BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- It_is_a_Leclerc
#3126 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Evo ga "stručnjak" inzistira na igri bez zadnjeg veznog. Ako takvu ekipu izvede u Žilini, ugodno ću se zavaliti i nimalo nervirati jer nam slijedi još jedan poraz. Pa neće Hamšik dvaput ono promašiti...

-
last mohicans
#3127 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Ovako,sad sam se vratio sa treninga repke i da vam prenesem svoje "impresije".Trening je bio lakšeg karektera, doduše prvi put sam bio na treningu repke pa ne znam i kako im izgleda jači. Ono što sam vidio ja je na nivou rekreativaca. Prvi tim nije ni trenirao, već je nakon zagrijavanja i istezanja igrao nogometnog tenisa cijeli trening. Ja na kraju ostao, malo je reći zatečen
kad sam vidio da je Edin već izuo kopačke, a da se nisu pošteno oznojili. Rezervisti su igrali po vodstvom piplice i to je na nešto ličilo.Sušić rezerviste nije ni pogledao, već je na mrežici izbezumljeno stajao i gledao tenis porvotimaca, čak im je mrežu pravio u jednom trenutku. Ama baš ni jedan slobodnjak da izvedoše, ni jedan korner također, ni jednu prokletu uigranu akciju ne probaše. Našu poznatu brzu igru pasova ni na mapi ne vidjeh. Sutra putuju, vjerovatno će tamo imati takodjer lagani trening. Ja ne znam kakvu to "taktiku" sušić zamišlja i kako će im je elaborirati. Kako neko gore reče, čini mi se da im samo kaže:"Izadjite i igrajte". Nisam pametan. Pitam vas za mišljenje.
By the way, gledao sam Hajrovića, momak dobro izgleda na terenu,ima dobru lijevicu.(Pratio sam koliko komuniciraju s njim, potanko, samo ga je čini mi se spaha na kraju ko zagrlio, ako sam dobro vidio) Od rezervista on, pandza i mujdza su najbolje djelovali. Rahimić mi je drag, mada ne djeluje mi svježe i uigrano, skroz sporo, mada on i nije nikad imao tu brzinu.
By the way, gledao sam Hajrovića, momak dobro izgleda na terenu,ima dobru lijevicu.(Pratio sam koliko komuniciraju s njim, potanko, samo ga je čini mi se spaha na kraju ko zagrlio, ako sam dobro vidio) Od rezervista on, pandza i mujdza su najbolje djelovali. Rahimić mi je drag, mada ne djeluje mi svježe i uigrano, skroz sporo, mada on i nije nikad imao tu brzinu.
- DonV
#3128 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
It_is_a_Leclerc wrote:Evo ga "stručnjak" inzistira na igri bez zadnjeg veznog. Ako takvu ekipu izvede u Žilini, ugodno ću se zavaliti i nimalo nervirati jer nam slijedi još jedan poraz. Pa neće Hamšik dvaput ono promašiti...![]()
Umjesto da promjeni nesto, Pape ostaje pri svojoj "taktici" a oni ce sigurno nastupiti u istom sastavu tj. sa dva zadnja vezna Kuckom i Pecovskyim - da neutraliziraju Pjanica i Misimovica.
Pjanic radi ono sto Medunjanin.
A Medunjanin nam je nepotreban, bolje pojacati def. osigurac nazad i da nam se ne desava da Slovaci dodju u 5,6 stopostonih sansi znaci staviti Rahimica ili Zahirovica, a ne samog ofanzivnog Medunjanina..
Slovaci su slabija ekip, samo bolje postavljeni.
Nako bi oni i Španiju na kontre dobili samo da im je Xavi na sestici sam ostao bez Busketa recimo.
PAPE TO NE VIDI.
- mO k3
#3129 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
I mojalast mohicans wrote:Ovako,sad sam se vratio sa treninga repke i da vam prenesem svoje "impresije".Trening je bio lakšeg karektera, doduše prvi put sam bio na treningu repke pa ne znam i kako im izgleda jači. Ono što sam vidio ja je na nivou rekreativaca. Prvi tim nije ni trenirao, već je nakon zagrijavanja i istezanja igrao nogometnog tenisa cijeli trening. Ja na kraju ostao, malo je reći zatečenkad sam vidio da je Edin već izuo kopačke, a da se nisu pošteno oznojili. Rezervisti su igrali po vodstvom piplice i to je na nešto ličilo.Sušić rezerviste nije ni pogledao, već je na mrežici izbezumljeno stajao i gledao tenis porvotimaca, čak im je mrežu pravio u jednom trenutku. Ama baš ni jedan slobodnjak da izvedoše, ni jedan korner također, ni jednu prokletu uigranu akciju ne probaše. Našu poznatu brzu igru pasova ni na mapi ne vidjeh. Sutra putuju, vjerovatno će tamo imati takodjer lagani trening. Ja ne znam kakvu to "taktiku" sušić zamišlja i kako će im je elaborirati. Kako neko gore reče, čini mi se da im samo kaže:"Izadjite i igrajte". Nisam pametan. Pitam vas za mišljenje.
- IcedMFEarth
#3130 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Zašto izbaciti Harisa, kad je bio bolji od Misketa i Pjanića, neka jedan od njih odmori. Mire u sredinu, Hajrović umjesto Misketa na desno krilo, Mujdža umjesto Vršajevića. Ostalo je na igračima.
-
zakonpera
#3131 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Da se ponovi nesto sto je kolega sjajno poentirao na drugoj temi od doticnom gospodinu sljedece :
Dzeko je za sve nas ono sto je Messi za Argentinu,Zlatan za Swedsku,Naymar za Brazil i Ronaldo za Portugal..znaci plafon daleko najbolji igrac repke, ali da bi on imao strahopostovanje i suigraca on mora da isto tako bude i zvijer na terenu onaj koji uvijek ide prvi onaj koji podize moral ostalima, onaj koji uviejek ima rijesenje i pravi potez i dize sviju za 10-15 % ....taj koji rijesava utakmice kad svima ide lose.. sve to zahtjeva mnogo , on treba da na svakoj utakmici da izgori... Sad znam mnogi ce pisati a zasto to on mora a ostali ne... ON to mora zato sto je najbolji i zato sto nadajmo se zeli da bude najbolji ,,
ne zelim da poredim naseg Dzeksona sa Ronaldom ali sinoc portugal gubi 2:1 , dok nisu ponovo poveli Ronaldo je orao zemlju evo po statistici je pretrcao za ti 17 min dok nisu preokrenuli rezultat gotovo duplo vise od suigraca..i onda je za 17 min dao 3 gola....Izgarao je.... Ja sinoc nisam vidio Dzeku da gori na terenu ...zasto to samo on zna...
----------------------------------------------------
Jos nesto .. Dzeko je tip igraca koji zivi na racun cijelog tima.. kada ne ide potpuno je osjecen i ako sere za Hajrovica koji je neophodan u ionako deficitarnoj klupi i konkurenciji onda neka taj gospodin "zvijezda" ode u tri lijepe i prestae se zajebavat jer nije on reprezentacija i nije mu to babovina. Ako ima neki problem neka napusti pripreme i ostavi mjesto nekome ko se nebi vukao ko baba po terenu kada je najvaznije. Svaka cast za sve historijske golove ali dres repke je svetinja.
Dzeko je za sve nas ono sto je Messi za Argentinu,Zlatan za Swedsku,Naymar za Brazil i Ronaldo za Portugal..znaci plafon daleko najbolji igrac repke, ali da bi on imao strahopostovanje i suigraca on mora da isto tako bude i zvijer na terenu onaj koji uvijek ide prvi onaj koji podize moral ostalima, onaj koji uviejek ima rijesenje i pravi potez i dize sviju za 10-15 % ....taj koji rijesava utakmice kad svima ide lose.. sve to zahtjeva mnogo , on treba da na svakoj utakmici da izgori... Sad znam mnogi ce pisati a zasto to on mora a ostali ne... ON to mora zato sto je najbolji i zato sto nadajmo se zeli da bude najbolji ,,
ne zelim da poredim naseg Dzeksona sa Ronaldom ali sinoc portugal gubi 2:1 , dok nisu ponovo poveli Ronaldo je orao zemlju evo po statistici je pretrcao za ti 17 min dok nisu preokrenuli rezultat gotovo duplo vise od suigraca..i onda je za 17 min dao 3 gola....Izgarao je.... Ja sinoc nisam vidio Dzeku da gori na terenu ...zasto to samo on zna...
Jos nesto .. Dzeko je tip igraca koji zivi na racun cijelog tima.. kada ne ide potpuno je osjecen i ako sere za Hajrovica koji je neophodan u ionako deficitarnoj klupi i konkurenciji onda neka taj gospodin "zvijezda" ode u tri lijepe i prestae se zajebavat jer nije on reprezentacija i nije mu to babovina. Ako ima neki problem neka napusti pripreme i ostavi mjesto nekome ko se nebi vukao ko baba po terenu kada je najvaznije. Svaka cast za sve historijske golove ali dres repke je svetinja.
- DonV
#3132 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Mislim da Kozaku nisu trebale izjave tipa "ne lajte nego se pokazite na terenu" i "sad znamo kako igraju i kako cemo s njima u Zilini", jer bi bas to mogao (i nadam se da hoce) biti dodatni motiv nasim momcima.
MAlo sam se ohladio skoro kada vidjeh slike nasmijanih igraca sa treninga, pa se i nada pocela vracati lagano.
Abd.
- Muhamed Đakmić
#3133 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Nama i jest problem što nam imena moraju igrati. Medunjanina ne smije dirati, on nam je jedan od najkorisnijih igrača.
- mO k3
#3134 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
zakonpera wrote:Da se ponovi nesto sto je kolega sjajno poentirao na drugoj temi od doticnom gospodinu sljedece :
Tacka o tome čitavo vrijeme pišem ....
- Infaze Studio
#3135 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Medunjanin odigrao fenomenalno dok je imao snage. KAo sto neko rece, a pric'o sam to i sam negdje na temi: Miske van za HAjrovica...Mujdza ce biti tu mjesto Avdije i to je to. (ako vec necemo imati Elvira ili ZAhira)
HAjrovica desno, nece se Mujdza roviti morati razguljivati, a samim time se otvara vise prostora Pjanicu u sredini.
Al' to je naravno nemoguca misija da HAjrovic igra od 1. minute i to umjesto Misketa.
Protiv Misketa nemam nista, a za Hajrovica sam do prije par dana govorio da mu ne bih dao da igra nikako, ali momak se dobro pokazao za onih par minuta. Al' nema od toga nista.
HAjrovica desno, nece se Mujdza roviti morati razguljivati, a samim time se otvara vise prostora Pjanicu u sredini.
Al' to je naravno nemoguca misija da HAjrovic igra od 1. minute i to umjesto Misketa.
Protiv Misketa nemam nista, a za Hajrovica sam do prije par dana govorio da mu ne bih dao da igra nikako, ali momak se dobro pokazao za onih par minuta. Al' nema od toga nista.
-
Truetotrue
#3136 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Ova utakmica je pokazala da nam hvali cistac lopti u defanzivi, a rodjen igrac za te pozicije je dedo Rahimic. Iako ima godina koliko ima, on je igrac koji je morao igrati na svojoj poziciji protiv Slovacke. Dobro je to uocio legenda Konjic jos prije utakmice. Medunjanin je dobar igrac, ali los u defanzivi. Generalno, nama hvali cvrstina u igri, hvale nam tipovi poput Barbareza koji ce viknuti, dreknuti itd... dok ovi sadasnji su tako njezni i korektni itd... treba biti fer, ali treba igrati muski, zustro, na momente grubo itd...
- _mufljuz_
#3137 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
FTruetotrue wrote:Ova utakmica je pokazala da nam hvali cistac lopti u defanzivi, a rodjen igrac za te pozicije je dedo Rahimic. Iako ima godina koliko ima, on je igrac koji je morao igrati na svojoj poziciji protiv Slovacke. Dobro je to uocio legenda Konjic jos prije utakmice. Medunjanin je dobar igrac, ali los u defanzivi. Generalno, nama hvali cvrstina u igri, hvale nam tipovi poput Barbareza koji ce viknuti, dreknuti itd... dok ovi sadasnji su tako njezni i korektni itd... treba biti fer, ali treba igrati muski, zustro, na momente grubo itd...
FALI
FALI TI F
- medo28
#3138 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
xTruetotrue wrote:Ova utakmica je pokazala da nam hvali cistac lopti u defanzivi, a rodjen igrac za te pozicije je dedo Rahimic. Iako ima godina koliko ima, on je igrac koji je morao igrati na svojoj poziciji protiv Slovacke. Dobro je to uocio legenda Konjic jos prije utakmice. Medunjanin je dobar igrac, ali los u defanzivi. Generalno, nama hvali cvrstina u igri, hvale nam tipovi poput Barbareza koji ce viknuti, dreknuti itd... dok ovi sadasnji su tako njezni i korektni itd... treba biti fer, ali treba igrati muski, zustro, na momente grubo itd...
mislio sma podebljati jedan dio teksta ali u biti sa svim se slažem, po meni nije problem što Rahimić nije igrao - dobro probalo se ovom postavom i taktikom, fulalo se, nije prošlo, podbacilo kako god... uredu dešava se svima nije kraj svijeta idemo dalje - ali problem što se ne vidi problem i što trener i dalje tvrdi da ništa neče mijenjati e to je po meni problem
- R9..
#3139 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Mozda liku hvali slovo f na tipkovnici_mufljuz_ wrote:FTruetotrue wrote:Ova utakmica je pokazala da nam hvali cistac lopti u defanzivi, a rodjen igrac za te pozicije je dedo Rahimic. Iako ima godina koliko ima, on je igrac koji je morao igrati na svojoj poziciji protiv Slovacke. Dobro je to uocio legenda Konjic jos prije utakmice. Medunjanin je dobar igrac, ali los u defanzivi. Generalno, nama hvali cvrstina u igri, hvale nam tipovi poput Barbareza koji ce viknuti, dreknuti itd... dok ovi sadasnji su tako njezni i korektni itd... treba biti fer, ali treba igrati muski, zustro, na momente grubo itd...
FALI
FALI TI F
- scooby_dooby_doo
#3140 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
iks igramo gore.
-
motorola01
#3141 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Evo malo i lijepih vijesti: http://sportsport.ba/bh_fudbal/pocela-i ... cku/113253
Počela invazija na Slovačku
U organizaciji Centrotoursa, oficijelnog prijevoznika fudbalske reprezentacije BiH, na utakmicu Slovačka – BiH otputovalo je 1500 navijača, avionom i sa preko 20 autobusa kompanije Centrotrans Eurolines.
Putnici koji su na ovu važnu utakmicu krenuli avionom otputovali su danas, 08.09.2013. godine u 10.00 sati sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo.
Veliki broj navijača koji na utakmicu putuju autobusima krenut će danas u 19.30 sati sa Autobuske stanice Sarajevo.
Autobusima kompanije Centrotrans Eurolines navijači kreću iz svih gradova BiH, a zajedničko okupljanje planirano je na dan utakmice u Žilini.
Veliki broj navijača je sa Centrotoursom, u kvalifikacijama za Brazil, bodrio Zmajeve u Vaduzu, Atini, Rigi i sada u Žilini. Masovnim sportskim putovanjima navijači reprezentacije BiH sa Centrotoursom predstavljaju 12. igrača na terenu.
Počela invazija na Slovačku
U organizaciji Centrotoursa, oficijelnog prijevoznika fudbalske reprezentacije BiH, na utakmicu Slovačka – BiH otputovalo je 1500 navijača, avionom i sa preko 20 autobusa kompanije Centrotrans Eurolines.
Putnici koji su na ovu važnu utakmicu krenuli avionom otputovali su danas, 08.09.2013. godine u 10.00 sati sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo.
Veliki broj navijača koji na utakmicu putuju autobusima krenut će danas u 19.30 sati sa Autobuske stanice Sarajevo.
Autobusima kompanije Centrotrans Eurolines navijači kreću iz svih gradova BiH, a zajedničko okupljanje planirano je na dan utakmice u Žilini.
Veliki broj navijača je sa Centrotoursom, u kvalifikacijama za Brazil, bodrio Zmajeve u Vaduzu, Atini, Rigi i sada u Žilini. Masovnim sportskim putovanjima navijači reprezentacije BiH sa Centrotoursom predstavljaju 12. igrača na terenu.
Last edited by motorola01 on 08/09/2013 13:21, edited 1 time in total.
- _mufljuz_
#3142 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
ne fali, vidis da nije rekao dehvanziva i nije rek'o biti hver jebo ga pismenostR9.. wrote:Mozda liku hvali slovo f na tipkovnici_mufljuz_ wrote:FTruetotrue wrote:Ova utakmica je pokazala da nam hvali cistac lopti u defanzivi, a rodjen igrac za te pozicije je dedo Rahimic. Iako ima godina koliko ima, on je igrac koji je morao igrati na svojoj poziciji protiv Slovacke. Dobro je to uocio legenda Konjic jos prije utakmice. Medunjanin je dobar igrac, ali los u defanzivi. Generalno, nama hvali cvrstina u igri, hvale nam tipovi poput Barbareza koji ce viknuti, dreknuti itd... dok ovi sadasnji su tako njezni i korektni itd... treba biti fer, ali treba igrati muski, zustro, na momente grubo itd...
FALI
FALI TI F
- Šveđanin
#3143 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Ako bude X, onda čekati kiks Grka, vise ne odlučujemo sami o sebi. 
Ali prava je šteta, jer pitanje je kad ce se sve ovo u budućnosti opet poklopiti..
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 4
Ali prava je šteta, jer pitanje je kad ce se sve ovo u budućnosti opet poklopiti..
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 4
- medo28
#3144 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
ako krenemo "ofenzivno" u smislu Medunjanin, Misimović i Pjanić i primimo gol sljedi raspad sistema i još "ofenzivnije" drugo poluvrijeme i dobijamo tricu ako mi zabijemo prvi onda vjerovatno dajemo mi tricu, ali bi ipak volio iči sigurnije u 1. poluvremenu s Rahmićem i onda se na poluvremenu vidi situacija (vodimo, gubimo, neriješeno) kakve se poteze može povuči, ako počnemo istom i nedaj Bože gubimo nema faktički više šta mijenati osim krenuti još "ofenzivnije" i primit još koji golscooby_dooby_doo wrote:iks igramo gore.
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#3145 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
:kissass:mO k3 wrote:zakonpera wrote:Da se ponovi nesto sto je kolega sjajno poentirao na drugoj temi od doticnom gospodinu sljedece :
Jos nesto .. Dzeko je tip igraca koji zivi na racun cijelog tima.. kada ne ide potpuno je osjecen i ako sere za Hajrovica koji je neophodan u ionako deficitarnoj klupi i konkurenciji onda neka taj gospodin "zvijezda" ode u tri lijepe i prestae se zajebavat jer nije on reprezentacija i nije mu to babovina. Ako ima neki problem neka napusti pripreme i ostavi mjesto nekome ko se nebi vukao ko baba po terenu kada je najvaznije. Svaka cast za sve historijske golove ali dres repke je svetinja.![]()
![]()
Tacka o tome čitavo vrijeme pišem ....
- Romanista 101%
#3146 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
uzimamo sve 3 do kraja
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#3147 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Preci cemo ih kao plitak potok,sto bi rekao Mamic... 
- R9..
#3148 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Uzimamo ih lopatom....Ima da poginu ko rasada kad je tonja... 
- _mufljuz_
#3149 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
mene tjesi samo ideja sto smo ko vremenska prognoza nepredvidljivi i blesavi - sa francuzima smo popusili u sarajevu a igrom ih ubili u parizu skoro i rezultatom da spahic nije glumio baletana u 16ercu sa jednim od najboljih napadaca na svijetu - samo ne znam hoce li za takvu tranziciju biti dostatna 3-4 dana
- nKrkan
#3150 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Sjeti se on slike od Don V "yes we can't" sa Sušićem u background-u