SDP

Banksy

#31876 Re: SDP

Post by Banksy »

MVeis wrote:
sdp za dvije godine uradila ono što sda nije za 15. pomjerili su shvatanje politike sa stalne priče o ratu na životne teme i budućnost.
:lol:

Pomjerili su samo nule na svojim švicarskim računima ...
Maharadza

#31877 Re: SDP

Post by Maharadza »

MVeis wrote:sdp je stranka za koju se veže budućnost ove zemlje. za sda se veže prošlost i to možda najcrnja na ovim prostorima.
How-yes-no, zato se je i preCednik iste našao samo "slučajno" u prošlosti:

MVeis

#31878 Re: SDP

Post by MVeis »

Banksy wrote: :lol:

Pomjerili su samo nule na svojim švicarskim računima ...
može se priznati ili ne ali je jasno da je dolaskom sdp-a prestala isprazna priča o 100% bih i referendumu za nezavisnu srpsku koja nas je koštala puno godina života. još je haris zapečati odbijanjem aprilskog paketa, haram mu bilo.
Maharadza wrote:How-yes-no, zato se je i preCednik iste našao samo "slučajno" u prošlosti:

http://www.youtube.com/watch?v=vQq2-NxCLb0
ne mogu da vjerujem da još ima dječurlije koje ova očigledna zaje3ancija koja je izvađena iz konteksta zabavlja. to je valjda zato što se gospodinu Lagumdžiji nema šta drugo prigovoriti pa se onda frustrirani iživljavaju na ovome. :D
Skijaš

#31879 Re: SDP

Post by Skijaš »

MVeis wrote:sdp je stranka za koju se veže budućnost ove zemlje. za sda se veže prošlost i to možda najcrnja na ovim prostorima.
Odgovoreno ti je na te floskule o budućnosti i prošlosti. Da ponovim ;

Za taj ti je recept potreban jedan jako bitan sastojak, a to je Dodikova konstruktivnost. Primjer za to je recimo ovaj zakon o prebivalištvu. Mi danas imamo sudsku presudu kojom se nalaže obustavljanje maltretiranja genocidom pogođene populacije od strane Dodikove policije. Dakle, Dodikovi su radili nešto što nije legalno, išli su od vrata do vrata nesprskom stanovništvu, kucali na vrata i provjeravali jesu li zaista tu. Umjesto da ohrabre povratak, velikosrpski Gestapo pravi liste.

I sada, u takvoj atmosferi donijeti zakon kojim se legalizuje takvo ponašanje policije, može samo apsolutni izdajnik kojem uopšte nije stalo do ove zemlje. A amen na taj zakon su stavili Lagumdžija i Radončić. Dakle, nije dovoljno da se Lagumdžija okrene budućnosti ako Dodik nastavlja pričati o podjeli. Ili onda bar treba biti iskren i reći da se SDP pomirio s razvaljivanjem zemlje i da je to budućnost na koju pokušava priviknuti mase. Jedan od argumenata za to je svakako i donošenje ovog zakona o prebivalištu a koji Dodikovoj policiji ne da dozvoljava, nego nalaže da povratnike jebe u mozak.
VjecitiStudent

#31880 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

MVeis wrote:apsolutno si u pravu da je sdp za dvije godine uradila ono što sda nije za 15. pomjerili su shvatanje politike sa stalne priče o ratu na životne teme i budućnost
S koje planete izbacuju ove FOM-ovce?
vee-jay

#31881 Re: SDP

Post by vee-jay »

ja vjerujem da su mveis i klixo jedna te ista osoba :mrgreen:
It_is_a_Leclerc

#31882 Re: SDP

Post by It_is_a_Leclerc »

Na stranu sve, ali ja sam tek neki dan pogledao ovaj "Slučajni prolaznik" video, i vidi se da se Lagumdžija na to smije, i da se Kukanjac smije i govori - "Ajde uđi, Lagumdžija". Po meni je to neka interna zezancija, al' eto...
kamen spoticanja

#31883 Re: SDP

Post by kamen spoticanja »

It_is_a_Leclerc wrote:Na stranu sve, ali ja sam tek neki dan pogledao ovaj "Slučajni prolaznik" video, i vidi se da se Lagumdžija na to smije, i da se Kukanjac smije i govori - "Ajde uđi, Lagumdžija". Po meni je to neka interna zezancija, al' eto...
Hoces kazat da je zlatko bio vezni igrac u ekipi milutina kukanjca?
Alfons Kauders

#31884 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

It_is_a_Leclerc wrote:Na stranu sve, ali ja sam tek neki dan pogledao ovaj "Slučajni prolaznik" video, i vidi se da se Lagumdžija na to smije, i da se Kukanjac smije i govori - "Ajde uđi, Lagumdžija". Po meni je to neka interna zezancija, al' eto...
pa naravno da je zajebancija, sta si ti mislio?
vee-jay

#31885 Re: SDP

Post by vee-jay »

Alfons Kauders wrote:
pa naravno da je zajebancija, sta si ti mislio?
i sta se desilo nakon toga?

jebala ga zajebancija.
klixo

#31886 Re: SDP

Post by klixo »

MVeis wrote:
sdp za dvije godine uradila ono što sda nije za 15. pomjerili su shvatanje politike sa stalne priče o ratu na životne teme i budućnost.
:lol: :lol: :lol:
The BEN10

#31887 Re: SDP

Post by The BEN10 »

VjecitiStudent wrote:
MVeis wrote:apsolutno si u pravu da je sdp za dvije godine uradila ono što sda nije za 15. pomjerili su shvatanje politike sa stalne priče o ratu na životne teme i budućnost
S koje planete izbacuju ove FOM-ovce?
Kako se likovi brukaju, strašno...
wolf07

#31888 Re: SDP

Post by wolf07 »

Samo nam jos reci cime to vezes??? Jaebali smo jeza u ledja ako nam je SDP buducnost.
drug_profi

#31889 Re: SDP

Post by drug_profi »

sto jeza? Nije on nista kriv. :D

BTW, bezbeli nam je SDA buducnost, ha? (slazem sa da ni ovakav SDP nije).
MVeis

#31890 Re: SDP

Post by MVeis »

naravno da je zajebancija i da samo sda generacija u tome trazi nesto vise. cudo nisu pokrenuli vitalni nacionalni interes mamu im natakarim. :D
MVeis

#31891 Re: SDP

Post by MVeis »

wolf07 wrote:
Samo nam jos reci cime to vezes??? Jaebali smo jeza u ledja ako nam je SDP buducnost.
da sdp ne valja ne bi sda sve snage uperila protiv njih. kuka sda na njih, kuka hdz, sta ces vise od toga, dje ces jaci kompliment? :D
drug_profi

#31892 Re: SDP

Post by drug_profi »

Nije to iz pravih razloga. Petljaju im se u talove, jbg.
wolf07

#31893 Re: SDP

Post by wolf07 »

MVeis wrote:
wolf07 wrote:
da sdp ne valja ne bi sda sve snage uperila protiv njih. kuka sda na njih, kuka hdz, sta ces vise od toga, dje ces jaci kompliment? :D
Aha, pa zato su SDA i HDZ + SNSD izbacili SDP ministre iz Vijeca ministara. Bravo majstore!
independer
Location: REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA Sa Gradacca bijele kule Zmaja od Bosne

#31894 Re: SDP

Post by independer »

Citam ove komentare pro en contra SDP ko biva nema nam zivota bez njih, i ibretim se da jos ima ljudi koji vjeruju da je ta partija buducnost nase zemlje, da oni imaju viziju prosperitetne i cjelovite Bosne i Hercegovine. Pa ti ljudi ne umiju organizirat ljude da snijeg ociste a kamo li za nesto komplikovanije i to sve da je i sve i jedan posten ko neki svetac. Da se razumijemo, sve ovo vrijedi i za Sda, mi jdenostavno nemamo politicku snagu koja moze i zna kako da nas povede u neko bolje sutra.
kamen spoticanja

#31895 Re: SDP

Post by kamen spoticanja »

jel ovo novih 5 politika?

- U ovom trenutku imamo 1,1 milijardu maraka ugovorenih poslova na autocesti, gradi se 60km i direktno radi na tome 5000 ljudi.
- U septembru 2013. u odnosu na septembar 2012. veća je: industrijska proizvodnja za 7,1 %, prerađivačka industrija za 8,6%, proizvodnja el. energije je veća za 5,5 %, vađenje ruda i kamena za 4,4%, vrijednost izvršenih građevinskih radova veća je za 39,9%. Indeks potrošačkih cijena je manji za 0,9%.
- Ukupan izvoz u prvih 9 mjeseci veći je za 6,8%, a izvoz manji za 1,5%. U septembru je VEĆA zaposlenost za 3000 radnika.
- Smanjili troškove za nabavku materijala i usluga za 10%, i u budžetu za 2014. godinu planiramo dodatnu štednju od 45 miliona maraka.
- U ove dvije godine i devet mjeseci smanjili unutrašnji i vanjski dug, te vratili druge obaveze za 214 miliona KM.
-Problem je dug koji smo zatekli i koji sad moramo vratiti, samo u 2014. godini moramo vratiti 976,6 miliona KM.
- u 2014.g. uz 1,1 milijardu već ugovorenih investicija u gradnji autoceste i oko 2 milijarde za investicije u energetskom sektoru, planiramo 150 miliona KM za autoceste i oko 50 miliona KM za poticanje zapošljavanja.
- Ako ovo realiziramo uz set antikorupcijskih zakona, u omjeru od barem 50% to će sigurno značiti najmanje 10.000 novih radnih mjesta u 2014. godini.
P:S: I DA ... ZNAMO DA OVO NIJE DOVOLJNO, DA JE POTREBNO VIŠE, BRŽE i BOLJE, ALI ZA TAKO NEŠTO NAM TREBA I VEĆA PODRŠKA I POVJERENJE GRAĐANA!

by Sdp Mostar
weredsf

#31896 Re: SDP

Post by weredsf »

kamen spoticanja wrote:jel ovo novih 5 politika?

- U ovom trenutku imamo 1,1 milijardu maraka ugovorenih poslova na autocesti, gradi se 60km i direktno radi na tome 5000 ljudi.
- U septembru 2013. u odnosu na septembar 2012. veća je: industrijska proizvodnja za 7,1 %, prerađivačka industrija za 8,6%, proizvodnja el. energije je veća za 5,5 %, vađenje ruda i kamena za 4,4%, vrijednost izvršenih građevinskih radova veća je za 39,9%. Indeks potrošačkih cijena je manji za 0,9%.
- Ukupan izvoz u prvih 9 mjeseci veći je za 6,8%, a izvoz manji za 1,5%. U septembru je VEĆA zaposlenost za 3000 radnika.
- Smanjili troškove za nabavku materijala i usluga za 10%, i u budžetu za 2014. godinu planiramo dodatnu štednju od 45 miliona maraka.
- U ove dvije godine i devet mjeseci smanjili unutrašnji i vanjski dug, te vratili druge obaveze za 214 miliona KM.
-Problem je dug koji smo zatekli i koji sad moramo vratiti, samo u 2014. godini moramo vratiti 976,6 miliona KM.
- u 2014.g. uz 1,1 milijardu već ugovorenih investicija u gradnji autoceste i oko 2 milijarde za investicije u energetskom sektoru, planiramo 150 miliona KM za autoceste i oko 50 miliona KM za poticanje zapošljavanja.
- Ako ovo realiziramo uz set antikorupcijskih zakona, u omjeru od barem 50% to će sigurno značiti najmanje 10.000 novih radnih mjesta u 2014. godini.
P:S: I DA ... ZNAMO DA OVO NIJE DOVOLJNO, DA JE POTREBNO VIŠE, BRŽE i BOLJE, ALI ZA TAKO NEŠTO NAM TREBA I VEĆA PODRŠKA I POVJERENJE GRAĐANA!

by Sdp Mostar
Prve tri stavke su vezane iskljucivo za jednog covjeka koji nije clan SDP-a :D
madner

#31897 Re: SDP

Post by madner »

Ne bas, vise uticaja ima znaci znaci od Trhulja za 2/3.
weredsf

#31898 Re: SDP

Post by weredsf »

madner wrote:Ne bas, vise uticaja ima znaci znaci od Trhulja za 2/3.
Sve je to pod njegovim ministarstvom ili grijesim...
madner

#31899 Re: SDP

Post by madner »

Jeste, ali nema direktan uticaj on na proizvodnju elektricne energije. Znaci znaci ima, a veca proizvodnja trazi i vise ruda.

Ili ti, mozes li navest kojim potezom je Trhulj povecao proizvodnju el. energije? :D
weredsf

#31900 Re: SDP

Post by weredsf »

madner wrote:Jeste, ali nema direktan uticaj on na proizvodnju elektricne energije. Znaci znaci ima, a veca proizvodnja trazi i vise ruda.

Ili ti, mozes li navest kojim potezom je Trhulj povecao proizvodnju el. energije? :D
Nema na elektricnu energiju ali ima na rudnike, sem toga el. energija je tek jedna od stavki u 2/3 koje su rasle i kojima se ponose..
Post Reply