Imaš pravo vjerovat u to, al po prirodnim zakonitostima to je velika neistina.krvava wrote:Mislim da svako od nas ima pravo na vlastito misljenje! Postujem tvoje pa ocekujem i vice versahrastov žižak wrote:a da razmisliš prije no napišeš ovaku notornu glupost. glupo je da ti nastavim pametovat o tak oprostim stvarima.krvava wrote:Sve sto je stetno u velikim stetno je i u malim kolicinama.
Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
- hrastov žižak
#3126 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
-
kerima1
#3127 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Tako je.krvava wrote:Mislim da svako od nas ima pravo na vlastito misljenje! Postujem tvoje pa ocekujem i vice versahrastov žižak wrote:a da razmisliš prije no napišeš ovaku notornu glupost. glupo je da ti nastavim pametovat o tak oprostim stvarima.krvava wrote:Sve sto je stetno u velikim stetno je i u malim kolicinama.
Samo razmisli da imas rak grla,a ljekari nemaju za to lijeka,sem olaksavanja i malo da produze zivot,a neko od travara ima biljni lijek na bazi alkohola i bi li ti to odbila radi vjere i prepustila se smrti ili bi presla preko dogme,a borila se za zivot?
Ja mislim da i Bog zeli da mi zivimo i da se lijecimo.
- dustaban
#3128 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Bog prije svega zeli da vi vjerujete vise u Boga a manje u religiju.kerima1 wrote:...
Bog zapravo zeli da se izlijecite od religije!
- hrastov žižak
#3129 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Hajd ovako, ako možeš da nađeš neku statistiku, pa makar i približnu, o prosječnom životnom vijeku ljudi koji jedu svinjetinu i onih koje ne jedu, može čak i uporedba nacija, recimo Kina, Japan, Vijetnam, Brazil, Švecka, nebitno, vs. Izrael, Saudijska Arabija, Katar, Iran, Tadžikistan, nebitno, pa da vidimo ispoljaval se ta golema štetnost svinjetine na životnom vijeku ili je to obična mantra. U ovim člancima se spominju ili paraziti (koji se uspješno lijekovima sprječavaju) ili holesteroli, masnoće i ostala sranja kojih ima u i govedini, bravetini, itd.Towelie wrote:Verovatno to govoris jer dolazi sa islamskih sajtova. Kao da to ima nekakve veze.prvi članak: islamska propaganda
drugi članak: -II-
treći članak: o svinjskoj industriji u americi
četvrti članak: islamska propaganda
peti članak: o parazitima za koje već odavno postoje lijekovi i uspješno se istrebljuju
Ako imaju neke netacne tvrdnje u tekstovima, mozes da ukazes na njih, a ne da napadas izvor tekstova.
-
kerima1
#3130 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
De ne dosadjuj vise sa tim Boga tidustaban wrote:Bog prije svega zeli da vi vjerujete vise u Boga a manje u religiju.kerima1 wrote:...
Bog zapravo zeli da se izlijecite od religije!
Krvava pa i konvencionalna je sva u alkoholu sta ti je
Svaki,svaki lijek sem sirupa im je na bazi rakijetine i to 100 postotne pa ti izvoli ne pij ni kap.
Muslimani su vecinom neuki pa nemaju poima sta se desava zato i mislite tako kako mislite.
-
KIseljak12
#3131 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Nije tacno, neka se javi neki farmaceut, pa neka objasni. Ovo je fakat preslo svaku mjeru.krvava wrote:Sve sto je stetno u velikim stetno je i u malim kolicinama.
Vecina lijekova su stetni u velikim kolicinama, ako ne i svi. Da li bi ih onda u malim kolicinama uskratila svojoj djeci, majci?
Svi ste poletni plaho da osudite. Odredjene vrste voca u kolicinama koje neki ljudi mogu pojesti mogu izazvati alergijske reakcije kod ljudi koji nemaju poznatih alergija, da li to znaci da je i to zdravo voce stetno?
@towelie: morfij je 'koncentrisani' (da ne komplikujem previse) oblik heroina, jer se u organizmu i jedan i drugi pretvaraju u treci spoj koji djeluje na isti nacin. Taj morfij se siroko koristi u medicini. Zelis reci da su toliki farmaceuti i lijecnici u krivu?
Sto se tice ljekovitosti svinjetine, to su naklapanja. Nemam nista protiv klempe narocito, ali masnoce zivotinjskog (pogotovo sisarskog) porijekla su pretezno stetne. Ali isto tako mogu pomoci pri odredjenim upalama sistema za disanje. Ne moraju nuzno biti mast, moze i majoneza (vecinom masnoce, ali i zumanca koja su masti zivotinjskog porijekla). Crveno meso svakako nije pretjerano zdravo i ne bi se trebalo jesti vise od jedne porcije sedmicno (odrasle osobe, dok djeca trebaju cesce manje porcije).
@kerima1: Evo od jednog 'alkoholicara' odgovor. Ne pijem cesto niti puno, ali ne gledam je li ramazan ili nije. Dok sam bio mladji, znao sam se raznijeti, gluposti raditi - mahnitati, ali na dobronamjeran nacin obicno praveci budalu od sebe (nisam nikada nekome 'nagovorio', demolirao i sl. ali to zavisi od osobe do osobe). Ne kaze se dzaba: "sto trijezan misli - pijan govori", tako da ljudi koji zamecu kavge kad popiju su takvi i inace, samo to inace dobro potiskuju ili kriju i najbolje im je da nikako ne piju.
Tesko je sad opisivati sta je to tako 'ukusno' ili dobro u alkoholnim picima, nekome ko nije nikad probao. Npr. ima ih stvarno ukusnih, s raznim aromama koje ne bi ocekivala (na stranu to sto razne arome jesu hemijski alkoholi, ali ne onaj alkohol kojim se covjecanstvo opija - etanol), a ima ih ruznih i odvratnih da ih samo pravi hronicni alkoholicari mogu piti(oni koji se trijezni tresu i povracaju jer dozivljavaju apstinencijsku krizu) Efekat 2-3 pica (pive, casice rakije, case vina itd.) na odraslog muskarca prosjecne gradje i koji ne pije cesce od jednom u sedmicu-dvije je osjecaj opustenosti, razgovorljivosti, druzeljubivosti; za zene isto tako, al komotno racunaj jedno pice manje. U kolicinama koje prelaze preko toga, motoricke sposobnosti se sve brze umanjuju, suzdrzavanje u ponasanju popusta i sl. Npr. ima ljudi koji teturaju, puzu, tesko pricaju i sl. Takodjer ima ljudi koji se 'slobodnije' ponasaju tada, sto opet kod mene nikad nije bio slucaj. U bilo kojim kolicinama alkohol unistava mozdane celije, veci unos - veca steta.
Crno vino jeste npr zdravo, ali su za te efekte dovoljne daleko manje kolicine od onih koje ljudi obicno konzumiraju. Glupo je opravdavati konzumaciju bilo cega zdravljem tog istog. Dok to ne ugrozava porodicu, posao, radne obaveze, drustvene odnose, ne vidim neki problem - a to jako varira od osobe do osobe. Alkoholizam, kao i mnoge druge ovisnosti je rezultat kombinacije mnoogo faktora, nije sad neko iz cista mira reko e odoh sad sve propit...
I na kraju krajeva, sva ova prepucavanja oko svinjetine su glupa, ko voli nek izvoli. Onaj ko potura drugom kao provokaciju je gori od te svinje. Ni ja ne tusim raju s travom...
A opravdanja da je svinjetina zabranjena jer je nezdrava su suvisna. Nije valjda da trazite opravdanja za bozije zakone. Nema se on sta pravdat grijesnim smrtnicima, tako je kako je i tacka. Pokori se ili nemoj, nemas ga sta pravdat onima koji ne vjeruju.
P.S. Dok se ja napisah, ljudi ispricase vecinu ovoga vec, al da ne mijenjam sad nista
- Towelie
#3132 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Previse faktora utice na duzinu zivota da bi mogli da dovedemo u vezu samo jedenje svinjetine i duzinu zivotnog veka. Jedenje svinjetine kao zasebna stavka je stetno, postirao sam tekstove ranije.
Ali ako smatras to "islamskom propagandom" predlazem da konsultujes doktora nemuslimana za kojeg smatras da je strucnjak pa ces da videti sta ce da ti kaze.
Ali ako smatras to "islamskom propagandom" predlazem da konsultujes doktora nemuslimana za kojeg smatras da je strucnjak pa ces da videti sta ce da ti kaze.
- hrastov žižak
#3133 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Boldirano je istina, samo mi nije jasno kad je toliko štetna, što svinjojedi nemaju barem malo kraći životni vijek. Postirao si tekstove koji ne piju vode i obična su propaganda koja selektivno tumači nauku. I u govedini isto ima štetnih sastojaka, pa se ne ubijaš dokazujući da je govedina kao takva štetna.Towelie wrote:Previse faktora utice na duzinu zivota da bi mogli da dovedemo u vezu samo jedenje svinjetine i duzinu zivotnog veka. Jedenje svinjetine kao zasebna stavka je stetno, postirao sam tekstove ranije.
- ¤ jelena ¤
#3134 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Lijek, tj. hemijske reakcije koje u organizmu izaziva - to su univerzalije, koje važe za svako ljudsko biće, bez obzira na vjersku, nacionalnu, etničku komponentu identiteta.krvava wrote: Sve sto je haram ne moze biti lijek.
Haram - nešto nedefinisano, što se odnosi samo na muslimane.
Prema tome, haram za nemuslimana jednostavno ne postoji.
Alkohol je dezinfekciono sredstvo na tijelu svakog ljudskog bića
i nečije subjektivno mišljenje, stav i uvjerenje da je alkohol haram neće i ne može uticati na djelotvornost alkohola u procesu čišćenja otvorene rane na ljudskom tijelu.
Unutrašnju upotrebu alkohola da i ne spominjem, mada razlike suštinski i nema.
-
kerima1
#3135 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Hvala ti sto si odgovorio za opijanje,ovi ostali nesto se ne usudjuju:)Odredjene vrste voca u kolicinama koje neki ljudi mogu pojesti mogu izazvati alergijske reakcije kod ljudi koji nemaju poznatih alergija, da li to znaci da je i to zdravo voce stetno?
A,za jedenje voca,prirodnim procesom u nasem tijelu se stvara mala kolicina alkohola fermentacijom istog i kako to da je Bog u nama to dozvolio da se desi,a ovamo velika zabrana kapi alkohola?
Last edited by kerima1 on 25/07/2014 00:39, edited 1 time in total.
- fatamorgana
#3136 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Sve nabrojano,kerima1 wrote:
Ovako za pijanice ili pijandureSta je vama ukusan taj alkohol toliko,kako mozete da vam se pamet gubi od njega,ili kod tezih slucajeva da vas drugi iz kanala vade,upisate li se kada dok ste pijani
lajete li ono bogove psujete i sve vjersko pa i najblizima,razbijate li pokuci kad dodjete pijani.eto...
![]()
![]()
-
kerima1
#3137 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ti to neki pravi peksinfatamorgana wrote:Sve nabrojano,kerima1 wrote:
Ovako za pijanice ili pijandureSta je vama ukusan taj alkohol toliko,kako mozete da vam se pamet gubi od njega,ili kod tezih slucajeva da vas drugi iz kanala vade,upisate li se kada dok ste pijani
lajete li ono bogove psujete i sve vjersko pa i najblizima,razbijate li pokuci kad dodjete pijani.eto...
![]()
![]()
- fatamorgana
#3138 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ma šta peksin .....toksin,kerima1 wrote:Ti to neki pravi peksinfatamorgana wrote:Sve nabrojano,kerima1 wrote:
![]()
![]()
- NIN
#3139 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Fino, fino pitanje!kerima1 wrote:Ovako za pijanice ili pijandureSta je vama ukusan taj alkohol toliko,kako mozete da vam se pamet gubi od njega,ili kod tezih slucajeva da vas drugi iz kanala vade,upisate li se kada dok ste pijani
![]()
![]()
Nin ja mislila da si bas teska pijanica dok pijes za ramazan,mozes li se ti od tih piva napiti?
Ja se ne smatram pjandurom, pjanac vec moze proci, nekako zvuci uctivije, ljepse, jel'.
Alkohol nije ukusan, barem meni! Alkohol je psihoaktivna supstanca koja izaziva ovisnost, tj. cijim konzumiranjem potices serotonin koji izaziva ugodu. Druga stvar, jako bitna je ta da da covjek pod alkoholom gubi neke moralne kodekse, rusi svoj integritet... otvara se svijetu, onakvim kakvim je!
Ja volim alkohol, jedino se s njim mogu otvorit, pisati ono sto zelim!
Trijezan, nemam volje za zajebancijom i samo ganjam nauku, i znam bit zajeban.
- drug_profi
#3140 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ovo ti je bas bezveze. Na nivou prvog osnovne. Alkohol u medicini jeste dezinficijens i otapalo. Ima svoja korisna dejstva u malim kolicinama. Alkohol (etanol) se takodjer intravenozno u odredjenom odnosu koristi kao protivotrov za neke vrste otrova.krvava wrote:Sve sto je haram ne moze biti lijek.drugi profil wrote:Svinjetina se i kod muslimana u Bosni trosila kao lijek, jer svinjska mast ima ljekovita svojstva za plucne bolesti i hemeroide.
Imam u familiji muslimana i naravno prijatelja. Vecina ima teglicu u frizideru.
Plucni bolesnici su se cak hranili slaninom i to sto masnijom, do oporavka. Znam covjeka, mislim da je sad i hadzija, sto je nekad 97-98 slao u cetnitet po slaninu za sebe, jer je imao tesku upalu pluca i doktor mu savjetovao takvu ishranu.
Postavimo stvari ovako: da su svinjetina, rakija i vino lijek za razlicite bolesti, konzumenti.istih nikad ne bi bili bolesni.
Svinjska mast je bir-iladz za hemeroide u prvoj i drugoj fazi bolesti. Obloge od svinjske masti su izvrsne za bronhitis i upalu pluca, Sterilna (pretopljena) svinjska mast stiti opekotine i rane i ubrzava zacjelivanje.
itd. itd.
Pandan mozda jeste u guscijoj, ali se do svinjske lakse dolazi i jeftinija je.
A da ce cuger umrijeti od otkazivanja jetre - vjerovatno hoce. Medjutim ja cugam i zderem gicu umjereno i umrijecu vjerovatno od neke bolescine koja nema direktnu uzrocno-posljedicnu vezu sa pivom i sunkom, niti se lijeci pivom i sunkom.
- nasa
#3141 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
pa ne moze se bas svinjetina izdvojiti ako bismo pricali o ishrani u islamu, ima tu jos mnogo preporuka glede ishrane i u Kur'anu i sunetu, a i dosta literature na tu temu...
Ono sto svinjetinu izdvaja, ali ne samo svinjetinu, jeste zabrana!Kur'an ne obrazlaze posebno stetnost nutricionisticku i sl ali je zabrana jasna...tesko je to objasniti nemislimanima, a ponekad i muslimanima
, tu islamsku, Boziju filozofiju.Zabrane, propisi, preporuke...su radi covjeka, za njegovu korist te kroz niz navedenih se slaze i oblikuje karakter...tek kada promatramo sve zajedno uocavamo svrhu i njihov utjecaj na covjeka...
Svinjetina nije mozda vise stetna od niza drugih prehrambenih proizvoda koje koristimo ali upravo nas zabrana tjera da promislimo o njenoj koristi ili steti sto treba ciniti i za druge vrste hrane te dalje uci nas na vrlo lakoj zabrani, jer slozicemo se izbaciti svinjetinu uopce nije pretesko, reci ne, odreci se nekih stvari koje nas okruzuju, a koje mogu biti daleko stetnije....eto tako ja dozivljavam u skracenoj verziji
ovakve vrste zabrane
Ono sto svinjetinu izdvaja, ali ne samo svinjetinu, jeste zabrana!Kur'an ne obrazlaze posebno stetnost nutricionisticku i sl ali je zabrana jasna...tesko je to objasniti nemislimanima, a ponekad i muslimanima
Svinjetina nije mozda vise stetna od niza drugih prehrambenih proizvoda koje koristimo ali upravo nas zabrana tjera da promislimo o njenoj koristi ili steti sto treba ciniti i za druge vrste hrane te dalje uci nas na vrlo lakoj zabrani, jer slozicemo se izbaciti svinjetinu uopce nije pretesko, reci ne, odreci se nekih stvari koje nas okruzuju, a koje mogu biti daleko stetnije....eto tako ja dozivljavam u skracenoj verziji
-
kerima1
#3142 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Fato
NIN,sad cemo znati kad si pjanac,a kad ne pijes,meni si bolji na forumu kao pjanac,de ti to cesto bolje nego da se kao trijezan izrugujes raji.
NIN,sad cemo znati kad si pjanac,a kad ne pijes,meni si bolji na forumu kao pjanac,de ti to cesto bolje nego da se kao trijezan izrugujes raji.
- drug_profi
#3143 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
dustaban wrote:aham...Eek-A-Mouse wrote:Frutarier,jedu samo sto samo spadne sa stabla
- fatamorgana
#3144 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ne zaaboravimo da je neko u šali nazvao alkohol razređivačem za super-Ja, našeg unutrašnjeg strogog suca ....NIN wrote: ....
Alkohol nije ukusan, barem meni! Alkohol je psihoaktivna supstanca koja izaziva ovisnost, tj. cijim konzumiranjem potices serotonin koji izaziva ugodu. Druga stvar, jako bitna je ta da da covjek pod alkoholom gubi neke moralne kodekse, rusi svoj integritet... otvara se svijetu, onakvim kakvim je!![]()
Ja volim alkohol, jedino se s njim mogu otvorit, pisati ono sto zelim!
Trijezan, nemam volje za zajebancijom i samo ganjam nauku, i znam bit zajeban.
- drug_profi
#3145 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ih moja keri, da ti je znat...kerima1 wrote:Ovako za pijanice ili pijandureSta je vama ukusan taj alkohol toliko,kako mozete da vam se pamet gubi od njega,ili kod tezih slucajeva da vas drugi iz kanala vade,upisate li se kada dok ste pijani
![]()
![]()
Nin ja mislila da si bas teska pijanica dok pijes za ramazan,mozes li se ti od tih piva napiti?
Alkohol oslobadaj ainhibicije, pa kad je coek da prostis pogan u dusi, onda je i u alkoholu, a kad je mehlem, onda ga je sevap napit...
Ja recimo volim pjevat soto voce kad popijem i pravo dobro onda pjevam....
Moja zena uglavnom voli kad ja popijem.
Kad vozim ne pijem, a kad pijem idem taksijem.
- fatamorgana
#3146 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Neargumentovana zabrana danas više nema smisla već zapravo djeluje kao da je neki nerazumljivi polinezijski plemenski tabu .... rekao vrač, nije šala,nasa wrote: ...
Ono sto svinjetinu izdvaja, ali ne samo svinjetinu, jeste zabrana!Kur'an ne obrazlaze posebno stetnost nutricionisticku i sl ali je zabrana jasna...tesko je to objasniti nemislimanima, a ponekad i muslimanima, tu islamsku, Boziju filozofiju.Zabrane, propisi, preporuke...su radi covjeka, za njegovu korist te kroz niz navedenih se slaze i oblikuje karakter...tek kada promatramo sve zajedno uocavamo svrhu i njihov utjecaj na covjeka...
Svinjetina nije mozda vise stetna od niza drugih prehrambenih proizvoda koje koristimo ali upravo nas zabrana tjera da promislimo o njenoj koristi ili steti sto treba ciniti i za druge vrste hrane te dalje uci nas na vrlo lakoj zabrani, jer slozicemo se izbaciti svinjetinu uopce nije pretesko, reci ne, odreci se nekih stvari koje nas okruzuju, a koje mogu biti daleko stetnije....eto tako ja dozivljavam u skracenoj verzijiovakve vrste zabrane
-
kerima1
#3147 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Nasmijao si me pravo.drugi profil wrote:Ih moja keri, da ti je znat...kerima1 wrote:Ovako za pijanice ili pijandureSta je vama ukusan taj alkohol toliko,kako mozete da vam se pamet gubi od njega,ili kod tezih slucajeva da vas drugi iz kanala vade,upisate li se kada dok ste pijani
![]()
![]()
Alkohol oslobadaj ainhibicije, pa kad je coek da prostis pogan u dusi, onda je i u alkoholu, a kad je mehlem, onda ga je sevap napit...
Ja recimo volim pjevat soto voce kad popijem i pravo dobro onda pjevam....![]()
Moja zena uglavnom voli kad ja popijem.
Kad vozim ne pijem, a kad pijem idem taksijem.
Zasto ti se zena raduje kad popijes,jel sto budes veseo tada?
- nasa
#3148 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
aha djeluje'l ti jos nesto 
- fatamorgana
#3149 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Da, mumbo jumbo, voodoo, crno kamenje, sujevjerje ....nasa wrote:aha djeluje'l ti jos nesto
- drug_profi
#3150 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
vas dvije sejtanuse, jos je ramazan, kakve su vam to primisli...
Da ti kazem posteno, pijan radit one stvari nije vala nikakav ceif jer nestanu te erogene zone pa si SAV ko drvo. Sto je zeni dobro, a tebi naporno i na kraju zaspes pod satorom
A veseo budem i slabo me ko onda moze naljutiti. Samo jednom sam se potukao i to kad me je frajer vec prvi dva puta udario.
Samo se zahebo jer sam bio toliko anesteziran da sam ga zgazio.... doduse ni ja nisam mogao tvrdu hranu jest dvije hefte.
I nevjerovatno je reci da se to desilo u kaficu u komsiluku i to za jednu NG oko 3 ujutro i da ja veze nemam ko je to bio ni dan danas.
A komsiluk.
Da ti kazem posteno, pijan radit one stvari nije vala nikakav ceif jer nestanu te erogene zone pa si SAV ko drvo. Sto je zeni dobro, a tebi naporno i na kraju zaspes pod satorom
A veseo budem i slabo me ko onda moze naljutiti. Samo jednom sam se potukao i to kad me je frajer vec prvi dva puta udario.
Samo se zahebo jer sam bio toliko anesteziran da sam ga zgazio.... doduse ni ja nisam mogao tvrdu hranu jest dvije hefte.
I nevjerovatno je reci da se to desilo u kaficu u komsiluku i to za jednu NG oko 3 ujutro i da ja veze nemam ko je to bio ni dan danas.
A komsiluk.