Najbolji restoran u Sarajevu
- nivla
#3176 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
ma smijesno prigovoriti kuli, ali brate kad nesto kuci spremim ne moze se ova gotova hrana sa tim porediti nikako, ranije sam uvijek nastojao jesti kuci, sad vise jedem van kuce i to samo iz razloga da se broji da sam jeo
meni je van kuce isto jal jeo kifle jal neko gotovo jelo, ako poredimo sa cijenama van bih, nije kod nas rucak/vecera u boljem restoranu ni preskupa stvar, ali kad se kuci spremi to je najbolja varijanta
meni je van kuce isto jal jeo kifle jal neko gotovo jelo, ako poredimo sa cijenama van bih, nije kod nas rucak/vecera u boljem restoranu ni preskupa stvar, ali kad se kuci spremi to je najbolja varijanta
-
sale07
#3177 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Slažem se u potpunosti, ja uglavnom vani kad jedem gledam da uzmem.nesto sto je kuci teško ili nemoguće spremiti.nivla wrote: ↑16/07/2020 23:17 ma smijesno prigovoriti kuli, ali brate kad nesto kuci spremim ne moze se ova gotova hrana sa tim porediti nikako, ranije sam uvijek nastojao jesti kuci, sad vise jedem van kuce i to samo iz razloga da se broji da sam jeo
- ultima_palabra
#3178 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Kod Sase u Karuzu hrana je malo neobicnija, veganska... ali je sve stvarno dobro i obilato. I on je ters svjetski, ali naviknes se...
- thekupus
#3179 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Ako zanemariš žohare koji mu hodaju po restoranu. Kad smo mu mi pokazali jednog ispod stola odmah do nas, slegnuo je ramenima i rekao: "To je zbog pijace."ultima_palabra wrote: ↑17/07/2020 04:30 Kod Sase u Karuzu hrana je malo neobicnija, veganska... ali je sve stvarno dobro i obilato. I on je ters svjetski, ali naviknes se...
Da ne pričam cijelu priču sad, al to je bio šlag na torti. Jednom i nikad više!
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#3180 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Pitas li se hoce li koja sa tobom od tih koje oslovljavas sa "treba"
- Tomahawk11
- Globalni moderator
-
statixx
#3182 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Salata sa biftekom, rukolom i grana padanom u avliji je odlicna. Dobra su i pohovana krilca, najbolje pohovanje u gradu.
-
Blackjack21
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
- BHF_Manijak
#3185 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Hajd da predjemo na pravu temu...redhat wrote: ↑17/07/2020 08:17 Ne klepnema ja ušima drug već jednostavno biram s kim i na kojoj temi ulazim u rasprave. Ja sam dao svoje mišljenje, nisam reklamirao objekat i to je MOJE MIŠLJENJE I MOJE ISKUSTVO, s kojim se ti i onaj što puca trebu na zadjem sjedištu golfa dok ona puca kilu pite od dervoza ne morate složiti. Ja sam diskutovao objekat i svoje iskustvo a vi diskutujete mene i to što imam drugacija iskustva od vas. Nadam se da uviđaš razliku.
Imamo različita mišljenja i različita iskustva i to je ok - svijet je dovoljno velik za obojicu vjerovao ili ne![]()
Nisam ni mislio bolan da ti klepnes usima, nego konobar u datom momentu.
- JThomas
#3186 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#3187 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
mene gdje su jednom zajebali uslugom, nikad više došao nisam, a spisak je podug, kao i vrsta svađa
broj 1 je interijer, od toga gosti krenu da dolaze
ostalo je manje više, poslije dođe na red
napravi 2-3 ugostitelja milionski objekat, onda dođe ostalih 100 i kopiraju i prave verzije za siromašne... da ne tračam previše, ali kad sam u jednom novom objektu vidio šta je novopečeni ugostitelj inače vlasnik gradževinske tvrtke napravio (osiromašio ovu kopiju) nisam mogao vjerovati
PVC lajsna najjeftinija za laminat, na prelazu smeđih zidnih pločica (postavljenih na pod) i antracit ALU profila (koji je došao sa objektom i vrhunski je)
broj 1 je interijer, od toga gosti krenu da dolaze
ostalo je manje više, poslije dođe na red
napravi 2-3 ugostitelja milionski objekat, onda dođe ostalih 100 i kopiraju i prave verzije za siromašne... da ne tračam previše, ali kad sam u jednom novom objektu vidio šta je novopečeni ugostitelj inače vlasnik gradževinske tvrtke napravio (osiromašio ovu kopiju) nisam mogao vjerovati
PVC lajsna najjeftinija za laminat, na prelazu smeđih zidnih pločica (postavljenih na pod) i antracit ALU profila (koji je došao sa objektom i vrhunski je)
-
statixx
-
Company85
#3189 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
- Ma.Le.Na
#3190 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Ne mogu da shvatim da je jednom gurmanu enterijer objekta na prvom mjestu
Nisi ti sine onda nikakav gurman..
Ne jedem ni ja u supama al kad odem kod Hadzibajrica na Skembe corbu najbolju u gradu, ne zanima me sto mu je enterijer nalik narodnoj kuhinji
Jer skembe beats drvena stolica bez naslona
Eno mrvice i fensi smensi enterijera a jaja benedikt im ukusa nemaju
Nikakvog!
Probajte, aj der ju..
Zalosno.
Ne jedem ni ja u supama al kad odem kod Hadzibajrica na Skembe corbu najbolju u gradu, ne zanima me sto mu je enterijer nalik narodnoj kuhinji
Nikakvog!
Probajte, aj der ju..
Zalosno.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#3191 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
snobovi ,rekoh ja davno.dosao sam da jedem,ne da razgledam namjestaj i unutrasnje dekoracije...
ako je dobra klopa sjedio na drvenoj klupi ili plasticnoj stolici ,jebe mi se
-
Naslovnica
#3192 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Jes, dobra je klopa, ali đeš se slikati za FB i Instagram u takvom okruženju?!
Izgled je najbitniji, da je to napucano, skupo, sjajno, nivo nekakve "elite", da se vidi.
Ne sjede paćenici u ovim Vatrama, Metropolisima & co zato što imaju najbolju kafu, kolače, klopu...nego da bi se bilo viđeno.

Izgled je najbitniji, da je to napucano, skupo, sjajno, nivo nekakve "elite", da se vidi.
Ne sjede paćenici u ovim Vatrama, Metropolisima & co zato što imaju najbolju kafu, kolače, klopu...nego da bi se bilo viđeno.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#3193 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
upravo tako
kao sto i sve ostalo rade u zivotu radi drugih...komsija...roDIjaka i sl.
#dushmani šicšic
kao sto i sve ostalo rade u zivotu radi drugih...komsija...roDIjaka i sl.
#dushmani šicšic
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#3194 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
A Geri u Rajlovcu, nista ?
-
redhat
#3195 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Pričamo o zemlji i ljudima kojima je Torabi blagosiljao i prodavao vodu sa česme i gdje je domet automobilske industrije golf 2 D.Bloo wrote: ↑16/07/2020 20:51Imamo mi i.drugi.problem.Tomahawk11 wrote: ↑16/07/2020 12:51 Meni nikad nije bilo jasno to neko spustanje, taj snobizam u smislu ja jedem u nekom elitnom restoranu (sad koji su to elitni restorani kod nas?!), a ti jedeš u ašćinici...ono, koga to fakat briga, imamo neku svoju kuhinju i svaka zemlja se ponosi svojom kuhinjom, samo je nama sramota i ispod časti teletina ispod sača sa krompirom![]()
Mislim u hiljadu varijanti te teletine i nekakvih rakova i školjki odabraću teletinu, ako me to pravi nekakvom sirovinom ili šta već, onda jesam.
Neko voli sushi, egzotiku, punjene bamije, mango kurcepalce...odmah se to doceka.na noz....tako ti je i pradedooo jeoooo...
Odnosno, odmah se zakljuci da se preseravas.
Umjesto da se sire vidici, teletina ispod saca krajnji domet.
Skoljke i gamad iz.mora...bljak.
Nuff said?
- JThomas
#3196 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
u sarajevu u suštini visoke kuhinje nema. zato ima puno mjesta koja prodaju "visoke" stvari "skoro kao prave", ali nisu prave. onaj ko se stvarno razumije u to će se razočarati. i treba se fokusirati na ono što u sarajevu jeste dobro i jeftino po evropskim standardima, a to je obična hrana.sherbett wrote: ↑18/07/2020 10:23 Ok nisam ih obisla ne znam koliko, al samo za Luku mogu rec da je sve na nivou, od hrane, interijera pa do usluge.
Najradije jedem u Barhani i Dzeniti jer mi je hrana odlicna!
Ova ostala fancy mjesta sa bljuvotinama tipa onog u Ferhadiji razvikanog, znaci fuj!
Rijetko kad sam tako lose pojela.. necu dalje pravot antireklamu, al iz mog iskustva opcenito, najbolja je hrana u rupetinama.
Mogu otic u fancy restoran jest salatu, a ni ona nekad nije dobra, pa se ic najest ko covjek na carsiju.
Isto i u ZG.. najrazvikaniji restorani nisu razvikani jer se odlicno jede i imaju super uslugu, nego jer je ulozeno puno para u uredjenje.
O tome di se dobro jede se prica po selu i selo zna.. i te rupe su uvijek krcate i pune prave elite, jer prava elita jede kvalitetno i fino, a ne sjedi u fancy restoranu zbog instagrama, jer prava elita bjezi od objektiva
I nemaju instagram
#dusmanisicsic
Bljuv
-
high_volume
#3197 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Nije restoran, buregdžinica je, ali svejedno, pišem o enterijeru i ambijentu spram hrane: u buregdžinici Forino u Titovoj, jednostavno je skoro nemoguće jesti od agresije one fluorescentno agresivne zelene boje zidova. Ili ćeš jesti s licem unesenim u tanjir, ili će pita stajati na pola grla, od gušenja zbog težine boje. Barem meni, možda drugi i ne primjeti, ali hoću reći, da, bitan je i enterijer na mjestu gdje se jede, ugođaj, ambijent.Ma.Le.Na wrote: ↑18/07/2020 08:36 Ne mogu da shvatim da je jednom gurmanu enterijer objekta na prvom mjestu![]()
Nikakvog!
Probajte, aj der ju..
Zalosno.
-
redhat
#3198 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Sarajevo ima itekako visoku kuhinju, odnosno kvalitetna jela i kvalitetne sastojke ali ono što Sarajevu kao i ostatku BiH fali su platežno sposobni kupci. Fali para da pojednostavim pa se onda ljuljkamo da nema bolje od hamburgera kod trovača i da je MB ustvari najbolja piva i da su svi koji se ne slažu sa tim snobovi koje jelte treba razbit jer se preseravaju i tobože misle da su bolji. To je naš refleks balkanski u svemu pa i hrani.JThomas wrote: ↑18/07/2020 11:10u sarajevu u suštini visoke kuhinje nema. zato ima puno mjesta koja prodaju "visoke" stvari "skoro kao prave", ali nisu prave. onaj ko se stvarno razumije u to će se razočarati. i treba se fokusirati na ono što u sarajevu jeste dobro i jeftino po evropskim standardima, a to je obična hrana.sherbett wrote: ↑18/07/2020 10:23 Ok nisam ih obisla ne znam koliko, al samo za Luku mogu rec da je sve na nivou, od hrane, interijera pa do usluge.
Najradije jedem u Barhani i Dzeniti jer mi je hrana odlicna!
Ova ostala fancy mjesta sa bljuvotinama tipa onog u Ferhadiji razvikanog, znaci fuj!
Rijetko kad sam tako lose pojela.. necu dalje pravot antireklamu, al iz mog iskustva opcenito, najbolja je hrana u rupetinama.
Mogu otic u fancy restoran jest salatu, a ni ona nekad nije dobra, pa se ic najest ko covjek na carsiju.
Isto i u ZG.. najrazvikaniji restorani nisu razvikani jer se odlicno jede i imaju super uslugu, nego jer je ulozeno puno para u uredjenje.
O tome di se dobro jede se prica po selu i selo zna.. i te rupe su uvijek krcate i pune prave elite, jer prava elita jede kvalitetno i fino, a ne sjedi u fancy restoranu zbog instagrama, jer prava elita bjezi od objektiva
I nemaju instagram
#dusmanisicsic
Bljuv
Pojedeš hamburger u Buegerbaru ili recimo u Urban baru u Rotani (dok je radilo prije korone) ili Blind tigeru pa vidiš da ima drugačije i da može bez žgaravice i bikarbon sode. Ali to su hamburgeri od 6-15 KM i to prosječnim primanjima nije baš po volji, a i nepce je već naviknuto na pokoju hrskavicu i kost....ko će to mijenjati. Što se tiče restorana, itekako ima dobrih....spomenut je Luka kojeg sam zaboravio a ima ih itekako dobrih, ima ih čak i dobrih a jeftinih i pristupačnih tipa Nostra Cuccina u Titovoj koju sam već spomenuo itd itd.
O našoj hrani ne bih pričao jer mi imamo jako malo onoga što se naziva nacionalna kuhinja - ono što smo mi izvorno ponudili svijetu, toga ima jako malo. Većina "naše" kuhinje su miks onoga što su donijeli turci i austrougari pa mi usvojili i malo modificirali - što je također ok ali nije izvorno naše.
I opet kažem sasvim je ok da neko voli nagurati kilu madi salame u veknu hljeba, kao što je i ok da neko voli sushi. Svijet neće propasti ako se takva dvojica nađu u istom univerzumu
- JThomas
#3199 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
ti misliš da si bolji, iz svake ti rečenice to izbija. morala je bar ta madi salama na kraju, crk'o bi to nisi napisao.
-
redhat