citroen wrote:Nista neobicno kad je govor Ahmedinedjada u pitanju,sta bi im falilo da ostanu i saslusaju ?!Black swan wrote:pola ih napusti salu
nece nista pametno cut
eto sta je
citroen wrote:Nista neobicno kad je govor Ahmedinedjada u pitanju,sta bi im falilo da ostanu i saslusaju ?!Black swan wrote:pola ih napusti salu
Mislim da je bas suprotno od toga, ima se sta cuti, a ovi jadnici sto podrzavaju Izrael oni ga i ignorisu i izlaze iz sale..,a njega boli neka stvar za to.bandini wrote:citroen wrote:Nista neobicno kad je govor Ahmedinedjada u pitanju,sta bi im falilo da ostanu i saslusaju ?!Black swan wrote:pola ih napusti salu
nece nista pametno cut
eto sta je
Iran je jedina zemlja koja je sa iskrenom namjerom pomogla Bosni!zonbirile wrote:---------------------------------------Spejs wrote:anthraxQ wrote:
Nazvati Irance mrziteljima sunita a znajući da su nam oni jedino tokom rata pomagali je u najmanju ruku pokvareno i licemjerno.
joj koliko si ti opčinjen Iranom, ko je bolan jedino pomagao![]()
Hajde sto kao argumente upotrebljavas rijeci koje su nedokazive.Iran je jedina zemlja koja je sa iskrenom namjerom pomogla Bosni!
Svi ostali su prije svega gledali svoj interes, dok se Iran jedini vodio željom za pomoću i ničim drugim.
A mi im vraćamo tako što u UN-u dižemo ruku protiv njih.
Bosna nema niti će u skorijoj budućnosti imati većeg prijatelja od Irana, i to je činjenica.
Iran se ne bori protiv sunita već protiv vehabija, a velika je razlika između sunita i vehabija.anthraxQ wrote:
Mole se istome Bogu, ali se mole uz više razlika.
Gdje imaju sunitske imame? Gdje? E baš se poštuju ljudska prava...
Mi možemo pisati ovdje, ali sunitske džamije u Teheranu nema. Moguće da ima nešto čisto radi izložbe. Ali ljudi se ne bi žalili i pisali bezveze da je situacija ok. Šiti i suniti se generalno ne mogu, nigdje. I to je fakt. najgori ratovi su bili upravo izmađu njih. Sjeti se sukoba npr Osmanskog carstva i Perzije i sl. Možemo mi pričati bajke o "suživotu i toleranciji" kao što ih pričamo za BiH, ali je činjenica da se oni podnose samo, trpe, baš kao mi i RS.
da li mozes citav post da pojasnis?vatana wrote:Meni je Iran totalno nejasan. Njihova vlast kao da se krije iza islama i citavu naciju drzi u toj nekoj zabludi, a ustavri sami nemaju puno veze sa Islamom. Zato sto primjenjuju serijatski zakon samo protiv protivnika, a sto oni (vlast) hapaju, to nikom nista. Dakle, ako je 100% islamski zakon, pa brate primjeni ga i protiv sebe i svojih kad ga prekrse.
Al, dobro, nije ovu prvi put da neko vjeru zloupotrijebljava u politicke svrhe.
Cudi me i da vec ovoliko dugo opstaju, te da ih Ameri vec odavno nisu raznijeli. Mozda im treba jedno ovakvo mjesto, koje ne treba dirat nego da stoji tu pod kontrolom i da se na osnovu njega stvaraju tenzije po potrebi).
bandini wrote:ja ne podrzavam izrael, niti ameriku, i slusao sam dosta puta na tv-u sta prica ahmed a bogami i nedzad a i po novinama sam citao, i ono je gomila gluposti budimo realni
i ovi sto hvale iran kao nesto napredno, stvarno nek malo razmisle
psydelija wrote:bandini wrote:ja ne podrzavam izrael, niti ameriku, i slusao sam dosta puta na tv-u sta prica ahmed a bogami i nedzad a i po novinama sam citao, i ono je gomila gluposti budimo realni
i ovi sto hvale iran kao nesto napredno, stvarno nek malo razmisle![]()
njegove govore gomilom gluposti samo moze nazvati izribani mozak, indoktrinirani.
sta je netacno (glupo) rekao gospodin ahmadinedzad?
ahmadinedzad je razuman covek... on je jasno rekao da kapira bh poziciju i da vam na tome ne zamera i da bi u slucaju potrebe (nedo bog), ponovo pomogao.Spejs wrote:A mi im vraćamo tako što u UN-u dižemo ruku protiv njih.
Amerikanci su prije 1994. godine čak 3 puta odbili da sudjeluju u pomaganju armije BiH.jefferson wrote:Hajde sto kao argumente upotrebljavas rijeci koje su nedokazive.Iran je jedina zemlja koja je sa iskrenom namjerom pomogla Bosni!
Svi ostali su prije svega gledali svoj interes, dok se Iran jedini vodio željom za pomoću i ničim drugim.
A mi im vraćamo tako što u UN-u dižemo ruku protiv njih.
Bosna nema niti će u skorijoj budućnosti imati većeg prijatelja od Irana, i to je činjenica.
Ali de reci kakav su to interes imale drugo zemlje sto nam nisu ili ejsu pomogle.
I da, by the way, SAD su ovlastene od UN bile da kontrolisu embargo na oruzje exYu kada je u pitanju morski prilaz, jer jedini imaju takvu mornaricu.
E sad de mi ti reci kakav su interes SAD imale da prvi put nakon 1979 zajedno sa iranom nesto rade, tj. da preko Svicaraca irancima 1994 obecaju slobodan prolaz do HR luka? Amerikanci su unilaternalno rekli da vise nece sprovoditi rezoluciju 713 ubrzo nakon toga, a iranci su iz prakticnih razloga bili ti koji su dobavljali oruzje za nas, dok je dosta tog oruzja placeno i americkim parama jer ne bi bilo poente da amerikanci nama daju svoje oruzje zbog kompaktibilnosti i politicke situacije.
Gledas sliku crno-bjelo, a to nije bas tako!
jezik koji govori istinu, nema indoktriniran mozak...bandini wrote:ako sam igdje vidio indoktriniranih mozgova to je na ovoj temi
pa ne moze sve islamsko, al bas sve biti fino, dobro i nevino a sve americko lose, zlo
to su price za malu djecu
pa ahmedu crnom citav svijet nesto kriv, znaci svi su krivi, samo do njega nije niti malo
necemo se pravit budale
Teea wrote:nego ja udjoh sasvim sa drugim razlogom na temu Iran da postiram sinocni govor Ahmedinnedzada sa UN konferencija
psydelija wrote:jezik koji govori istinu, nema indoktriniran mozak...bandini wrote:ako sam igdje vidio indoktriniranih mozgova to je na ovoj temi
pa ne moze sve islamsko, al bas sve biti fino, dobro i nevino a sve americko lose, zlo
pa ahmedu crnom citav svijet nesto kriv, znaci svi su krivi, samo do njega nije niti malo
necemo se pravit budale
varas se da ljudi sa ove teme koji zastupaju prvenstveno mir, da su obmanuti.
ja licno nigde na ovoj temi nisam zastupao islamsko dobro-lose, vec iransko.
amerika jeste osovina svih zala danasnjice i jedan od najvecih neprijatelja irana (islama).
reci ti meni, sta je, kada i kome ahmadinedzad ili iran skrivio, napakostio (napisi jednu tacku)?
Ako je neko ovdje indoktriniran, onda si to ti!bandini wrote:psydelija wrote:bandini wrote:ja ne podrzavam izrael, niti ameriku, i slusao sam dosta puta na tv-u sta prica ahmed a bogami i nedzad a i po novinama sam citao, i ono je gomila gluposti budimo realni
i ovi sto hvale iran kao nesto napredno, stvarno nek malo razmisle![]()
njegove govore gomilom gluposti samo moze nazvati izribani mozak, indoktrinirani.
sta je netacno (glupo) rekao gospodin ahmadinedzad?
ako sam igdje vidio indoktriniranih mozgova to je na ovoj temi
necemo se pravit budale
previse slusas netanjahua i sl...Spejs wrote:Od tada je Bosni uvaljeno kukavičje jaje zvano vehabizam, a Evropa je dobila militantne islamiste.
Ništa više nisam ni očekivao.jefferson wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
OK, tako je!
legendo irana a kako to ti drugacije znas o ahmedinedzadu nego preko medija, il mozda pijes kafu sa njim svaki dan, da niste u dzematu zajedno
Ako je neko ovdje indoktriniran, onda si to ti!
Već si to sam nesvjesno priznao riječima da o Iranu i Ahmedinejadju znaš onoliko koliko si vidio na tv-u.
A pošto svi znamo kakve "istine" prikazuju na tv-u i o kakvoj se propagandi radi, u buduće ćemo te komotno zvati Bandini Indoktrini!
Mah, zovi ih kako hoćeš meni je svejedno.psydelija wrote:previse slusas netanjahua i sl...Spejs wrote:Od tada je Bosni uvaljeno kukavičje jaje zvano vehabizam, a Evropa je dobila militantne islamiste.![]()
odakle ti to da postoje militantni islamisti? ko su ti ljudi pod plastom islama?
ps. sramota je koristiti takve termine za nametnute/izmisljene stvari.
moj si post nevesto izbegao, ali cu se udostojiti i odgovoriti ti na dosta toga izmisljenog i netacnog.bandini wrote:necemo se lagati, iran ti je drag jer je islamska zemlja, barem me nemoj praviti budalom ako vec diskutujemo. to sto je amerika neprijatelj irana tebi daje za pravo da kazes da je sve americko zlo a sve iransko (islamsko) dobro?ne valja ti ta logika prijatelju, nikako
nisam nikakav fan amerike, niti su mi dragi, ali crno bijelo gledas na sve, i to ne samo na ovoj temi nego i na vecini ostalih, uvijek je islam upravu, a svi koji su protiv toga su zli
vrli ahmed je sjebo da izvines na izrazu svoj narod totalno, tamo vlada tiranija covjece, vjesaju ljude jer su homoseksualci, ubijaju koga i gdje stignu bez ikakvog sudjenja
jel ti treba jos???
Ja sta. Posebno argumenti tipa: oni su iskreno zelili i sl.Spejs wrote:Samo istine i ništa drugo.
Ja i čika Ron Paul u borbi za istinu!
http://www.youtube.com/watch?v=EnlO6GHqq5Y
pa ako cemo tako gledati stvari pogledaj onda ko je danas dobio aplauz citave sale UN a ko je izasao popisan nije da su propali vec su GROHNULIjefferson wrote:Ja sta. Posebno argumenti tipa: oni su iskreno zelili i sl.Spejs wrote:Samo istine i ništa drugo.
Ja i čika Ron Paul u borbi za istinu!
http://www.youtube.com/watch?v=EnlO6GHqq5Y
Daj bolan, jesil ti gledao njgov govor? Znas ono kad azu ljudi: ako ti jedna osoba kaze da grjesis OK, ako ti dvoje kazu, opet OK, ali vec ako ti tri kazu e jbg onda. Problem je mozda u tebi.
Taj covjek prica nekome kako je odgovoran za nesto a on nekima ni pravo na postojanje ne priznaje. Sta tu onda ima pricati?
Opet se vracamo na ono, za mene je on isti kao i oni koji kazu kako ima neodgovorenih pitanja oko Markala (tipa mi sami sebe granatirali). On spada u istut tu grupu!