Satovi

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
BlackCaviar

#3201 Re: Satovi

Post by BlackCaviar »

Norm wrote: Hvala...Prepostavljam da je pitanje upuceno meni...ovo je bila obicna 'petica' a sve je moj rad, kazaljke su plavljene temperaturno dok se nije dobila plavozelena boja, iluminacija na kazaljkama - moja, mehanizam je potpuno 'dekoriran' by Norm...cekam jos orginalno staklo da nabacim, naruceno, i moze na ruku...

Do mene je, gledam na mobitelu pa sam mislio da je dwndler

Prvi put vidim ukrasen 7s. Cak sam i guglao da vidim ima li sta na netu :)
Svidja mi se to, da imam neki sa providnim poklopcem, bio bih zainteresovan za isti postupak, al su mi zatvoreni svi :D
Norm

#3202 Re: Satovi

Post by Norm »

@BlackCaviar,
Bilo je pokusaja 'modovanja' seikovih mehanizama nekih manje nekih vise uspjesnih...Mislim da je ovo jedan od uspjesnijih, nije sto sam ja radio 8-), i sigurno jedini ovakav u BiH...
Imas PP.
Billy The Pljuc

#3203 Re: Satovi

Post by Billy The Pljuc »

Pozdrav svima,

Zna li neko gdje bih mogao u Sarajevu promijeniti narukvicu na satu Casio PATHFINDER ili bilo kakav savjet kako da nabavim istu ?
Ova stara se dobrano istrosila i popucala tokom godina i samo cekam da pukne. Sat jos uvijek perfektno radi i zao mi da bacam pare na kupovinu drugog.

Hvala unaprijed.
Dwndler

#3204 Re: Satovi

Post by Dwndler »

BlackCaviar wrote:@Dwndler Svaka čast. Jesi li ti dekorirao 7s26 ili si je nabavio takvu?
Nisam nesto azuran na ovoj stranici, a nisam ni kupio nesto novih satova, ono "za sebe", a ljudi me spominju 8)
A ni tebe kavijare nema nesto.
Ja sam se oprostio od jednog DJ-a, ali je dosao drugi :-D

Image

Image
Spear

#3205 Re: Satovi

Post by Spear »

Vozdra raja.

Isčitao sam citavu temu i bilo je zadovoljstvo gledati različite satove, Stvarno ima odličnih satova i kolekcija, i odličnih poznavaoca.
Ja oduvijek obozavam satove, ono voda na usta na dobar sat, ali nažalost nisam toliko tehnički upućen, ali evo sada se aktiviram. Trenutno imam finansijsku mogućnost da sebi priuštim dobar sat.

Nikad sebi nisam kupio sat, uvijek je bio na poklon, a nosim ih još od osnovne (sada imam 26 :D)

Dugo sam vremena nosio casio koji mi je stari poklonio

http://ceasuri-ceasuri.com/files/produc ... a_4209.jpg bio je otprilike ovakav samo plava podloga a ne crna (ovo je odokativno slika, ne kazem da je baš tačno ova tipa)

svidjao mi se, dobar je sat bio, međutim pokvario se a trenutno nosim sat koji mi je cura poklonila

http://www.watchline.ba/userfiles/image ... 20351A.jpg - isto dobar sat, ja nemam primjedbi.

Inače ja furam neku eleganciju, nevolim satove koji meni lično izgledaju "prenatrpano" (laički rečeno, milion nekih brojača i crtica :D)

E sad kakav ja sat želim: BUDŽET 700 KM - ako može jeftinije neću se buniti

- kvalitetan sat a ne da je modni
- po mogućnosti kožni (smeđi, druga opcija crni), ne bježim ni od onih "gumenih" ako je sat dobar, metalni ne
- po mogućnosti automatik, međutim ako budžet ne dopušta kvalitetan automatik onda može i kvarcni
- neplaniram se sa njim kupati na moru ili ići u teretanu - u svim ostalim slučajevima ne silazi sa ruke
- okrugao, po dimenzijama veći od standardnih satova (ne kažem da želim mrcinu od 1 kile na ruci, ali volio bi da je veći od standardnih dimenzija)

Još jedna stvar, pošto čitav život nosim relativno "minimalističke" satove, volio bi da sada ima malo više, ali opet ne previše, teško mi je naći odgovarajući balans.

Idealan sad bi dakle bio većih dimenzija, smeđi kožni kaiš, automatik.

http://www.tissot.ch/products/tissot-lu ... 05100.html - ovaj sat mi je mnogo mnogo dobar, blizu savršenog. Neka subjektivna "mana" bi bio nedostatak nekog dodatnog detalja, pošto je i ovaj poprilično minimalistički, ali velika je vjerovatnoća da bi mi se jako svidio kad bi ga stavio na ruku.

Sa druge strane, ovo je primjer za mog ukus "prenatrpanog sata" http://www.watchshop.com/mens-seiko-ala ... 56517.html

A evo primjera još jednog sata koji mi se jako sviđa :) http://www.global-customer.com/static/i ... tch_44.jpg
Opet, subjektivni nedostatak, ovaj tachymater mi je malo previše, bio bi mi bolji bez njega, a ovaj smeđi kaiš mi je predobar kao i generalno izgled sata.

Ovu su samo vizuelni primjeri i subjektivni komentari sviđanja, nemojte da se neko uvrijedi :-D

Naravno, ljepota je subjektivna, ja sam taj koji ću nositi sat, ali mi trebaju smjernice od zaljubljenika šta mogu očekivati u skladu sa mojim budžetom, da mi pokažete par satova u skladu sa ovim što sam napisao, je li realno naći automatik za ove pare, gdje kupiti u Sarajevo, na koje brendove da se usmjerim, kako da ne kupim precijenjeno smece..

Halalite znam da je kilometarski post ali ne znam ja kratko. Neću sigurno narednih 5 godina imat budžet za dobar sat, pa reko da se konsultujem.
dinao

#3206 Re: Satovi

Post by dinao »

Druze, fin ukus satova imas.
Danas u BiH, to nisu male pare, ali mislim da ces tesko naci kod nas automatika novog. Isti sam budzet nedavno imao i na kraju se odlucio na Seiko Sportura. Pogledaj Tissot u Al Shidy i u BBI, mozda ima neko snizenje.
Moj savjet ti je da izbjegavas fashion satove tipa Armani, Diesel i sl., ali cim ti se svidjaju ovi sa linkova onda to i sam znas.
Sretno i uzivaj u novom satu.
Spear

#3207 Re: Satovi

Post by Spear »

dinao wrote:Druze, fin ukus satova imas.
Danas u BiH, to nisu male pare, ali mislim da ces tesko naci kod nas automatika novog. Isti sam budzet nedavno imao i na kraju se odlucio na Seiko Sportura. Pogledaj Tissot u Al Shidy i u BBI, mozda ima neko snizenje.
Moj savjet ti je da izbjegavas fashion satove tipa Armani, Diesel i sl., ali cim ti se svidjaju ovi sa linkova onda to i sam znas.
Hvaka druže, ništa moraću malo obići radnje, tissot pogotovo, pa ćemo vidjeti situaciju
Chuckie

#3208 Re: Satovi

Post by Chuckie »

Goldtime u BBIu je stvarno preskup za Tissot. Koliku li oni samo marzu imaju.
Norm

#3209 Re: Satovi

Post by Norm »

Gigandet, zavrsen...
Image

Image

Bulova Acutron, zavrsena...
Image

SEIKO projekat, zavrsen...
Image

Image
Bodkin

#3210 Re: Satovi

Post by Bodkin »

Spear wrote:
Hvaka druže, ništa moraću malo obići radnje, tissot pogotovo, pa ćemo vidjeti situaciju
u tom rangu ne trebas gledati dalje od tissot-a ako hoces automatik. mozes pogledati jos japance :)
shin

#3211 Re: Satovi

Post by shin »

Zagreb
nellismo

#3212 Re: Satovi

Post by nellismo »

Moželi kakav prijedlog za sat? Budžet 280-350KM. Ili bar preporuka za marku sata, a da se može kupiti u Sarajevu.
shin

#3213 Re: Satovi

Post by shin »

Seiko, kupi kakav god ti se svidi do toliko para. Nema greške.
BlackCaviar

#3214 Re: Satovi

Post by BlackCaviar »

@Dwndler Lijep ti taj datejust, mislim da je DJ jedini Rolex koji mi se sviđa. A nema me jer sam se bacio u druge, biciklizam i fax, satove pratim samo ih ne kupujem :D

@Spear Lijep je taj Tissot, valjda nije puno skup. Kod nas vjerovatno nemaš neki izbor, prvo što ga uopšte nema, a drugo što su cijene u nebesima. Naruči s neta ako ti nije neki problem. Ja da sebi uzimam za te pare novo, uzeo bih Seiko SARB033 na metalu, skinem metalni remen, ostavim ga za vrućih ljetnih dana a sebi uzmem neki kvalitetni kožni remen.

@nellismo Dobro ti shin kaže, Seiko, Citizen ili Casio, kojeg god da odabereš nećeš pogriješiti.
iceman ze

#3215 Re: Satovi

Post by iceman ze »

vettel wrote:Zna li neko gdje se nalazzi predstavništvo Tag Heuera, najbliže Sarajevu ?
Dubrovnik
Dwndler

#3216 Re: Satovi

Post by Dwndler »

BlackCaviar wrote:@Dwndler Lijep ti taj datejust, mislim da je DJ jedini Rolex koji mi se sviđa. A nema me jer sam se bacio u druge, biciklizam i fax, satove pratim samo ih ne kupujem :D

@Spear Lijep je taj Tissot, valjda nije puno skup. Kod nas vjerovatno nemaš neki izbor, prvo što ga uopšte nema, a drugo što su cijene u nebesima. Naruči s neta ako ti nije neki problem. Ja da sebi uzimam za te pare novo, uzeo bih Seiko SARB033 na metalu, skinem metalni remen, ostavim ga za vrućih ljetnih dana a sebi uzmem neki kvalitetni kožni remen.

@nellismo Dobro ti shin kaže, Seiko, Citizen ili Casio, kojeg god da odabereš nećeš pogriješiti.
Hvala. Samo ti furaj svoje furke :thumbup:
nellismo

#3217 Re: Satovi

Post by nellismo »

shin wrote:Seiko, kupi kakav god ti se svidi do toliko para. Nema greške.
Hvala, ove police, royal i bar za mene nepoznate marke da ne gledam?
nellismo

#3218 Re: Satovi

Post by nellismo »

I još jedno pitanje pa neću više smarati :)
Jesu li cijene satova u ovim našim radnjama OK ili su skuplji satovi nego na zapadu?
anonimni clan

#3219 Re: Satovi

Post by anonimni clan »

Dwndler wrote:
BlackCaviar wrote:@Dwndler Svaka čast. Jesi li ti dekorirao 7s26 ili si je nabavio takvu?
Nisam nesto azuran na ovoj stranici, a nisam ni kupio nesto novih satova, ono "za sebe", a ljudi me spominju 8)
A ni tebe kavijare nema nesto.
Ja sam se oprostio od jednog DJ-a, ali je dosao drugi :-D

Image

Image
SUPER !!!
Anonimna Lutrija

#3220 Re: Satovi

Post by Anonimna Lutrija »

Posjedujem sat marke "GOLANA" već duži niz godina.
Po mom ličnom mišljenju, smatram da je ženski model ovog branda...

Rado bi ga zamijenio za muški sat...

Ako je neko zainteresovan, neka iznese prijedlog :)
Slike su tu :)

Image
Image
mirsaddesign

#3221 Re: Satovi

Post by mirsaddesign »

Naletim na facebooku, prave drama satove od drveta za poklona, gledam mozete staviti na njega motiv koji hocete :D

https://www.facebook.com/GravArt.ba

Image
Norm

#3222 Re: Satovi

Post by Norm »

Anonimna Lutrija wrote:Posjedujem sat marke "GOLANA" već duži niz godina.

Image
Image
...ovo vam je muski sat, navijac koliko ja znam, mislim sa 35mm promjera...sat jeste manji, ali je elegantan i lijepo ide ispod kosulje dugih rukava...mozda mu treba malo osvjezenja, ali ja ga ne bih mjenjao...nek stoji a vi sebi uvijek mozete kupiti drugi automatic sat...
Anonimna Lutrija

#3223 Re: Satovi

Norm wrote:
Anonimna Lutrija wrote:Posjedujem sat marke "GOLANA" već duži niz godina.

Image
Image
...ovo vam je muski sat, navijac koliko ja znam, mislim sa 35mm promjera...sat jeste manji, ali je elegantan i lijepo ide ispod kosulje dugih rukava...mozda mu treba malo osvjezenja, ali ja ga ne bih mjenjao...nek stoji a vi sebi uvijek mozete kupiti drugi automatic sat...

Hvala :)

Gdje ga mogu osvježiti?
Norm

#3224 Re: Satovi

Post by Norm »

E na to pitanje ce vam forumasi iz Sarajeva (pretpostavljam da ste iz Sa.) dati konkretniji odgovor...svaki iole ozbiljan urar ce uraditi servis ciscenje i blago poliranje kucista...
Anonimna Lutrija

#3225 Re: Satovi

Norm wrote:E na to pitanje ce vam forumasi iz Sarajeva (pretpostavljam da ste iz Sa.) dati konkretniji odgovor...svaki iole ozbiljan urar ce uraditi servis ciscenje i blago poliranje kucista...
Da, iz Sarajeva sam.
Malo ću se raspitati po Baščaršiji :)

Hvala Vam na svemu.
Post Reply