Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#3551 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
a dedo iz strgacine 
- beni-bu-man
- iceman ze
#3553 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
I mene vala sa onom pizzom u Calabriji 
-
caseytron
#3554 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Joj nemoj suplje gospodske, volis se i ti sutlije napucat pa podrignut, vise nego ista na svijetuNaslovnica wrote: ↑16/07/2020 09:43Spominjane su 4 sobe, za Dos Hermanos nisam siguran.redhat wrote: ↑16/07/2020 09:12Svi navedeni su smeće bili i ostali (kinderlada malo manje smeće), samo što smo tada bili mlađi i sve je bilo jednostavnije pa i ukusnijebitanga_sa_otesa wrote: ↑16/07/2020 08:50
eurokrem je meni bio smece strasno i tvrdo koje se nije moglo razmazat na hljeb,ali sreca pa smo imali kinder ladu ,takodjer mi je agrokomercova maza i onaj hiawata visocki bio bolji od eutrokrema![]()
Općenito ovo je čak i sada zatvoreno društvo čim ti na temi o kolačima dominira tufahija a na temi najbolji restoran u sarajevu se lome koplja jel bolji ago ili chipas - što znači da većina ljudi ovde ne znaju ni kako izgleda restoran ni jelo iz restorana - čast izuzecima naravno.
Na temi o restoranima nespomenut "četiri sobe" ili od novijih "dos hermanos" a spomenut agu ili chipas ili se oduševljavat kulom gdje ti blago znojav konobar služi jučerašnju podgrijanu teletinu sa kumpjerima je šega......
Ali da ne idem u OT
U sarajevu nema dobre čevabdžinice isto kao što nema dobre pekare i ukusne kifle.
Na temi o kolačima - naravno da će dominirati tufahija a ne neko hipstersko preseravanje sa uključenim porezom na budale po cijeni od 10 KM za 2 zalogaja. Vjerovatno bi trebalo da raspravljamo gdje je bolji carrot ili cheese cake, jer tufahija je sranje?
Isto vrijedi i za ove šminkerske restorane sa smiješnim porcijama još smješnijeg sadržaja po smiješnim cijenama.
Ovdje raja u 99% slučajeva više voli pojesti podgrijanu teletinu s kumpijerima od jučer, nego "60 dana specijalno odležalo meso po dry aging tehnici".
Ako za tebe u Sarajevu nema dobre čevabdžinice i ukusne kifle, onda je fakat problem u tebi.
Izvini, na LoL temi te apsolutno podržavam, ovdje baš i ne.
Mirazur
vs
Mirazur
vs
Kulin Dvor
![]()
- BHF_Manijak
#3555 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Evo vidis, smijes se teletini s krompirima, pominjes dos Hermanos u kontekstu neceg fensi smensi, a ono po iskustvi se ispostavi da i taj Hermanos zna za qrac biti, sa napucanom cijenom i sminkerskim imenima jela.redhat wrote: ↑16/07/2020 09:12 Svi navedeni su smeće bili i ostali (kinderlada malo manje smeće), samo što smo tada bili mlađi i sve je bilo jednostavnije pa i ukusnije
Općenito ovo je čak i sada zatvoreno društvo čim ti na temi o kolačima dominira tufahija a na temi najbolji restoran u sarajevu se lome koplja jel bolji ago ili chipas - što znači da većina ljudi ovde ne znaju ni kako izgleda restoran ni jelo iz restorana - čast izuzecima naravno.
Na temi o restoranima nespomenut "četiri sobe" ili od novijih "dos hermanos" a spomenut agu ili chipas ili se oduševljavat kulom gdje ti blago znojav konobar služi jučerašnju podgrijanu teletinu sa kumpjerima je šega......
Barem kad covjek koji zna i razumije se u meso tj. ne mozes mu uvalit muda pod bubrege, pa onda kad te provali klapnes usima.
Helem poslovna vecera, otisli ljudi na kvalitetno meso, dry age programi ha hu i zadesi se covo koji nije "obicni mesaros" nego neko ko se zaista razumije u meso i sve te kulinarske zajebancije.
Naruci sefov dry age stejk, dobije i vidi da nije to za sta se predstavlja da jeste, jer nije dovoljno odstajalo, a prodaje se kao takvo.
Konstatuje konobaru da nije ni blizu 60 dana stajalo, kaze konobar pa nije, 20-tak dana tek.
Sve OK bolan, ali nemoj mi prodavati muda pod bubrege...
Mislim nije mi zelja ni da hvalim ni da kudim, neka jede ko gdje hoce, ali nemoj onda ovdje ljudima prodavati da je smece to gdje i sta jedu i u isto vrijeme hvalite neke objekte, koji se obrukaju i na tako banalnim stvarima padnu. Meni je ovo gore bruka za restoran koji se predstavlja nekim elitnim i sminkom.
Mislim prolazi im svakako, jer je 5% onih koji ce im doci, a koji se zaista odlicno razumiju u samu hranu, pa ih tako nasadit, tako da kod vecine ce im nazalost ta prica proci...
-
Naslovnica
#3556 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
@caseytron ,caseytron wrote: ↑16/07/2020 20:57Joj nemoj suplje gospodske, volis se i ti sutlije napucat pa podrignut, vise nego ista na svijetuNaslovnica wrote: ↑16/07/2020 09:43Spominjane su 4 sobe, za Dos Hermanos nisam siguran.redhat wrote: ↑16/07/2020 09:12
Svi navedeni su smeće bili i ostali (kinderlada malo manje smeće), samo što smo tada bili mlađi i sve je bilo jednostavnije pa i ukusnije
Ali da ne idem u OT
U sarajevu nema dobre čevabdžinice isto kao što nema dobre pekare i ukusne kifle.
Na temi o kolačima - naravno da će dominirati tufahija a ne neko hipstersko preseravanje sa uključenim porezom na budale po cijeni od 10 KM za 2 zalogaja. Vjerovatno bi trebalo da raspravljamo gdje je bolji carrot ili cheese cake, jer tufahija je sranje?
Isto vrijedi i za ove šminkerske restorane sa smiješnim porcijama još smješnijeg sadržaja po smiješnim cijenama.
Ovdje raja u 99% slučajeva više voli pojesti podgrijanu teletinu s kumpijerima od jučer, nego "60 dana specijalno odležalo meso po dry aging tehnici".
Ako za tebe u Sarajevu nema dobre čevabdžinice i ukusne kifle, onda je fakat problem u tebi.
Izvini, na LoL temi te apsolutno podržavam, ovdje baš i ne.
Mirazur
vs
Mirazur
vs
Kulin Dvor
![]()
Jesi li se to meni obraćao???
- problemnatravunu
#3557 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Šta je to otvoreno i gdje tačno, nisam upratio, dajte više informacija???beni-bu-man wrote: ↑16/07/2020 16:19Ja danas htio naruciti, al zajebase me supci na poslu s montanom
-
redhat
#3558 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ne klepnema ja ušima drug već jednostavno biram s kim i na kojoj temi ulazim u rasprave. Ja sam dao svoje mišljenje, nisam reklamirao objekat i to je MOJE MIŠLJENJE I MOJE ISKUSTVO, s kojim se ti i onaj što puca trebu na zadjem sjedištu golfa dok ona puca kilu pite od dervoza ne morate složiti. Ja sam diskutovao objekat i svoje iskustvo a vi diskutujete mene i to što imam drugacija iskustva od vas. Nadam se da uviđaš razliku.BHF_Manijak wrote: ↑16/07/2020 22:31Evo vidis, smijes se teletini s krompirima, pominjes dos Hermanos u kontekstu neceg fensi smensi, a ono po iskustvi se ispostavi da i taj Hermanos zna za qrac biti, sa napucanom cijenom i sminkerskim imenima jela.redhat wrote: ↑16/07/2020 09:12 Svi navedeni su smeće bili i ostali (kinderlada malo manje smeće), samo što smo tada bili mlađi i sve je bilo jednostavnije pa i ukusnije
Barem kad covjek koji zna i razumije se u meso tj. ne mozes mu uvalit muda pod bubrege, pa onda kad te provali klapnes usima.
Helem poslovna vecera, otisli ljudi na kvalitetno meso, dry age programi ha hu i zadesi se covo koji nije "obicni mesaros" nego neko ko se zaista razumije u meso i sve te kulinarske zajebancije.
Naruci sefov dry age stejk, dobije i vidi da nije to za sta se predstavlja da jeste, jer nije dovoljno odstajalo, a prodaje se kao takvo.
Konstatuje konobaru da nije ni blizu 60 dana stajalo, kaze konobar pa nije, 20-tak dana tek.
Sve OK bolan, ali nemoj mi prodavati muda pod bubrege...
Mislim nije mi zelja ni da hvalim ni da kudim, neka jede ko gdje hoce, ali nemoj onda ovdje ljudima prodavati da je smece to gdje i sta jedu i u isto vrijeme hvalite neke objekte, koji se obrukaju i na tako banalnim stvarima padnu. Meni je ovo gore bruka za restoran koji se predstavlja nekim elitnim i sminkom.
Mislim prolazi im svakako, jer je 5% onih koji ce im doci, a koji se zaista odlicno razumiju u samu hranu, pa ih tako nasadit, tako da kod vecine ce im nazalost ta prica proci...
Imamo različita mišljenja i različita iskustva i to je ok - svijet je dovoljno velik za obojicu vjerovao ili ne
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3559 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ima tema vezano za restorane, pobogu je li teško pročitati naslov...najbolje da se cijeli forum nakači na jednu temu i onda svako drobi svoje.
-
Naslovnica
#3560 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Pa tako je oduvijek, dok je foruma i forumaša...Tomahawk11 wrote: ↑17/07/2020 09:04 Ima tema vezano za restorane, pobogu je li teško pročitati naslov...najbolje da se cijeli forum nakači na jednu temu i onda svako drobi svoje.
-
Safete Dilbere
#3561 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
od pande 30 metara pravo,prema dm,prejaki cevapiproblemnatravunu wrote: ↑17/07/2020 06:17Šta je to otvoreno i gdje tačno, nisam upratio, dajte više informacija???beni-bu-man wrote: ↑16/07/2020 16:19Ja danas htio naruciti, al zajebase me supci na poslu s montanom![]()
Last edited by Safete Dilbere on 17/07/2020 14:08, edited 1 time in total.
- Haris033
#3562 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Edit: nema veze sa temom!
Mod comment: nije moderator, međutim bavljenje likom i djelom pojedinog forumaša niti je tema niti preporučljivo forumskim pravilima, a svakako je trolanje i započinjanje rasprave koja vodi u off.
S tim u vezi je i komentar obrisan. Ugodan nastavak forumanja
Mod comment: nije moderator, međutim bavljenje likom i djelom pojedinog forumaša niti je tema niti preporučljivo forumskim pravilima, a svakako je trolanje i započinjanje rasprave koja vodi u off.
S tim u vezi je i komentar obrisan. Ugodan nastavak forumanja
- problemnatravunu
#3563 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Probao juče, mala kombinacija ćevapa i šiš ćevapa , nije loše , šiš je pravo ljutSafete Dilbere wrote: ↑17/07/2020 13:19od pande 30 metara pravo,prema dm,prejaki cevapiproblemnatravunu wrote: ↑17/07/2020 06:17Šta je to otvoreno i gdje tačno, nisam upratio, dajte više informacija???beni-bu-man wrote: ↑16/07/2020 16:19
Ja danas htio naruciti, al zajebase me supci na poslu s montanom![]()
-
shandrprcSA
#3564 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
gdje se nalazi objekat?problemnatravunu wrote: ↑22/07/2020 06:33Probao juče, mala kombinacija ćevapa i šiš ćevapa , nije loše , šiš je pravo ljutSafete Dilbere wrote: ↑17/07/2020 13:19od pande 30 metara pravo,prema dm,prejaki cevapiproblemnatravunu wrote: ↑17/07/2020 06:17
Šta je to otvoreno i gdje tačno, nisam upratio, dajte više informacija???![]()
![]()
- mayab
#3565 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
https://goo.gl/maps/nU72unFNadSWUcuR9
tu otprilike dođe,uz glavnu cestu, vidi se reklama, večeras planiram isprobati
tu otprilike dođe,uz glavnu cestu, vidi se reklama, večeras planiram isprobati
- i agree
#3566 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Dobri su ja jeo banjalucke...
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#3567 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Evo ja upravo srednju
Meni su malo masni, i plus za kamaru luka
Meni su malo masni, i plus za kamaru luka
- dječak sa šibicama
#3568 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Hoce li neko konacno reci kako se zove ta nova cevabdzinica
- i agree
#3569 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
pa jarane receno je banjalucka...dječak sa šibicama wrote: ↑24/07/2020 15:24 Hoce li neko konacno reci kako se zove ta nova cevabdzinica
https://www.facebook.com/BanjaluckaCevabdzinica
- BHF_Manijak
#3570 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Jesu u rangu Kastela?
- i agree
#3571 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
meni kastel nije nikako lego ali ukusi su razliciti...
- mirsek
#3572 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
-
Company85
#3573 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Nisu, ne mogu ni blizu sa Kastelom
- Better Man
#3574 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Kastel su jedni od najboljih u Sarajevu, tako da je i logično da ne mogu biti s njima u rangu. Pored Kastela bih izdvojio Hodžića 1, Peticu i nekad je bio dobar Sport preko puta sebilja, ali ga više nema. Misllim da je negddje početkom 2003. godine Sport zatvoren. Sport mi je ostao u sjećaanju još od prije rata i naravno legendarni Kastel.
-
RJ57
#3575 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
ma ja, u napulju nema dobre picerije, u beču nema dobre šnicle, patka u pekingu je bezukusna i u buenos airesu nema steaka da valja. u rusiji votka ne valja a i šljiva iz gradačca je bezveze .....
ako si želio postaviti najgluplji post u istoriji foruma blizu si nirvani