MVeis wrote:
sdp za dvije godine uradila ono što sda nije za 15. pomjerili su shvatanje politike sa stalne priče o ratu na životne teme i budućnost.
Pomjerili su samo nule na svojim švicarskim računima ...
MVeis wrote:
sdp za dvije godine uradila ono što sda nije za 15. pomjerili su shvatanje politike sa stalne priče o ratu na životne teme i budućnost.
How-yes-no, zato se je i preCednik iste našao samo "slučajno" u prošlosti:MVeis wrote:sdp je stranka za koju se veže budućnost ove zemlje. za sda se veže prošlost i to možda najcrnja na ovim prostorima.
može se priznati ili ne ali je jasno da je dolaskom sdp-a prestala isprazna priča o 100% bih i referendumu za nezavisnu srpsku koja nas je koštala puno godina života. još je haris zapečati odbijanjem aprilskog paketa, haram mu bilo.Banksy wrote:
Pomjerili su samo nule na svojim švicarskim računima ...
ne mogu da vjerujem da još ima dječurlije koje ova očigledna zaje3ancija koja je izvađena iz konteksta zabavlja. to je valjda zato što se gospodinu Lagumdžiji nema šta drugo prigovoriti pa se onda frustrirani iživljavaju na ovome.Maharadza wrote:How-yes-no, zato se je i preCednik iste našao samo "slučajno" u prošlosti:
http://www.youtube.com/watch?v=vQq2-NxCLb0
Odgovoreno ti je na te floskule o budućnosti i prošlosti. Da ponovim ;MVeis wrote:sdp je stranka za koju se veže budućnost ove zemlje. za sda se veže prošlost i to možda najcrnja na ovim prostorima.
MVeis wrote:apsolutno si u pravu da je sdp za dvije godine uradila ono što sda nije za 15. pomjerili su shvatanje politike sa stalne priče o ratu na životne teme i budućnost
Hoces kazat da je zlatko bio vezni igrac u ekipi milutina kukanjca?It_is_a_Leclerc wrote:Na stranu sve, ali ja sam tek neki dan pogledao ovaj "Slučajni prolaznik" video, i vidi se da se Lagumdžija na to smije, i da se Kukanjac smije i govori - "Ajde uđi, Lagumdžija". Po meni je to neka interna zezancija, al' eto...
pa naravno da je zajebancija, sta si ti mislio?It_is_a_Leclerc wrote:Na stranu sve, ali ja sam tek neki dan pogledao ovaj "Slučajni prolaznik" video, i vidi se da se Lagumdžija na to smije, i da se Kukanjac smije i govori - "Ajde uđi, Lagumdžija". Po meni je to neka interna zezancija, al' eto...
i sta se desilo nakon toga?Alfons Kauders wrote:pa naravno da je zajebancija, sta si ti mislio?It_is_a_Leclerc wrote:Na stranu sve, ali ja sam tek neki dan pogledao ovaj "Slučajni prolaznik" video, i vidi se da se Lagumdžija na to smije, i da se Kukanjac smije i govori - "Ajde uđi, Lagumdžija". Po meni je to neka interna zezancija, al' eto...
MVeis wrote:
VjecitiStudent wrote:MVeis wrote:apsolutno si u pravu da je sdp za dvije godine uradila ono što sda nije za 15. pomjerili su shvatanje politike sa stalne priče o ratu na životne teme i budućnost![]()
S koje planete izbacuju ove FOM-ovce?
Samo nam jos reci cime to vezes??? Jaebali smo jeza u ledja ako nam je SDP buducnost.MVeis wrote:sdp je stranka za koju se veže budućnost ove zemlje. za sda se veže prošlost i to možda najcrnja na ovim prostorima.
naravno da je zajebancija i da samo sda generacija u tome trazi nesto vise. cudo nisu pokrenuli vitalni nacionalni interes mamu im natakarim.It_is_a_Leclerc wrote:Na stranu sve, ali ja sam tek neki dan pogledao ovaj "Slučajni prolaznik" video, i vidi se da se Lagumdžija na to smije, i da se Kukanjac smije i govori - "Ajde uđi, Lagumdžija". Po meni je to neka interna zezancija, al' eto...
da sdp ne valja ne bi sda sve snage uperila protiv njih. kuka sda na njih, kuka hdz, sta ces vise od toga, dje ces jaci kompliment?wolf07 wrote:Samo nam jos reci cime to vezes??? Jaebali smo jeza u ledja ako nam je SDP buducnost.MVeis wrote:sdp je stranka za koju se veže budućnost ove zemlje. za sda se veže prošlost i to možda najcrnja na ovim prostorima.
Aha, pa zato su SDA i HDZ + SNSD izbacili SDP ministre iz Vijeca ministara. Bravo majstore!MVeis wrote:da sdp ne valja ne bi sda sve snage uperila protiv njih. kuka sda na njih, kuka hdz, sta ces vise od toga, dje ces jaci kompliment?wolf07 wrote:Samo nam jos reci cime to vezes??? Jaebali smo jeza u ledja ako nam je SDP buducnost.MVeis wrote:sdp je stranka za koju se veže budućnost ove zemlje. za sda se veže prošlost i to možda najcrnja na ovim prostorima.
Prve tri stavke su vezane iskljucivo za jednog covjeka koji nije clan SDP-akamen spoticanja wrote:jel ovo novih 5 politika?
- U ovom trenutku imamo 1,1 milijardu maraka ugovorenih poslova na autocesti, gradi se 60km i direktno radi na tome 5000 ljudi.
- U septembru 2013. u odnosu na septembar 2012. veća je: industrijska proizvodnja za 7,1 %, prerađivačka industrija za 8,6%, proizvodnja el. energije je veća za 5,5 %, vađenje ruda i kamena za 4,4%, vrijednost izvršenih građevinskih radova veća je za 39,9%. Indeks potrošačkih cijena je manji za 0,9%.
- Ukupan izvoz u prvih 9 mjeseci veći je za 6,8%, a izvoz manji za 1,5%. U septembru je VEĆA zaposlenost za 3000 radnika.
- Smanjili troškove za nabavku materijala i usluga za 10%, i u budžetu za 2014. godinu planiramo dodatnu štednju od 45 miliona maraka.
- U ove dvije godine i devet mjeseci smanjili unutrašnji i vanjski dug, te vratili druge obaveze za 214 miliona KM.
-Problem je dug koji smo zatekli i koji sad moramo vratiti, samo u 2014. godini moramo vratiti 976,6 miliona KM.
- u 2014.g. uz 1,1 milijardu već ugovorenih investicija u gradnji autoceste i oko 2 milijarde za investicije u energetskom sektoru, planiramo 150 miliona KM za autoceste i oko 50 miliona KM za poticanje zapošljavanja.
- Ako ovo realiziramo uz set antikorupcijskih zakona, u omjeru od barem 50% to će sigurno značiti najmanje 10.000 novih radnih mjesta u 2014. godini.
P:S: I DA ... ZNAMO DA OVO NIJE DOVOLJNO, DA JE POTREBNO VIŠE, BRŽE i BOLJE, ALI ZA TAKO NEŠTO NAM TREBA I VEĆA PODRŠKA I POVJERENJE GRAĐANA!
by Sdp Mostar
Sve je to pod njegovim ministarstvom ili grijesim...madner wrote:Ne bas, vise uticaja ima znaci znaci od Trhulja za 2/3.
Nema na elektricnu energiju ali ima na rudnike, sem toga el. energija je tek jedna od stavki u 2/3 koje su rasle i kojima se ponose..madner wrote:Jeste, ali nema direktan uticaj on na proizvodnju elektricne energije. Znaci znaci ima, a veca proizvodnja trazi i vise ruda.
Ili ti, mozes li navest kojim potezom je Trhulj povecao proizvodnju el. energije?