PM72 wrote:Bio je jedan naš napad na Veliku kulu i to od strane jurišnika 105,par mrtvih,ranjenih...a Lasta je uzela Malu kulu i držala par sati.Tad je bio ranjen Jozo Andžić (ako se dobro sjećam).
Inače,obje kule i špicastu stijenu nije bio problem uzeti ali ih nismo mogli zadržati.Bar ne onim lokalnim napadima.Iza tih kula i špicste stijene (nekih 500 metara) nalazila se njihova ratna magistrala kojom je bila povezana Hadžići,Ilidža,Ilijaš,Vogošća itd sa Palama.Presjecanje te ceste značio bi kraj za Hadžiće,Rakovicu,Ilidžu,Blažuj,rajlovac,Ilijaš,Vogošću,Semizovac,Žuč a to nisu mogli dopustiti ni pod kakvu cijenu.Sva artiljerija ,od Borija do Žuči imala je koordinate rejona Špicaste stijene i Mrkovića ako bi naši uspjeli zauzet i lupali bi danima .

da to je sve tacno, cak sta vise ni minska polja nisu bila zgusnuta na tom dijelu, bilo je mina al ne koliko bi trebalo za taj vazan pravac... bilo je raznih pokusaja uzimanja spice pa male kule itd bio sam u akciji gdje smo uzeli cetnicke rovove desno od spice, peli se po stijenama radi mina i skakali po nekom kamenju, dosli do rovova opalili par rpg-a i zolja, muk, usli u cetnicke rovove nigdje nikog, javili komandi sta dalje kaze cekaj sad ce doc pojacanje... poslije sat dodjose ljudi da kopaju nove rovove

nije proslo pola sata kad je to zasulo sa svih strana, poginuse dva covjeka, ranjenih desetci, vracaj se i zvlaci, nosimo covjeka glava mu krvava, ja naprijed i trcim kroz minsko polje i izadjem na onaj puteljak kad se deru iza mene kako prodje svuda mine, ja njima samo kud sam ja protrco i vi tuda

ma jooojj