samo iskuliraj...sve je prolazno,tvoje odvikavanje odJoker88 wrote:nakon 10 dana osjecam da me svi nerviraju
cigara je vaznije od sitnih zadjevica,pa i svadja.
Moderator: anex
samo iskuliraj...sve je prolazno,tvoje odvikavanje odJoker88 wrote:nakon 10 dana osjecam da me svi nerviraju
Pokusaj (ako mozes) tu lovu ostavljati sa strane neki period. Vidjeces koliko se skupigraue_maus wrote:...tjesim se kako sparam pare za 2 kutije cigara ...........
Nas dvije smo tu negdje ... "[/quote]ka0406 wrote:
Ti vec sve znas. Jedino sto ti je potrebno jeste da odlucis.john smith wrote:Pusac sam vec dugo vremena a inace sam se aktivno bavio sportom. Poceo pusiti misleci da mogu prestati kad pozelim i to mi je jedna od najvecih gresaka u zivotu.
Samo sam jednom, silom prilika, napravio pauzu u trajanju od 15 dana. U ratu sam otisao na planinu (nisam isao na izlet vec... to nije tema ove price) i nakon nekog vremena mi nestane cigara. Najteze mi je bilo prvi dan. Pa ni drugi mi zapravo nije bio laksi, ali kako nigdje nije bilo ni blizu nekoga koga bih mogao da pitam cigaru, jednostavno sam se pomirio s tim da necu pusiti jedno vrijeme. Napokon dodje vrijeme da idem kuci. Vec tada sam mislio da vise necu pusiti jer me kriza vec prosla. Ali kad sam se vratio, stara me doceka sa kafom i kutijom cigara i da ne izadjem njoj iz hatura - zapalim. I evo sam dan-danas pusac. Doduse, pusim manje od kutije cigara dnevno (oko 12-13 cigara) ali volio bih da ne pusim.
Ovo sam napisao onima koji razmisljaju o prestanku pusenja. Prvih 5-6 dana je najteze jer vam je cigara stalno na pameti a onda polako ta zelja popusta. Istovremeno vam se popravlja culo okusa i mirisa. Hrana je ukusnija, mirisi intezivniji i pocinjete disati punim plucima.
Zasto onda sada ne prestanem sa pusenjem? Hm, tek pocinjem razmisljati o tome.
A za one koji tek sada pocinju pusiti imam samo jedan savijet. Zapravo, nemam ni jedan. Tinejdzeri misle da su jako pametni i najmanje im je potreban neciji savijet.
Pusio sam vise od 25 god. - svaki dan. Ne pusim dva mjeseca(tako nekako) i sada vidim da je bila glupost cekati prave situacije za prestanak, odgadjati datum zbog ovog ili onog,.. jer koja svrha prestajanja pusenja ako ces izbjeci sitguacije gdje ubilo za cigare - pa zivot se nastavlja . Da sam bio pametniji trebao sam prestati odmah kada sam prvi put razmislio o tome,..john smith wrote:Pusac sam vec dugo vremena a inace sam se aktivno bavio sportom. Poceo pusiti misleci da mogu prestati kad pozelim i to mi je jedna od najvecih gresaka u zivotu.
Samo sam jednom, silom prilika, napravio pauzu u trajanju od 15 dana. U ratu sam otisao na planinu (nisam isao na izlet vec... to nije tema ove price) i nakon nekog vremena mi nestane cigara. Najteze mi je bilo prvi dan. Pa ni drugi mi zapravo nije bio laksi, ali kako nigdje nije bilo ni blizu nekoga koga bih mogao da pitam cigaru, jednostavno sam se pomirio s tim da necu pusiti jedno vrijeme. Napokon dodje vrijeme da idem kuci. Vec tada sam mislio da vise necu pusiti jer me kriza vec prosla. Ali kad sam se vratio, stara me doceka sa kafom i kutijom cigara i da ne izadjem njoj iz hatura - zapalim. I evo sam dan-danas pusac. Doduse, pusim manje od kutije cigara dnevno (oko 12-13 cigara) ali volio bih da ne pusim.
Ovo sam napisao onima koji razmisljaju o prestanku pusenja. Prvih 5-6 dana je najteze jer vam je cigara stalno na pameti a onda polako ta zelja popusta. Istovremeno vam se popravlja culo okusa i mirisa. Hrana je ukusnija, mirisi intezivniji i pocinjete disati punim plucima.
Zasto onda sada ne prestanem sa pusenjem? Hm, tek pocinjem razmisljati o tome.
A za one koji tek sada pocinju pusiti imam samo jedan savijet. Zapravo, nemam ni jedan. Tinejdzeri misle da su jako pametni i najmanje im je potreban neciji savijet.
na ovo boldirano da dodam - i to ne sa toliko stresa kao pusacu ..........otkako sam prestala da pusim tako sam smirena iako imam razloga da iskocim iz cipela ponekad ........bolje spavam odmornija sam .........hAZNADAR wrote:[
Pusio sam vise od 25 god. - svaki dan. Ne pusim dva mjeseca(tako nekako) i sada vidim da je bila glupost cekati prave situacije za prestanak, odgadjati datum zbog ovog ili onog,.. jer koja svrha prestajanja pusenja ako ces izbjeci sitguacije gdje ubilo za cigare - pa zivot se nastavlja . Da sam bio pametniji trebao sam prestati odmah kada sam prvi put razmislio o tome,..
Jer nepusacu se isto desavaju feste uz cugu, pauze na poslu, Nove Godine, momenti dosade navecer, stresovi i sikiracije, jutarnja kafa, merak poslije rucka kada ti jelo dobro legne, sex,....
Zato nema cekanja.
Upravo to - bas treba biti u situacijama gdje se najvise trazi cigara - makar ih namjerno trazio i sebe stavljao na iskusenja. Ono cega se najvise bojis - ustvari najvise pomaze. Tu kad istrajes - obicna svakodnevica je laksa - i brze se mentalno naviknes da nisi vise pusac.drugi_profil wrote:Ja sam prestao pusiti prije 4 godine nakon 25 godina trovanja. Kao sto kaze haznadar, nema razlog aza odgadjanje jer nikad nece biti povoljan trenutak. Mozda je bas najbolje kad znas da ce biti iskusenja, i da ih prebrodis bez cigara. Poslije te ne moze nista poremetiti. Ja sam bio kao sa reklame marlbora, nigdje bez cigare, a bio sam aktivan, planina, biciklo, fudbal i uvijek cigara na pauzi.
Zivot je zaista ljepsi bez nje. I ne bih sad ni nabrajao zasto. Svako od nas koji prestanemo otkrijemo zasto nam je bas dobro ovo ili ono, a samo crv u tebi bi htio da zapali, jer ti se kao pusi (wtf?). Ugodan je taj dim, ali ugodno je jos mnogo stvari na svijetu pa bez njih znamo i godine provesti.
preko mjesec dana ........vivace wrote:za koliko ti je ne pusacki staz, maus ?
graue_maus wrote:preko mjesec dana ........vivace wrote:za koliko ti je ne pusacki staz, maus ?
hali gali halid wrote:Danas petoba