BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Koliko bodova ćemo osvojiti u dvomeču sa Slovačkom?

Poll ended at 10/09/2013 12:53

Šest
219
50%
Četiri
101
23%
Tri
45
10%
Dva
12
3%
Jedan
22
5%
Nula
35
8%

Total votes: 434

DonV

#3151 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by DonV »

nKrkan wrote:Sjeti se on slike od Don V "yes we can't" sa Sušićem u background-u
:lol:
stalaktit

#3152 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by stalaktit »

Idemedosumom wrote:
stalaktit wrote:
Idemedosumom wrote: Zamisli da mi mozemo racunati na sve igrace koji su rođeni ovdje, odnosno, ciji su korijeni iz BiH. Zamisli da imamo Ibrahimovica, Subotica, i Modrica, i Srnu i sta ja znam, vise ni ne pratim ko je sve mogao igrati za nas da je htio.
Modrić i Srna su rođeni u Hrvatskoj i Hrvati (Modrić s BiH nema veze osim jedne sezone na posudbi u Zrinjskom, Srnin otac jest iz BiH, ali nije tamo rođen i deklarira se kao Hrvat), ne znam odakle ti ovo. Ibrahimović i BiH su prožvakana priča, jedino Subotić možda stoji. Ali čovjek je Srbin, ježiga, ne znam što se više hvataš u te zamke "trebao je igrati za nas". Nije. Igraš tamo gdje je srce. Odatle i problem Hajrovića, zar ne? ;-)

U svakom slučaju, sve će se vidjeti prvih 15 min u utorak. Kakav bude pristup, takav će biti i rezultat, sve ovisi samo o igračima BiH, Slovaci sigurno nisu kvalitetniji.

Bilo bi šteta da se iz ovako lagane grupe ide u baraž, ali eto.
Ova imena sam onako napamet govorio jer vec odavno ne pratim odakle je ko tacno. Ti ocigledno nisi poentu mog posta shvatio. Naseg stanovnistva je jako malo, a jedan veliki postotak tog stanovnistva se ne osjecaju kao bosanci, vec kao hrvati, srbi, svedi, nijemci, svicarci. Zaista nisu bitna pojedina imena, ali radi poređenja, Eduardo se osjeca kao hrvat a Subotic se ne osjecao kao bosanac vec kao srbin. Logika=0 bodova.

Sto je neko od kolega s ovog foruma onako prostacki ali iskreno rekao hrvatima: "pa pola vam je repke bosanski k*rac napravio".

Ne bih dalje raspravljao, imas pravo da se ne slazes samnom.
Pa upravo ti to govorim. Osjećaju se kao Srbi i igraju za Srbiju ili kao Hrvati za Hrvatsku, to gdje je ko rođen nije uopće bitno. Zato ne možeš izlaziti s konstrukcijom "e da igraju ti za nas", glupo je. Ne bi davali ni približno koliko daju za ono šta osjećaju svojim. Koji su razlozi za to nije bitno. Ne biraš po prostoru, nego po onome tko želi igrati za tebe, naglasak na želi, regionalno porijeklo nema veze s reprezentacijom. Zato te ljude jednostavno moraš isključiti iz bilo kakvih "eh da je bilo kalkulacija," kao da ne postoje. Nikad nisi njima ni raspolagao.
Herr Flick

#3153 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Herr Flick »

Ja bih ubacio Hajrovica od prve minute umjesto Misimovica..Miske je djelovao skroz nespremno i jos se ugojio,jedva je hodao protiv Slovaka ali opet on je tip igraca koji zna donijeti razliku :-) :-)
ins

#3154 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by ins »

mali_milojica wrote:Gledao sam utakmicu i uzivo i poslije na TV.
Meni je apsolutno nevjerovatno da od 50 zracnih duela i skokova mi ne dobijemo nijedan.
Da od 15 ubacaja sa strane ili kornera,lopta nijednom ne padne na glavu Dzeki i Ibisevicu ili nekom trecem.
Da od 12 udaraca,samo jedan ide u okvir gola.
U Zilini mora biti nesto drugacije,zakon ludih brojeva ili nevjerovatna slucajnost ili sta ti ga ja znam. Mozda od nasih 5 ubacaja i 3 udarca zabijemo 4 gola.
:bih: :bih: :bih:
Nema predaje,jos uvijek zavisimo samo sami od sebe.
Ima jos jedna stvar: kod nas je pravilo da Misimovic izvodi kornere, jel tako?

Radi lakse racunice, zamislimo da je do sada izveo 100 kornera:

Od tih 100 izvedenih kornera, 95 je islo na prvu stativu (covjek ima slab udarac iz mjesta, i to je tako)

Od tih 95 izvedenih kornera na prvu stativu njih 90 je pospremila protivnicka odbrana (neku noc Slovaci doslovno svaki)

Od tih 100 izvedenih kornera, u svih 100 i Dzeko i Ibisevic i Pjanic i Medunjanin i svi ostali stoje na DRUGOJ stativi.

Pa jbt, zar je potrebno biti nobelovac pa skontati da kada izvodi Misimovic neko mora ici i na prvu stativu?! :run: :run: :run:
Mustang1

#3155 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Mustang1 »

Teletović: "Puno je onih koji ne vjeruju u reprezentaciju, onih koji sumnjaju u nas. Puno je lažnih navijača, onih koji se pretvaraju da nam daju podršku, a jedva čekaju naš kiks. Naravno, ima i onih koji nas otvoreno ne vole. Na takve sam mislio”, kazao je kapiten bosanskohercegovačke reprezentacije.
Ovo se moze primjeniti na sve nacionalne selekcije !
sumasumarum77

#3156 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by sumasumarum77 »

Ova prica treba da ide u tom pravcu da se trazi gjde smo grijesili i koje se minimalne ispravke mogu napraviti. Mislim da te neke male ispravke mogu donijeti prevagu. Supljikat je da se prica o nekakavoj velikoj neslozi u timu i slicno. U svakom timu ima varnica. Mogla je i jedna nasa uletiti kao i ona njihova frljoka-odbica pa bi prica bila sasvim drugacija. Cinjenica je da je bilo nasih milion nabacivanja bez efekta i to se posebno odnosi na ona dalekometna nabacivanja gdje lopta sporo leti. To bi znaci trebalo smanjiti a vise pokusavati graditi situacije za udarce iz daljine npr za medunjanina, misketa a vjerovatno je tu dobar i hajrovic. Vidjeli smo da smo najbolju sansu imali nakon odbice poslije jednog suta. Mozda ce i oni vise sada ganjati pobjedu pa se vise otvoriti. Pokoji korner treba nabaciti i na drugu stativu uz uigran raspored napadaca. Takodje se treba pobrinuti za one odbijene lopte oko dzeke. Mislim da ce pape sa igracima ubaciti malo vise raznolikosti u igri isa onim znanjem i zalaganjem sigurno dobijamo.
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#3157 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Matijevic_Vlado »

Mustang1 wrote:
Teletović: "Puno je onih koji ne vjeruju u reprezentaciju, onih koji sumnjaju u nas. Puno je lažnih navijača, onih koji se pretvaraju da nam daju podršku, a jedva čekaju naš kiks. Naravno, ima i onih koji nas otvoreno ne vole. Na takve sam mislio”, kazao je kapiten bosanskohercegovačke reprezentacije.
Ovo se moze primjeniti na sve nacionalne selekcije !
a to su one seronje kojih i ovdje puno ima , pa poslije poraza kazu E jesam vam rekao da ce tako biti , pa taj jadni seronja onda citira taj neki svoj usrani post, skine gace i samozadovoljava se jer je on nesto veliko postigao u zivotu, isapo je najpametnij na forumu
korisnik101

#3158 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by korisnik101 »

Vas optimizam je bez osnove.

Gledao sam dva puta utakmicu Slovacka -BiH, i ovaj drugi put su mi Slovaci dijelovali jos ubitacnije.
Ako se osnova ne promjeni , mi cemo izgubiti.
NIje samo prica oko zadnjeg veznog.

Kad kazem osnova, mislim da jedan Pjane ili Miske ne igraju zajedno.
Mislim da ne treba Stevanovica ubacivati u drugom poluvremenu, jer taj nikada nece napraviti prevagu.

Takodje se Dzeko, Pjanic, Ibisevic moraju probuditi.
A posebno Bicakcic. LJudi,, taj Bicakcic je skroz nesiguran. Lopta ga prelece nekoliko puta direktno na grudi Slovaka.

Ima tu mnoogo,, mnogo problema.
Utakmicu u Zilini ne vjerujem da cu gledati. Nece mi srce izdrzati.
1Dante1

#3159 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by 1Dante1 »

korisnik101 wrote:Vas optimizam je bez osnove.

Gledao sam dva puta utakmicu Slovacka -BiH, i ovaj drugi put su mi Slovaci dijelovali jos ubitacnije.
Ako se osnova ne promjeni , mi cemo izgubiti.
NIje samo prica oko zadnjeg veznog.

Kad kazem osnova, mislim da jedan Pjane ili Miske ne igraju zajedno.
Mislim da ne treba Stevanovica ubacivati u drugom poluvremenu, jer taj nikada nece napraviti prevagu.

Takodje se Dzeko, Pjanic, Ibisevic moraju probuditi.
A posebno Bicakcic. LJudi,, taj Bicakcic je skroz nesiguran. Lopta ga prelece nekoliko puta direktno na grudi Slovaka.

Ima tu mnoogo,, mnogo problema.
Utakmicu u Zilini ne vjerujem da cu gledati. Nece mi srce izdrzati.

Brate, na nama je da budemo optimisticni i da se nadamo pobjedi, pa kako bude bude. Ja prvi sa nestrpljenjem ocekujem revans i svim srcem se nadam da ce nasi momci izaci na teren i pokazat zasto smo prvi u grupi, te odigrat onako kako samo oni znaju, da se bore kako se inace bore za svoju zemlju, te da nas po ko zna koji put obraduju i svima nam izazovu osmijehe na licima. Ovu utakmicu ostaviti po strani, mnogo je toga sto nas je "stopiralo" u petak i ja mislim da se ovakva predstava nasih igraca nece ponovit u skoroj buducnosti.
fakat

#3160 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by fakat »

Tek sada kada se sve sleglo razumijem otkud toliko frustracije nakon zadnje tekme - taman smo svi povjerovali kako nam se tim uozbiljio i kako su iza nas ostale sve one ruzne stvari iz proslih kvalifikacija i da je ovaj put stvarno sve drugacije kad ono opet isto :cry: . Zato toliko gorcine, nije u pitanju samo jedan poraz koji se svakako prije ili kasnije morao desiti vec sto nam se vratilo sve ono sto smo vjerovali da smo prevazisli - velike oscilacije u formi, nezalaganje, slaba fizicka sprema, status svetih krava kod nekih veterana, spletke i klanovi, nepostojanje opcije B u igri, bezidejnost u napadu, propuh u odbrani, slaba klupa, trener totalno procitan, napuhane izjave i potcjenjivanje protivnika, itd....sve je podsjetilo na sva ona prosla razocarenja.
noiserr

#3161 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by noiserr »

Ma previše paničite raja. Bilo je i za nas šansi u prvom poluvremenu koliko hočeš ali kad su natrpali autobus u 16-stercu nije se to vidilo baš. Malo je falilo da dadnemo gol i sve bi drugačije bilo. Smirili bi se živci, Slovaci bi se otvorili i još bi mi golova uvalili.

Ako bogda tako će i biti. :bih:
scooby_dooby_doo

#3162 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by scooby_dooby_doo »

vranjes ognjene ustaj iz mezara :sad:
noiserr

#3163 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by noiserr »

Sjetite se samo kakve napadače mi imamo. I da u svakoj situaciji mogu gol dati. Desi se onako utakmica gdje ne fercera, ali neče dvaput :bih:

Legollas

#3164 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Legollas »

noiserr wrote:Sjetite se samo kakve napadače mi imamo. I da u svakoj situaciji mogu gol dati. Desi se onako utakmica gdje ne fercera, ali neče dvaput :bih:
Vidio si kako je onaj glavonja Škrtel potpuno zatvorio Džeku, i u zraku i na terenu.
noiserr

#3165 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by noiserr »

Legollas wrote:
noiserr wrote:Sjetite se samo kakve napadače mi imamo. I da u svakoj situaciji mogu gol dati. Desi se onako utakmica gdje ne fercera, ali neče dvaput :bih:
Vidio si kako je onaj glavonja Škrtel potpuno zatvorio Džeku, i u zraku i na terenu.
Nemože ga potpuno zatvoriti čitavu utakmicu. Da se Džeko ne okliznu on bi na početku zabio gol.
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#3166 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by anthraxQ »

ins wrote:
mali_milojica wrote:Gledao sam utakmicu i uzivo i poslije na TV.
Meni je apsolutno nevjerovatno da od 50 zracnih duela i skokova mi ne dobijemo nijedan.
Da od 15 ubacaja sa strane ili kornera,lopta nijednom ne padne na glavu Dzeki i Ibisevicu ili nekom trecem.
Da od 12 udaraca,samo jedan ide u okvir gola.
U Zilini mora biti nesto drugacije,zakon ludih brojeva ili nevjerovatna slucajnost ili sta ti ga ja znam. Mozda od nasih 5 ubacaja i 3 udarca zabijemo 4 gola.
:bih: :bih: :bih:
Nema predaje,jos uvijek zavisimo samo sami od sebe.
Ima jos jedna stvar: kod nas je pravilo da Misimovic izvodi kornere, jel tako?

Radi lakse racunice, zamislimo da je do sada izveo 100 kornera:

Od tih 100 izvedenih kornera, 95 je islo na prvu stativu (covjek ima slab udarac iz mjesta, i to je tako)

Od tih 95 izvedenih kornera na prvu stativu njih 90 je pospremila protivnicka odbrana (neku noc Slovaci doslovno svaki)

Od tih 100 izvedenih kornera, u svih 100 i Dzeko i Ibisevic i Pjanic i Medunjanin i svi ostali stoje na DRUGOJ stativi.

Pa jbt, zar je potrebno biti nobelovac pa skontati da kada izvodi Misimovic neko mora ici i na prvu stativu?! :run: :run: :run:

upravo isto razmisljam.

ne znam sta im se desilo sad u petak, ali zivce sam pogubio gledajuci kako traljavo izvode kornere i ubacaje sa strane.

jos sto je zaista bilo jadno - Pjanic i njegovo komplikovanje akcija. U nekoliko prilika za sut sa vrha sesnaesterca, on pokusava da predribla svakog igraca koji ga napadne.

onda, uopce nismo isli na faul sa mogucnoscu direktnog suta na gol, a nisi su slovaci rado to cinili..

budala moze primjetiti da su jaki u sredini, a tanki po bokovima...ali mi smo ipak pokusavali kroz sredinu.
RtrnOfSalisbury

#3167 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by RtrnOfSalisbury »

upozorenje !!!
vi koji idete na utakmicu pazite da ne zalutate !!!! misimovic je poslije utakmice izjavio da se igra u bratislavi, pa provjerite 8-)
noiserr

#3168 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by noiserr »

Kako se ono kaže. Na tri se mora namiriti. Košarkaška A reprezentacija izgubi dvije pa ova futbalska jednu. Eno košarkaši pobjedise dvije :bih:
Frankyee

#3169 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Frankyee »

slusam Susica,,,

Kada ga pitaju kako je spremio taktiku sa revans i da li je pregledao utakmicu,,,, on odgovara nesto u smislu kako snimak utakmice nece ni gledati, kako on sve vec ima u glavi ? :shock:

Pa ljudi nije mi jasno to osim ako nije zajebancija sa novinarima . Ovde ima forumasa koji su vec pregledali tu utakmicu nekoliko puta a selektor je toliko siguran da je sve vidio sto treba da se vidi. nikakva dodatna analiza njihovih igraca ili taktike, nase greske i slicno.

To mora da je samo jedna lagana sala Susica.
basar

#3170 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by basar »

Bio bih zadovoljan jednim bodom, a nadam se pobjedi Slovačke nad Grčkom.. I da pobjedimo ostale do kraja... InšaAllah
noiserr

#3171 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by noiserr »

Frankyee wrote:slusam Susica,,,

Kada ga pitaju kako je spremio taktiku sa revans i da li je pregledao utakmicu,,,, on odgovara nesto u smislu kako snimak utakmice nece ni gledati, kako on sve vec ima u glavi ? :shock:

Pa ljudi nije mi jasno to osim ako nije zajebancija sa novinarima . Ovde ima forumasa koji su vec pregledali tu utakmicu nekoliko puta a selektor je toliko siguran da je sve vidio sto treba da se vidi. nikakva dodatna analiza njihovih igraca ili taktike, nase greske i slicno.

Pa, čovjek bio tu i plus ce mu igrači reci gdje su imali problema.
Muhamed Đakmić

#3172 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Muhamed Đakmić »

Ja sam ga branio, ali ovo je dno dna od izjave, a sigurno je da ima takav pristup. U sezoni 2009/2010, kad je Inter osvojio Ligu prvaka, Mourinho je nakon prve utakmice koju je Inter protiv Chelseaja dobio sa 2-1, rekao da je skupa sa igračima sedam puta pregledao utakmicu, i da nema detalja na koji nije obratio pažnju, tako da je ubijeđen da Inter ide dalje bez primljenog gola. Tako je i bilo, 1-0 je Inter dobio u Londonu revanš.
Idemedosumom

#3173 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Idemedosumom »

Ljudi hajde popustite papeta malo. Sve sto on mora uciniti je smisliti plan B ako nam ponovo plan A ne upali u prvih 45 minuta.
Mustang1

#3174 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Mustang1 »

Image
It_is_a_Leclerc

#3175 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by It_is_a_Leclerc »

Muhamed Đakmić wrote:

Ja sam ga branio, ali ovo je dno dna od izjave, a sigurno je da ima takav pristup. U sezoni 2009/2010, kad je Inter osvojio Ligu prvaka, Mourinho je nakon prve utakmice koju je Inter protiv Chelseaja dobio sa 2-1, rekao da je skupa sa igračima sedam puta pregledao utakmicu, i da nema detalja na koji nije obratio pažnju, tako da je ubijeđen da Inter ide dalje bez primljenog gola. Tako je i bilo, 1-0 je Inter dobio u Londonu revanš.
I ko mazga inzistira na tome da nije problem u pogrešnoj taktici, već u nekom nedostatku sreće i koncentracije. Ako ne dobijemo u Slovačkoj (a ako ne budemo imali zadnjeg veznog, dobiti ih nećemo sigurno), onda nek se tornja - i Sušić i kasete !
Locked