IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
-
citadela_sa
#326 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
Šta jedan doktor zna o vođenju Opštine?, Zašto se doktori, pjevači, sportisti i kojekakvi uopšte miješaju u politiku?
Takvi pokušavaju zbog zvučnosti imena da prođu na izborima. Eh sad, da li smo mi toliko naivni da za njih glasamo, ili cemo ipak za nekog ko ima znanje usko vezano za politiku, treba nam neko ko je rođen da vodi pa grupu ljudi barem, ako ništa...
Takvi pokušavaju zbog zvučnosti imena da prođu na izborima. Eh sad, da li smo mi toliko naivni da za njih glasamo, ili cemo ipak za nekog ko ima znanje usko vezano za politiku, treba nam neko ko je rođen da vodi pa grupu ljudi barem, ako ništa...
-
Doktor29
#327 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
Dr. Kravić nije samo bio na Dobrinji (loše informisani kolega), već i uz svoju brigadu na ratištu izvan Sarajeva jedno vrijeme rata. Mnogi borci su bili sigurniji kada idu na teren, a on je s njima. Ja sam bio jedan od njih i to potvrđujem. A na tim ratištima se nije išlo kod pedikera. Lako je sad raditi matematiku iz sigurnosti svoje kuće
mali_marinko
To je dodatni razlog da sumnjam u tu brojku, volio bi da mi objasnis kako je moguce operirati izvan operacione sale, sto znaci da u onu prethodnu kalkulaciju treba uvrstiti i te dane
mali_marinko
To je dodatni razlog da sumnjam u tu brojku, volio bi da mi objasnis kako je moguce operirati izvan operacione sale, sto znaci da u onu prethodnu kalkulaciju treba uvrstiti i te dane
-
Doktor29
#328 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
#Ne trebam biti tamo da bih znao da to nije moguce, to sve moze biti osim operacijamali_marinko wrote:Da si bio tamo znao bi Kako.Doktor29 wrote:Dr. Kravić nije samo bio na Dobrinji (loše informisani kolega), već i uz svoju brigadu na ratištu izvan Sarajeva jedno vrijeme rata. Mnogi borci su bili sigurniji kada idu na teren, a on je s njima. Ja sam bio jedan od njih i to potvrđujem. A na tim ratištima se nije išlo kod pedikera. Lako je sad raditi matematiku iz sigurnosti svoje kuće
mali_marinko
-
Doktor29
#329 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
Kakve to veze ima sa fantomskim brojem operacija?????
- Čovjek
#330 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
Kad je SBB u pitanju, sam njihov slogan je vrlo jasna poruka glasačima... isto kao da im kažu : "E sad ćemo malo da manipulišemo sa vama i da pravimo od vas budale."
A što se tiče kandidata Kravića, poljepio je plakate na mjestima gdje to nije dozvoljeno i garant će biti kažnjen zbog toga, ako je suditi po najavi iz CIK-a o strogim mjerama.
A što se tiče kandidata Kravića, poljepio je plakate na mjestima gdje to nije dozvoljeno i garant će biti kažnjen zbog toga, ako je suditi po najavi iz CIK-a o strogim mjerama.
-
Doktor29
#331 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
Stani malo, jesam li ja rekao tu cifru ili je to koliko sam shvatio njegov jedini argument o kojem prica, o kojem doprinosu ti pricas, znas li koliko takvih doktora ima kojima ne pada na pamet pricati o brojevima, to je kao da muskarac prica sa koliko je zena spavao, ne ide to.mali_marinko wrote:Kakve veze ima broj operacija s doprinosom društvu tog čovjeka. Nemaš ga argumenata ni u čemu pokopati, pa je sad vazno 7000, 8000, 9000...Borci iz SDA će glasati za Kravica, shvati da to nije stranacka nego ljudska stvar.Doktor29 wrote:Kakve to veze ima sa fantomskim brojem operacija?????
Vrlo je vazno ako se lako izracuna da covjek laze, onda to dosta govori
- Čovjek
#332 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
U tome je SNAGA!mali_marinko wrote:Čovjek wrote:Kad je SBB u pitanju, sam njihov slogan je vrlo jasna poruka glasačima... isto kao da im kažu : "E sad ćemo malo da manipulišemo sa vama i da pravimo od vas budale."
A što se tiče kandidata Kravića, poljepio je plakate na mjestima gdje to nije dozvoljeno i garant će biti kažnjen zbog toga, ako je suditi po najavi iz CIK-a o strogim mjerama.SDA nikada ne spava!
-
Doktor29
#333 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
Citas li ti nesto od ovoga, maloprija sam ti izracunao, koji ti dio nije jasan?????...Objasni nam tih 8000 invazivnih procedura, pisao si i sam o tome, plizzzz
P.S
Cujem da ima ideja da Fahrove izjave prevodite na Latinski i koristite kao izreke, jedva cekam da to vidim a sto se mene tice mozes vec poceti, mozda sa Ekonooomijom

P.S
Cujem da ima ideja da Fahrove izjave prevodite na Latinski i koristite kao izreke, jedva cekam da to vidim a sto se mene tice mozes vec poceti, mozda sa Ekonooomijom
-
Doktor29
#334 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
Nije tacno, 1425 dana opsade =5.6 operacija dnevno, od cega dosta dana nije bilo ratnih dejstava, od cega nije svaki dan bio u operacionoj sali (teren), pored toga sto nije bio jedini hirurg u toj bolnici,dodjemo logicki do puno manjeg isnosamali_marinko wrote:5 operacija dnevno u prosjeku. Dakle jedan dan dvije, a drugi osam. Kad je otvoren aerodrom dolazili su ljudi s druge strane...lakše je skontati kad si bio tamo, ali ti ne bijaše.Doktor29 wrote:Citas li ti nesto od ovoga, maloprija sam ti izracunao, koji ti dio nije jasan?????...Objasni nam tih 8000 invazivnih procedura, pisao si i sam o tome, plizzzz
P.S
Cujem da ima ideja da Fahrove izjave prevodite na Latinski i koristite kao izreke, jedva cekam da to vidim a sto se mene tice mozes vec poceti, mozda sa Ekonooomijom![]()
![]()
![]()
-
Bosnjak333
#335 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
Nema potrebe da mu bilo sta dokazujes kad ti podaci nece biti potrebni jer Kravic sigurno nece pobjediti.Doktor29 wrote:Nije tacno, 1425 dana opsade =5.6 operacija dnevno, od cega dosta dana nije bilo ratnih dejstava, od cega nije svaki dan bio u operacionoj sali (teren), pored toga sto nije bio jedini hirurg u toj bolnici,dodjemo logicki do puno manjeg isnosamali_marinko wrote:5 operacija dnevno u prosjeku. Dakle jedan dan dvije, a drugi osam. Kad je otvoren aerodrom dolazili su ljudi s druge strane...lakše je skontati kad si bio tamo, ali ti ne bijaše.Doktor29 wrote:Citas li ti nesto od ovoga, maloprija sam ti izracunao, koji ti dio nije jasan?????...Objasni nam tih 8000 invazivnih procedura, pisao si i sam o tome, plizzzz
P.S
Cujem da ima ideja da Fahrove izjave prevodite na Latinski i koristite kao izreke, jedva cekam da to vidim a sto se mene tice mozes vec poceti, mozda sa Ekonooomijom![]()
![]()
![]()
- Čovjek
#336 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
Nisam pratio baš raspravu, ali ako Marinko forsira SBB, onda se i ne čudiom što misli da ima jake argumente.Doktor29 wrote:Citas li ti nesto od ovoga, maloprija sam ti izracunao, koji ti dio nije jasan?????...Objasni nam tih 8000 invazivnih procedura, pisao si i sam o tome, plizzzz
P.S
![]()
![]()
Inače, svima je jasno da SBB nema šanse kad je u pitanju načelnik...
-
Doktor29
#337 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
Forsira nekom populistickom pricom u koju ni sam ne vjeruje, pricamo o ratnim zaslugama i sl..dosta vise togaČovjek wrote:Nisam pratio baš raspravu, ali ako Marinko forsira SBB, onda se i ne čudiom što misli da ima jake argumente.Doktor29 wrote:Citas li ti nesto od ovoga, maloprija sam ti izracunao, koji ti dio nije jasan?????...Objasni nam tih 8000 invazivnih procedura, pisao si i sam o tome, plizzzz
P.S
![]()
![]()
Inače, svima je jasno da SBB nema šanse kad je u pitanju načelnik...
-
Doktor29
#338 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
A Dobrinjska bolnica je bila jedina u gradu, on jedini hirurg, zaboravio sam spomenuti jednu bitnu stvar u hirurgiji a to su instrumenti, za 8. operacija dnevno trebas 8. setova sterilnih instrumenata, on naravno nije sam radio po cijele dana i naravno da nije imao toliko setova za operacije 
-
Bosnjak333
#339 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
Doktor je ustvari Kravic i on najbolje zna koliko je operacija napravio.Ti bi izgleda licno i Kravica ulaskivao i govorio kako bolje od njega znas koliko je operacija izveo.mali_marinko wrote:Izgleda da si ti ipak bio tamo, izvini Doktore nisam te prepoznaoDoktor29 wrote:A Dobrinjska bolnica je bila jedina u gradu, on jedini hirurg, zaboravio sam spomenuti jednu bitnu stvar u hirurgiji a to su instrumenti, za 8. operacija dnevno trebas 8. setova sterilnih instrumenata, on naravno nije sam radio po cijele dana i naravno da nije imao toliko setova za operacije
-
Doktor29
#340 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
Otkrio si nas ali i dalje nisi odgovorio na najednostavnije teze i pitanja koja su tu postavljena, izvoli 
-
Doktor29
#341 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
Jesi li ti cuo za ironiju ili pravila foruma koja stroga zabranjuju takvo sto, nisi vjerovatnomali_marinko wrote:Priznao dupli profil i još je tu...Doktor29 wrote:Otkrio si nas ali i dalje nisi odgovorio na najednostavnije teze i pitanja koja su tu postavljena, izvoli
Umjesto odgovora ponavljam da SDA pošalje bolje agitatore. Ovi neće ni sebe uvjeriti da glasuju za Efendica. E moja snago...
Ajmo početi malo priču o problemima općine...
Mozemo o problemima ali ne mozemo ako cemo se lagati na pocetku price, priznaj da je pretjerao malo sa 8000
- bogumila
#342 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
nema potrebe, ta prica ide iza izbora 
-
Katamaran_Sa
#343 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
Po ovome sto procitah o Kravicu zakljucih da covjeku treba dati da bude direktor KCUS-a, a nikako nacelnik opstine.
Razumio bih da je ekonomista, privrednik, politolog ali hirurg i da je tih kako Avaz navodi 8000 operacija jedini njegov adut zasto bi on trebao biti nacelnik, onda stvarno ovaj SBB lupa ko maksim po diviziji.
Sapienti Sat!
Razumio bih da je ekonomista, privrednik, politolog ali hirurg i da je tih kako Avaz navodi 8000 operacija jedini njegov adut zasto bi on trebao biti nacelnik, onda stvarno ovaj SBB lupa ko maksim po diviziji.
Sapienti Sat!
- bogumila
#344 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
nemoj tako, ako nista poznaje opstinu u dusu, ako ih je sviju operiso 
-
kurcubic
#345 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
Bar ima fakultet kod nas je bravar nacelnikKatamaran_Sa wrote:Po ovome sto procitah o Kravicu zakljucih da covjeku treba dati da bude direktor KCUS-a, a nikako nacelnik opstine.
Sapienti Sat!
Nego sta ima kod vas?
-
Bosnjak333
#346 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
To je posao administratora.mali_marinko wrote:Priznao dupli profil i još je tu...Doktor29 wrote:Otkrio si nas ali i dalje nisi odgovorio na najednostavnije teze i pitanja koja su tu postavljena, izvoli
Umjesto odgovora ponavljam da SDA pošalje bolje agitatore. Ovi neće ni sebe uvjeriti da glasuju za Efendica. E moja snago...
Ajmo početi malo priču o problemima općine...
-
_glavni_
#347 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
mali_marinko wrote:U Općini, prije predizbornog skupa, u sebe se uvuk'o, čeka da dođu glavni igrači. Ima karizmu sobne lampe_glavni_ wrote:a gdje si ga to ti vidio pognutih ramena,molim te??mali_marinko wrote:Efendić vs. Šuman, mora političar nekako i da izgleda, Šuman zalizan ko mafijaš (a i nije da nije), Efendić nekako djeluje neodlučno, pognutih ramena, ponizno...jad i bijeda
U sta li si ti gledao?Vjerovatno si gledao u svoje glavne igrace,pa si zamijenio.Drugi put bolje pogledaj ko je kakav,ali nemoj samo u svoje gledati
A mislim da je bolje govoriti o rjesenjima problema,kao sto se i govori,a Bgm ce se i rijesiti to,pojedinci,ne tvoji igraci
-
radet
#348 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
Malo je reći da nije pretjerao. Vidi se da nisi bio tu ili da si bio veoma malen kada je Zlaja operisao u Dobrnji.Doktor29 wrote:Jesi li ti cuo za ironiju ili pravila foruma koja stroga zabranjuju takvo sto, nisi vjerovatnomali_marinko wrote:Priznao dupli profil i još je tu...Doktor29 wrote:Otkrio si nas ali i dalje nisi odgovorio na najednostavnije teze i pitanja koja su tu postavljena, izvoli
Ajmo početi malo priču o problemima općine...![]()
![]()
Mozemo o problemima ali ne mozemo ako cemo se lagati na pocetku price, priznaj da je pretjerao malo sa 8000
-
radet
#349 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
Operacije su se radile i na tom famoznom terenu, o kojem ti koliko vidim nemaš pojma. I nije se samo operosalo kada je pucalo, puno se više operisalo kada nije pucano, popravljali se feleri od pucnjave. Ja sam ranjen samo jednom, a operisan 7 puta, vjerovao ti meni ili ne. Od tih 7 Kravić me operisao 4 puta.Doktor29 wrote:Nije tacno, 1425 dana opsade =5.6 operacija dnevno, od cega dosta dana nije bilo ratnih dejstava, od cega nije svaki dan bio u operacionoj sali (teren), pored toga sto nije bio jedini hirurg u toj bolnici,dodjemo logicki do puno manjeg isnosamali_marinko wrote:5 operacija dnevno u prosjeku. Dakle jedan dan dvije, a drugi osam. Kad je otvoren aerodrom dolazili su ljudi s druge strane...lakše je skontati kad si bio tamo, ali ti ne bijaše.Doktor29 wrote:Citas li ti nesto od ovoga, maloprija sam ti izracunao, koji ti dio nije jasan?????...Objasni nam tih 8000 invazivnih procedura, pisao si i sam o tome, plizzzz
P.S
![]()
![]()
- FOČANSKI PROPISI
#350 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
BNS Novi Grad:
7.DŽANKO ERMIN
33. IMAMOVIĆ MUHAMED
7.DŽANKO ERMIN
33. IMAMOVIĆ MUHAMED