KatalonijaHaseSa wrote: ↑19/06/2026 01:38Koper, Karibi, Kipar, Katar, sve je to u pet deka.jeza u ledja wrote: ↑19/06/2026 01:30Al zasto bi igrali ovako protiv ekipe koja je puno slabija od Svice i od Kanade? Naravno da ako budemo igrali ovako protiv Kariba da ce biti ocaj.Itsoktobealone wrote: ↑19/06/2026 00:59
Drug, razumijem ja to sve. Ali nije normalno da u sred turnira ekipa nema nikakvog veznog reda. Ali apsolutno ništa! Ljudi ne mogu iznijeti loptu na teren, bukvalno se izbija svaka pa reset napada. Xhaka sam uspio savladati sav presing koji smo pokušali, a na kontra strani jedina stvar koja je išla naprijed kad su pritiskali su gol outovi. Strašno je šta sam morao sve gledati ove dvije utakmice + Panama.
Igramo preloše, i ako budemo ovako igrali protiv Katara, izgubit ćemo i tu utakmicu.
Ovo ostalo je pretjerivanje. Jest nam igra za kurac, ali nismo jedini. Pogledaj nam roster. Ovo je nas nivo.
Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- vee-jay
#3176 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#3177 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Pa dobro, sta ocekujes, da selektor kaze javno pred svjetskim medijima: " igrali smo zakurac, nesposobni igraci, vile nas nosale, poderala nas svicarska, cistom srecom bilo 0:0 prvih 60 min" i onda ode u svlacionicu i nabrije ih da igraju provi katra? Imal to smisla?Eldo__ wrote: ↑19/06/2026 07:57 Naša desetka je Vasilj od njega krece svaka naša akcija![]()
Želja je postojala, igrali smo 60 minuta vrhunski, bili bolji od protivnika, ali primimo taj gol jer ne izbijamo loptu dobro... Onda crveni karton.... Tada i iskusnije ekipe imaju problem", rekao je Barbarez.
Nas ovo zeza haman kad gledamo na TV-u sasvim je drugaciji prikaz nego kad se uživo to prati, poderali smo ih znaci![]()
Ako ista, vidjeli smo da barbarez radi ogroman posao na atmosferi i motivaciji
-
statixx
#3178 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Sa slabim ekipama ne treba komplikovati igru i tražiti neko umijeće od igre. Španija se tako zajebala. Traba pojednostaviti igru, centrirati što više s krila i njihova odbrna će se pogubiti, imamo Džeku i Jovu, možda krenuti bez Demirovica. Samo po krilima i ubacivati u šesnaest.Arminovski wrote: ↑19/06/2026 08:09
Mislim da ćemo uzeti Katar ali da će nas zeznuti gol razlika i crveni karton. Tu sam pesimista i bojim se grube igre, da se ne desi nešto kao Kanadi.
-
Armin2013
#3179 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Treba biti realan i reći sa je Švica bolja na papiru, ne pobjeđuju uvijek bolji, ali eto sinoć jesu. Njihova klupa je donijela prevagu.
Naša taktika je vjerovatno bila čuvati 0:0 i čekati kontru, ali samo mi nije jasno s kim je selektror mislio odraditi kontru.
Neke stvari kod selektora mi uopštne nisu jasne, cijelo vrijeme Dedić se mučio po desnoj strani, zašto nije sa još jednim igračem zatvorio tu stranu, a ako smo već odlučili da se branimo, kako ti u 16 napadač ostane sam kao duh? Imamo 1-2 dodira sa loptom i onda je nabijemo gore, vezni red uopšte nije imao ideju kako loptu iznijeti.
Kod igrača ne ruzumijem postavku nikako, ako čuvaš nekog igrača zašto stojiš od njega 5m i dopuštaš mu da primi loptu i pravi sebi opcije (mislim na odbrambene igrače). A one pasove prilikom neke polukontre ne treba ni komentarisati.
Igrači jesu mladi i sigurno ima i do toga.
Vidjet ćemo sad kako će igrati kada nema više kalkulacija.
Naša taktika je vjerovatno bila čuvati 0:0 i čekati kontru, ali samo mi nije jasno s kim je selektror mislio odraditi kontru.
Neke stvari kod selektora mi uopštne nisu jasne, cijelo vrijeme Dedić se mučio po desnoj strani, zašto nije sa još jednim igračem zatvorio tu stranu, a ako smo već odlučili da se branimo, kako ti u 16 napadač ostane sam kao duh? Imamo 1-2 dodira sa loptom i onda je nabijemo gore, vezni red uopšte nije imao ideju kako loptu iznijeti.
Kod igrača ne ruzumijem postavku nikako, ako čuvaš nekog igrača zašto stojiš od njega 5m i dopuštaš mu da primi loptu i pravi sebi opcije (mislim na odbrambene igrače). A one pasove prilikom neke polukontre ne treba ni komentarisati.
Igrači jesu mladi i sigurno ima i do toga.
Vidjet ćemo sad kako će igrati kada nema više kalkulacija.
-
mali_balon
#3180 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Vise kao motivatora i kako se izboriti sa stresom velikih I vaznih takmicenja....isto bi trebalo raditi I trenerima....koji bi da se nekako provlace I cuvaju rezultat.....tzipiripi wrote: ↑19/06/2026 08:32Zaposlit jednog vojnika kao timskog psihologa zaduženog za motiviranje... Imamo ih za izvoz. Neko ko će lupit šakom u sto i natjerat/naučit kako se bori do krajamali_balon wrote: ↑19/06/2026 07:55 Kako rekoh treba nam igrac da kreira igru I kojo zna pogoditi loptom drugu dlaku na desnoj trepavici....I svima treba psiholog...ovom malom.Bajraktarevicu najvise.....
I koliko mi sad moramo nalupat katar da bi prosli
https://www.index.hr/mobile/sport/clana ... 65059.aspx
A malom Bajraktarevicu treba psiholog za ozbiljnije stvari jer malom je sada biti ili ne biti....ili je mozda sve bila neka slucajnost....mozda mali ipak I nije neki igrac.....sad mi ona sva prica iz kluba ima smisla
-
statixx
#3181 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Ne bih ja rekao da se igralo na kontru jer tada bi se branili duboko i čekali šansu. Mi smo gotovo cijelo vrijeme, kao i oni, igrali presing na njihovu zadnju liniju.
-
Mustang1
#3182 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Jel ono rekoste da Demirovic igra laznu devetku sta vec? Pa jel bolje da je lazira ovaj Mahmic 
- manuchao91
#3183 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
mozel mi neko reci sta se desava ako npr BiH pobijedi Katar 1:0
-
Osmi Socrates
#3184 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Treće mjesto sa četiri boda i gol razlikom 3:5. To bi bazirano na prethodnim iskustvima bilo dovoljno za prolaz u nokaut fazu. Postoje šanse da ne bude dovoljno.
Last edited by Osmi Socrates on 19/06/2026 09:01, edited 1 time in total.
- Logovan
#3185 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Hajde sad sjednite igračima na glave zbog potpisa, slikanja, okružite ih, grlite ih, ljubite ih, recite im da su šampioni, skičite kada se pojave pred vama, ganjajte ih po hotelu, ne dajte im mira prije ove zadnje utakmice, vucite ih za rukave da svoje dobijete, ako neko od njih prigovori naružite ga
- duh_sa_sjekirom
#3186 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
BiH dobija 3 boda
- muha_sa
#3187 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
A Katar ostaje na jednom.
- Eldo__
#3188 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Zovite onog Dedu da nam prouci protiv Katra 
-
Did
#3189 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Sanse za plasman dalje preko 90%, kako sad stvari stoje.
-
MensurM
#3190 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Mi u samo jednoj od 330 kombinacija kao treći idemo na Njemačku?
- Ludzak
- Ludzak
#3192 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Vjerovatno bi prošli, ali... treba pobjediti.
- sinuhe
#3193 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Jedan veoma ružan poraz i još crveni karton za najboljeg igrača. Nikako odigrati utakmicu bez jeftinih golova.
-
Mustang1
- Logovan
#3195 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
GolemoEdin Džeko will become just the 4th outfield player aged 40+ to appear at a FIFA World Cup - joining Roger Milla (1994), Luka Modrić and Cristiano Ronaldo.
https://www.klix.ba/sport/nogomet/kako- ... /260619028
Haha baš protiv nas"Švicarska je postala prva reprezentacija u historiji svjetskih prvenstava koja je na jednoj utakmici postigla četiri pogotka nakon 74. minute. Uz to, postavljen je još jedan rekord - svih pet golova na utakmici palo je od 74. minute nadalje. Nikada prije u historiji Mundijala nije zabilježena utakmica s pet pogodaka, a da su svi postignuti u tako kasnoj fazi susreta", navodi Index.hr.
- dječak sa šibicama
#3196 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Srecom najlaksa grupa uz grupu A, najtezi protivnik prosao, Katar je vjerovatno najgora ekipa na prvenstvu pa ako to ne mogu pobijediti, onda i trebaju napustiti SP.
A pobijedice, ne mogu vjerovati da ne mogu ovakav Katar dobiti bar jednim golom razlike. Toliko losi nismo.
A pobijedice, ne mogu vjerovati da ne mogu ovakav Katar dobiti bar jednim golom razlike. Toliko losi nismo.
- Porodice Foht
#3197 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Ne bih se bas uzdao toliko da smo bolji. Po meni, treba sve jablane iz ekipe ubaciti protiv niskih Arapa, pogotovo Radeljica koji ima preko 2 m. E, ako on ne moze bar odvuci neku dzalabu u stranu kod kornera pa da neko drugi zabije, ako ne on, onda gasi sve. A mogao bi zaigrati umjesto Tarika. Brkica iz Svedske nista nije bolji od njega, realno. Mi smo sinoc razbijeni u 20 minuta pa iako smo racunali mnogi na poraz, nacin nije najbolji. Ako to nasi savladaju u psihi, prolazimo.dječak sa šibicama wrote: ↑19/06/2026 09:23 Srecom najlaksa grupa uz grupu A, najtezi protivnik prosao, Katar je vjerovatno najgora ekipa na prvenstvu pa ako to ne mogu pobijediti, onda i trebaju napustiti SP.
- bude
#3198 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Memic vrhunski, ucestvovao je kod sva cetiri gola 
- Herr Flick
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#3200 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
qatar ce biti tesko pobijediti..., solidnog golmana, imamo dobar defanzivni red, odlicne napadace ali, nemamo veznjake i tu padamo... nemamo veznjake da se vrate u defanzivu i pomognu defanzivnom redu jer pritisak na zadnju liniju je ocigledan, prolaze nam vezni i ulaze u sesnaesterac ili po bokovima-krilima... u napadu nesto slicno, nisu uigrani veznjaci da bi prosli njihov vezni red i uposlili napadace... 4-4-2 izbiti i ne igrati ni za zivu glavu. To igraju repke koji imaju kompaktan i defanzivni i vezni i napadacki tim, mi nemamo. Sredina nam je ocajna i tu je nas problem.