Trudnjače i porodilje online

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
duboka_misao

#3176 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by duboka_misao »

kakavdanakneiskustvu wrote:
duboka_misao wrote:@danak jesi ti zavrsio sa terapijom ? sve ok ? briseve radili?

jesam završio,bris ne mogu uraditi jer mi je rana zarasla,tako mi svi mogući doktori kojima sam išao rekli

ma onda je to udure sve . :thumbup:
LieToMe

#3177 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by LieToMe »

nova_korisnica wrote:
radenska wrote:Sta sad predlazete za ta kolica. Nisam nikako u toku. Vidjela sam par komada po gradu, jedna su u alti 590 (nosiljka i kolica valjda) a ova u onoj prodavnici u BBI 1800 KM :shock: I jos kazu da se dobro prodaju.
Da li uopce uzimat tu nosiljku i da li odmah uzeti i AS. Bas sam neupucena.
Ja sam uzela u paketu sve.
AS ti treba ako ces sa bebom u auto, sto znaci da ce ti trebati prvi dan kada izadjes iz bolnice....osim ako neces pjeske do kuce ici i bebu nositi u necemu drugom...sve ostalo, osim nosiljki, koje su dozvoljene za voznju autom (koje se znaci mogu sigurno pricvrstiti u autu) ti je nesigurno za transport bebe autom...AS ces koristiti i kasnije (sigurno nekih 6-9 mjeseci, ako ne i duze)....
Nosiljka ti treba ako ces sa bebom ici u setnju koja traje duze od 1,5h...mozes ti i autosjedalicu za to koristiti (natakne se pomocu adaptera na kolica) ali nije bas preporucljivo da beba dugo u komadu lezi u toj AS....
Ja sam uzela i vrecu za kolica sa umetkom od janjeceg krzna...da joj bude lijepo toplo :)

Mislim, u biti sve zavisi od tvojih potreba i sta planiras raditi prvih 5-6 mjeseci sa bebom...
Mi smo se odlucili isto za kolica 3u1, sa nosiljkom (u kojoj beba moze sigurno do 4-5 mjeseci da se voza) a posto ce biti zimska beba necemo da se lisimo zadovoljstva da je setamo i nosamo u nosiljki (kad krenemo kod mojih, kod svekrve ili negdje u goste beba uvijek ima svoje mjesto), dodje prva AS i sportski dio kolica koji moze sve dok beba bude htjela da se voza. Kad smo sabrali i oduzeli skontali smo da nam je to naisplativije jer sve mislimo koristiti a iskreno gledali smo i da bude kvalitetno i da ispunjava nasa ocekivanja (da su na tri tocka, da korpa nije nisko zbog nasih trotoara, da se rucka moze po visini podesavati posto smo suprug i ja visoki...) uglavnom pobijedila je cam cortina x3 tris evolution ( :lol: jos uvijek nam zvuci kao neka marka vozila) i uz njih dodje i torba, i zimske navlake (i za lezaljku i za sportski dio).
Mi smo skontali investirati u dobra kolica jer ako Bog da planiramo i drugo dijete, a kolica nisu mlijeko, nece im isteci rok za 2 mjeseca.
Female_Sa

#3178 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Female_Sa »

Ja sam kupila kolica 3in1 marke Chicco, model Living, zavalila se 1300 KM i sto je najtuznije ne znam da li sam bebu do 1. godine zivota provozala 10 puta. Ono sto nam je najvishe koristilo bila je AS. Korpu, koja je takodjer dosla, smo najmanje koristili jer je meni bila preteska, a s obzirom da sam se porodila krajem februara, sa bebom poceli izlaziti nekad krajem aprila (vrijeme je bilo loshe) cim je ugrijalo koristili smo AS koju smo stavljali na kolica jer je bilo lakse odmah AS izvaditi iz auta i staviti na kolica nego nositi korpu. Moja je beba bila takva da se nije htjela vozati u kolicima sve dok nije napunila godinu. Posljednjih mjeseci intenzivno koristim kolica, a AS smo morali kupiti novu vec od 10.-og mjeseca jer beba nije mogla stati u AS iako je predvidjena tezina za djecu do 12 kg.

Moje je misljenje da je korisnije kupiti 2in1 nego 3in1 jer korpa nije toliko neophodna. Kao sto neko rece sve zavisi sta planiras sa bebom prvih 5-6 mjeseci ali vjerujte sve je drukcije kad se dijete rodi. I ja sam imala milion planova - šetnja, druzenje, putovanja ali nije to bas tako jednostavno, nije lako izvuci bebu iz stana gdje je temparatura 25 stepeni i vozat je u kolicima vani gdje je 5 stepeni (da ne pominjem minuse) i gdje je smog. Ok je kad izvedes dijete u neki trgovinski centar ali i tu je zimi zagusljivo, pretrpano, ljudi kaslju, kišu itd. i o svemu moras voditi racuna kad si sa malom bebom. Meni se desavalo da kad krenem mami, stavimo bebu u AS, toplo auto, toplo kod mame u stanu a njoj opet nosic procuri..jednostavno mala djeca znaju reagovati cak i na najmanju promjenu temperature (dok ih iz kupatila preneses u sobu) pa se prehlade.
otherside

#3179 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by otherside »

Female_Sa wrote:Ja sam kupila kolica 3in1 marke Chicco, model Living, zavalila se 1300 KM i sto je najtuznije ne znam da li sam bebu do 1. godine zivota provozala 10 puta. Ono sto nam je najvishe koristilo bila je AS. Korpu, koja je takodjer dosla, smo najmanje koristili jer je meni bila preteska, a s obzirom da sam se porodila krajem februara, sa bebom poceli izlaziti nekad krajem aprila (vrijeme je bilo loshe) cim je ugrijalo koristili smo AS koju smo stavljali na kolica jer je bilo lakse odmah AS izvaditi iz auta i staviti na kolica nego nositi korpu. Moja je beba bila takva da se nije htjela vozati u kolicima sve dok nije napunila godinu. Posljednjih mjeseci intenzivno koristim kolica, a AS smo morali kupiti novu vec od 10.-og mjeseca jer beba nije mogla stati u AS iako je predvidjena tezina za djecu do 12 kg.

Moje je misljenje da je korisnije kupiti 2in1 nego 3in1 jer korpa nije toliko neophodna. Kao sto neko rece sve zavisi sta planiras sa bebom prvih 5-6 mjeseci ali vjerujte sve je drukcije kad se dijete rodi. I ja sam imala milion planova - šetnja, druzenje, putovanja ali nije to bas tako jednostavno, nije lako izvuci bebu iz stana gdje je temparatura 25 stepeni i vozat je u kolicima vani gdje je 5 stepeni (da ne pominjem minuse) i gdje je smog. Ok je kad izvedes dijete u neki trgovinski centar ali i tu je zimi zagusljivo, pretrpano, ljudi kaslju, kišu itd. i o svemu moras voditi racuna kad si sa malom bebom. Meni se desavalo da kad krenem mami, stavimo bebu u AS, toplo auto, toplo kod mame u stanu a njoj opet nosic procuri..jednostavno mala djeca znaju reagovati cak i na najmanju promjenu temperature (dok ih iz kupatila preneses u sobu) pa se prehlade.
i kod mene isto.
kupila taj 3in1 chicco-living, nidje veze. puno para, malo zabave :D
autosjedalica je nekakva cudna bila od starta, nesto malo, usko, uvijek smo se pitali je li bebi grozno sjediti u tome. a i ona je dugo plakala kad se stavi u AS, mozda joj se nije ni svidjalo. cim se primakla 1.godini kupili smo britax-ovu AS koja je fakat ekstra i u kojoj mi dijete uziva (dobro sad je i starija).
e sad...ova mala chiccova ce opet biti u funkciji s drugim dijetetom aBd barem u pocetku ali chicco je inace truba.
cak su im i oni bodici i ostala odjeca za bebe, hem premali u odnosu na naznacenu velicinu, hem vrlo upitnog kvaliteta sto se moze vidjeti vec nakon prvog pranja.
Female_Sa

#3180 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Female_Sa »

I ja sam se razocarala u Chicco, puno para, a kvalitet nula. Morala sam cak 2x vracati termosicu koju sam kupila jer mi je pustala vodu. Na kraju su mi je zamijenili nekom skroz drugom koju nikad jos nisam upotrijebila jer je namijenjena za cuvanje bočica i da drzi temparaturu hape. Nikad bebi nisam davala hapu jer sam je dojila.

Sto se tice odjece, gegice koje kostaju 75 KM precijenjene, bodići isto. Ne kazem da nemaju lijepih stvarcica ali kalitet nije srazmijeran cijeni. Kolica koja imam uopste nisu nesto extra kvalitetna, ne daj Boze kakav teret na njih staviti. Tockovi ne mogu preci preko nece vece prepreke nego moram podizati kolica...
duboka_misao

#3181 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by duboka_misao »

75 chega? hebote :shock: sve iznad cvaje mi je previse za nesto sto ce prerasti za 7 dana , mada smo mi kupovali vecu odjecu od pocetka tako da dosta stvari zimskih moze nositi i ove godine, osim onih abs carapa njih je sve prerastao .

@otherside kad ti je cika doktor rekao za carski ono ti sutra isla vaditi krv, jel kod njih ili DZ i jesi trebala EKG? jel priznaju nalaze od privatnika?
otherside

#3182 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by otherside »

duboka_misao wrote: @otherside kad ti je cika doktor rekao za carski ono ti sutra isla vaditi krv, jel kod njih ili DZ i jesi trebala EKG? jel priznaju nalaze od privatnika?
idem sutra na komisiju pa ce mi dati termin sekcije. a prije toga moram uraditi EKG, pregled interniste i anesteziologa. posto je komisija tek u pola 1, planiram ovo ostalo zavrsiti ranije.
nalaze krvi sam isto radila u vojnoj, jucer ujutru, sutra cu ih pokupiti.
divanoviceve nalaze niko ne odbija :D ali nakas me je brzinski smeknuo ultrazvukom, najvise zbog oziljka od predhodnog carskog reza.
vanad

#3183 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by vanad »

ja sam kupila kolica Maxi-Cosi i to 3u1. Velika korpa mi se iskoristila maksimalno jer moj ters je fino spavao samo na vazduhu tako da sam ja svaki dan bar dva sata hodala sa njom i po minusima. Kupila sam onaj topli ulozak da joj bude toplo. Samo se ja smrznem :D . Ona sportska kolica sam pocela koristiti cca od sedmog mjeseca (kad je beba sjela) i koristila sam cca do 14 mjeseci jer sam tad saznala za drugu trudnocu a posto su kolica bila teska nisam htjela da se "tegarim" kupila sam kisobran kolica. Sad za drugu bebu ponovo koristim ista kolica. Kad bude malom oko godine, kontam Maxi-Cosi kolica prodati i ostaviti samo kisobran. Inace kolica su i pored cestog koristenja u vrlo dobrom stanju. Ja se nisam pokajala sto sam ih uzela ali naravno ima 100 stvari koje su mogle biti bolje.
radenska

#3184 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by radenska »

I koliko se krecu po cijenama ta po vama dobra kolica i Autosjedalica. JA pojma nemam, mogu samo po izgledu da kupim :D
duboka_misao

#3185 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by duboka_misao »

ma danak, da vam je probat istisnut jedno iz sebe nosali bi nas na dlanu . :D
Bumblebee

#3186 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Bumblebee »

vanad wrote:ja sam kupila kolica Maxi-Cosi i to 3u1. Velika korpa mi se iskoristila maksimalno jer moj ters je fino spavao samo na vazduhu tako da sam ja svaki dan bar dva sata hodala sa njom i po minusima. Kupila sam onaj topli ulozak da joj bude toplo. Samo se ja smrznem :D . Ona sportska kolica sam pocela koristiti cca od sedmog mjeseca (kad je beba sjela) i koristila sam cca do 14 mjeseci jer sam tad saznala za drugu trudnocu a posto su kolica bila teska nisam htjela da se "tegarim" kupila sam kisobran kolica. Sad za drugu bebu ponovo koristim ista kolica. Kad bude malom oko godine, kontam Maxi-Cosi kolica prodati i ostaviti samo kisobran. Inace kolica su i pored cestog koristenja u vrlo dobrom stanju. Ja se nisam pokajala sto sam ih uzela ali naravno ima 100 stvari koje su mogle biti bolje.
I mi imamo Maxi-Cosi Mura 4. I odusevljeni smo tim kolicima. Maksimalno smo iskoristili i korpu (jer je maleni rodjen u augustu i trajala nam je do februara), onda smo ga uglavnom drzali u autosjedalici, pa na kolica. Sa sportskim sjedistem smo poceli negdje u aprilu. Trenutno su na vikendici ostavljena, jer smo uzeli Chicco LiteWay, buduci da teta cuva malenog pa da joj olaksamo.
Jer najveca mana (po meni) Maxi-Cosija je tezina odnosno glomaznost. Mada meni to licno nije toliki problem jer sam uglavnom uvijek isla zajedno sa suprugom i kolica su nam stajala u autu. A kad se proljepotalo vozila sam ih sama. Ispraksirala sam se jako sa stepenicama i cudima :-D
Vrijede svake marke.
radenska

#3187 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by radenska »

gdje se imaju kupiti ta kolica i koliko su para ( citam na forumima da ih hvale).
ciki4

#3188 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by ciki4 »

radenska wrote:gdje se imaju kupiti ta kolica i koliko su para ( citam na forumima da ih hvale).
I mene ovo zanima, nije mi zao zavaliti se ako ću ih maksimalno iskoristiti i neću za 8 mj. kupovati nova.
radenska jel se beba vrti :) čitam bojiš se da snijeg ne zatrpa kao lani, vjeruj i meni je to naumpalo, pukne vodenjak, a meni snijeg iznad glave :D
radenska

#3189 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by radenska »

Pa pocela sam je osjecati prije 15ak dana pomalo. Zadnjih 5 dana je osjetim svaki dan po nekoliko puta. CIm se ne javi ja se brinem :D Jedva cekam ultrazvuk. KOja si ti sedmica, ja sam 21 + 1
nas cijeli svijet

#3190 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by nas cijeli svijet »

eh zene drage,da vas i ja sta priupitam :) jeste li koristile mozda obe baby lezaljke i koliko se to isplati kupovati..s obzirom kada gosti pocnu dolaziti,dede i nane i ostali,ne ispustaju dijete iz ruku pa cak ni kada spava..bar nam se tako desilo sa prvim djetetom,svekar i svekrva su je nosali cak i ako spava.pa smo onda imali problem nas dvoje,jer se dijete previse naucilo na ruke,citavu noc smo nosali da zaspi,to me je izludjivalo..mozda bi ova baby lezaljka pomogla,kada se probudi a svi polete da uzmu bebu iz krevetica,stavim je i tu je medju narodom a nije na rukama...
Bumblebee

#3191 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Bumblebee »

Eh, ovako.
Mi smo svoja uzeli u Baby Centru u Ljubljani.
Kolica (sportsko sjediste) su 460 EUR
Korpa je 160 EUR
Sjedalica je 190 EUR

Znaci ukupno 810 EUR
S tim da smo mi uletili u nekakva snizenja, popuste i cuda. Ganjali smo i povrat poreza. Tako da su nas izasla ravno 700 EUR.

Da je jeftino, nije. Ali treba odvagati sta se sve dobije za tu cijenu.
Korpu smo mi bas iskoristili (kao sto sam vec pisala). Jer smo bas puno visili van kuce, sve do zime nam je koristila (kada ju je maleni i zvanicno duzinom prerastao :-D ).
Autosjedalicu je suvisno objasnjavati. Dobra autosjedalica zlata vrijedi. Ova njihova (kod nas je bio Pebble, a ima jos i CabrioFix) je super ocijenjena na testovima. Njena upotreba zavisi od rasta djeteta. Mi smo i nju bas iskoristili jer smo puno vremena i u autu provodili, a onda tamo od zime do proljeca nam je maleni bio u njoj u kolicima. Mi smo uzeli vecu sa bebinih 10 mjeseci (ali moze ona i duze potrajati).
Sportsko sjediste je fenomenalno uradjeno. Jako je custo i udobno. Beba se moze bas fino namjestiti. Ima tri polozaja (sjedeci, polulezeci, i skroz ravni).

Mi cemo ovo sportsko opet ove zime staviti u upotrebu. Chicco mi nije bas za zime. A uzeli smo jos prosle godine tzv footmuff. Zimsku navlaku za Maxi-a. To cemo ove godine iskoristiti.

Moja topla preporuka ide za ova kolica. Nisu nas jednom u gradu zaustavili da pitaju gdje smo ih uzeli :-D

Isto tako, znam da su se mogla naruciti preko Baby centra u BBI-u, samo je upitan rok dostave.

Eto toliko od mene :-D
LieToMe

#3192 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by LieToMe »

nas cijeli svijet wrote:eh zene drage,da vas i ja sta priupitam :) jeste li koristile mozda obe baby lezaljke i koliko se to isplati kupovati..s obzirom kada gosti pocnu dolaziti,dede i nane i ostali,ne ispustaju dijete iz ruku pa cak ni kada spava..bar nam se tako desilo sa prvim djetetom,svekar i svekrva su je nosali cak i ako spava.pa smo onda imali problem nas dvoje,jer se dijete previse naucilo na ruke,citavu noc smo nosali da zaspi,to me je izludjivalo..mozda bi ova baby lezaljka pomogla,kada se probudi a svi polete da uzmu bebu iz krevetica,stavim je i tu je medju narodom a nije na rukama...
Mi bi trebali dobiti (ako ne dobijemo kupicemo u svakom slucaju) tu lezaljku. Nasi prijatelji koji imaju bebu od 7 mjeseci su nedavno dolazili i bebu stavili u nju i 3 sata je on bio kao baja (dusa draga) igrao se ljuljkao, uzivao, navili mu crtice. Mi normalno sjedili, pili kafu, bacis povremeno pogled na dijete, niti je u rukama a ono se samo zabavi :D
Mislim da je odlicna stvar.
Mi cemo koristiti korpu koja ce nam doci uz kolica, fino stavimo bebu u to i po kuci ili u goste. Kasnije kad preraste tu korpu onda ce u to lezaljku. Mislim da to cak nije ni nesto puno skupo.
nas cijeli svijet

#3193 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by nas cijeli svijet »

LieToMe wrote:
nas cijeli svijet wrote:eh zene drage,da vas i ja sta priupitam :) jeste li koristile mozda obe baby lezaljke i koliko se to isplati kupovati..s obzirom kada gosti pocnu dolaziti,dede i nane i ostali,ne ispustaju dijete iz ruku pa cak ni kada spava..bar nam se tako desilo sa prvim djetetom,svekar i svekrva su je nosali cak i ako spava.pa smo onda imali problem nas dvoje,jer se dijete previse naucilo na ruke,citavu noc smo nosali da zaspi,to me je izludjivalo..mozda bi ova baby lezaljka pomogla,kada se probudi a svi polete da uzmu bebu iz krevetica,stavim je i tu je medju narodom a nije na rukama...
Mi bi trebali dobiti (ako ne dobijemo kupicemo u svakom slucaju) tu lezaljku. Nasi prijatelji koji imaju bebu od 7 mjeseci su nedavno dolazili i bebu stavili u nju i 3 sata je on bio kao baja (dusa draga) igrao se ljuljkao, uzivao, navili mu crtice. Mi normalno sjedili, pili kafu, bacis povremeno pogled na dijete, niti je u rukama a ono se samo zabavi :D
Mislim da je odlicna stvar.
Mi cemo koristiti korpu koja ce nam doci uz kolica, fino stavimo bebu u to i po kuci ili u goste. Kasnije kad preraste tu korpu onda ce u to lezaljku. Mislim da to cak nije ni nesto puno skupo.

Pa i mi smo vidjeli kod par osoba i nekako mi se cini kao super stvar,imamo prijatelje koji su bebu stavljali nije imala ni mjesec dana,jer pretezno sve,bar koje smo mi gledali imaju tri polozaja medju kojima i lezeci tako da i mala beba moze kada nije u kreveticu,mami je na oku u svakom trenutku sto je najvaznije :) i da nisu nesto pretjerano skupe...
CherryLips

#3194 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by CherryLips »

Eh danas sam vidjela da se u Importane-u otvara nova prodavnica za mame i bebe,29.09. :)
ciki4

#3195 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by ciki4 »

CherryLips wrote:Eh danas sam vidjela da se u Importane-u otvara nova prodavnica za mame i bebe,29.09. :)
Meni u sandučić došao promitivni katalog, sa kuponima, s njima je 50 % sniženje. Ali su cijene i s tim popustom paprene, cijena kolica hauck,¨all in one¨, tisućica, sitnica. Znači da su 2 000 inače :shock: Ali ima stvarno super stvari, te ležaljkice pogotovo su im slatke, a nisu ni skupe, do 200 KM. Iako se meni čini da će beba to brzo prerasti, a prvih par mj. je ionako u krevetiću. Ipak, vidjeću, možda i mi kupimo.
@radenska, ja sutra ako Bog da u 22 ulazim, i ja stalno osluškujem, čim se ne javi par sati, ja uspaničim. Najaktivnija je navečer, biće neka nočna ptica :D
CherryLips

#3196 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by CherryLips »

Znaci,bice samo gledanja,bez kupovanja...bilo je za ocekivati :-) i ja sam na pocetku bebicu osjetila tek kad se smirim navece i legnem u krevet,sad nekad u toku dana dok onako sjedim zalupa da mi se citav stomak zatrese :)
radenska

#3197 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by radenska »

Ja jedva cekam da pocne tako lupati :D srce mi k'o dzamija kad je osjetim :lol: Ja bih sad pocela kupovati najvise, ali jos je rano. Mislim da je najbolje mjesec i po prije uzeti potrebne stvari
Alhemicarkaa

#3198 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Alhemicarkaa »

Meni je ta ležaljka, tzv, majčine ruke, totalno nekorisna. Imali smo period od 10-tak dana kad je htjela u nju, sad joj je to jako usko i onemogućava je u njenim akrobatskim pokretima. Neki dan je stavila i otišla samo do toaleta, vratila se, ona bukvalno izašla, noge joj skroz na podu, gleda i smije se. Pet i po mjeseci je bebi.

Za kolica se slažem da sve zavisi od toga šta kome treba, ali kad poželite da se izujete, imajte na umu da možda dobijete bebu koja neće htjeti u kolica. I mi smo non stop napolju, super je spavala u nultom položaju dok je bila skroz mala, nahodali se sa njima samo tako, a na vikendici kad smo bili čak smo je u njima i uspavljivali, provozamo par krugova i ona spava u avliji. Sad više neće u kolica, da joj je da mahala, i to pomogućnosti iz naše perspektive (čitaj nosaj je :evil: ). Planiram ih takođe ostaviti za drugo dijete, moje ili bratovo :D , a kako već rekoh, platila sam ih 200 KM, a AS sam posebno kupila i izabrala onu koja je dobila najbolje ocjene što se tiče sigurnosti i sve skupa 530 KM.
Bihnela

#3199 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Bihnela »

umjesto te lezajke super moze posluziti ona korpa za auto koja se svejdeno unosi u kucu..mislim da je nepotrebno kupavti lazajku posebno-jedno ako je dobijes..ona ima ogranicenje s kilazom, krune bebe je brzo prerastu..moj beban je vec s 4 mj "ispuzavao" iz korpe, pa smo je prestali koristiti u kuci..znaci lezajka se moze koristiti otprilike 4 mj..
LieToMe

#3200 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by LieToMe »

Samo da prijavim da sam juce bila kod dr. Nakasa. Odusevio me (kao i Masic), nema cile-mile, otvoren, konkretan i s mjerom. Kad je poceo da me pregleda ja mu rekla slobodno vi doktore ako vidite kojeg je spola beba recite, jer nas nakon 2 doktora i svih pregleda jos uvijek u skoro 25 punih sedmica drzi u neizvjesnosti. I upali on UZV, gleda i nasmija se: E Bogami ostacete i dalje u neizvjesnosti ne samo da je guzom okrenuta nego je i taban smjestila izmedju nogu :lol: dusa draga :D
Nema veze, kupujemo i dalje neutralne boje :-) a mami i tati je bitno samo da je nase zlato zivo i zdravo i da lijepo napreduje :D
Post Reply