Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
Quaresma

#32426 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Quaresma »

Benjo34 wrote: 18/10/2023 23:29 Ovom dehumanizacijom se stvara jako opasan narativ. Bivsi premijer Izraela otvoreno napadne novinara jer ga je pitao za nevino stradale. Dehumanizacijom se otvara nova spirala zla koja itekako moze otic van granica Izraela, zapravo vec i jest, nazivanje svih Ukrajinaca nacistima I clanovima Azova. Mislim da su međunarodno pravo I ljudske slobode davno umrle, a ovo posljednjih par godina u Ukr I Palestini, Jemenu, Siriji, Iraku, Libiji je samo osmrtnica.

I da, osjetno se primjeti da Izrael gubi informativni rat. Svako ima smartphone I pristup netu. Otidjite na insta profile slavnih I stranice zapadni medija, citajte komentare zapadnjaka sa priv profila I bit ce vam jasno.
sloboda govora je mrtva.

bilo kakva kritika upucena prema izraelu i tome sto cine palestince, automatski si proglasen da si antisemit, da si protiv svih zidova, a vidimo da neki gube i posao.

ne znam koliko izrael gubi informativni rat, smartphonei i pristup internet su bili i prije 10 godina. mislim da drustvo unazadovalo sto se tice morala, ali zato oruzja nema kakvog nema danas.

evo jedan odlucan intervju od Bassema Youssefa

Mrvice_ba

#32427 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Mrvice_ba »

Jedno je jasno iran ima a bomb :kiss:
HarTar

#32428 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by HarTar »

Mrvice_ba wrote: 19/10/2023 00:34 Jedno je jasno iran ima a bomb :kiss:
Izvor?
Edin H.

#32429 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Edin H. »

toska

#32430 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by toska »

U Ateni 10.000 pristaša Palestine. I grčka ljevica i mediji drže palestinsku stranu

https://www.index.hr/vijesti/clanak/u-a ... omentari_d

iinteresantno kako se Index,hr drži konstantno pri zvaničnoj EU-US politici, ništa kritička misao.
vidjet ćemo do kad.
MUNAFIK

#32431 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by MUNAFIK »

Komentari ljudi 90% su za istinu tj. za Palestinu!
il dottore

#32433 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by il dottore »

jeza u ledja wrote: 19/10/2023 00:09
il dottore wrote: 18/10/2023 23:29

Nemojte ovo postavljati jer ce doci npr jeza u ledja pa postaviti "logicno" pitanje sta je s ovim djetetom sutra kad i ako poraste, zasto sada vec momak ima "nerezonsko" razmisljanje
Ne znam koji si ti, ali drago mi je da si ovako pronicljiv. :thumbup:
Upravo suprotno. Ti si pronicljiv, otvarac ociju, zivis u usa i imas sire progresivne vidike. Za razliku od nas, ogranicenih shvatanja, mozda malo i zatrovani islamom gluho bilo
Vjerovatno mi ne cijenimo dovoljno tvoje upise
jeza u ledja

#32434 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

il dottore wrote: 19/10/2023 05:24
jeza u ledja wrote: 19/10/2023 00:09

Ne znam koji si ti, ali drago mi je da si ovako pronicljiv. :thumbup:
Upravo suprotno. Ti si pronicljiv, otvarac ociju, zivis u usa i imas sire progresivne vidike. Za razliku od nas, ogranicenih shvatanja, mozda malo i zatrovani islamom gluho bilo
Vjerovatno mi ne cijenimo dovoljno tvoje upise
Doslovce sve sto si na ovoj temi napisao su tvoja dva posta meni. :thumbup:
Ne znam uopste o cemu pricas, dijete koje ce odrasti i sta ce ono misliti? "Zatrovani islamom"? Nista slicno tome nikad nisam napisao.
Ocigledno ti nije dobro.

Kao sto rekoh, drago mi je da si ovako pronicljiv. Sa nestrpljenjem iscekujem tvoje sljedece upise. :thumbup: :thumbup:
p206

#32435 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by p206 »

mislim da su se fašisti sjebali kolika je podrška Palestini od običnih ljudi
u ovoj mjeri nije bilo ranije
mogu još ucjenjivati one koji vladaju, vjerujem da o svakom bitnom političaru imaju neko sranje koje im može pokopati karijeru, ali i to ce nestati kad tad.
njihov zenit je prošao, mogu za sobom vodati gerijatriju iz SAD ali i to će ispariti
Dimu1927

#32436 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Dimu1927 »

karanana wrote: 18/10/2023 23:51 gdje su fragmenti bombe? da su nadjeni tj da su izraelski zar ih do sad ne bi palestinci pokazali?

jucer sam bio 90% da je izrael, sad sam oko 30% da je izrael.
Mozda su neki fragmenti zavrsili u tijelima ubijene djece ?
drogon2

#32437 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by drogon2 »

Jel realno da ima ljudi koji vjeruju da Izrael ovo nije uradio kad imas njihove ljude (ukljucujuci i Netanyahua) koji su prvobitno objavili da su pogodili bolnicu, a zatim to brze, bolje uklonili kad su shvatili koliko su ljudi ubili. Pa evo i Jozef Bajden je kao pogledao te neke neoborive dokaze i sad tvrdi da su ovi sad sami sebi to uradili, zasto ne objave te neoborive dokaze? Jedino sto su Jevreji pustili, jest onaj audio snimak dva random covjeka koji pricaju arapski jezik, a koji su haman mogli snimit dva covjeka u podrumu sa malo boljim znanjem arapskog jezika.A da ne govorim da ni taj snimak nisu odmah pustili, nego su cekali sutradan iz nekog razloga
dr_Evil

#32438 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

drogon2 wrote: 19/10/2023 07:44 Jel realno da ima ljudi koji vjeruju da Izrael ovo nije uradio kad imas njihove ljude (ukljucujuci i Netanyahua) koji su prvobitno objavili da su pogodili bolnicu, a zatim to brze, bolje uklonili kad su shvatili koliko su ljudi ubili. Pa evo i Jozef Bajden je kao pogledao te neke neoborive dokaze i sad tvrdi da su ovi sad sami sebi to uradili, zasto ne objave te neoborive dokaze? Jedino sto su Jevreji pustili, jest onaj audio snimak dva random covjeka koji pricaju arapski jezik, a koji su haman mogli snimit dva covjeka u podrumu sa malo boljim znanjem arapskog jezika.A da ne govorim da ni taj snimak nisu odmah pustili, nego su cekali sutradan iz nekog razloga
Ma bolan ovdje imas na forumu ljudi koji ce se na glavu popeti samo da dokazu da je Izrael 100% upravu i da Palestinu treba sravnit sa zemljom. Spominju nakve 9/11 za septembar i koje vec qrce.
dr_Evil

#32439 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

p206 wrote: 19/10/2023 07:13 mislim da su se fašisti sjebali kolika je podrška Palestini od običnih ljudi
u ovoj mjeri nije bilo ranije
mogu još ucjenjivati one koji vladaju, vjerujem da o svakom bitnom političaru imaju neko sranje koje im može pokopati karijeru, ali i to ce nestati kad tad.
njihov zenit je prošao, mogu za sobom vodati gerijatriju iz SAD ali i to će ispariti
Mislim da si okruzen istomisljenicima.

Ako nas je ista naucila korona to je da ljudi na zapadu odbijaju mislit glavom. Nisam jedan od onih koji nije vjerovao u koronu ili vakcine, ali sam fasciniran bio koliko su ljudi prihvatili 100%-nu dikaturu i pretvorili se u robote u ono vrijeme, bez imalo kriticne misli.

Onda je dosla Ukrajina, isti scenario, hajde reko i neka je, Putko i Ruje su agresori. I danas ovo..
apsidejzi

#32440 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by apsidejzi »

HarTar wrote: 19/10/2023 00:25
karanana wrote: 18/10/2023 23:51 gdje su fragmenti bombe? da su nadjeni tj da su izraelski zar ih do sad ne bi palestinci pokazali?

jucer sam bio 90% da je izrael, sad sam oko 30% da je izrael.
Hebem i tebe i izrahell. Odakle Hamasu rakete da pobije 500 ljudi odjednom? Da ih imaju ispalili bi ih na Tel Aviv. Oni prave rakete od vodovodnih cijevi i dođu kao neki malo jači vatromet ili protivgradne rakete. Šta čovjek sve neće pročitati da bi se opravdala fašistička aparthejd država izrahell :-)
Jesil ti pogledao ovaj zadnji napad Hamasa kad su uletili u Izrael? Pogledaj opet par snimaka i pogledaj jel koriste rakete od cijevi i primitivno oruzje. Vrijeme je da muslimani updatuju svoj narativ. Pare koje se salju palestinskom narodu zavrsavaju u rukama Hamasa a oni od Irana kupuju poprilicno dobro oruzje. Palestinski narod dobije mrvice.
apsidejzi

#32441 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by apsidejzi »

dr_Evil wrote: 19/10/2023 07:49
drogon2 wrote: 19/10/2023 07:44 Jel realno da ima ljudi koji vjeruju da Izrael ovo nije uradio kad imas njihove ljude (ukljucujuci i Netanyahua) koji su prvobitno objavili da su pogodili bolnicu, a zatim to brze, bolje uklonili kad su shvatili koliko su ljudi ubili. Pa evo i Jozef Bajden je kao pogledao te neke neoborive dokaze i sad tvrdi da su ovi sad sami sebi to uradili, zasto ne objave te neoborive dokaze? Jedino sto su Jevreji pustili, jest onaj audio snimak dva random covjeka koji pricaju arapski jezik, a koji su haman mogli snimit dva covjeka u podrumu sa malo boljim znanjem arapskog jezika.A da ne govorim da ni taj snimak nisu odmah pustili, nego su cekali sutradan iz nekog razloga
Ma bolan ovdje imas na forumu ljudi koji ce se na glavu popeti samo da dokazu da je Izrael 100% upravu i da Palestinu treba sravnit sa zemljom. Spominju nakve 9/11 za septembar i koje vec qrce.
Isto tako imas ljude kojima je sasvim svejedno sto je Hamas ubio preko 1000 izraelaca neki dan. Cak se i raduju tome.
Bossona

#32442 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bossona »

Image

Image
aratet

#32443 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by aratet »

apsidejzi wrote: 19/10/2023 07:54
dr_Evil wrote: 19/10/2023 07:49

Isto tako imas ljude kojima je sasvim svejedno sto je Hamas ubio preko 1000 izraelaca neki dan. Cak se i raduju tome.
Ovdjebsu izvještavali o vojnoj akciji i kako je uspješno hamas probio zid.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#32444 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

swanfilter wrote: 18/10/2023 16:55
Spoiler
Show
SanskiBiser wrote: 18/10/2023 16:52

cuj nema kratera :-)

Image
Image

Image
GBU-39 ili GBU-53. 110-113kg podesena za air burst detonaciju da sto vise zrtava bude, dio projektila je zaboden u plocu ispod...nije ovo prvi put eto izjava svecenika anglikanske crkve da je bolnicu vec IDF pogodio nekoliko dana ranije tacnije tokom vikenda...Izraelci trazili da se sva bolnica preseli na jug postavili ultimatum pa je UN reagovao da bi to bila smrtna presuda za ranjene i tesko bolesne u bolnici a narocito velik broj djece koja su primljena...

Evo svecenika anglikanske crkve i izjave - cetvero ranjenih preko vikenda nakon sto je ista bolnica pogodjena raketom sa izraelske strane plus stalna upozorenja da bolnica prestane sa radom:

redovno se ta bomba koristi za napade na Gazu...ovo je iz maja...

Bomba u bocu u centar parkinga pala, ako te interesuje tehnicki aspekti radi se navodjenoj bombi prebaci na 1:20 pa dobro pogledaj efekat i detonaciju pa uporedi sa snimkom iza metalne ograde i gore prvom slikom sta je napravila detonacija...

To ti iz nekog podruma pises, pa znas :lol:

Misli Primus ...
Mujo iz Zenice.... kako kaze ona avetinja forumas.
dr_Evil

#32445 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

Ja jos nisam nikoga sreo na ovom forumu ko nije osudio teroristicki cin Hamasa i gadjenje prema istom.

Hamas je teroristicka organizacija, i tako treba prema istoj se odnositi.

Izrael je suverena zemlja koja trenutno vrsi agresiju, etnicko ciscenje sa primjesama genocida, i tako se treba prema istoj odnositi. Raspravljati o tome sta je teroristicka organizacija Hamas uradila prije 8 dana dok evo vec 8 dana traje teroristicka agresija Izraela prema nevinim je van svake pameti, treba samo pricati kako zaustaviti ovu teroristicku agresiju. A kad genocidna agresija stane onda pricati kako unistiti Hamas.

Teroristicka akcija organizacije Hamas je samo iskoristena kao isprika za "konacni plan".

Teroristickim organizacijama se bave proturerosticke grupe unutar policije, a ne 300.000 rezervista plus regularna vojska.
5korpus

#32446 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by 5korpus »

Kakvo je cudno vrijeme doslo..nacisti i fasisti brane ista ona govna koja su ubijali i protjerivali prije 80-100 godina :-)
dr_Evil

#32447 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

5korpus wrote: 19/10/2023 08:20 Kakvo je cudno vrijeme doslo..nacisti i fasisti brane ista ona govna koja su ubijali i protjerivali prije 80-100 godina :-)
Pa znas kako.. prvo cemu to "govna". Jevreji su najinteligentniji narod svijeta, mnogo su ostavili svijetu, a pogotovo nasoj Bosni, ne zasluzuju to sta si napisao. Odvojiti planove velikog Izraela od Jevreja. Nisam ni ja kriv sto je neko pobio one ljude i djecu u Grabovici 93-e.

Druga stvar, nacistima i fastistima (kao sto rece Zizek u svom brilijantnom govoru) nikad nisu jevreji smetali tamo negdje preko bare, nego u Europi.

Tako da je to sve zapravo kontinuitet.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#32448 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

sumirprimus wrote: 18/10/2023 17:50 Bajden spodoba, nijemci spodobe, ko je sledeci?

Pogledaj u ogledalo. :oops: :lol:
bosanski__

#32449 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by bosanski__ »

Iran reče prije 4 dana da su sati u pitanju od intervencije !!
Nema ih nigdje, a Hezbollah ispali pokoju kako bi stavio do znanja Izraelu da su tu, da se ne boje, šta li !!
bosanski__

#32450 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by bosanski__ »

dr_Evil wrote: 19/10/2023 08:12
Ja jos nisam nikoga sreo na ovom forumu ko nije osudio teroristicki cin Hamasa i gadjenje prema istom.

Hamas je teroristicka organizacija, i tako treba prema istoj se odnositi.

Izrael je suverena zemlja koja trenutno vrsi agresiju, etnicko ciscenje sa primjesama genocida, i tako se treba prema istoj odnositi. Raspravljati o tome sta je teroristicka organizacija Hamas uradila prije 8 dana dok evo vec 8 dana traje teroristicka agresija Izraela prema nevinim je van svake pameti, treba samo pricati kako zaustaviti ovu teroristicku agresiju. A kad genocidna agresija stane onda pricati kako unistiti Hamas.

Teroristicka akcija organizacije Hamas je samo iskoristena kao isprika za "konacni plan".

Teroristickim organizacijama se bave proturerosticke grupe unutar policije, a ne 300.000 rezervista plus regularna vojska.

:thumbup:
U sridu.
Locked