Svjetski bošnjački kongres
- It_is_a_Leclerc
#326 Re: Svjetski bošnjački kongres
Ja sam Bošnjak, ali stvarno mi se čini da je pojedincima narodnost postala zanimanje od kojeg vrlo dobro žive.
-
memić memo
#327 Re: Svjetski bošnjački kongres
Man of steel wrote:Potpisao je zbog toga što su druga dva naroda to zahtjevala. a ne zato što je on to želio.Gradski wrote:Ko je potpisao da se ukine ova zastava sa ljiljanima, da nisam ja slučajno.??? ili je Alija ukinuo i zastavu i RBIH i dao naziv RS jelde, i pričaš o patriotima, pa i ja sam patriota, ali se nisam za ovo borio i krvario nego za cijelu BIH.
Ali eto, danas vam smeta i to što se ta zastava koju često viđamo po stadionima, dvoranama, proslavama, i koja je opšteprihvaćena i voljena od strane Bošnjaka vraća na mala vrata.
Niko ne brani Hrvatima i Srbima da ovu zastavu tretiramo svi isto, ali svi znamo da od toga nema ništa.
Bijela zastava sa plavim štitom je zvanična zastava Republike Bosne i Hercegovine, države čiji su pripadnici i Hrvati i Srbi i sada Bošnjaci i svi ostali, i države koja nikad pravno valjano nije prestala da postoji.
Bijela zastava je vlasništvo države Republike Bosne i Hercegovine, a ne nekakve samoinicijativne grupe manipulatora etničkom pripadnošću, nekakvog udruženja, šta li već
- fatamorgana
#328 Re: Svjetski bošnjački kongres
Turbo vremena .... turbo zastava.dustaban wrote:
Dajte ljudi uozbiljite se. ZASATAVA JE IDENTITET i treba dobro paziti sta je to sto predstavlja identitet Bosnjaka. Svi znamo dobro, samozvani kreatori bosnjackog identiteta cine jedan veoma zayeban posao, sa jedne strane je islam (ali on ne kaci staru Bosnu) a sa druge strane je stara Bosna (bez muslimana). I kao rezultat svega toga dobismo - predmuslimanski ljiljan na grudima reisa!
A jadni ljiljan je vec pretrpio jedno presadjivanje - sta bi od onog ZVANICNOG GRBA BOSNJAKA - ljiljan na zelenoj podlozi???
- Samir_01
#329 Re: Svjetski bošnjački kongres
Znaci Bosnjaci ne smiju da koriste ljiljane? Ti to ozbiljno?dustaban wrote:... Karadzicevog cilja!racionalista wrote:Idemo polako ali sigurno do konačnog cilja
Sta to znaci - nasa je zastava ono sto od drugih ostaneMan of steel wrote: Niko ne brani Hrvatima i Srbima da ovu zastavu tretiramo svi isto, ali svi znamo da od toga nema ništa.![]()
Dajte ljudi uozbiljite se. ZASATAVA JE IDENTITET i treba dobro paziti sta je to sto predstavlja identitet Bosnjaka. Svi znamo dobro, samozvani kreatori bosnjackog identiteta cine jedan veoma zayeban posao, sa jedne strane je islam (ali on ne kaci staru Bosnu) a sa druge strane je stara Bosna (bez muslimana). I kao rezultat svega toga dobismo - predmuslimanski ljiljan na grudima reisa!
A jadni ljiljan je vec pretrpio jedno presadjivanje - sta bi od onog ZVANICNOG GRBA BOSNJAKA - ljiljan na zelenoj podlozi???
Neozbiljno brate, neozbiljno...
(ha sta drugo ocekivati od ovog sastava ceric-zukorlic-latic...)
-
racionalista
#330 Re: Svjetski bošnjački kongres
jbg ni englezi se ne odricu svojih korijena koji su vezani za kelte, rimljane, saksonce, normane....
ukombinovali su sve to i bgm ide im dobro. svabe su ukomponovale germanske paganske simbole sa hriscanskim, imate raznoraznih teutonskih obiljezja i cega sve ne. niko od njih nije zapomago rad toga. jedino kad se islam i ljiljani kombiniraju to je smak svijeta
ukombinovali su sve to i bgm ide im dobro. svabe su ukomponovale germanske paganske simbole sa hriscanskim, imate raznoraznih teutonskih obiljezja i cega sve ne. niko od njih nije zapomago rad toga. jedino kad se islam i ljiljani kombiniraju to je smak svijeta
- Samir_01
#331 Re: Svjetski bošnjački kongres
Ljiljani izvorno nemaju nikakve veze sa krscanstvom. Al hajde ti to objasni ljudima koji mrze Islam i koji tjeraju svoje...racionalista wrote:jbg ni englezi se ne odricu svojih korijena koji su vezani za kelte, rimljane, saksonce, normane....
Last edited by Samir_01 on 29/12/2012 23:31, edited 1 time in total.
-
memić memo
#332 Re: Svjetski bošnjački kongres
kamen spoticanja wrote:Bosna i Hercegovina nacionalna drzava Bosnjakamemić memo wrote:A cilj je?racionalista wrote:Idemo polako ali sigurno do konačnog cilja
I budala zna da na našim prostorima, u BiH, nikad nije postojala čista etnička teritorija, da nikad niko nije uspio niti će, potpuno ovladati teritorijom i dominirati nad drugim etničkim grupama, i da svaki takav pokušaj neminovno vodi u novo krvoproliće, u novi rat. Ko ima pravo da provocira i inicira ponovni rat, samo da bi ostvario sopstvene umobolne ciljeve i etnički čistu dominaciju...
Ili provociraš svojim odgovorom, što ti nije prvi put, ili si u beskrajnoj zabludi i zanesenosti, zaveden sumanutom idejom
- Man of steel
#333 Re: Svjetski bošnjački kongres
Ne, naša zastava je ona koju mi odabremo i ona koju mi volimo,a vjerujem da je ona sa ljiljanima na bijelom platnu najdraža i najvoljenija.dustaban wrote: Sta to znaci - nasa je zastava ono sto od drugih ostane![]()
Zbog čega vi osjećate otpor prema ovoj odluci meni jasno nije.
-
Bosnjak333
#334 Re: Svjetski bošnjački kongres
Kod Bosna Bosanci takodje rijeci nisu poslozene redosljedom.BosNa-BosAnac,trebao bi ti biti Bosnac cini mi se.raoul duke wrote:Fudo Bosna wrote: Mi Bosanci molimo vas Bošnjake da nas ne uvjeravate da smo Bošnjaci agnostici, ateisti ili kršćani, kada ovakvim i sličnim manifestacijama jasno poručujete da Bošnjaci ne mogu biti osobe izvan islamskog civilizacijskog kruga. I budite uvjerni da je pitanje vremena kada će Bosanci dati svoj odgovor konstitutivnim narodima.
Bosanci su kroz 2 amandmana pokusali da se istaknu kao konstitutivni. Nacionalisti i fasisti im to nisu dozvolili.
Ko smo, sta smo? Bosanci. Cija je Bosna prkosna?
Bosna Bosancima, Bosnja Bosnjacima.
Hajd ne protezite ovo pitanje vise,ne pravite se pametni.Stanovnik Bosne se moze zvati Bosnjaninom,kao sto se Andaluzije moze zvati Andaluzaninom ili Duborvnika Dubrovcaninom...
- Man of steel
#335 Re: Svjetski bošnjački kongres
Ako Bog da!memić memo wrote:
Bijela zastava sa plavim štitom je zvanična zastava Republike Bosne i Hercegovine, države čiji su pripadnici i Hrvati i Srbi i sada Bošnjaci i svi ostali, i države koja nikad pravno valjano nije prestala da postoji.
Bijela zastava je vlasništvo države Republike Bosne i Hercegovine, a ne nekakve samoinicijativne grupe manipulatora etničkom pripadnošću, nekakvog udruženja, šta li već
Ne postoje autorska prava na zastave tako da ti ovaj drugi dio posta nema smisla.
Ja volim, i voljet ću, ljijljanje od kad mi je prvi put ćale ušao u sobu sa tim amblemom na rukavu i srcu pa sve dok me ne bude.
-
Bosnjak333
#336 Re: Svjetski bošnjački kongres
Ja sam se toga vec odrekao.Regionalni pojam koji ja koristim je Krajisnik,a etnicki Bosnjak.Sa Bosancima apsolutno nemam nikakve veze jer se u mojoj porodici kroz historiju tako nije niko izjasnjavao...HM 2011 wrote:Znate li Vi koliko mene lično vrijeđa svođenje moje veze sa Bosnom i Hercegovinom na samo "regionalni naziv".....
-
Bosnjak333
#337 Re: Svjetski bošnjački kongres
Ljiljani su simbol i Bosne,ali i Bosnjaka.Nisu simbol Srba i Hrvata koji su izvrsili agresiju na ovu zemlju,ali ni onih koji je danas negiraju...Man of steel wrote:Ako Bog da!memić memo wrote:
Ne postoje autorska prava na zastave tako da ti ovaj drugi dio posta nema smisla.
Ja volim, i voljet ću, ljijljanje od kad mi je prvi put ćale ušao u sobu sa tim amblemom na rukavu i srcu pa sve dok me ne bude.
-
Bosnjak333
#338 Re: Svjetski bošnjački kongres
Kazaz je obicna seljacina,dokazao je to milion puta,a cujem da ni njegovi studenti nemaju lijepo misljenje o njemu...Chisum wrote:Kako ga nashamara Kazaz... okrenu ga naizvratSarajevo_Grad wrote:
- asurbanipal
#339 Re: Bošnjački kongres prodao državu za večeru
Aha, kako da nije...Alfons Kauders wrote:FrancuskaSamir_01 wrote: A odakle poticu ljiljani?

- dustaban
#340 Re: Svjetski bošnjački kongres
Sta da ti covjek sadf kaze a da ne opsuje?Samir_01 wrote:Znaci Bosnjaci ne smiju da koriste ljiljane? Ti to ozbiljno?dustaban wrote:... Karadzicevog cilja!racionalista wrote:Idemo polako ali sigurno do konačnog cilja
Sta to znaci - nasa je zastava ono sto od drugih ostaneMan of steel wrote: Niko ne brani Hrvatima i Srbima da ovu zastavu tretiramo svi isto, ali svi znamo da od toga nema ništa.![]()
Pa dobro jebemumater jeste li glupi ili se pravite? LJILJANI SU SIMBOL BOSNE i HERCEGOVINE
Da ponovim LJILJANI SU SIMBOL BOSNE I HERCEGOVINE
sa svojom 100% utemelejnoscu.
To sto, kako velis, srbi hrvati to ne smatraju svojim identitetom... sta ti tu nije jasno? Imaju ljudi SVOJE nacionalne identitete. Ali ako imalo znas matematiku onda ces skontati: BiH= S+H+B+O.
Ovo sta ovaj kongres pokusava BiH=B, e to ce uspjeti al' u qurtzu. Uspjet ce samo da potvrdi da je Karadzic bio u pravu kad je tvrdio da muslimani zele poklopiti cijelu BiH, pa ih je PREVENTIVNO u tome zaustavio!
Eto to je smisao i efekt ovog sranja od kongresa.
LJILJANI SE NE SMIJU SROZAVATI na identitet Bosnjaka i TACKA!
reci cete REALNOST je takva. E pa nece biti. Na ovim prostorima je realnost bilo svasta nesta, sahovnica je bila ustaska, orao cetnicki a danas su nas ubjedili da su ti simboli stariji i od Pavelica i Draze pa su se ti simboli vratili tamo gdje pripadaju.
Tako ce akobogda i insallah biti i sa Ljiljanima i oni su stariji od ovog lopovskog kongresa.
Lopovi nego sta, ne znaju sta im je identitet pa kradu tudje!
- korisnik.1
#341 Re: Svjetski bošnjački kongres
Ovim što su uradili, sa zastavom prvenstveno, su betonirali poistovjećivanje Bošnjaka sa islamom.
I sam sAm musliman po vjeroispovijesti, ali nisam za poistovjećivanje Bošnjaštva sa islamom, što je nažalost 99% završeno. Crne su godine pred nama u budućnosti po mom mišljenju.
Svjetski bošnjački konkgres - DA
Svjetski bošnjački kongres sa zastavom RBiH i cvijetom Srebrenice - NE
Svjetski bošnjački kongres sa Mustafom ef Cerićem - NE
btw. zar je zakonski moguće da "uzmu" tu zastavu kao "svoju", pošto je de iure ona i dalje državna zastava, trenutno stavljena van snage i korištenja. Ne postoje neke norme koje to spriječavaju ?
I sam sAm musliman po vjeroispovijesti, ali nisam za poistovjećivanje Bošnjaštva sa islamom, što je nažalost 99% završeno. Crne su godine pred nama u budućnosti po mom mišljenju.
Svjetski bošnjački konkgres - DA
Svjetski bošnjački kongres sa zastavom RBiH i cvijetom Srebrenice - NE
Svjetski bošnjački kongres sa Mustafom ef Cerićem - NE
btw. zar je zakonski moguće da "uzmu" tu zastavu kao "svoju", pošto je de iure ona i dalje državna zastava, trenutno stavljena van snage i korištenja. Ne postoje neke norme koje to spriječavaju ?
-
esad_plavi
#342 Re: Svjetski bošnjački kongres
Dalje od ovoga nisam mogao. Pa ti skontaj gdje ce otici ova drzava kad se samo gleda "cij si", jebo najbolje - daj "nase" da nam vode drzavuT-Rexx wrote:Nazivaj se kako hoces. Samo se nemoj buniti kada te pri zaposljavanju neko uturi u "ostale".
Last edited by esad_plavi on 29/12/2012 23:41, edited 1 time in total.
- MOSALJOZE
#343 Re: Svjetski bošnjački kongres
Objasnio sam u prethodnim postovima šta su ljiljani i šta predstavljaju koga vise zanima ode na google i trazi.Hvala
- Man of steel
#344 Re: Svjetski bošnjački kongres
Ljiljani su simbol svih onih koji ga smatraju svojim, ne bih ga ja ograničavao tek tako samo na Bošnjake.Bosnjak333 wrote:Ljiljani su simbol i Bosne,ali i Bosnjaka.Nisu simbol Srba i Hrvata koji su izvrsili agresiju na ovu zemlju,ali ni onih koji je danas negiraju...Man of steel wrote:Ako Bog da!memić memo wrote:
Ako ništa drugo zbog onih ne-Bošnjaka koji gaje simpatije prema tom simbolu i koji su ratovali za njega.
Ali opet to nije razlog da bih se ja suprostavljao odluci ovog kongresa, jer ja kao Bošnjak taj simbol smatram svojim i nemam apsolutno ništa protiv toga da ta zastava bude simbol mog naroda.
- Amy-Mia
#345 Re: Svjetski bošnjački kongres
šta reći...Sa Bosancima apsolutno nemam nikakve veze
-
Bosnjak333
#346 Re: Svjetski bošnjački kongres
Je li reis Ceric kriv sto se pravoslavci i katolici ne zele izjasniti Bosnjacima,je li on sad treba njih natjerati da se tako izjasnjavaju samo da bi dokazao da Bosnjaci nisu samo pripadnici islama?Ja tebe moram razocarati,ali su Bosnjaci stvarno samo islamske vjeroispovijesti sa manjim postotkom ateista i agnostika.Ja bih volio da nije tako,ali evo dajem ti priliku pa ubijedi katolike i pravoslavce da nisu Srbi i Hrvati i ja cu se prvi pobuniti protiv reisa Cerica i poistovjecivanja Bosnjaka i islama.
-
Bosnjak333
#347 Re: Svjetski bošnjački kongres
Reci ono sto je normalno.Ovo je pojam koji je izmislila Jugoslavija,i stvarno u mojoj porodici se tako niko nikada nije izjasnjavao.Bili smo Bosnjaci za vrijeme Turaka i Austro-Ugarske,u SHS Muslimani,u Jugoslaviji na pocetku neopredjeljeni,a kasnije opet Muslimani.Pojam Bosanac koji su nametnule komunisticke vlasti,pri tome potisnuvsi onaj historijski pojam Bosnjak, mi ne koristimo....Amy-Mia wrote:šta reći...Sa Bosancima apsolutno nemam nikakve veze
- dustaban
#348 Re: Svjetski bošnjački kongres
Ubjedi ti Zukorlica da je Srbijanac, pa cu ja srediti da BH pravoslavci i katolici budu bosnjaci!Bosnjak333 wrote:Je li reis Ceric kriv sto se pravoslavci i katolici ne zele izjasniti Bosnjacima,je li on sad treba njih natjerati da se tako izjasnjavaju samo da bi dokazao da Bosnjaci nisu samo pripadnici islama?Ja tebe moram razocarati,ali su Bosnjaci stvarno samo islamske vjeroispovijesti sa manjim postotkom ateista i agnostika.Ja bih volio da nije tako,ali evo dajem ti priliku pa ubijedi katolike i pravoslavce da nisu Srbi i Hrvati i ja cu se prvi pobuniti protiv reisa Cerica i poistovjecivanja Bosnjaka i islama.
Last edited by dustaban on 29/12/2012 23:47, edited 1 time in total.
- Amy-Mia
#349 Re: Svjetski bošnjački kongres
dustaban wrote:Ubjedi ti Zukorlica da je Srbin, pa cu ja srediti da BH pravoslavci i katolici budu bosnjaci!Bosnjak333 wrote:Je li reis Ceric kriv sto se pravoslavci i katolici ne zele izjasniti Bosnjacima,je li on sad treba njih natjerati da se tako izjasnjavaju samo da bi dokazao da Bosnjaci nisu samo pripadnici islama?Ja tebe moram razocarati,ali su Bosnjaci stvarno samo islamske vjeroispovijesti sa manjim postotkom ateista i agnostika.Ja bih volio da nije tako,ali evo dajem ti priliku pa ubijedi katolike i pravoslavce da nisu Srbi i Hrvati i ja cu se prvi pobuniti protiv reisa Cerica i poistovjecivanja Bosnjaka i islama.
-
Bosnjak333
#350 Re: Svjetski bošnjački kongres
Sandzak je bio dio BiH 500 godina,ali Banja Luka nikada,od svog nastanka nije bila dio Srbije...dustaban wrote:Ubjedi ti Zukorlica da je Srbin, pa cu ja srediti da BH pravoslavci i katolici budu bosnjaci!Bosnjak333 wrote:Je li reis Ceric kriv sto se pravoslavci i katolici ne zele izjasniti Bosnjacima,je li on sad treba njih natjerati da se tako izjasnjavaju samo da bi dokazao da Bosnjaci nisu samo pripadnici islama?Ja tebe moram razocarati,ali su Bosnjaci stvarno samo islamske vjeroispovijesti sa manjim postotkom ateista i agnostika.Ja bih volio da nije tako,ali evo dajem ti priliku pa ubijedi katolike i pravoslavce da nisu Srbi i Hrvati i ja cu se prvi pobuniti protiv reisa Cerica i poistovjecivanja Bosnjaka i islama.