Vjeruj mi da nije ništa smiješno.
Osim ako se ne smiješ na brašno.
Goriva ima. Barem to sada nije problem. Većina autobusa koristi prirodni gas i ne zagađuje kao konkurencija.
Hitman_464 wrote:Kada vlast nametne cijenu u tarifni sistem od 1KM tada je ok da bude 1KM.
Vjeruj mi da nije ništa smiješno.![]()
Osim ako se ne smiješ na brašno.![]()
Goriva ima. Barem to sada nije problem. Većina autobusa koristi prirodni gas i ne zagađuje kao konkurencija.
Evidentno je da je rukovodstvu Grasa i njihovim radnicima prioritet zastita covjekove okoline, te zdravlje gradjana i korisnika usluga, te posljedicno smanjenje zagadjenja na najmanji moguci minimum. Stoga sam uvjeren da cemo na sarajevskim ulicama vidjati sve vise ovih autobusa.P308 wrote:Hitman_464 wrote:Kada vlast nametne cijenu u tarifni sistem od 1KM tada je ok da bude 1KM.

Pa zna se ko studira farmaciju , a na farmaciji ima boba raznihman_464 wrote:Kada vlast nametne cijenu u tarifni sistem od 1KM tada je ok da bude 1KM.
Farmacija zakonP308 wrote:Hitman_464 wrote:Kada vlast nametne cijenu u tarifni sistem od 1KM tada je ok da bude 1KM.
Smijesno je... I te kako. Kakve su ovo nebuloze, ludiloman_464 wrote:Kada vlast nametne cijenu u tarifni sistem od 1KM tada je ok da bude 1KM.
U tome jeste sustinanlt wrote:čisti je bezobrazluk da centro ulijeće sa busevima koji nisu nikako obilježeni i vozi narod za marku
koja je onda razlika između njega i onih likova sa kombijem za BUĆA POTOK npr? oba voze za marku
znači ja odem sutra kupim bus i idem tarčin-vijećnica 2 marke, ne bih znao šta ću sa parama, ali to upravo i radi centro
NE ŠTITIM GRAS, samo treba poštovati ZAKON
Lako j biti ispolitiziran i ublehama fatati poeneEdin H. wrote:Evidentno je da je rukovodstvu Grasa i njihovim radnicima prioritet zastita covjekove okoline, te zdravlje gradjana i korisnika usluga, te posljedicno smanjenje zagadjenja na najmanji moguci minimum. Stoga sam uvjeren da cemo na sarajevskim ulicama vidjati sve vise ovih autobusa.P308 wrote:Hitman_464 wrote:Kada vlast nametne cijenu u tarifni sistem od 1KM tada je ok da bude 1KM.
Goriva ima. Barem to sada nije problem. Većina autobusa koristi prirodni gas i ne zagađuje kao konkurencija.![]()
Neće se skupim kartama suzbiti i okončati primitivno ponašanje putnika u vozilima javnog gradskog saobraćaja, niti će prestati vandalizam, naročito mladih ljudi. Takvo ponašanje nastaje u društvu u kojem je je loš nadzor i u kojem izostaju adekvatne sankcije, česti i bilo kakve. Nismo u Sarajevu imali pristojne putnike ni prije rata, ali je šteta na vozilima bila manje primjetna zbog većeg državnog budžeta kojim je raspolagao GRAS i kojim su bile sanirane. Danas je GRAS pred finansijskim kolapsom, i svaki vandalizam košta više.vješalica wrote:bagra koja nikad kartu nije ni kupila i ne treba joj ništa kupiti
nije niko ovca da ne zna kako se stoka voli ponašati i kako im vlada mentalni došljačko-provincijski sklop kad smatraju da sve u gradu sa pravom imaju pravo harčiti,a drugi nek finansira njihove ispade primitivizma
Neće vala ni socijalnim i bacanjem ovih subvencija u nedogledorinoco wrote:Neće se skupim kartama suzbiti i okončati primitivno ponašanje putnika u vozilima javnog gradskog saobraćaja, niti će prestati vandalizam, naročito mladih ljudi. Takvo ponašanje nastaje u društvu u kojem je je loš nadzor i u kojem izostaju adekvatne sankcije, česti i bilo kakve. Nismo u Sarajevu imali pristojne putnike ni prije rata, ali je šteta na vozilima bila manje primjetna zbog većeg državnog budžeta kojim je raspolagao GRAS i kojim su bile sanirane. Danas je GRAS pred finansijskim kolapsom, i svaki vandalizam košta više.vješalica wrote:bagra koja nikad kartu nije ni kupila i ne treba joj ništa kupiti
nije niko ovca da ne zna kako se stoka voli ponašati i kako im vlada mentalni došljačko-provincijski sklop kad smatraju da sve u gradu sa pravom imaju pravo harčiti,a drugi nek finansira njihove ispade primitivizma
A može se spriječiti. Nije dovoljno prisustvo GRAS-ovih redara, revizora, mnogi od njih svojim bahatim ponašanjem, čak i izgledom, provociraju i uzroče revolt putnika koji ga oslobađaju oštećenjem GRAS-ove imovine. Svi se više plaše policije i ubijeđena sam da bi i češće prisustvo policije, pa i u pratnji GRAS-ovih revizora, pomoglo u suzbijanju vandalizma i poštivanju pravila u vožnji.
To je u Tuzli kodirano. Normalno da bi stavili linije da ih imaju, bar bi jedan vozač iščačkao.thekupus wrote:Pitanje- na nekim autobusima na displejima pise GRAS SARAJEVO, sto ocito znaci da se na njima moze promijeniti sadrzaj displeja. Zasto se ne stave linije?
Imaju svega 2 punionice CNG-a u gradu. Sarajevo Gas i ova Junuzović Kopex koja je dobila taj posao na tenderu.insaneinthebrain wrote:Pitanje za grasovce, Ko je smislio da se plinski autobusi pune u Reljevu. Zar nema ni jedna druga lokacija/firma u gradu gdje se mogu tankati autobusi vec se pravi guzva kad dodje 5 autubusa, zglobnih i nezglobnih, u isto vrijeme i naprave krkljanac da se ne moze proci a zna se kako je ulica na onoj lokaciji uska da jedva jedno auto moze proci? Je li istina da se isti autobusi pune do 3 sata ujutro i da vozaci moraju cekati svo vrijeme dok ne zavrsi punjenje da mogu vratiti autobus u garazu? U slucaju da nam Rusi zavrnu plin da li ovi autobusi imaju neku alternativu za gorivo ili bi ostali neupotrebljivi?
Hvala
Samo sti im sare nisu nikad ni bile ociscene.man_464 wrote:Tako je većina potpuno očišćenih tramvaja i autobusa već potpuno išarana i devastirana.