Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
_Sarajka wrote:Ako ti ne znaš šta će značiti onda stvarno gubiš vrijeme na ovom podforumu.Idi na Lj/S
ajde bona reci nam. na ovo pitanje jos niko od vas sto nas ubjedjujete nije odgovorio.
i reci nam kako znas da su ljudi bosnjaci, a izjasnice se bosancima?
Kakva ti je to retorika ?Da opravdaš svoju neupućenost ili ?
Ja diskutiram ovdje, nisam došla nikog educirati.Dakle imaš neku tezu o tome :
Izjasnio se ti Bosancem ili Kinezom ulaziš u " ostale".Zašto zeliš biti nedefiniranog nacionalnog identiteta ?
nedefiniranog jesu i kurdi nedefiniranog identiteta ili da bi bio definiranog moras samo biti u ustavu ali ne moras imati nacionalnu drzavu ili jezik
i dalje nam nisi rekla kako je neko ko se izjasni bosancem u stvari bosnjak koji ce se eto samo izjasniti bosancem.
i nista od objasnjenja zasto je bitno tih par procenata?
_Sarajka wrote:Yug, odgovorila sam ti već šta mislim.Šta misliš ti da budeš Eskim ?Ovaj Kinez i eto vas poput Sejdića i Finčija
dobro ..Ljepoto uz tebe sam.SDA je na saboru odlucila tako i to je uneseno u USTAV drzave i trebas se izjasniti kao Bosnjakinja ako se tako osjecas,..ovde se vise ne zna ko se skime raspravlja
ovo sam te ja pitao.
Ne ne ,necemo tako Ti si napisala sledece "Paradoks je veći što oni " govore " srpski odnosno hrvatski a zive u drzavi koja se zove BiH"....Pitao sam te sta ti mislis o tom "paradoksu" u Brazilu ili Belgiji ili Kipru ili Spaniji itd itd.
Yug
_Sarajka wrote:Yug, odgovorila sam ti već šta mislim.Šta misliš ti da budeš Eskim ?Ovaj Kinez i eto vas poput Sejdića i Finčija
dobro ..Ljepoto uz tebe sam.SDA je na saboru odlucila tako i to je uneseno u USTAV drzave i trebas se izjasniti kao Bosnjakinja ako se tako osjecas,..ovde se vise ne zna ko se skime raspravlja
ovo sam te ja pitao.
Ne ne ,necemo tako Ti si napisala sledece "Paradoks je veći što oni " govore " srpski odnosno hrvatski a zive u drzavi koja se zove BiH"....Pitao sam te sta ti mislis o tom "paradoksu" u Brazilu ili Belgiji ili Kipru ili Spaniji itd itd.
Yug
Ma kakav SDA ?Nemoj da govorim šta mislim o SDA
Što se tiče Brazila i sl izlišno je diskutirati o njima.Mi smo još daleko od Albanije po pitanju jedinstvene nacionalne odrednice kao zemlja ..Nije valjda da ti misliš da ćeš izjašnjavajući se Bosancem doprinijeti da se stvori neka Nova bosanska nacija koja uključuje Srbe i Hrvate ?
Molim te ne budi naivan
_Sarajka wrote:Pa dok se ne izbori Tesla10, ustavno za taj identitet, šta mu preostaje za dobrobit sopstvenog naroda gledano u cjelini ?
@Bodkin, ne vidim svrhu s tobom potencirati raspravu.Sorry..
A zašto misliš da će se narodu desiti nešto loše, ako se on ne izjasni kao jedan od "konstitutivnih" naroda ?
Pun mi je kufer ovih što govore kako se neko treba izjasniti a kako ne ! Ovaj popis je napravljen samo kako bi ove stranke na vlasti, vidjele koliko imaju "topovskoga mesa" i koliko je onih koji su na njihovoj strani !!!
Last edited by SFRJ.Tito on 14/06/2013 13:46, edited 1 time in total.
Ja kao sto sam do sada zapazio da ce mnogo onih sto su "strpali" u Bosnjake ce se izjasniti kao nesto drugo a to ovim pojedincima ne odgovara.To "strah" od smanjivanja "stada" je dosta primjetan posebno po kolicini propagande i kampanjama "Budi ovo - budi ono"
_Sarajka wrote:Pa dok se ne izbori Tesla10, ustavno za taj identitet, šta mu preostaje za dobrobit sopstvenog naroda gledano u cjelini ?
@Bodkin, ne vidim svrhu s tobom potencirati raspravu.Sorry..
A zašto misliš da će se narodu desiti nešto loše, ako se on ne izjasni kao jedan od "konstitutivnih" naroda ?
Pun mi je kufer ovih što govore kako se neko treba izjasniti a kako ne ! Ovaj popis je napravljen samo kako bi ove stranke na vlasti, vidjele koliko imaju "topovskoga mesa" i koliko je onih koji su na njihovoj strani !!!
muniza wrote:A šta će se desiti ako recimo, svi potencijalni Bošnjaci to i budu na popisu? Federacija 80%, RS 0,80%, šta će to dobroga donijeti?
Sarajku pitam...
Kao što rekoh
1.Nemoguće je procentualno toliko Bosanaca..
2.Ako VI ne vidite svrhu svog izjašnjavanja i gubljenja nacionalnog identiteta, ko sam ja da vam pojašnjavam ?
Sjoo, ja bi fakat volio kad bi odgovorila a nisam jedini Nije mala šansa da ovo jednostavno pitanje nisi skontala pa ću ponoviti još jednom, još prostije.
Dakle, uzmimo da svi muslimani poslušaje tebe i izjasne se kao Bošnjaci na popisu, a to bi bilo nekih 80% u federaciji i 0,80% u RS, šta je u tome pozitivno za Bosnu i Heregovinu? Ako nas već ubjeđuješ onda nam bar reci zašto, možda se neko fakat i predomisli, mi samo volimo BiH i želimo joj najbolje...
славянин wrote:Ja kao sto sam do sada zapazio da ce mnogo onih sto su "strpali" u Bosnjake ce se izjasniti kao nesto drugo a to ovim pojedincima ne odgovara.To "strah" od smanjivanja "stada" je dosta primjetan posebno po kolicini propagande i kampanjama "Budi ovo - budi ono"
Ovoga popisa se najviše boje "čobani" koji ovu zemlju već dugih dvadeset godina vode, oni se popisa najviše i boje.
muniza wrote:A šta će se desiti ako recimo, svi potencijalni Bošnjaci to i budu na popisu? Federacija 80%, RS 0,80%, šta će to dobroga donijeti?
Sarajku pitam...
Kao što rekoh
1.Nemoguće je procentualno toliko Bosanaca..
2.Ako VI ne vidite svrhu svog izjašnjavanja i gubljenja nacionalnog identiteta, ko sam ja da vam pojašnjavam ?
Sjoo, ja bi fakat volio kad bi odgovorila a nisam jedini Nije mala šansa da ovo jednostavno pitanje nisi skontala pa ću ponoviti još jednom, još prostije.
Dakle, uzmimo da svi muslimani poslušaje tebe i izjasne se kao Bošnjaci na popisu, a to bi bilo nekih 80% u federaciji i 0,80% u RS, šta je u tome pozitivno za Bosnu i Heregovinu? Ako nas već ubjeđuješ onda nam bar reci zašto, možda se neko fakat i predomisli, mi samo volimo BiH i želimo joj najbolje...
Nema tu ništa pozitivno za BiH. Ovaj popis je politički popis, i on ima samo jedan zadatak, a to je da još više unese nemir u ovu našu napačenu i uništenu Bosnu i Hercegovinu.
Izvinite, s posla tipkam.Dakle, niti me zanima niti mogu ikom od vas nametnuti kako ćete se izjasniti.Takodje ne vidim svrhu ni da vam pojašnjavam šta znači " gubljenje nacionalnog identiteta".Ako VI ne vidite svrhu da ga očuvate i zelite biti u kategoriji ostalih, predlazem vam da se izjasnite kao Srbi ili Hrvati.Svejedno je svakako po vašem mišljenju..Od kategorije " Bosanac " naš narod ne moze ostvariti nikakvu osobitu političku korist.Ali od Srba i Hrvata iz redova bošnjačkog naroda moguća je neka Nova platforma u budućnosti.
Dakle, ima neki Bosanac ovdje na forumu a da se namjerava ili bavi politikom iz redova bošnjačkog naroda ?:)
Eto mu dobrog prijedloga..
Uglavnom ne dozvolite da vas averzije prema strankama poput SDA natjeraju da radite protiv sopstvenog naroda.Kontraproduktivno je.A ovdje vas je većina raspolozena u tom smijeru.
Last edited by _Sarajka on 14/06/2013 14:06, edited 1 time in total.
Nema tu ništa pozitivno za BiH. Ovaj popis je politički popis, i on ima samo jedan zadatak, a to je da još više unese nemir u ovu našu napačenu i uništenu Bosnu i Hercegovinu.
Izvini Tesla ali ovo pitanje nije bilo za električara već za Bošnjakinju domaćicu
A s tvojim odgovorom se naravno slažem s tim što uz nemir treba naglasiti i produbljene podjela ali fakat bi volio znati kako to izgleda iz njenog ugla. Iz ugla nekog ko se smatra dovoljno bitnim meni reći da je loše biti Bosanac u Bosni i Hercegovini...
_Sarajka wrote:Izvinite, s posla tipkam.Dakle, niti me zanima niti mogu ikom od vas nametnuti kako ćete se izjasniti.Takodje ne vidim svrhu ni da vam pojašnjavam šta znači " gubljenje nacionalnog identiteta".Ako VI ne vidite svrhu da ga očuvate i zelite biti u kategoriji ostalih, predlazem vam da se izjasnite kao Srbi ili Hrvati.Svejedno je svakako po vašem mišljenju..Od kategorije " Bosanac " naš narod ne moze ostvariti nikakvu osobitu političku korist.Ali od Srba i Hrvata iz redova bošnjačkog naroda moguća je neka Nova platforma u budućnosti.
Dakle, ima neki Bosanac ovdje na forumu a da se namjerava ili bavi politikom iz redova bošnjačkog naroda ?:)
Znači ništa od odgovora, nema veze, onda ćemo sami donositi svoje zaključke i još čvršće držati svoje stavove, ha ja.
Koji šovinjarski pristup ..Nisam domaćica, a i da jesam šta fali domaćicama ?Sve nas su rodile i odhranile.
Koji papanluk.Bez argumenata, pa onda šovinjarski pristup na zensko " domaćica" a on dubokoumni političar
_Sarajka wrote:Izvinite, s posla tipkam.Dakle, niti me zanima niti mogu ikom od vas nametnuti kako ćete se izjasniti.Takodje ne vidim svrhu ni da vam pojašnjavam šta znači " gubljenje nacionalnog identiteta".Ako VI ne vidite svrhu da ga očuvate i zelite biti u kategoriji ostalih, predlazem vam da se izjasnite kao Srbi ili Hrvati.Svejedno je svakako po vašem mišljenju..Od kategorije " Bosanac " naš narod ne moze ostvariti nikakvu osobitu političku korist.Ali od Srba i Hrvata iz redova bošnjačkog naroda moguća je neka Nova platforma u budućnosti.
Znači ništa od odgovora, nema veze, onda ćemo sami donositi svoje zaključke i još čvršće držati svoje stavove, ha ja.
Odgovorila sam ti deset puta.Što nisi sposoban shvatiti, drugi je par opanaka
_Sarajka wrote:Koji šovinjarski pristup ..Nisam domaćica, a i da jesam šta fali domaćicama ?Sve nas su rodile i odhranile.
Koji papanluk.Bez argumenata, pa onda šovinjarski pristup na zensko " domaćica" a on dubokoumni političar
Neandentralac zaboga !
Haha, jedva dočekala moj pokušaj humora iskoristiti za bijeg sa teme no neće ti proći Dok smo bili ozbiljni ni tada nisi odgovorila, al grehota je dalje pitati...
Ma o ćemu ti pričaš, objasni mi samo to ? Niko neće izgubiti svoj nacionalni identitet, i to ti treba odmah biti jasno ! Ako su narodi Bosne i Hercegovine do današnjih dana uspjeli da prežive i da sačuvaju svoj nacionalni identitet (sačuvali su ga, ma šta god neko govorio), uspjet će da ga sačuvaju i sada. I još jedna stvar. O kakvoj ti političkoj koristi pričaš ? Znači ti bi i svoju nacionalnost prodala samo ako bi neka druga nacionalnost donijela i značila neku veću političku korist, jesi li na to mislila ?! Bože sačuvaj gdje ja to živim .
_Sarajka wrote:Koji šovinjarski pristup ..Nisam domaćica, a i da jesam šta fali domaćicama ?Sve nas su rodile i odhranile.
Neandentralac zaboga !
Haha, jedva dočekala moj pokušaj humora iskoristiti za bijeg sa teme no neće ti proći Dok smo bili ozbiljni ni tada nisi odgovorila, al grehota je dalje pitati...
Kakav bijeg ?Nisam ja kriva za nerazumijevanje..Ne mogu ja lobotomiju ovdje vršiti.Nisam stručna
Čemu uzaludno gubiti vrijeme ?
Odgovorila sam ti deset puta.Što nisi sposoban shvatiti, drugi je par opanaka
I Njet moj problem.
Jednostavno moram
Znači ja sam pitao šta je dobro za Bosnu ako se svi muslimani izjasne Bošnjacima.
A ti si odgovorila:
_Sarajka wrote:"niti me zanima niti mogu ikom od vas nametnuti
predlazem vam da se izjasnite kao Srbi ili Hrvati.
Od kategorije " Bosanac " naš narod ne moze ostvariti nikakvu osobitu političku korist
Ali od Srba i Hrvata iz redova bošnjačkog naroda moguća je neka Nova platforma u budućnosti."
Ma o ćemu ti pričaš, objasni mi samo to ? Niko neće izgubiti svoj nacionalni identitet, i to ti treba odmah biti jasno ! Ako su narodi Bosne i Hercegovine do današnjih dana uspjeli da prežive i da sačuvaju svoj nacionalni identitet (sačuvali su ga, ma šta god neko govorio), uspjet će da ga sačuvaju i sada. I još jedna stvar. O kakvoj ti političkoj koristi pričaš ? Znači ti bi i svoju nacionalnost prodala samo ako bi neka druga nacionalnost donijela i značila neku veću političku korist, jesi li na to mislila ?! Bože sačuvaj gdje ja to živim .
Kakvo je ovo izvrtanje teza.Naravno da sam bila ironična s tim upisom.Po stoti me put pita lik jedno te isto, a ne iznosi nikakav argument u odbrani svojih teza.Ako imate problema sa zenama kući, ja nisam nikakva zamjena da se istresate ovdje ..Ni da pokušavate.Da se razumijemo.