Satovi

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Mea_parvitas

#3151 Re: Satovi

Post by Mea_parvitas »

? Niko nista ?
Norm

#3152 Re: Satovi

Post by Norm »

Vjerovatno da niko nema neko dobro iskustvo sa urarima u Sarajevu, barem sto se tice Omega satova, pa da moze da ti preporuci. Ja sam jednu Geneve sam sredjivao i vjeruj mi da nije nimalo jeftino ako zelis da uradis kako valja. Samo dijelovi, orginalno potpisano staklo (znak omega u sredini), orginalna potpisana krunica, kljuc za navijanje, me doslo preko 100$...ne racunajuci vrijeme, i ruke jer sam radio sam...
Bodkin

#3153 Re: Satovi

Post by Bodkin »

Cura u svrakinom je isla na edukacije u svedsku oi cini mi svicarsku. Cini mi se da zna sta radi. Samo se spremi da te ne ocara karakterom :D
shin

#3154 Re: Satovi

Post by shin »

Mea_parvitas wrote:Pozdrav svima, vidim da ovdje ima dosta ljubitelja satova, pa imam pitanje. :mandrak: Gdje mogu odnijeti ovaj sat na neki, hajmo reći, generalni servis, spada mu krunica (zato je ovaj selotep) i staklo je na ponekim mjestima malo osteceno a i uopsteno bi trebalo ocistiti sat i uraditi nesto sa njim jer ima veliku licnu vrijednost.

Kome to odnijeti da ga uradi fino (kakav je covjek u Svrakinom i kcerka mu, uz samu cestu, da li oni popravljaju ove satove?) i koliko bi me moglo to otprilike izaci para?

Hvala

Image

Image
Ne diraj staklo, vjerovatno je orginalno Omegino, više vrijedi takvo nego da se zamjeni.
Norm

#3155 Re: Satovi

Post by Norm »

Jos uvijek se moze naci orginalno potpisano staklo za Omege (za Omege se trazi po broju utisnutom na kucistu)... :wink: da je jeftino nije, ali niposto ne pristaj za zamjenu obicnim plexi staklom...kao sto shin rece bolje da stoji to...doduse ako nije skroz puklo, ako je samo okrnjeno moze se i polirati...isto vrijedi i za kljuc za navijanje i za krunicu...servis kao servis mehanizma, ako nista nije slomljeno, moze uraditi iole iskusan urar...
shin

#3156 Re: Satovi

Post by shin »

Isto, nemoj da te presvače i mjenjaju ti krunicu, potrebno je samo ključ zamjeniti, krunica je ok.
Mea_parvitas

#3157 Re: Satovi

Post by Mea_parvitas »

Hvala vam na odgovorima. Nisam mislio staklo mijenjati, samo je malo na jednom mjestu okrnjeno, a originalno stoji tu od 1976 (godište sata), ali zanima me da li se moze nekako ocistiti sve fino, ispolirati narukvica, staklo. Krunica je ok, samo spada kod nosenja i eto tako cu uraditi samo kljuc promijeniti.
Norm

#3158 Re: Satovi

Post by Norm »

Strpljiv urar sve to moze bez vecih poteskoca...
lokalni_razdjevicar

#3159 Re: Satovi

Post by lokalni_razdjevicar »

valjaju li ista lorus satovi?
positive

#3160 Re: Satovi

Post by positive »

lokalni_razdjevicar wrote:valjaju li ista lorus satovi?
Odlični, najbolji omjer plaćenog-dobijenog :thumbup:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3161 Re: Satovi

Post by _BataZiv_0809 »

Kakvi su ovi Daniel Wellington satovi?
Bodkin

#3162 Re: Satovi

Post by Bodkin »

_BataZiv_0809 wrote:Kakvi su ovi Daniel Wellington satovi?
Meni su ok. Imam jedan sa dva strapa. Izbacili su novi model sad i izgleda super samo sto je 38mm ja mislim sto je za moj zglob premalo
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3163 Re: Satovi

Post by _BataZiv_0809 »

Bodkin wrote:
Meni su ok. Imam jedan sa dva strapa. Izbacili su novi model sad i izgleda super samo sto je 38mm ja mislim sto je za moj zglob premalo
Koja im je realna cijena? Vidim da cifre variraju.
saiks

#3164 Re: Satovi

Post by saiks »

Gdje kupiti??

Image
Bodkin

#3165 Re: Satovi

Post by Bodkin »

_BataZiv_0809 wrote:
Bodkin wrote:
Koja im je realna cijena? Vidim da cifre variraju.
imas u svakom trenutku neki kod na netu za popust od 15%. mene je izasao oko 115 eura mislim. ne sjecam se.
evo ti npr ovaj kod za 15% HUIYING
izadje te sat 127 umjesto 149. ovo je sa oficijalne stranice mada ih na amazonu mozes naci i za 100 :)
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3166 Re: Satovi

Post by _BataZiv_0809 »

Bodkin wrote:
imas u svakom trenutku neki kod na netu za popust od 15%. mene je izasao oko 115 eura mislim. ne sjecam se.
evo ti npr ovaj kod za 15% HUIYING
izadje te sat 127 umjesto 149. ovo je sa oficijalne stranice mada ih na amazonu mozes naci i za 100 :)
Hvala kralju :thumbup:
Disel

#3167 Re: Satovi

Post by Disel »

Mea_parvitas wrote:Pozdrav svima, vidim da ovdje ima dosta ljubitelja satova, pa imam pitanje. :mandrak: Gdje mogu odnijeti ovaj sat na neki, hajmo reći, generalni servis, spada mu krunica (zato je ovaj selotep) i staklo je na ponekim mjestima malo osteceno a i uopsteno bi trebalo ocistiti sat i uraditi nesto sa njim jer ima veliku licnu vrijednost.

Kome to odnijeti da ga uradi fino (kakav je covjek u Svrakinom i kcerka mu, uz samu cestu, da li oni popravljaju ove satove?) i koliko bi me moglo to otprilike izaci para?

Hvala

Image

Image

Ja sam u Švrakino prošle sedmice nosio Doxu, ima joj 30 godina...definitivno Saračević...čovjeku sam dao sat, poslije dva dana me njegova kćerka nazvala i pokupio ga...čišćenje i mijenjanje nekog dijela unutra - 20 KM...htio je i staklo da promijeni, ali nisam htio, nemam namjeru nositi sat, uspomena je...sa promjenom stakla bi izašlo 40 KM...sve u svemu, preporuka velika za njih :)

p.s. vidim da je stariji post, ali nadam se da sam pomogao, ako već niste otišli :)
Mea_parvitas

#3168 Re: Satovi

Post by Mea_parvitas »

Nisam jos stigao otici, hvala u svakom slucaju na preporuci...
Dwndler

#3169 Re: Satovi

Post by Dwndler »

Nesto se stalo s komentarima i slikama novih satova.
U dure, nisam ni ja nesto pretjerano aktivan, ali evo najnovije iz diskografske kuce "Kad sat zazvoni" :lol: :roll: :izet:

Frisko mjenjana Heuer Regatta, cal. Lemania 1345, ref. 134.500

Image

Image

Image
gradskadjeca

#3170 Re: Satovi

Post by gradskadjeca »

Pozdrav ljubitelji satova.

Interesuje me nesto u vezi Casio satova. Waveceptor, ima li neko, da li kod nas sljaka antena iz Njemacke za prijem tacnog vremena. Malo je reci da sam opcaran satovima sa tom funkcijom i da ne spominjem jos hibridne koji imaju i GPS.

Planiram uzeti nesto iz Casio ponude sa tim mogucnostima pa ne bih voliko kao blecak da uzmem sat koji me mogu koristiti.

Hvala na odgovorima unaprijed.
Last edited by gradskadjeca on 03/05/2015 13:53, edited 1 time in total.
skupljac_zeljeza

#3171 Re: Satovi

Post by skupljac_zeljeza »

gradskadjeca wrote:... ima li neko, da li kod nas sljaka antena iz Njemacke za prijem tacnog vremena. Malo je reci da sam opcaran satovima sa tom funkcijom ...
Imam i ručni, ali i budilnik sa radiokontrolisanim vremenom. Ručni se puni solarno pa ne prima signal dok je dnevna svjetlost, ali zato u 2h iza ponoći svaki puta se 'samonavije'. Budilnik hvata više puta u toku dana signal i uvijek je kazaljka na H (najjači) kada ga uhvati. Neće ti hvatati taj signal ako si sat ostavio pored routera, mobitela u funkciji, TV-a, kompjutera, zvučnika i sl. pa je najbolje naći mu mjesto dalje od tih uređaja u blizini prozora koji je okrenut sjeveru. Frankfurtski DCF77 pokriva BiH.

Image
shin

#3172 Re: Satovi

Post by shin »

Dwndler wrote:Nesto se stalo s komentarima i slikama novih satova.
U dure, nisam ni ja nesto pretjerano aktivan, ali evo najnovije iz diskografske kuce "Kad sat zazvoni" :lol: :roll: :izet:

Image

Čestitke :D
Dwndler

#3173 Re: Satovi

Post by Dwndler »

shin wrote:
Dwndler wrote:Nesto se stalo s komentarima i slikama novih satova.

Image

Čestitke :D
Hvala :thumbup:
gradskadjeca

#3174 Re: Satovi

Post by gradskadjeca »

skupljac_zeljeza wrote:
gradskadjeca wrote:... ima li neko, da li kod nas sljaka antena iz Njemacke za prijem tacnog vremena. Malo je reci da sam opcaran satovima sa tom funkcijom ...
Imam i ručni, ali i budilnik sa radiokontrolisanim vremenom. Ručni se puni solarno pa ne prima signal dok je dnevna svjetlost, ali zato u 2h iza ponoći svaki puta se 'samonavije'. Budilnik hvata više puta u toku dana signal i uvijek je kazaljka na H (najjači) kada ga uhvati. Neće ti hvatati taj signal ako si sat ostavio pored routera, mobitela u funkciji, TV-a, kompjutera, zvučnika i sl. pa je najbolje naći mu mjesto dalje od tih uređaja u blizini prozora koji je okrenut sjeveru. Frankfurtski DCF77 pokriva BiH.

Image
Hvala legendo. Istina je da u sobi koja je prema sjeveru imam 2 routera, 2 laptopa, modem, tv, d3 reciever, ali koliko znam on pokusava 5-6 puta dnevno da se navije.

Planiram uzeti GW-9400-b1 odnosno sa inverted display opcijom.

Sad jos samo da ga narucim iz Japana.

Hvala jos jednom druze.
skupljac_zeljeza

#3175 Re: Satovi

Post by skupljac_zeljeza »

gradskadjeca wrote:Istina je da u sobi koja je prema sjeveru imam 2 routera, 2 laptopa, modem, tv, d3 reciever, ali koliko znam on pokusava 5-6 puta dnevno da se navije.
Zavisi od modela. Svi oni na radio navijanje redovno dobijaju signal noću u 2, 3, ili 4 h, a neki od njih više puta u toku dana. Kod budilnika uključi se na displeju ikona antene koja traje duže ili kraće i tako više puta danju i noću. Ručni Citizen samo noću u 2h krenu same kazaljke i displej sa znakom OK ili NO javi mi da li je uspio primiti signal. Sve to traje par minuta. Mogu i na svoj zahtjev pritiskom na dugme obnoviti navijanje u bilo koji dio dana ili noći, ali nema potrebe.
Post Reply