Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Podforum za FIFA World Cup 2026 – pratimo sve reprezentacije, rezultate i dešavanja uz nezaobilazne forum analize “iz fotelje”, a posebno slavimo veliki uspjeh BiH koji ćemo, po običaju, stručno razraditi bolje nego stručni štab.
Dead Man Walking wrote: ↑19/06/2026 03:19
Naravno, poenta je da postoji realna mogucnost da veci broj treceplasiranih ekipa ima 4 boda, ali eto vidjecemo.
Od zadnjih 7 prvenstava od kad se igralo sa 32 ekipe (1998-2022), znaci po 6 grupa, najcesci broj bodova treceplasiranog je bio - 3.
26 puta po 3 bobe
23 puta po 4 bobe
6 puta po 2 bobe
1 put 1 boba
Samo je na zadnjem SP 7 od 8 treceplasiranih imalo 4 bobe. Na svakom ostalom bilo je barem 3 grupe sa treceplasiranim od 3 ili manje boba.
Ne znam sta mislis pod "realna mogucnost", ali po historijskim rezultatima ta mogucnost je minimalna.
Ako nam se bas to potrefi, e jebiga onda. Mozemo se narednih 12 godina vaditi na tu nesretnu okolnost.
Mislim da su ljudi pesimistični oko plasmana sa četiri boda jer samo jedna grupa nakon drugog kola može izgledati tako da prva dva imaju šest bodova a zadnja dva nula bodova. To je grupa u kojoj je Argentina.
To, međutim, ne znači ništa. Raspored se tako potrefio.
Cccccc....tek sad vidjeh post sa balom vampira na praćenju utakmice i "navijanju" za Bosnu i Hercegovinu....a mislim realno, ljuCki, dobro smo i prošli s obzirom ko je tamo sve bio...nemreš se dobru nadati s njima nema šaMse...
Billy The Pljuc wrote: ↑19/06/2026 06:50
Cccccc....tek sad vidjeh post sa balom vampira na praćenju utakmice i "navijanju" za Bosnu i Hercegovinu....a mislim realno, ljuCki, dobro smo i prošli s obzirom ko je tamo sve bio...nemreš se dobru nadati s njima nema šaMse...
Billy The Pljuc wrote: ↑19/06/2026 06:50
Šta to , ne vidim
Ma SDA vrhuška brate, fol navijaju i pjevaju hajmo Bosno i Hecegovino. Kako očekivati išta dobro s njima?
snijeg_led wrote: ↑19/06/2026 04:15
Katar ce igrati na sve ili nista. Bice im svejedno koliko ce zutih ili crvenih kartona dobiti. Nasi treba da se cuvaju povrede.
Znaci 0:0
Znači da si teški pesimista.
Ja mislim da je više realista.
Sa ovom taktikom “svi u odbranu”, sa sudijama koji ce definitivno biti na strani Katara (petrodolar), statistikom koja nam nikako ne ide u prilog, ogromnim pritiskom na našoj strani, psihološkoj indisponiranosti nakon ovog debakla protiv Švicarske….
Kolega je dao više realnu, nego pesimističnu prognozu.
statixx wrote: ↑15/06/2026 12:12
Svica uzima nas i remizira s Kanadom, a mi dobijamo Katar, odnosno oni po 5 bodova, mi 4 boda. To je najrealniji scenarij.
Sa ovom taktikom “svi u odbranu”, sa sudijama koji ce definitivno biti na strani Katara (petrodolar), statistikom koja nam nikako ne ide u prilog, ogromnim pritiskom na našoj strani, psihološkoj indisponiranosti nakon ovog debakla protiv Švicarske….
Zapravo dao je optimisticnu prognozu, to bi znacilo da bar necemo izgubiti.
pa 90% i ja tipujem protiv Katra da ce biti 0:0, pa kad krenu izgovori pritisak mladi momci
ja ne pamtim kad smo imali neku akciju da nešto uradimo tipa 4-5 pasa i da se dadne pogodak.
od Austrije i onog gola Tabakovica sve su nas korneri cupali osim Italije nekako se utrpalo ne znamo ni sami kako ali IGRE nemamo, šta rade na treningu osim što se slikaju ne znam ali da barem pokušaju neku kombinaciju ništa.
Sporo nema ideje, ono lagano dodavanje ceka se korner i branimo se kao nekada famozna Italija.