Rockabilly - Psychobilly

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
sun56

#3101 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by sun56 »

lab3352 wrote::D :D :D To je 100% ona slika kada sam ti donio majicu ... nisam imao snage da je postavim ovdje :D :D :D ... nije ni photoshop mogao da te popravi ... Super, drago mi je da su OK ispale
ni nemoj, odmah sam ju zbrisal
CharlieMemphisMafia

#3102 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by CharlieMemphisMafia »

sun56 wrote: ni nemoj, odmah sam ju zbrisal
Blago tebi, kad sam sebe video na TV šokirao sam se.
To se teško da izbrisati.
No u svakom zlu ponešto dobro, živim već danima na salatici.
Stomak i dalje isti, ali zubi porasli ... ovakvi -> :mrgreen:
sun56

#3103 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by sun56 »

za neko vrijeme bu Lab napisal: i onda je opet sve buknulo kad se Čarli priključil ...(u par dana 10 stranica)
Charlie :thumbup:
Nice Guy Eddie

#3104 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Nice Guy Eddie »

Nadjoh jos jednu jaknu na http://www.genuinearmysurplus.co.uk/pag ... /rowid=894

Image

Čekam samo poštarinu
lab3352

#3105 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

Uh, ovo je odlicna cijena ... ako bude tako i normalna poštarina ide narudžba odmah ...

@Fitz: Mislim da si upravu ... ali dosta pisanja je doprinjeo i "Medulinski skup 2009 - Pjesmom i igrom kroz Istru" :D :D :D ... Charli je pun energije i ima sta da isprica ... to je dobro ...
lab3352

#3106 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

:-D :-D :-D :-D Oduvijek sam htio biti vampir :-D :-D :-D :-D Mozda ti se Ivan pridruži, mada sumnjam ...

I nestade onaj zalutali post :evil: ... hehehe ... :evil:
CharlieMemphisMafia

#3107 Re: Rockabilly - Psychobilly

Nemojte me hvaliti ljudi, nisam siguran da sam baš toliko pun energije van interneta, pogledajte onog koga nećemo
da spominjemo više kakav je bio u Madulinu, on ima višak energije,
a pravo da vam kažem za slike sam mislio da sam previše stavio pa da ne spamujem forum,
šteta što nemam sve skenirano šta imam kod kuće, ima tu slika da nam Tarantino pozavidi.
Nismo lepi al smo ko šoferi.
edit:
Djape, ovo za 20 futni, pa to je džabe, mora da nemaju brojeve?
CharlieMemphisMafia

#3108 Re: Rockabilly - Psychobilly

wild one wrote:Gledao sam na Elvis shopu, šteta što nema brojeva, Volio bih da se okupi malo ta starija ekipa, da se vidimo...

Stvarno šteta, mada je to odavno na ponudi i obzirom da je 'zvanična roba' u pitanju možda će se pojaviti opet.
Inače imao sam priliku i ponudu od EPE da im organizjuem official fan club za ovu teritoriju,
da valjam robu i pravim skupove i +štitim autorska prava' - šta god to značilo, poslali mi ugovor na potpis
ali nije bilo nikog u Bg koji bi se pridružio organizaciji official fan club-a. Ispadoh papak na kraju.
A mogli smo o njihovom trošku u Memphis... :roll: Pa medjunarodne konferencije, lokalni specijaliteti.. joj!
Kad bih znao da mogu da živiim od toga, sutra bih dao otkaz i posvetio se 200% tome.

Što se tiče starijih, ne znam kako je u Zg ali ovde su 'Jagode u grlu'. Neki se odselili,
neki nemaju love za putovanja i koncerte, neki se posvetil samo poslu i porodici
i retko se kad skupi većina na istom mestu.
Mada kad se skupi, bude super zezanje.
sun56

#3109 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by sun56 »

CharlieMemphisMafia wrote:Što se tiče starijih, ne znam kako je u Zg ali ovde su 'Jagode u grlu'. Neki se odselili,
neki nemaju love za putovanja i koncerte, neki se posvetil samo poslu i porodici
i retko se kad skupi većina na istom mestu.
Mada kad se skupi, bude super zezanje.
ista stvar i ovdje, to kaj si Zg-a vidio u Medulinu, to je otprilike to, bilo jedino više ljudi na Crockabilly partyu
Nice Guy Eddie

#3110 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Nice Guy Eddie »

CharlieMemphisMafia wrote: edit:
Djape, ovo za 20 futni, pa to je džabe, mora da nemaju brojeve?
Ima brojeva, samo jšpoštarinu da mi pošalju. Ko što rekoh par postova ranije ja sam platio poštarinu za onu crnu haringtonku 5,95 funti pre 3 meseca.
gocatgoer

#3111 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by gocatgoer »

.bok dećki
.vozdra raja
.pozdrav diletanti
He, he, he...momčić možda je krajnje vreme da "izađeš iz ormara" i pokažeš nam taj crni šešir koji si pazario :lol: :lol: :lol:
...baš sam se pitao cko će prvi da mi skrene pažnju na ovo...kad ono moj "uncle" Nice Guy Pedia :D
.batice super ti je ovo šema sa jaknama...daj da razrađujemo akciju...generale Omar pokreni inicijativu za ime,pa da se angažujemo oko logoa

Image
lab3352

#3112 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

Jutro ekipi ... Za ime grupacije imamo vremena, sada smo u nabavci opreme, pripremi godišnjih odmora, putovanja ... Ovo s jaknama je pravo OK, jer vidim da imaju online placanje, sto znaci da nemoramo s jednog mjesta sve naruciti, vec odmah delivery na kucnu adresu ...

@Charly: Skeniraj te slike ... JASNO VOJNIČE! Ili cu da objavim tvoju fotografiju kako jedeš deset hrenovki za doručak u Medulinu i govoriš "Nije im nesto švedski sto" :D

A ko je ovaj Nick sto svira u Kuglašu? Zna li ga neko? :?: :cry: :-)

I malo slika za dobro jutro ... Kakav je čovjek bez brkova i kakvo je jutro bez slika iz Medulina :D

Ivanov osmjeh Medulina (zao mi je sto se nevide benkice na kojima pise "Psychobilly") - Mali ce biti opasan u vrtiću
Image

Na moje pitanje Peđi "Kako ti je bilo u Medulinu?" - ovo je odgovor :D
Image

Vagabundi s Balkana... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Image
wild one

#3113 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by wild one »

Gle, Vojkan i Cat imaju iste kokotice, svaka čast...
CharlieMemphisMafia

#3114 Re: Rockabilly - Psychobilly

@Pedja - ako imaju i brojeve i ta poštarina to je onda super deluxe povoljno. Jedino što već imam 2 kući... :|
@Omar - jeo sam hrenovke, jeste 10 komada, bio sam na dijeti pa sam samo njih jeo, nije me sramota,
snažnim momcima treba jak doručak, jel znaš ti kakvi su gableci u Zg? A u Madulinu vladala glad.
Jel treba da ispričam kako si ti jeo samo onu voćnu salatu pa si me molio da je ne jedem da tebi bude više?
Pa si svakih 5 min trčao u wc i molio Vojkana da ti drži aparat. :lol:
lab3352

#3115 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Daaaaaaaaaaaa, ta vocna salata, jos uvijek imam nocne more od nje ... a tako je lijepo izgledala i besplatna bila da nisam mogao da odolim a da ne nepunim zdjelu ... A ukus ... to je nesto sto se zaboravlja, nesto kao zvuk svih moskovskih sirena za Prvi maj ... U Ž A S ukratko ... :D :D :D :D :D :D
morbilly

#3116 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by morbilly »

brojutro, doručkaneri!

a neam što napisati, samo da pozdravim ekipu :mrgreen:
napokon se nosi sektaška, ali na džobu

@ Muri: Kakve su šanse i uvjeti da vidimo džubox u zege?

@lab3456: kakva je sad cesta gradiška - metković?
čeka me tjedan dana korčule pa razmišljam ima li smisla mustangom preko bosne i njenih kantona, rajona i oblasti ili bolje rutom A1
lab3352

#3117 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

@Morbilly: Gradiška-Metković je OK cesta, nije nesto brzo ... Imas kracu i duzu relaciju.

Duza relacija: Gradiška-Banja Luka-Jajce-Donji Vakuf-Travnik-Kiseljak-Konjic (odmor kod mene :D )-Jablanica-Mostar-Metkovic

Kraca relacija: Gradiška-Banja Luka-Jajce-Donji Vakuf-Bugojno-Gornji Vakuf-Prozor-Jablanica (vidimo se tamo)-Mostar-Metkovic

U oba slucaja, nije brz put, ali je OK sasvim ... i besplatan je :D (ako hoces mogu ti poslati od Banja Luke do Mostara gdje ima policije i patrola :D

Ja cu na Korculu 13.07. i tamo sam 8 dana ... Kada ides ti ...? Javi se u svakom slucaju da se vidimo ili Konjic ili Jablanica - OVO JE NAREĐENJE, VOJNIČE!
Nice Guy Eddie

#3118 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Nice Guy Eddie »

Vidi ti IT stručnjaka al se razgalamio i krenu o da komanduje :mrgreen:

Evropa bez granica....
Image
lab3352

#3119 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

Soldat Peđa, ovo cu da smatram neposluhom! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ... Sto bi rekli "Svijetu treba samo jedan diktator i sve će biti uredu" :D

Upravo slusam odlican album holandskih The Rumble Cats "Southern Comfort" (iz 1995, film gledao prije nekoliko dana ponovo), pravo dobra kombinacija rockabilly / rhythm'n'blues zvuka ... ne znam da li je neko vec ovo slusao

:skoljka:
morbilly

#3120 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by morbilly »

http://www.index.hr/xmag/clanak/tereza- ... -cvijece-/ :D

@lab8843: thx, meštre na iscrpnim opisima i planiranoj dočekuši, jednom ćemo svakako sjesti u jablanici na janjca s kenijadom (ako se još uvijek proizvodi), međutim, sjetih se da mi monthy nema pasoš pa zasad još ništa od bosne, možda u 8. mjesecu
Idem sad u subotu dolje na 9 dana, a onda od 15.8. na tri tjedna. Čini se da se opet mimoilazimo :cry:
No nastojat ću svratiti oko 15.8. ili 6.9.

a ima najsgaj pravo, otkad si skužio da ti i nismo neki sparinzi, počeo si da komanduješ
pomislit će mi žena da se furamo na militari, dosta je bilo i to što misli da smo gej forum
sun56

#3121 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by sun56 »

@Lab: na čemu si to? baš na dobru stranu puca, daj i nama malo pa da postrojavamo ljude na đobu :lol:
@M: jel se nasnimio taj kontrabas?
lab3352

#3122 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

:D ... tjeram ljude da se jave ovdje, ali slabo ide ... :D ... I da, vidim da se opet necemo sresti na Korčuli ... ali bice vremena ... Daj mi (nam) reci sta snimas to, kako ide snimanje i sta da ocekujemo od tebe? Znas da prvo ovdje trebas postaviti da mi cujemo, pa onda dalje? :D ...

A da ima zena ovdje, nase bi nam odmah zabranile da se javljamo ovdje :D :D :D ... ovako neka misle sta hoce, imaju pravo na to (1. amandman), a nama je lakše :mrgreen:

:thumbup:
morbilly

#3123 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by morbilly »

Trebali bismo do kraja mjeseca imati snimljeno par stvari, sve je još u miksanju i nadosnimavanju.
Sporo ide, jer ima se i drugih obaveza, brijem da bute vi prije zamodžijali...
sun56

#3124 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by sun56 »

morbilly wrote:Trebali bismo do kraja mjeseca imati snimljeno par stvari, sve je još u miksanju i nadosnimavanju.
Sporo ide, jer ima se i drugih obaveza, brijem da bute vi prije zamodžijali...
ja brijem da bu bilo gotovo, najkasnije, krajem slijedećeg tjedna, kad bude, prvi upload je ovdje.
Službeno preslušavanje početkom 8., kod mene, uz moj chili i sve kaj ide uz to...
Ako nam se radi godišnjeg (mene nema od 3. do 27. 7) ne raziđu putevi, osječaj se pozvanim skup sa family :-D
morbilly

#3125 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by morbilly »

mmm, Oi čilibili!
Post Reply