IRAN

Post Reply
bandini

#3101 Re: IRAN

Post by bandini »

citroen wrote:
Black swan wrote:pola ih napusti salu :roll:
Nista neobicno kad je govor Ahmedinedjada u pitanju,sta bi im falilo da ostanu i saslusaju ?!

nece nista pametno cut
eto sta je
citroen

#3102 Re: IRAN

Post by citroen »

bandini wrote:
citroen wrote:
Black swan wrote:pola ih napusti salu :roll:
Nista neobicno kad je govor Ahmedinedjada u pitanju,sta bi im falilo da ostanu i saslusaju ?!

nece nista pametno cut
eto sta je
Mislim da je bas suprotno od toga, ima se sta cuti, a ovi jadnici sto podrzavaju Izrael oni ga i ignorisu i izlaze iz sale..,a njega boli neka stvar za to. ;-)
bandini

#3103 Re: IRAN

Post by bandini »

ja ne podrzavam izrael, niti ameriku, i slusao sam dosta puta na tv-u sta prica ahmed a bogami i nedzad a i po novinama sam citao, i ono je gomila gluposti budimo realni
i ovi sto hvale iran kao nesto napredno, stvarno nek malo razmisle
Spejs

#3104 Re: IRAN

Post by Spejs »

zonbirile wrote:
Spejs wrote:
anthraxQ wrote:

Nazvati Irance mrziteljima sunita a znajući da su nam oni jedino tokom rata pomagali je u najmanju ruku pokvareno i licemjerno.
---------------------------------------
joj koliko si ti opčinjen Iranom, ko je bolan jedino pomagao :? :-)
Iran je jedina zemlja koja je sa iskrenom namjerom pomogla Bosni!

Svi ostali su prije svega gledali svoj interes, dok se Iran jedini vodio željom za pomoću i ničim drugim.

A mi im vraćamo tako što u UN-u dižemo ruku protiv njih.

Bosna nema niti će u skorijoj budućnosti imati većeg prijatelja od Irana, i to je činjenica.
jefferson

#3105 Re: IRAN

Post by jefferson »

Svi ostali su prije svega gledali svoj interes, dok se Iran jedini vodio željom za pomoću i ničim drugim.

Bosna nema niti će u skorijoj budućnosti imati većeg prijatelja od Irana, i to je činjenica.
Hajde sto kao argumente upotrebljavas rijeci koje su nedokazive.
Ali de reci kakav su to interes imale drugo zemlje sto nam nisu ili ejsu pomogle.
I da, by the way, SAD su ovlastene od UN bile da kontrolisu embargo na oruzje exYu kada je u pitanju morski prilaz, jer jedini imaju takvu mornaricu.
E sad de mi ti reci kakav su interes SAD imale da prvi put nakon 1979 zajedno sa iranom nesto rade, tj. da preko Svicaraca irancima 1994 obecaju slobodan prolaz do HR luka? Amerikanci su unilaternalno rekli da vise nece sprovoditi rezoluciju 713 ubrzo nakon toga, a iranci su iz prakticnih razloga bili ti koji su dobavljali oruzje za nas, dok je dosta tog oruzja placeno i americkim parama jer ne bi bilo poente da amerikanci nama daju svoje oruzje zbog kompaktibilnosti i politicke situacije.
Gledas sliku crno-bjelo, a to nije bas tako!
Spejs

#3106 Re: IRAN

Post by Spejs »

anthraxQ wrote:
Mole se istome Bogu, ali se mole uz više razlika.

Gdje imaju sunitske imame? Gdje? E baš se poštuju ljudska prava...

Mi možemo pisati ovdje, ali sunitske džamije u Teheranu nema. Moguće da ima nešto čisto radi izložbe. Ali ljudi se ne bi žalili i pisali bezveze da je situacija ok. Šiti i suniti se generalno ne mogu, nigdje. I to je fakt. najgori ratovi su bili upravo izmađu njih. Sjeti se sukoba npr Osmanskog carstva i Perzije i sl. Možemo mi pričati bajke o "suživotu i toleranciji" kao što ih pričamo za BiH, ali je činjenica da se oni podnose samo, trpe, baš kao mi i RS.
Iran se ne bori protiv sunita već protiv vehabija, a velika je razlika između sunita i vehabija.

Da si izdvojio malo vremena znao bi da u Iranu gledajući procentualno po broju stanovnika na svaakog sunita dođe više sunitskih imama nego što na šita dođe šitskih. Inače je zakonom jasno regulisano da tamo gdje su suniti većina svi moraju klanjati prema sunitskim običajima. Isto važi i za šite.

Borba Osmanskog Carstva i Perzije je daleka prošlost. Danas Turska i Iran imaju odlične odnose!
psydelija

#3107 Re: IRAN

Post by psydelija »

vatana wrote:Meni je Iran totalno nejasan. Njihova vlast kao da se krije iza islama i citavu naciju drzi u toj nekoj zabludi, a ustavri sami nemaju puno veze sa Islamom. Zato sto primjenjuju serijatski zakon samo protiv protivnika, a sto oni (vlast) hapaju, to nikom nista. Dakle, ako je 100% islamski zakon, pa brate primjeni ga i protiv sebe i svojih kad ga prekrse.
Al, dobro, nije ovu prvi put da neko vjeru zloupotrijebljava u politicke svrhe.
Cudi me i da vec ovoliko dugo opstaju, te da ih Ameri vec odavno nisu raznijeli. Mozda im treba jedno ovakvo mjesto, koje ne treba dirat nego da stoji tu pod kontrolom i da se na osnovu njega stvaraju tenzije po potrebi).
da li mozes citav post da pojasnis?
da li imas nesto opipljivije gde krse zakon, ko je privilegovan, koga terorisu od protivnika?
sta i ko "hapa"? o kakvim tenzijama pises?

ps. opstali su i opstace, jel su se izborili da budu nezavisni.
psydelija

#3108 Re: IRAN

Post by psydelija »

bandini wrote:ja ne podrzavam izrael, niti ameriku, i slusao sam dosta puta na tv-u sta prica ahmed a bogami i nedzad a i po novinama sam citao, i ono je gomila gluposti budimo realni
:lol:
njegove govore gomilom gluposti samo moze nazvati izribani mozak, indoktrinirani.

sta je netacno (glupo) rekao gospodin ahmadinedzad?
bandini

#3109 Re: IRAN

Post by bandini »

psydelija wrote:
bandini wrote:ja ne podrzavam izrael, niti ameriku, i slusao sam dosta puta na tv-u sta prica ahmed a bogami i nedzad a i po novinama sam citao, i ono je gomila gluposti budimo realni
njegove govore gomilom gluposti samo moze nazvati izribani mozak, indoktrinirani.

ako sam igdje vidio indoktriniranih mozgova to je na ovoj temi
pa ne moze sve islamsko, al bas sve biti fino, dobro i nevino a sve americko lose, zlo
to su price za malu djecu
pa ahmedu crnom citav svijet nesto kriv, znaci svi su krivi, samo do njega nije niti malo
necemo se pravit budale
psydelija

#3110 Re: IRAN

Post by psydelija »

Spejs wrote:A mi im vraćamo tako što u UN-u dižemo ruku protiv njih.
ahmadinedzad je razuman covek... on je jasno rekao da kapira bh poziciju i da vam na tome ne zamera i da bi u slucaju potrebe (nedo bog), ponovo pomogao. :thumbup: iran voli :bih:
bih je kao i veci deo sveta okupiran materijalistickom (citaj cionistickom) ideologijim, i ako bih nekada glasala i protiv same bosne i hercegovine, nesme joj se zameriti. :-)
Last edited by psydelija on 23/09/2011 22:00, edited 1 time in total.
Spejs

#3111 Re: IRAN

Post by Spejs »

jefferson wrote:

Hajde sto kao argumente upotrebljavas rijeci koje su nedokazive.
Ali de reci kakav su to interes imale drugo zemlje sto nam nisu ili ejsu pomogle.
I da, by the way, SAD su ovlastene od UN bile da kontrolisu embargo na oruzje exYu kada je u pitanju morski prilaz, jer jedini imaju takvu mornaricu.
E sad de mi ti reci kakav su interes SAD imale da prvi put nakon 1979 zajedno sa iranom nesto rade, tj. da preko Svicaraca irancima 1994 obecaju slobodan prolaz do HR luka? Amerikanci su unilaternalno rekli da vise nece sprovoditi rezoluciju 713 ubrzo nakon toga, a iranci su iz prakticnih razloga bili ti koji su dobavljali oruzje za nas, dok je dosta tog oruzja placeno i americkim parama jer ne bi bilo poente da amerikanci nama daju svoje oruzje zbog kompaktibilnosti i politicke situacije.
Gledas sliku crno-bjelo, a to nije bas tako!
Amerikanci su prije 1994. godine čak 3 puta odbili da sudjeluju u pomaganju armije BiH.

Tek nakon Maja 1994. godine su odobrene isporuke oružja i to u paketima sa mudžahedinima. Dogovor je vjerovatno pao sa Saudijskom Arabijom a ne sa Iranom.

Od tada je Bosni uvaljeno kukavičje jaje zvano vehabizam, a Evropa je dobila militantne islamiste.

Pošto ti ne vjeruješ ni u kakve druge priče osim oficijalnih verzija, ne znam koliko ćeš shvatiti krajnji cilj ovih operacija.
jefferson

#3112 Re: IRAN

Post by jefferson »

:-) :-) :-) :-) :-)
OK, tako je!
psydelija

#3113 Re: IRAN

Post by psydelija »

bandini wrote:ako sam igdje vidio indoktriniranih mozgova to je na ovoj temi
pa ne moze sve islamsko, al bas sve biti fino, dobro i nevino a sve americko lose, zlo
pa ahmedu crnom citav svijet nesto kriv, znaci svi su krivi, samo do njega nije niti malo
necemo se pravit budale
jezik koji govori istinu, nema indoktriniran mozak...
varas se da ljudi sa ove teme koji zastupaju prvenstveno mir, da su obmanuti.
ja licno nigde na ovoj temi nisam zastupao islamsko dobro-lose, vec iransko.
amerika jeste osovina svih zala danasnjice i jedan od najvecih neprijatelja irana (islama).

reci ti meni, sta je, kada i kome ahmadinedzad ili iran skrivio, napakostio (napisi jednu tacku)?
psydelija

#3114 Re: IRAN

Post by psydelija »

Teea wrote:nego ja udjoh sasvim sa drugim razlogom na temu Iran da postiram sinocni govor Ahmedinnedzada sa UN konferencija

nisam stigao da slusam ovog vrlog politickog maga, ali sam procitao da je samo u metu pogadjao. :thumbup:
bandini

#3115 Re: IRAN

Post by bandini »

psydelija wrote:
bandini wrote:ako sam igdje vidio indoktriniranih mozgova to je na ovoj temi
necemo se pravit budale
jezik koji govori istinu, nema indoktriniran mozak...
varas se da ljudi sa ove teme koji zastupaju prvenstveno mir, da su obmanuti.
ja licno nigde na ovoj temi nisam zastupao islamsko dobro-lose, vec iransko.
amerika jeste osovina svih zala danasnjice i jedan od najvecih neprijatelja irana (islama).

reci ti meni, sta je, kada i kome ahmadinedzad ili iran skrivio, napakostio (napisi jednu tacku)?

necemo se lagati, iran ti je drag jer je islamska zemlja, barem me nemoj praviti budalom ako vec diskutujemo
to sto je amerika neprijatelj irana tebi daje za pravo da kazes da je sve americko zlo a sve iransko (islamsko) dobro?
ne valja ti ta logika prijatelju, nikako
nisam nikakav fan amerike, niti su mi dragi, ali crno bijelo gledas na sve, i to ne samo na ovoj temi nego i na vecini ostalih, uvijek je islam upravu, a svi koji su protiv toga su zli

vrli ahmed je sjebo da izvines na izrazu svoj narod totalno, tamo vlada tiranija covjece, vjesaju ljude jer su homoseksualci, ubijaju koga i gdje stignu bez ikakvog sudjenja
jel ti treba jos???
Spejs

#3116 Re: IRAN

Post by Spejs »

bandini wrote:
psydelija wrote:

ako sam igdje vidio indoktriniranih mozgova to je na ovoj temi
necemo se pravit budale
Ako je neko ovdje indoktriniran, onda si to ti!

Već si to sam nesvjesno priznao riječima da o Iranu i Ahmedinejadju znaš onoliko koliko si vidio na tv-u.

A pošto svi znamo kakve "istine" prikazuju na tv-u i o kakvoj se propagandi radi, u buduće ćemo te komotno zvati Bandini Indoktrini!
psydelija

#3117 Re: IRAN

Post by psydelija »

Spejs wrote:Od tada je Bosni uvaljeno kukavičje jaje zvano vehabizam, a Evropa je dobila militantne islamiste.
previse slusas netanjahua i sl... :|
odakle ti to da postoje militantni islamisti? ko su ti ljudi pod plastom islama?

ps. sramota je koristiti takve termine za nametnute/izmisljene stvari.
Spejs

#3118 Re: IRAN

Post by Spejs »

jefferson wrote::-) :-) :-) :-) :-)
OK, tako je!
Ništa više nisam ni očekivao.
bandini

#3119 Re: IRAN

Post by bandini »

Ako je neko ovdje indoktriniran, onda si to ti!

Već si to sam nesvjesno priznao riječima da o Iranu i Ahmedinejadju znaš onoliko koliko si vidio na tv-u.

A pošto svi znamo kakve "istine" prikazuju na tv-u i o kakvoj se propagandi radi, u buduće ćemo te komotno zvati Bandini Indoktrini!
legendo irana a kako to ti drugacije znas o ahmedinedzadu nego preko medija, il mozda pijes kafu sa njim svaki dan, da niste u dzematu zajedno :D :D
daj malo fakat ohanite
tebi i slicnima je indoktriniran svako ko nije odusevljen iranom, tom slobodnom zemljom gdje ljudska prava cvjetaju
iran mi je drag samo iz razloga jer je trn u oku amerima, a njima treba vise trnja u ocima
a govoriti neke hvalospjeve o iranu je suvisno i besmisleno
ma zovi me kako god zelis
Spejs

#3120 Re: IRAN

Post by Spejs »

psydelija wrote:
Spejs wrote:Od tada je Bosni uvaljeno kukavičje jaje zvano vehabizam, a Evropa je dobila militantne islamiste.
previse slusas netanjahua i sl... :|
odakle ti to da postoje militantni islamisti? ko su ti ljudi pod plastom islama?

ps. sramota je koristiti takve termine za nametnute/izmisljene stvari.
Mah, zovi ih kako hoćeš meni je svejedno.

Njihovo postojanje se ne može ignorisati jer i budala može vidjeti da takvi postoje.

Samo je pitanje za koju stranu rade i šta im je cilj. A ima i svakakvih...
psydelija

#3121 Re: IRAN

Post by psydelija »

bandini wrote:necemo se lagati, iran ti je drag jer je islamska zemlja, barem me nemoj praviti budalom ako vec diskutujemo. to sto je amerika neprijatelj irana tebi daje za pravo da kazes da je sve americko zlo a sve iransko (islamsko) dobro?ne valja ti ta logika prijatelju, nikako
nisam nikakav fan amerike, niti su mi dragi, ali crno bijelo gledas na sve, i to ne samo na ovoj temi nego i na vecini ostalih, uvijek je islam upravu, a svi koji su protiv toga su zli

vrli ahmed je sjebo da izvines na izrazu svoj narod totalno, tamo vlada tiranija covjece, vjesaju ljude jer su homoseksualci, ubijaju koga i gdje stignu bez ikakvog sudjenja
jel ti treba jos
???
moj si post nevesto izbegao, ali cu se udostojiti i odgovoriti ti na dosta toga izmisljenog i netacnog.

kao prvo, ja nisam "militantni" islamista :) ... bez obzira na boju koze, meni su dobri ljudi generalno svi dragi, a one druge (licemere) organski ne podnosim.
amerika cini zla diljem sveta... znaci, okreni-obrni, nesreca su jedna velika!
gde sam ja i kada napisao da je sve iransko dobro?
u vezi teze da ja "navlacim uvek na islam"... los si dojam stekao o meni... pregledaj bolje moje postove.
tacno, ja gledam malo staromodno na svet (crno-bela verzija :) ), ali, gledam iz vise perspektiva i pisem iz iskustva.

iran s*ebo svoj narod? :lol: ha :lol: pa gde ti zivis covece?
vidi, narodu irana u celini nikada nije bilo bolje, a nezadovoljnika je u uvek i svuda...
iran je u svemiru odleteo. seldece godine igraju utakmicu sa rusima u kosmosu. :D iran je 15 ekonomska sila sveta. iran proizvodi sve od igle do lokomotive... itd.
oni su birali "tiraniju", neka se nose sa "tiranijom".
ti homici se vesaju zbog silovanja nekog deckica ili dilanja droge...
laz je da u iranu postoji egzikutivni proces koji ljude besi ili ubija bez sudjenja, zalbe, zalbenog postupka, pravo na odbranu (advokata).... itd.

ps. nabrajaj jos od iranskog "zla", cepanje ( :lol: ) ne steti zdravlju! :D
Spejs

#3122 Re: IRAN

Post by Spejs »

Neka teme.

Bush Junior je od usta gladnih Amerikanaca izdvojio čak 400 miliona dolara za propagandno podrivanje Irana.

Dok je ovakvih tema to su mu uzalud bačene pare.
Spejs

#3123 Re: IRAN

Post by Spejs »

Samo istine i ništa drugo.

Ja i čika Ron Paul u borbi za istinu!

http://www.youtube.com/watch?v=EnlO6GHqq5Y
jefferson

#3124 Re: IRAN

Post by jefferson »

Spejs wrote:Samo istine i ništa drugo.

Ja sta. Posebno argumenti tipa: oni su iskreno zelili i sl.
Daj bolan, jesil ti gledao njgov govor? Znas ono kad azu ljudi: ako ti jedna osoba kaze da grjesis OK, ako ti dvoje kazu, opet OK, ali vec ako ti tri kazu e jbg onda. Problem je mozda u tebi.
Taj covjek prica nekome kako je odgovoran za nesto a on nekima ni pravo na postojanje ne priznaje. Sta tu onda ima pricati?
Opet se vracamo na ono, za mene je on isti kao i oni koji kazu kako ima neodgovorenih pitanja oko Markala (tipa mi sami sebe granatirali). On spada u istut tu grupu!
severin

#3125 Re: IRAN

Post by severin »

jefferson wrote:
Spejs wrote:Samo istine i ništa drugo.

Ja sta. Posebno argumenti tipa: oni su iskreno zelili i sl.
Daj bolan, jesil ti gledao njgov govor? Znas ono kad azu ljudi: ako ti jedna osoba kaze da grjesis OK, ako ti dvoje kazu, opet OK, ali vec ako ti tri kazu e jbg onda. Problem je mozda u tebi.
Taj covjek prica nekome kako je odgovoran za nesto a on nekima ni pravo na postojanje ne priznaje. Sta tu onda ima pricati?
Opet se vracamo na ono, za mene je on isti kao i oni koji kazu kako ima neodgovorenih pitanja oko Markala (tipa mi sami sebe granatirali). On spada u istut tu grupu!
pa ako cemo tako gledati stvari pogledaj onda ko je danas dobio aplauz citave sale UN a ko je izasao popisan nije da su propali vec su GROHNULI :lol: :lol: :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=d8_rd3PqT-k

a sad mi ti reci sto je to tako bilo....
Post Reply