70'te i nece bas bit upamcene po nekom stilu koji je klasican i vjecan, vec bas po to specificnom stilu 70'ihkonektovan wrote:Mora se priznati da je poruzan otaj zenith.
Satovi
Moderator: anex
-
Dwndler
#3126 Re: Satovi
-
shin
#3127 Re: Satovi
anonimni clan wrote:Ima li ko zainteresovan za Diver-a?
Da je plavi cifer pričali bi
-
Bodkin
#3128 Re: Satovi
Zna li neko dobrog urara u sarajevu?
- anonimni clan
#3130 Re: Satovi
Će ga ofarbam ....shin wrote:anonimni clan wrote:Ima li ko zainteresovan za Diver-a?
Da je plavi cifer pričali bi
- Norm
#3131 Re: Satovi
@Anonimni, nije valjda da ode ljepotica???anonimni clan wrote:Ima li ko zainteresovan za Diver-a?
-
shin
#3132 Re: Satovi
Ja svog Heuera ne smijem nikom u gradu odnjeti, prvo zbog pametovanja o kalibraciji chrono modula, a onda radi nepažnje tokom skidanja kazaljki i cifera.
-
Bodkin
#3133 Re: Satovi
nije nikakav fensi sat. imam jedan stari fosil koji mi je medju prvima koje sam kupio i drag mi jeshin wrote:Sve zavisi šta hoćeš raditi.
- anonimni clan
#3134 Re: Satovi
Nije pod moranje al ako neko ponudi pristojnu cijenu ......zasto da ne?Norm wrote:@Anonimni, nije valjda da ode ljepotica???anonimni clan wrote:Ima li ko zainteresovan za Diver-a?
Vidis onog Dwindler-a sta radi, stalno nesto mjenja,kupuje,prodaje ......
-
shin
#3136 Re: Satovi

Nedavno malo furao RV i PVO postavu bivše juge
- Norm
#3137 Re: Satovi
Ma sve nesto kontam da on vise ne uziva u satovima kao takvima, u njihovoj ljepoti, preciznosti u izradi, nego se prebacio u biznis...anonimni clan wrote:Nije pod moranje al ako neko ponudi pristojnu cijenu ......zasto da ne?Norm wrote:@Anonimni, nije valjda da ode ljepotica???anonimni clan wrote:Ima li ko zainteresovan za Diver-a?
-
Bodkin
#3138 Re: Satovi
Nista za dobrog urara u sarajevu?
-
Dwndler
#3139 Re: Satovi
Sverc (satova) vec odavno tece mojim venama, ali tako sam i dosao do kolekcije koja je recimo to, dinamicna.Norm wrote:Ma sve nesto kontam da on vise ne uziva u satovima kao takvima, u njihovoj ljepoti, preciznosti u izradi, nego se prebacio u biznis...anonimni clan wrote:Nije pod moranje al ako neko ponudi pristojnu cijenu ......zasto da ne?Norm wrote: @Anonimni, nije valjda da ode ljepotica???
Da budem iskren, posto imam oko 70-100 satova sto dzepnih, sto rucnih onda mi je malo tesko uzivati u jednom satu duze vrijeme, jer se uvijek pojavi nesto drugo sto bih volio probat.
Tako je bilo i ovaj put.
Ovaj model JLC-a mi je odavno zapeo za oko, ali sam tad mogao samo sanjat o njemu. U medjuvremenu je dosla i druga verzija JLC Master Calendar sata, ali se meni onaj s power reservom svidjao. I jedan od sad vec bivsih vlasnika jednog danskog foruma je stavio svoj na prodaju, a ja sam dogovorio zamjenu (otisao je IWC Aquatimer i lova).
Tako da sam prije neki sat-dva postao vlasnik Jaeger LeCoultre Master Calendar iz 2013, sa kutijom i papirima

- Norm
#3140 Re: Satovi
Znaci premijerno na Klix-u...
Svaka cast, ovo je predobar sat...
Svaka cast, ovo je predobar sat...
-
Dwndler
#3141 Re: Satovi
Hvala najljepsa.
Tako nekako ispade. Premijera mu je bila na klix-u. Morao sam tebi i anonimnom odgovoriti
Tako nekako ispade. Premijera mu je bila na klix-u. Morao sam tebi i anonimnom odgovoriti
- skupljac_zeljeza
#3142 Re: Satovi
Uspio riješiti. 
Last edited by skupljac_zeljeza on 07/04/2015 09:37, edited 1 time in total.
- anonimni clan
#3143 Re: Satovi
Svaka cast …zavidim na Master Calendar-u kao i na mnostvo drugih satova koje imas i kojima sa ja a i vecina forumasa divi.Dwndler wrote:
Sverc (satova) vec odavno tece mojim venama, ali tako sam i dosao do kolekcije koja je recimo to, dinamicna.
Da budem iskren, posto imam oko 70-100 satova sto dzepnih, sto rucnih onda mi je malo tesko uzivati u jednom satu duze vrijeme, jer se uvijek pojavi nesto drugo sto bih volio probat.
Tako je bilo i ovaj put.
Ovaj model JLC-a mi je odavno zapeo za oko, ali sam tad mogao samo sanjat o njemu. U medjuvremenu je dosla i druga verzija JLC Master Calendar sata, ali se meni onaj s power reservom svidjao. I jedan od sad vec bivsih vlasnika jednog danskog foruma je stavio svoj na prodaju, a ja sam dogovorio zamjenu (otisao je IWC Aquatimer i lova).
Tako da sam prije neki sat-dva postao vlasnik Jaeger LeCoultre Master Calendar iz 2013, sa kutijom i papirima![]()
Onih par postova prije ….hehehe su malo ljubomora malo zavist ….da budem iskren.Nadam se da se ne ljutis …..
Kolekcija ti je za 10 i samo tako nastavi…..kako sa prodajama …kupovinama …zamjenama tako i sa tvojim postovima!
Jedno mi je posebno drago kod tebe …..cesto puta tu svoju radost kupovine "novog" podijelis odmah…neposredno po kupovini sa nama……
Nadam se da ce ih biti jos puuuno.
P.S. Ovaj sat ti je za 10.
-
Dwndler
#3144 Re: Satovi
Hvala
Taman posla da se ljutim, a nadam se da nemam ni razloga
Taman posla da se ljutim, a nadam se da nemam ni razloga
-
Dwndler
#3146 Re: Satovi
Isto Ljibisa Samardzic iz "Partizanske eskadrile"shin wrote:Ja flyback rogonju nosam ovih dana
Jesi li ikako koristio flyback funkciju?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#3147 Re: Satovi

Misljenje o proizvodjacu Krug Baumen?
-
shin
#3148 Re: Satovi
Imam dva sata sa flyback funkcijom, ako misliš u praksi primjena, onda nisam. A pritiskanje pushera u radu chrona, jesamDwndler wrote:Isto Ljibisa Samardzic iz "Partizanske eskadrile"shin wrote:Ja flyback rogonju nosam ovih dana![]()
-
Dwndler
#3149 Re: Satovi
Na ovo drugo sam mislio, jer sam dobio dojam od vlasnika vintage kronografa sa flyback funkcijom, da je to nesto sto ima, ali ne diraj, jer ako mu se nedaj Boze sta desi (a valjda vrlo lako moze), nema dijelova i ako ima cijena, boli glava.shin wrote:Imam dva sata sa flyback funkcijom, ako misliš u praksi primjena, onda nisam. A pritiskanje pushera u radu chrona, jesamDwndler wrote:Isto Ljibisa Samardzic iz "Partizanske eskadrile"shin wrote:Ja flyback rogonju nosam ovih dana![]()
- Mea_parvitas
#3150 Re: Satovi
Pozdrav svima, vidim da ovdje ima dosta ljubitelja satova, pa imam pitanje.
Gdje mogu odnijeti ovaj sat na neki, hajmo reći, generalni servis, spada mu krunica (zato je ovaj selotep) i staklo je na ponekim mjestima malo osteceno a i uopsteno bi trebalo ocistiti sat i uraditi nesto sa njim jer ima veliku licnu vrijednost.
Kome to odnijeti da ga uradi fino (kakav je covjek u Svrakinom i kcerka mu, uz samu cestu, da li oni popravljaju ove satove?) i koliko bi me moglo to otprilike izaci para?
Hvala

Kome to odnijeti da ga uradi fino (kakav je covjek u Svrakinom i kcerka mu, uz samu cestu, da li oni popravljaju ove satove?) i koliko bi me moglo to otprilike izaci para?
Hvala