sloboda govora je mrtva.Benjo34 wrote: ↑18/10/2023 23:29 Ovom dehumanizacijom se stvara jako opasan narativ. Bivsi premijer Izraela otvoreno napadne novinara jer ga je pitao za nevino stradale. Dehumanizacijom se otvara nova spirala zla koja itekako moze otic van granica Izraela, zapravo vec i jest, nazivanje svih Ukrajinaca nacistima I clanovima Azova. Mislim da su međunarodno pravo I ljudske slobode davno umrle, a ovo posljednjih par godina u Ukr I Palestini, Jemenu, Siriji, Iraku, Libiji je samo osmrtnica.
I da, osjetno se primjeti da Izrael gubi informativni rat. Svako ima smartphone I pristup netu. Otidjite na insta profile slavnih I stranice zapadni medija, citajte komentare zapadnjaka sa priv profila I bit ce vam jasno.
bilo kakva kritika upucena prema izraelu i tome sto cine palestince, automatski si proglasen da si antisemit, da si protiv svih zidova, a vidimo da neki gube i posao.
ne znam koliko izrael gubi informativni rat, smartphonei i pristup internet su bili i prije 10 godina. mislim da drustvo unazadovalo sto se tice morala, ali zato oruzja nema kakvog nema danas.
evo jedan odlucan intervju od Bassema Youssefa