kakavdanakneiskustvu wrote:duboka_misao wrote:@danak jesi ti zavrsio sa terapijom ? sve ok ? briseve radili?
jesam završio,bris ne mogu uraditi jer mi je rana zarasla,tako mi svi mogući doktori kojima sam išao rekli
ma onda je to udure sve .
Moderator: anex
kakavdanakneiskustvu wrote:duboka_misao wrote:@danak jesi ti zavrsio sa terapijom ? sve ok ? briseve radili?
jesam završio,bris ne mogu uraditi jer mi je rana zarasla,tako mi svi mogući doktori kojima sam išao rekli
Mi smo se odlucili isto za kolica 3u1, sa nosiljkom (u kojoj beba moze sigurno do 4-5 mjeseci da se voza) a posto ce biti zimska beba necemo da se lisimo zadovoljstva da je setamo i nosamo u nosiljki (kad krenemo kod mojih, kod svekrve ili negdje u goste beba uvijek ima svoje mjesto), dodje prva AS i sportski dio kolica koji moze sve dok beba bude htjela da se voza. Kad smo sabrali i oduzeli skontali smo da nam je to naisplativije jer sve mislimo koristiti a iskreno gledali smo i da bude kvalitetno i da ispunjava nasa ocekivanja (da su na tri tocka, da korpa nije nisko zbog nasih trotoara, da se rucka moze po visini podesavati posto smo suprug i ja visoki...) uglavnom pobijedila je cam cortina x3 tris evolution (nova_korisnica wrote:Ja sam uzela u paketu sve.radenska wrote:Sta sad predlazete za ta kolica. Nisam nikako u toku. Vidjela sam par komada po gradu, jedna su u alti 590 (nosiljka i kolica valjda) a ova u onoj prodavnici u BBI 1800 KMI jos kazu da se dobro prodaju.
Da li uopce uzimat tu nosiljku i da li odmah uzeti i AS. Bas sam neupucena.
AS ti treba ako ces sa bebom u auto, sto znaci da ce ti trebati prvi dan kada izadjes iz bolnice....osim ako neces pjeske do kuce ici i bebu nositi u necemu drugom...sve ostalo, osim nosiljki, koje su dozvoljene za voznju autom (koje se znaci mogu sigurno pricvrstiti u autu) ti je nesigurno za transport bebe autom...AS ces koristiti i kasnije (sigurno nekih 6-9 mjeseci, ako ne i duze)....
Nosiljka ti treba ako ces sa bebom ici u setnju koja traje duze od 1,5h...mozes ti i autosjedalicu za to koristiti (natakne se pomocu adaptera na kolica) ali nije bas preporucljivo da beba dugo u komadu lezi u toj AS....
Ja sam uzela i vrecu za kolica sa umetkom od janjeceg krzna...da joj bude lijepo toplo![]()
Mislim, u biti sve zavisi od tvojih potreba i sta planiras raditi prvih 5-6 mjeseci sa bebom...
i kod mene isto.Female_Sa wrote:Ja sam kupila kolica 3in1 marke Chicco, model Living, zavalila se 1300 KM i sto je najtuznije ne znam da li sam bebu do 1. godine zivota provozala 10 puta. Ono sto nam je najvishe koristilo bila je AS. Korpu, koja je takodjer dosla, smo najmanje koristili jer je meni bila preteska, a s obzirom da sam se porodila krajem februara, sa bebom poceli izlaziti nekad krajem aprila (vrijeme je bilo loshe) cim je ugrijalo koristili smo AS koju smo stavljali na kolica jer je bilo lakse odmah AS izvaditi iz auta i staviti na kolica nego nositi korpu. Moja je beba bila takva da se nije htjela vozati u kolicima sve dok nije napunila godinu. Posljednjih mjeseci intenzivno koristim kolica, a AS smo morali kupiti novu vec od 10.-og mjeseca jer beba nije mogla stati u AS iako je predvidjena tezina za djecu do 12 kg.
Moje je misljenje da je korisnije kupiti 2in1 nego 3in1 jer korpa nije toliko neophodna. Kao sto neko rece sve zavisi sta planiras sa bebom prvih 5-6 mjeseci ali vjerujte sve je drukcije kad se dijete rodi. I ja sam imala milion planova - šetnja, druzenje, putovanja ali nije to bas tako jednostavno, nije lako izvuci bebu iz stana gdje je temparatura 25 stepeni i vozat je u kolicima vani gdje je 5 stepeni (da ne pominjem minuse) i gdje je smog. Ok je kad izvedes dijete u neki trgovinski centar ali i tu je zimi zagusljivo, pretrpano, ljudi kaslju, kišu itd. i o svemu moras voditi racuna kad si sa malom bebom. Meni se desavalo da kad krenem mami, stavimo bebu u AS, toplo auto, toplo kod mame u stanu a njoj opet nosic procuri..jednostavno mala djeca znaju reagovati cak i na najmanju promjenu temperature (dok ih iz kupatila preneses u sobu) pa se prehlade.
idem sutra na komisiju pa ce mi dati termin sekcije. a prije toga moram uraditi EKG, pregled interniste i anesteziologa. posto je komisija tek u pola 1, planiram ovo ostalo zavrsiti ranije.duboka_misao wrote: @otherside kad ti je cika doktor rekao za carski ono ti sutra isla vaditi krv, jel kod njih ili DZ i jesi trebala EKG? jel priznaju nalaze od privatnika?
I mi imamo Maxi-Cosi Mura 4. I odusevljeni smo tim kolicima. Maksimalno smo iskoristili i korpu (jer je maleni rodjen u augustu i trajala nam je do februara), onda smo ga uglavnom drzali u autosjedalici, pa na kolica. Sa sportskim sjedistem smo poceli negdje u aprilu. Trenutno su na vikendici ostavljena, jer smo uzeli Chicco LiteWay, buduci da teta cuva malenog pa da joj olaksamo.vanad wrote:ja sam kupila kolica Maxi-Cosi i to 3u1. Velika korpa mi se iskoristila maksimalno jer moj ters je fino spavao samo na vazduhu tako da sam ja svaki dan bar dva sata hodala sa njom i po minusima. Kupila sam onaj topli ulozak da joj bude toplo. Samo se ja smrznem. Ona sportska kolica sam pocela koristiti cca od sedmog mjeseca (kad je beba sjela) i koristila sam cca do 14 mjeseci jer sam tad saznala za drugu trudnocu a posto su kolica bila teska nisam htjela da se "tegarim" kupila sam kisobran kolica. Sad za drugu bebu ponovo koristim ista kolica. Kad bude malom oko godine, kontam Maxi-Cosi kolica prodati i ostaviti samo kisobran. Inace kolica su i pored cestog koristenja u vrlo dobrom stanju. Ja se nisam pokajala sto sam ih uzela ali naravno ima 100 stvari koje su mogle biti bolje.
I mene ovo zanima, nije mi zao zavaliti se ako ću ih maksimalno iskoristiti i neću za 8 mj. kupovati nova.radenska wrote:gdje se imaju kupiti ta kolica i koliko su para ( citam na forumima da ih hvale).
Mi bi trebali dobiti (ako ne dobijemo kupicemo u svakom slucaju) tu lezaljku. Nasi prijatelji koji imaju bebu od 7 mjeseci su nedavno dolazili i bebu stavili u nju i 3 sata je on bio kao baja (dusa draga) igrao se ljuljkao, uzivao, navili mu crtice. Mi normalno sjedili, pili kafu, bacis povremeno pogled na dijete, niti je u rukama a ono se samo zabavinas cijeli svijet wrote:eh zene drage,da vas i ja sta priupitamjeste li koristile mozda obe baby lezaljke i koliko se to isplati kupovati..s obzirom kada gosti pocnu dolaziti,dede i nane i ostali,ne ispustaju dijete iz ruku pa cak ni kada spava..bar nam se tako desilo sa prvim djetetom,svekar i svekrva su je nosali cak i ako spava.pa smo onda imali problem nas dvoje,jer se dijete previse naucilo na ruke,citavu noc smo nosali da zaspi,to me je izludjivalo..mozda bi ova baby lezaljka pomogla,kada se probudi a svi polete da uzmu bebu iz krevetica,stavim je i tu je medju narodom a nije na rukama...
LieToMe wrote:Mi bi trebali dobiti (ako ne dobijemo kupicemo u svakom slucaju) tu lezaljku. Nasi prijatelji koji imaju bebu od 7 mjeseci su nedavno dolazili i bebu stavili u nju i 3 sata je on bio kao baja (dusa draga) igrao se ljuljkao, uzivao, navili mu crtice. Mi normalno sjedili, pili kafu, bacis povremeno pogled na dijete, niti je u rukama a ono se samo zabavinas cijeli svijet wrote:eh zene drage,da vas i ja sta priupitamjeste li koristile mozda obe baby lezaljke i koliko se to isplati kupovati..s obzirom kada gosti pocnu dolaziti,dede i nane i ostali,ne ispustaju dijete iz ruku pa cak ni kada spava..bar nam se tako desilo sa prvim djetetom,svekar i svekrva su je nosali cak i ako spava.pa smo onda imali problem nas dvoje,jer se dijete previse naucilo na ruke,citavu noc smo nosali da zaspi,to me je izludjivalo..mozda bi ova baby lezaljka pomogla,kada se probudi a svi polete da uzmu bebu iz krevetica,stavim je i tu je medju narodom a nije na rukama...
![]()
Mislim da je odlicna stvar.
Mi cemo koristiti korpu koja ce nam doci uz kolica, fino stavimo bebu u to i po kuci ili u goste. Kasnije kad preraste tu korpu onda ce u to lezaljku. Mislim da to cak nije ni nesto puno skupo.
Meni u sandučić došao promitivni katalog, sa kuponima, s njima je 50 % sniženje. Ali su cijene i s tim popustom paprene, cijena kolica hauck,¨all in one¨, tisućica, sitnica. Znači da su 2 000 inačeCherryLips wrote:Eh danas sam vidjela da se u Importane-u otvara nova prodavnica za mame i bebe,29.09.