Golman reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko treba biti prvi golman reprezentacije?

Nemanja Supić
54
8%
Asmir Begović
392
62%
Kenan Hasagić
156
24%
neko drugi
35
5%

Total votes: 637

lord blackadder

#3176 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by lord blackadder »

Po meni, Stoke ima beton odbranu. Nece se oni naprimat golova ove godine. Woodgate (kad je zdrav, igrac za prvih 11 reprezentacije) Huth, Shawcross, Upson...Bedem.
udrch

#3177 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by udrch »

Znači zvaće Begovića..neka..
drmadzija

#3178 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by drmadzija »

Asmir je, trenutno, najbolji golman kojeg imamo... i najbolji trebaju da igraju. Sve nesuglasice medju igracima i stabom trebaju da se ispeglaju, kivnost nas nece nigdje odvest.

Edit:
cyprus wrote:Jah, neodazivanje Sušiću je disciplina? :-) Prije toga odbijanje Pulisu da igra u kup utakmici je isto disciplina (doduše ibretim se kako mu je ovo prošlo)? :-) Pravo disciplinovan neki dečko :-) :-) Čujem da u enciklopediji pored pojma disciplina stoji Asmirova slika...
Nije se odazvao na prijateljsku/e utakmicu/e dok se u svom timu borio za prvog golmana/ za platu. Sta tu nije jasno, molim lijepo? Mozes tek zamislit' kako bi bio discilpinovan da moze sa jednim turom na dvije stolice.
Pulis me ne interesuje, niti engleska zuta stampa.
Eto pa opet pokusaj izabrat sta ti se ne svidja iz posta, pa izdvoji. I ako moze opet u stilu podrugljive tinejdzerke sa kolutavim ocima. :thumbup:
Last edited by drmadzija on 19/08/2011 04:31, edited 1 time in total.
cyprus

#3179 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by cyprus »

Ne znam, da li će moć bit dovoljno podrugljivo, al eto da probam:
drmadzija wrote:...Nije se odazvao na prijateljsku/e utakmicu/e dok se u svom timu borio za prvog golmana/ za platu...
Jel vi koji izvlačite ovakva opravdanja za Begovića stvarno vjerujete u ovo što pišete? :-) Eto, Begović je jedini na planeti koji se bbori za poziciju u timu :oops:

OK, i ja se nadam da će Sušić stvarno uputiti poziv Asmiru za predstojeće utakmice i da će mu dat priliku da brani. Prvenstveno da se završi ova sapunica, kao i da se osigura budućnost reprezentacije, jer Asmir jeste njena budućnost. Ali u pogledu izbora Keno/Asmir, ja i dalje tvrdim da Asmir teško da može donijeti neku veliku razliku. To kažem zato što je Keno sasvim korektno dosad obavljo svoj zadatak, i sumnjam da ćemo sa Asmirom primat manje golova... A ne treba potcjeniti ni činjenicu da Keno ima daleko više reprezentativnog iskustva. Ipak, Begović jeste treutno bolji golman i što se mene tiče neka dobije priliku, ali bojim se da su naša očekivanja od njega prevelika.
drmadzija

#3180 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by drmadzija »

Dobro je, nemoj vise zivota ti.
Taman i da je kriv, Susic treba bit maher, pozvat ga i ocitat lekciju da se vise nikad ne ponovi.

Evo ti usput i jedna kineska poslovica:
"Samo se glup covjek i kamen ne mjenjaju." Hajd zivio ti meni.
cyprus

#3181 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by cyprus »

drmadzija wrote:Dobro je, nemoj vise zivota ti.
Taman i da je kriv, Susic treba bit maher, pozvat ga i ocitat lekciju da se vise nikad ne ponovi.

O čemu ti? Ja nisam govorio o Sušiću nego o Begoviću. Ti očito obrnuto...

PS :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
drmadzija

#3182 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by drmadzija »

:D

Nemam se namjeru zacatavat', ako ti jos nesto nije jasno imas PM.

P.S. Bujrum :lol:
luckylaka

#3183 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

drmadzija wrote:Dobro je, nemoj vise zivota ti.

Ova je dobra za nekog ko se razumije u fudbal ko Mara u kriv qrac.Pozvati ga pa ako se ne odazove opet ga pozvati,pa ako se ne odazove opet ga pozvati,pa ako se ne odazove opet ga pozvati pa ako,,,, :-) :-)
mikogoago

#3184 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by mikogoago »

Nego ima li sta od haijrlije? Kako mu poslan poziv on bukvalno propo u zemlju - nidje ga :D
Mora da smislja neki izgovor :? Sve mi se cini da nije ostao u dobrom sjecanju saigracima pa mu se ne dolazi da ga ne zajebavaju.Nego kako rece neko gore sve bi mu bilo oprosteno da se pojavi i da brani kako treba.Licno bilo bi mi drago da se pojavi i da brani.Ko sto rece @ciprus i da tu sapunicu vise skinemo sa dnevnog reda jel ovako il onako isto ga dodje. :bih:
just principe

#3185 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by just principe »

ove sto brane Begovica, da vas pitam

kako bi reagovali kad bi on napravio veliki kiks u duelu s bjelorusima i mi zbog toga izgubimo

ovo pitanje cisto postavljam, jer je Begovic navodno izjavio da ce se odazvati selektoru ali samo ako mu ovaj garantuje poziciju prvog golmana

e sad, nedobog kiksa Begovica, koga li cemo razapeti:

1) selektora koji je udovoljio zahtjevima navijaca i zahtjevu Begovica za golmana br1 ili
2) Begovica koji je nenamjerno cistu loptu ispustio koju bi odbranio i golman Olimpika

usput receno, meni je svejedno ko ce braniti samo nek mi obje pobjedimo
juventus

#3186 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by juventus »

Za lošu odbranu uvijek bi krivio golmana, a ne selektora, osim ako selektor nije stavio u tako važnoj utakmici boljeg golmana na klupu, a lošijeg na gol.

Znači, više bi imao razloga kriviti selektora da takav kiks napravi Hasagić, nego Begović.
burekodsira

#3187 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by burekodsira »

ASMIR BEGOVIĆ: Doći ću samo ako će me Sušić staviti da branim
Subota | 20.08.2011.

Begović je u dva navrata do sada odbijao Sušićeve pozive, uoči prijateljskih utakmica protiv Slovačke i Meksika, a nekoliko puta je dolazio u konfrontaciju sa selektorom. Pape mu je odlučio pružiti novu šansu, uputivši mu poziv za Bjelorusiju, ali Begović nije mogao potvrditi da će se odazvati

- Doći ću samo ako će me selektor staviti da branim. U suprotnom, ne vidim razlog da dolazim. - kazao je za Dnevni avaz Asmir Begović, golman engleskog Stokea, čiji status u reprezentaciji Bosne i Hercegovine već mjesecima nije definiran.

Jedan od najtalentiranijih vratara engleske Premijer lige, na kojeg je svojevremeno ciljao i Chelsea kao na zamjenu za tada povrijeđenog Petra Cecha, očito ima veliku želju da brani za BiH, ali ne i da sjedi na klupi za rezervne igrače, gdje mu, kako smatra, nije mjesto.

Begović je u dva navrata do sada odbijao Sušićeve pozive, uoči prijateljskih utakmica protiv Slovačke i Meksika, a nekoliko puta je dolazio u konfrontaciju sa selektorom. Pape mu je odlučio pružiti novu šansu, uputivši mu poziv za Bjelorusiju, ali Begović nije mogao potvrditi da će se odazvati.

- To još ne znam. Zbog utakmica i treninga, nisam stigao razgovarati sa selektorom, ali namjeravam to učiniti. Volio bih od njega čuti kakva je situacija i kakve bi bile moje obaveze u reprezentaciji. Nadam se da ćemo pronaći zajednički jezik, jer mi je stalo braniti za BiH. Ali, ako će se moj doprinos svesti na sjedenje na klupi, onda ne znam kakva je svrha svega - poručio je jučer Begović.

Na pitanje je li problem u odnosima sa selektorom, golman Stokea odgovorio je odrečno.

- Sa selektorom nemam problema. Stvar je samo u tome što ja želim braniti za BiH i biti u ekipi - dodao je Begović.

(Dnevni avaz, ** No links ** PORTAL/eb)
lord blackadder

#3188 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by lord blackadder »

Sta ocekivat od nepismenih dusmana iz Avaza, osim da zakuhavaju. Sutra cemo cuti 'komentar' Susica na izjavu Begovica, i onda smo opet na istom.

Kome je to u interesu?

Kao da je sve smisljeno. Mozda je novinar potplacen od Hasagica da minira mostove izmedju selektora i Begovica.
Obzirom da Avaz Srpske, stiti separatiste poput Čovića, ne treba se cudit bilo kojoj varijanti.
A i da je izjavio. To je manje-vise poznato. Samo sto nema nikave potrebe za ovim intervjuom.
Eborg

#3189 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Eborg »

Kažem još jednom, Twitterajte pa ga pitajte je li tačan članak i hoće li doći. :D

http://twitter.com/?q=asmir1#!/asmir1
BHF_Manijak

#3190 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by BHF_Manijak »

Joj debila sto zakuhavaju jebli mater svoju, ma jos jednom svaka cast Ivice sto ih blamiras gje god stignes, stoka nepismena! :x :x

A ako je i istina ovo sto je Asmir reko, supak je pravi, Kahn je godinama mogo na klupi Njemacke sjedit i biti rezerva Kopkeu, koji je pri zalasku karijere i losiji od Kahna bio i u slabijem klubu branio a ovaj se nesto kofrci, pa kasnije onda Lehmanu itd... :roll: :x
shake69

#3191 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by shake69 »

lord blackadder wrote:Sta ocekivat od nepismenih dusmana iz Avaza, osim da zakuhavaju. Sutra cemo cuti 'komentar' Susica na izjavu Begovica, i onda smo opet na istom.

Kome je to u interesu?

Kao da je sve smisljeno. Mozda je novinar potplacen od Hasagica da minira mostove izmedju selektora i Begovica.
Obzirom da Avaz Srpske, stiti separatiste poput Čovića, ne treba se cudit bilo kojoj varijanti.
A i da je izjavio. To je manje-vise poznato. Samo sto nema nikave potrebe za ovim intervjuom.
i ja mislim da oni nekakvi novalije, sarici iz Havaza uzimaju reket, zakuhavaju i gori su od Usanovica!
and

#3192 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by and »

Eborg wrote:Kažem još jednom, Twitterajte pa ga pitajte je li tačan članak i hoće li doći. :D

http://twitter.com/?q=asmir1#!/asmir1
prevedi nam pitanje na engleski,da ga pitamo :mrgreen:
callmethebreeeze

#3193 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by callmethebreeeze »

lord blackadder wrote:Sta ocekivat od nepismenih dusmana iz Avaza, osim da zakuhavaju. Sutra cemo cuti 'komentar' Susica na izjavu Begovica, i onda smo opet na istom.

Kome je to u interesu?

ne mogu da vjerujem da ja branim avaz, ali u ovom slucaju moram. sta ocekivati od avaza? avaz je dnevna novina, nije sluzbeno glasilo saveza. danima se vrti prica oko begovica i susica i sasvim je normalno da jedan dnevni list prica sa obojicom. nije avaz kriv sto je begovic umislio da je nezamjenjiv.
mikogoago

#3194 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by mikogoago »

Kako god ovdje je Begovic pogrjesio.Ocito mu nije stalo do reprezentacije i nije ocekivao ovaj Susicev potez.Sada ovako glupo "seljacki"provcira (ako je ovo tacno)selektora da bi se ovaj naljutio i ovaj opet pao u nemilost i nekako se opravdao za izostanak.Ako je to njegovo razmisljanje onda je pravi tokmak. Ocito je problerm dublji,ocito je da se nije uklopio u tim i da nije prihvacen(vjerujem zbog svog ponasanja,koje ako je u stilu izjava-glupo je).Poziv je dobio i njegovo je da se odazove,a ne da ucjenjuje.Hoce li igrati je do selektora i to je selektorova odgovornost.Susic je bio u zadnja dva intervjua jasan:Rekao je da Begovic nije za klupe i poslao mu je poziv.Pametnom dosta
Uz to se pokazao i kao VELIKI COVJEK pa je radi INTERESA REPREZENTACIJE presao preko Begovicevog glupog i bahatog ponasanja.Ako Begovic misli za sebe da je veliki igrac onda je Susic za njega izmislio taj pojam.
Dakle samo je do Begovica hoce li se pojaviti ili ne.Dalje ukoliko klub mu bude pravio probleme sljedi kazna od UEFA.Vec su se jednom zbog Begovicke nagodili i odustali od toga.Ovaj put nece,a odrazice se i na Begovicevu karijeru.
Ukoliko se ne odazove pozivu moj prijedlog je da ako ga kada gje koji bosanac i li hercegovac vide da mu opale onako vaspitni shamar(za njegovo nepostivanje drzave iz koje je potekao,cije je boje prihvatio da brani i ljudi koje ne postuje).Da ga se jednom za svagda spusti na zemlju. A vi palamudite i branite ga koliko hocete. :x
quasar

#3195 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by quasar »

burekodsira wrote:ASMIR BEGOVIĆ: Doći ću samo ako će me Sušić staviti da branim
Subota | 20.08.2011.

Begović je u dva navrata do sada odbijao Sušićeve pozive, uoči prijateljskih utakmica protiv Slovačke i Meksika, a nekoliko puta je dolazio u konfrontaciju sa selektorom. Pape mu je odlučio pružiti novu šansu, uputivši mu poziv za Bjelorusiju, ali Begović nije mogao potvrditi da će se odazvati

- Doći ću samo ako će me selektor staviti da branim. U suprotnom, ne vidim razlog da dolazim. - kazao je za Dnevni avaz Asmir Begović, golman engleskog Stokea, čiji status u reprezentaciji Bosne i Hercegovine već mjesecima nije definiran.

Jedan od najtalentiranijih vratara engleske Premijer lige, na kojeg je svojevremeno ciljao i Chelsea kao na zamjenu za tada povrijeđenog Petra Cecha, očito ima veliku želju da brani za BiH, ali ne i da sjedi na klupi za rezervne igrače, gdje mu, kako smatra, nije mjesto.

Begović je u dva navrata do sada odbijao Sušićeve pozive, uoči prijateljskih utakmica protiv Slovačke i Meksika, a nekoliko puta je dolazio u konfrontaciju sa selektorom. Pape mu je odlučio pružiti novu šansu, uputivši mu poziv za Bjelorusiju, ali Begović nije mogao potvrditi da će se odazvati.

- To još ne znam. Zbog utakmica i treninga, nisam stigao razgovarati sa selektorom, ali namjeravam to učiniti. Volio bih od njega čuti kakva je situacija i kakve bi bile moje obaveze u reprezentaciji. Nadam se da ćemo pronaći zajednički jezik, jer mi je stalo braniti za BiH. Ali, ako će se moj doprinos svesti na sjedenje na klupi, onda ne znam kakva je svrha svega - poručio je jučer Begović.

Na pitanje je li problem u odnosima sa selektorom, golman Stokea odgovorio je odrečno.

- Sa selektorom nemam problema. Stvar je samo u tome što ja želim braniti za BiH i biti u ekipi - dodao je Begović.

(Dnevni avaz, ** No links ** PORTAL/eb)

Boldirano je ono sto je Asmir rekao, a prethodni "citat" i naslov su iskonstruisali novinari. Naravno da drugacije zvuci, i naravno da dize tenzije, ali to prodaje novine...
Sasvim_Obican

#3196 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Sasvim_Obican »

Pošteno od Asmira !

Svjestan je svoje forme i svojih mogućnosti i želi dati svoj maksimum za BiH ! :bih:
veljaca

#3197 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by veljaca »

Ovaj gol protiv Norwicha u 2. kolu sampionata Engleske - mogao je Begovic i bolje da intervenise iako dio krivice ide i na odbrambene igrace ....
Sasvim_Obican

#3198 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Sasvim_Obican »

veljaca wrote:Ovaj gol protiv Norwicha u 2. kolu sampionata Engleske - mogao je Begovic i bolje da intervenise iako dio krivice ide i na odbrambene igrace ....
:?

Kako bolje ?! Centaršut na 10 metara od gola, njihov igrač skače, udara loptu glavom i mijenja joj smjer. Ne vidim baš da je Asmir imao manevarskog prostora nego se samo baciti što je i učinio
vernes81

#3199 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by vernes81 »

Joj i vi bi da coek jos i nastupa za Bosnu , dosta sto je stavio zastavu na kopacku :bih: . To je pravi patriota :thumbup:
veljaca

#3200 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by veljaca »

Sasvim_Obican wrote:
veljaca wrote:Ovaj gol protiv Norwicha u 2. kolu sampionata Engleske - mogao je Begovic i bolje da intervenise iako dio krivice ide i na odbrambene igrace ....

Kako bolje ?! Centaršut na 10 metara od gola, njihov igrač skače, udara loptu glavom i mijenja joj smjer. Ne vidim baš da je Asmir imao manevarskog prostora nego se samo baciti što je i učinio

Pa recimo, bilo bi bolje da je odbranio onaj udarac. To bi bilo bolje ....
Ipak, ponavljam , osim Asmirove dio krivice je i na odbrambenim igracima ...

Btw - svakoga koji odbrani fenomenalno - treba pohvaliti, kao i ako primi gol - kod koga je mogao bolje intervernisati ( a bolje intervenisati znacilo bi da je to odbranio ) treba to istaci ....
Locked