Petlja u butilamakakaljin wrote: ↑21/03/2021 14:48Dovoljno je jedno, petlja u butilama, imaš lijevo za mostar, desno za zenicu. Ali i sam znaš da nema lijevo skretanje na autoputu.foxlife wrote: ↑21/03/2021 14:40Ok ajmo samo o koristenjukakaljin wrote: ↑21/03/2021 14:36
Sta trebam ocite razlike napisati ceste u gradu i autoputa, gdje u gradu imas raskrsnice u istom nivou, a na autoputu imas petlje u nivoima.
Ili da je suprotni pravac ogradjen bankinama i gdje je sigurnije voziti autoputem u odnosu na grad. To se podrazumjeva i zasto bi to naglasavao.
Govori samo o koristenju vise saobracajnih traka u istom pravcu.
Koliko puta si na autoputu vidio skretanje iz lijeve trake?
A i sa 60 mogu da se prestrojim u iskljucnu lijevo. Tako da i dalje govorim nema potrebe da se vozi lijevom ispod ograničenja a pogotovo ako se nećeš isključiti odmah na prvom iskljucrnju a vozis lijevom sporije od ograničenja.
Dovoljno je naglasiti PETLJA to nije klasicno skretanje za mostar
E upravo sto si rekao nemas skretanje lijevo na ap dovoljno govori da to i cesta u gradu ne moze biti isto
Tako da pada argumentacija lijeva u gradu
Ako vec pricamo o brzoj u gradu ona po svakoj logici je srednja a nikako lijeva
Ispod ogranicenja moze svako voziti od 40 pa vise jer tako zakon kaze
Zasti tako neko vozi ne mozemo mi znati niti nas je briga kao sto je i argument sta te briga ko brzo vozi i zasto
U tome je poenta sto se tice pravno i legalno
Druga strana je koliko smo mi obazrivi prema drugima pa cu i bez zakona otici desno da ne ometam ako vozim 40