mijenjati, formacije i svasta nesto. Meni se nekako cini da smo u onoj utakmici protiv francuza u Parizu pokazali koliko mozemo bit ubojiti po bokovima (Lula + Mujdža). Od tada se nekako drzimo slicne formacije, a mozda sam u krivu.

Ugl problem je sto ovdje Mujdža ne moze sam sve stic. Ako bude puno ofanzivan, nece stic pokrit svoju stranu u slucaju kontre. A nesto brzi ritam ne moze izdrzati 90minuta, u drugom poluvremenu se obicno umori.

Jedno od mogucih rjesenje bi bilo pocet s pravim desnim krilom, npr Hajrovic ili Steva da pomazu Mujdži po desnoj strani. Isto tako po lijevoj strani neka Lulic bude krilo a neka Zuka bude bek. S time sto radius kretanja kod Zuke treba biti nesto manji nego kod Mujdže zbog brzine.

Morali bismo se odrec jednog od dvojice Miske/Pjanic. Sve sto vise razmisljam, sve sam manje siguran koga bi uvrstio u pocetni sastav. Jedan drugog mogu mijenjati u 2. poluvremenu ako zatreba.

Ako bi se Kolasinac na poziciji zadnjeg veznog (ako Bog da) dobro snasao + nazad imamo Spahu + Bicakcica ili Vranjesa, mislim da bi odbrana solidno stajala, te da bi veza između stopera--->zadnjeg veznog funkcionisala bolje nego ono protiv amera.

Ova formacija 4-1-3-2 bi bila zahvalna i u slucaju da se susrecemo s mnogo jacim ekipama od nas. Dovoljno je izvadit jednog špica i ubacit jos nekog da pomaze Kolasincu, transformacija u 4-2-3-1. Ovo bi sve moguce bilo da imamo na klupi 10 kvalitetnih igraca, po jedna kvalitetna rezerva za svaku poziciju. Vec sam daleko odlutao :lol:
luckylaka

#341 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by luckylaka »

Nakon tako reci debakla protiv Amera imam predosjecaj naravno ako ne bude kavih neplaniranih povreda da cemo pomesti Slovake vamo i tamo,cak sto vise mislim da je ovaj poraz dobro dosao.Angazovati sve strucnjake Osima(velikog ne malog)Vahu,Princa,Saju...i razmotriti kako razmontirati Slovake.Sa ovom ekipom bez povrijedjenih mi smo beton.Kome to Miske,Mire,Vedo,Dzeko ne mogu uvaliti gol dakle strucnjaci rjesavajte problem dole.Samo sto nije 09.06.P.S.Kada PAPE objavljuje spisak za Slovake
Frankyee

#342 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Frankyee »

Salihovic je prosuo mnogo lopti protiv Latvije,jednostavno nije dovoljno precizan i lopte idu nekako odoka, ali isto tako vecina napada je isla preko lijeve strane bar u prvom poluvremenu.

Mislim da protiv Slovacke Salihovic treba ili na klupu ili na zadnjeg veznog ako vec nemamo boljeg. Problem je sto Salihovic u defanzivi nije nesto posebno pokazao, dosta puta je ispadao. Salihovic bi napravio bolji protok lopte ali nije neki defanzivni bedem. Znaci on moze proci pored neke slabije ekipe, mozda i Slovacke ali ne protiv Amerike.

Mislim da je bolje da se na zadnjeg veznog stavi neko ko je u stvari odbrambeni igrac ( recimo Vranjes, Pandza, Besic, Zukanovic ) pa makar bili losiji u napadu jer u ekipi imamo ipak dovoljno te kreativnosti po bokovima i u napadu. Ako imamo povoljan rezultat onda se vadi taj zadnji vezni i ubaci recimo Medunjanin koji je bolji u napadu.

Protiv ovih losijih ekipa nama je bolje igrati sa Medunjaninom.
Last edited by Frankyee on 17/08/2013 09:17, edited 1 time in total.
Frankyee

#343 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Frankyee »

I jos da dodam, nasa mozda i najjaca utakmica je kad je Pjana sjedio na klupi protiv Grcke. Sve je stimalo kako treba. Steta je da na toj poziciji imamo dva takva igraca i mislim da treba razmisljati i o tome da se odigra sa jednim kreativnim veznim sto otvara opciju da se pojaca ili desni bok sa krilnim igracem ili dva zadnja vezna ako igramo sa rupom po desnom krilu i dva spica.

E sad ko moze predloziti da jedan od Pjane / Misketa sjedi na klupi,,,,,,, a da recimo igra Stevanovic, ipak nema smisla.

Sta bi radio Ciro ? ili Klinsman ?
Frankyee

#344 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Frankyee »

kako je odigrala Slovacka protiv Rumunije , vidim da je bilo 1-1 , gol je dao Sestak.

Ako je iko gledao neka nam dojavi kakvi su bili Slovaci.
Infaze Studio

#345 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Infaze Studio »

jeza u ledja wrote:Pa ne znam, u prvom poluvremenu nismo imali premoc, mada smo dali 2 gola, od kojih drugi iz ofsajda. Plus njima nije sviran penal. Imali su posjed lopte, imali su suteva na gol. Ne bih rekao da smo ih nadigrali uopste.
Citam ovo, pa reko da onaj Lacoste ili kako se zvase nije klon od jeza u ledja :D
Cuj ofsajd. Cista linija a tu se daje prednost napadacu. Plus njima nije sviran penal, a DZeki je sviran kad ga je tip Grcko-Rimskim zahvatom spustio na zemlju u 2. pol. :D
Ali nije bitno uopste..samo sam ti htjeo ukazati kakve marginalne stvari koristis da bi dokazao da nismo bili bolji. :)
Mezzo-x

#346 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Mezzo-x »

Prodaja ulaznica za kvalifikacionu utakmicu BiH - Slovačka, koja se 6. septembra igra na Bilinom Polju, počinje u utorak 20. augusta.
Take-Two

#347 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Take-Two »

Valja opet prenocit, da bi se dobila ulaznica :)
MOSALJOZE

#348 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by MOSALJOZE »

Take-Two wrote:Valja opet prenocit, da bi se dobila ulaznica :)
Ma dobra raja,zezancija i to prodje brzo još nije ni hladno taman.Ja kad sam kupovao protiv Grčke oko 2 otišao zezancija tamo vamo i eto ti 10 sati
motorola01

#349 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by motorola01 »

Zasto iz utakmicu u utakmicu smanjuju broj karata u prodaji? Gdje ide ostatak karata, da li ih oni dijele svojim pulenima pa onda idu na ulicu po visestruko visim cijenama ili? Ocito je da je neka mutljavina jer stadion ima oko 15-16 000 stolica i kad se odbije 10 posto, dobije se cifra od +13 500 stolica. Gdje ide ova razlika od trenutnih 3000 karata/mjesta?
p206

#350 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by p206 »

motorola01 wrote:Zasto iz utakmicu u utakmicu smanjuju broj karata u prodaji? Gdje ide ostatak karata, da li ih oni dijele svojim pulenima pa onda idu na ulicu po visestruko visim cijenama ili? Ocito je da je neka mutljavina jer stadion ima oko 15-16 000 stolica i kad se odbije 10 posto, dobije se cifra od +13 500 stolica. Gdje ide ova razlika od trenutnih 3000 karata/mjesta?
Tih 3000 ide rodbini, švercerima, "zvanicama", sebi u džep i prodaji po nekoliko puta većoj cijeni.
Ali sve to nebi bio problem da u regularnoj prodaji ne bude ni tih ostalih 10 000...nego i dobar dio toga ode na švercere, koji su u talu sa ljudima iz saveza.

I druga stvar, velika većina tih karti u regularnoj prodaji se prodaje u agencijama u Sarajevu i Zenici... što je po meni (koji sam Sarajlija) bezobrazluk na kvadrat prema raji iz Bihaća, Cazina, Mostara, Tuzle, Travnika, Gradačca...

A pogotovo prema raji koja dođe sa Cazintursom iz Krajine. Bio sam svjedok u Zenici kad su došli.. čitav autobus i skoro niko nema karte. A šverceri ko lešinari oko njih i naslađuju se.
Locked