Pa niko i ne kaze da je sve znanje u Kur'anu vec da ono sto jeste je istina,a to je velika razlika...I sam Bog covjeka poziva da istrazuje ,desetine ajeta koji pominju nas svijet upucuju covjeka da pogleda ,razmisli ...a ne samo da prihvati ono sto pise u Kur'anu i ne zanima se uopce sa svijetom oko sebe...
Nema govora da ja potcjenjujem nauku i upravo mislim sto i ti da nikako Bog nije planirao da odgonetamo sifre da bi bili vjernici mada one mogu i postojati vec eto nekako "slucajno"
Sta ces, nauka je puno mladja od covjeka pa tako je covjek svoju svrhu i smisao vec pronasao puno prije nego mu je nauka ponudila neke odgovre ,sto otprilike znaci da bi ti bio vjernik da si zivio prije nekoliko stoljeca jer bi ostao bez naucnih dokaza koji ti objasnjavaju sve....
Zato laganini ako si upravu vidjecemo ili ce vidjeti nasi potomci ...ili kao sto rece R .Eskobar "i čekajte, i mi ćemo čekati"
Sta ja mogu kad ne vidim te greske koje ti vidis vec su mi moguce i naucne cinjenice i Bog!
Naucno tumacenje Kur'ana nije nesto u sta se ja mogu upustiti ,nisam ni pretjeran pristalica jer znam da su tu razidju oko nekih pitanje i autori koji se time bave ,te da je nezibjezno kada trazis nesto da ces to i naci itd.