Satovi
Moderator: anex
- Norm
#3226 Re: Satovi
...ma nema na cemu...
-
saale
-
Dwndler
#3228 Re: Satovi
@Anonimni clan: Hvala sefe
@Anonimna Lutrija: Imao sam vrlo slican sat prije par godina (jedina razlika je kod mene je bio crni brojcanik). Muski je, kao sto ti i Norm rece, dijametar je 34mm bez krunice i unutra je Peseux 7046 mehanizam
http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db. ... eseux_7046
Nisam ni ja iz Sarajeva, ali kad sam u Sarajevu servisiram satove kod Envera Hodzica (ako se dobro sjecam imena) na Bascarsiji ima radnju u onom dijelu gdje su vecinom zlatari (mislim da se ulica zove Saraci).
@Anonimna Lutrija: Imao sam vrlo slican sat prije par godina (jedina razlika je kod mene je bio crni brojcanik). Muski je, kao sto ti i Norm rece, dijametar je 34mm bez krunice i unutra je Peseux 7046 mehanizam
http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db. ... eseux_7046
Nisam ni ja iz Sarajeva, ali kad sam u Sarajevu servisiram satove kod Envera Hodzica (ako se dobro sjecam imena) na Bascarsiji ima radnju u onom dijelu gdje su vecinom zlatari (mislim da se ulica zove Saraci).
- sve na kvadrat
#3229 Re: Satovi
http://www.jomashop.com/seiko-watch-sks447.html Dobih na poklon ovaj sat. Ne razumijem se toliko u satove, pa bih da čujem mišljenje od vas koji ste u tim vodama. 
- Norm
#3230 Re: Satovi
Seiko satovi nisu ni cjenovno niti onako generalno u vrhu (ne mislim na premium modele), ali za sat koji ce se koristiti i s kojim cete biti zadovoljni dugi niz godina sa Seikom ne mozete pogrijesiti...Ja licno nisam bio Seiko fan, dok nisam malo bolje upoznao mehanizme i kvalitet koji nude za taj novac...Sada - Seiko

Last edited by Norm on 13/07/2015 23:58, edited 1 time in total.
-
Bodkin
#3231 Re: Satovi
meni su seiko satovi pretrpeni nekako
- iceman ze
#3233 Re: Satovi
Dugo sam trazio sat, i na kraju se oducio za Seiko, a da odgovara mojim potrebama ii sto bi narod rekao "puno toga za malo para".
Nosim model SKX007J1, prema nekim izvorima i najprodavaniji model.
Nosim model SKX007J1, prema nekim izvorima i najprodavaniji model.
-
shin
#3234 Re: Satovi
Samo ga ganjaj na orginalnom čeliku, guma brzo dosadi.
- Adoni_ba
#3235 Re: Satovi
TISSOT HERITAGE VISODATE AUTOMATIC.. gdje u SA mogu naci ovaj sat hvala...
-
Chuckie
#3236 Re: Satovi
Goldtime u BBIu je zastupnik Tissota. Ali imaju marzu nevjerovatnu. PRC200 u odnosu na shopove u Njemackoj skuplji 300 marona.
- Adoni_ba
#3237 Re: Satovi
Upravu si, bio danas pa nisu normalni. Cak mislim i da narucis preko neta ne bi te izaslo toliko love..A mogu ti reci da im je izbor los drama..Chuckie wrote:Goldtime u BBIu je zastupnik Tissota. Ali imaju marzu nevjerovatnu. PRC200 u odnosu na shopove u Njemackoj skuplji 300 marona.
-
Dwndler
#3238 Re: Satovi
Prije par sedmica dobijem sms od jednog svog anticara sa slikom koja je otprilike izgledla ovako.

Znaci veliki chronostop Seamaster ref. 145.007, cal. 865, 1968, ali mu je staklo skrseno, nema dugmeta za stopanje i kad sam ga vidio uzivo skonto sam da mu je feder puko. Malo smo se cjenkali, ali na kraju sam ga uzeo.
Odmah skontah dijelove (staklo i dugme sam narucio i prije nego sto sam preuzeo sat), a feder sam poslije narucio.
Evo kako sat sad izgleda

Znaci veliki chronostop Seamaster ref. 145.007, cal. 865, 1968, ali mu je staklo skrseno, nema dugmeta za stopanje i kad sam ga vidio uzivo skonto sam da mu je feder puko. Malo smo se cjenkali, ali na kraju sam ga uzeo.
Odmah skontah dijelove (staklo i dugme sam narucio i prije nego sto sam preuzeo sat), a feder sam poslije narucio.
Evo kako sat sad izgleda

- parappa
- Grijem se na: struju
- Vozim: Lotus Esprit TurboSE
#3239 Re: Satovi
bravo drug... odlican sat.
prvi put ga vidim i pravo mi se svidja. pogledo sam koliko se krecu pa me malo prosla volja
znas li nesto u vezi gravure? mozda neki sportista (rukomet, fudbal)
posto vidim da znas oko satova imas li prijedlog sta bi se moglo traziti od tih vintage satova iz 60'-70' godina?
ja volim satove standardne velicine... znaci 42mm
ima li neka dobra web stranica (osim ebaya) gdje ljudi trguju satovima?
prvi put ga vidim i pravo mi se svidja. pogledo sam koliko se krecu pa me malo prosla volja
posto vidim da znas oko satova imas li prijedlog sta bi se moglo traziti od tih vintage satova iz 60'-70' godina?
-
pepermint31
#3240 Re: Satovi
Izgleda da je ovaj sat bio vlasnistvo Henninga Jensena, nogometaša Borusije MG iz 70-tih. Zanimljivo...
- parappa
- Grijem se na: struju
- Vozim: Lotus Esprit TurboSE
#3241 Re: Satovi
parappa wrote:bravo drug... odlican sat.
prvi put ga vidim i pravo mi se svidja. pogledo sam koliko se krecu pa me malo prosla volja![]()
ja volim satove standardne velicine... znaci max. 42mm
-
Dwndler
#3242 Re: Satovi
Hvala.parappa wrote:bravo drug... odlican sat.
prvi put ga vidim i pravo mi se svidja. pogledo sam koliko se krecu pa me malo prosla volja![]()
Sto se standarde velicine iz 60'ih i 70'ih godina tice ona je bila nekih 34-36mm, a tek danas je standard 40-42mm i to sa tendencijom opadanja
Ja licno kupujem takodje na ebayu ili okolo lokalno. Mogu ti jos spomenuti chrono24.com, ali tu su satovi jos skuplji (barem pocetna cijena, tj. ona sto traze prodavaci).
-
Dwndler
#3243 Re: Satovi
Inace ja ne ulazem puno truda da odgonetnem raznorazna graviranja koja se nekad nadju na satovima, ali sad si me malo zaintrigirao.pepermint31 wrote:Izgleda da je ovaj sat bio vlasnistvo Henninga Jensena, nogometaša Borusije MG iz 70-tih. Zanimljivo...
Ako je vjerovat wikipedia-i Henning Jensen je u Borusiju tek dosao 1972, a rodjen je 17.8.1949 (ne poklapa se sa datumom na satu) i mozda sto je najvaznije za ovu pricu (a i za Henning-a) on je ziv, a ako sam dobro shvatio facu od koje sam kupio sat ovaj sto je bio vlasnik vise nije.
https://en.wikipedia.org/wiki/Henning_Jensen
Sad bi se mogao i raspitat u vezi imena na satu
-
pepermint31
#3244 Re: Satovi
Dwndler wrote:Inace ja ne ulazem puno truda da odgonetnem raznorazna graviranja koja se nekad nadju na satovima, ali sad si me malo zaintrigirao.pepermint31 wrote:Izgleda da je ovaj sat bio vlasnistvo Henninga Jensena, nogometaša Borusije MG iz 70-tih. Zanimljivo...
Ako je vjerovat wikipedia-i Henning Jensen je u Borusiju tek dosao 1972, a rodjen je 17.8.1949 (ne poklapa se sa datumom na satu) i mozda sto je najvaznije za ovu pricu (a i za Henning-a) on je ziv, a ako sam dobro shvatio facu od koje sam kupio sat ovaj sto je bio vlasnik vise nije.
Pošto vidim da znaš mnogo o satovima, sta misliš o Valjoux 7750 automatik mehanizmu? Gledam jedan Hamilton model sata sa ovim mehanizmom koji i nije baš jeftin pa mislim sebi uzeti kad bude na sniženju...
- O'zone
- Globalni moderator
#3245 Re: Satovi
Čisto sumnjam. Osim ako je ostalo na stocku prije promjene kursa CHFChuckie wrote:Goldtime u BBIu je zastupnik Tissota. Ali imaju marzu nevjerovatnu. PRC200 u odnosu na shopove u Njemackoj skuplji 300 marona.
Cijena PRC 200 modela na oficijalnom Tissot Online shopu 450 Eura
http://de.tissotshop.com/herren/herren- ... ph-22.html
- Mea_parvitas
#3246 Re: Satovi
Ma vani su smijesno jeftiniji satovi, pogotovo ovi Jacques Lemans, Emporio Armani, Casio, Seiko, Fossil, itd. itd. Ko zeli, mozemo se dogovoriti da narucim sat koji hocete, cesto idem u Njemacku i mogu donijeti ovamo.
- O'zone
- Globalni moderator
#3247 Re: Satovi
Valjoux 7750 je trenutno jedan od najboljih serijski proizvođenih chrono mehanizama da je skup jeste da ima mana ima jednu koju sam lično par puta iskusio. Ključ. Mehnaizam prihvata osovine ključa je tako osjetljivo napravljen da mi je par puta ključ ostao u ruci jer se iščupa iz mehanizma...i to me se stvarno nije dojmilo. Ostalo je OK.pepermint31 wrote:Dwndler wrote:Inace ja ne ulazem puno truda da odgonetnem raznorazna graviranja koja se nekad nadju na satovima, ali sad si me malo zaintrigirao.pepermint31 wrote:Izgleda da je ovaj sat bio vlasnistvo Henninga Jensena, nogometaša Borusije MG iz 70-tih. Zanimljivo...
Pošto vidim da znaš mnogo o satovima, sta misliš o Valjoux 7750 automatik mehanizmu? Gledam jedan Hamilton model sata sa ovim mehanizmom koji i nije baš jeftin pa mislim sebi uzeti kad bude na sniženju...
-
triple mama
#3248 Re: Satovi
Gdje da kupim Daniel Wellington ženski sat, ali sa platnenom narukvicom - onom u dvije ili tri boje na pruge? hvala
-
pepermint31
#3249 Re: Satovi
Pošto vidim da znaš mnogo o satovima, sta misliš o Valjoux 7750 automatik mehanizmu? Gledam jedan Hamilton model sata sa jovim mehanizmom koji i nije baš jeftin pa mislim sebi uzeti kad bude na sniženju...[/quote]
Valjoux 7750 je trenutno jedan od najboljih serijski proizvođenih chrono mehanizama da je skup jeste da ima mana ima jednu koju sam lično par puta iskusio. Ključ. Mehnaizam prihvata osovine ključa je tako osjetljivo napravljen da mi je par puta ključ ostao u ruci jer se iščupa iz mehanizma...i to me se stvarno nije dojmilo. Ostalo je OK.[/quote]
Hvala na odgovoru!
Valjoux 7750 je trenutno jedan od najboljih serijski proizvođenih chrono mehanizama da je skup jeste da ima mana ima jednu koju sam lično par puta iskusio. Ključ. Mehnaizam prihvata osovine ključa je tako osjetljivo napravljen da mi je par puta ključ ostao u ruci jer se iščupa iz mehanizma...i to me se stvarno nije dojmilo. Ostalo je OK.[/quote]
Hvala na odgovoru!
-
pepermint31
#3250 Re: Satovi
Mislim da je jedini način da ga kupis online preko amazona ili slično.triple mama wrote:Gdje da kupim Daniel Wellington ženski sat, ali sa platnenom narukvicom - onom u dvije ili tri boje na pruge? hvala