Cigarete, odvikavanje

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
vivace

#3101 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivace »

Joker88 wrote:nakon 10 dana osjecam da me svi nerviraju :D
samo iskuliraj...sve je prolazno,tvoje odvikavanje od
cigara je vaznije od sitnih zadjevica,pa i svadja.
Joker88

#3102 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Joker88 »

i u say so :D :bih:
graue_maus

#3103 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by graue_maus »

ja sam ovih dana jako nervozna, prestala sam i kafu piti, jer me podsjeti automatski na cigaretu ..........ali mislim da pusim da bi pusila jednu iza druge ...........tjesim se kako sparam pare za 2 kutije cigara ........... :-)
Pasiflora

#3104 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Pasiflora »

graue_maus wrote:...tjesim se kako sparam pare za 2 kutije cigara ........... :-)
Pokusaj (ako mozes) tu lovu ostavljati sa strane neki period. Vidjeces koliko se skupi :-D
Jos ako mozes to raditi duzi period bilo bi sjajno!
ka0406 wrote:
Nas dvije smo tu negdje ... "[/quote]
Nadam se da cemo uspjeti, kao i vivace i joker i maus i svi ostali :-D
vivace

#3105 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivace »

pa ima nas dosta--- :D

bas bih volela da svi uspemo.. :-D
drugi_profil

#3106 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by drugi_profil »

Tu sam da vas podrzim i da jos jednom napomenem da vrijeme radi svoje. Do vas je da izdrzite.
Pasiflora

#3107 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Pasiflora »

@profilu, ti si nas dobri duh :-D
vivace

#3108 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivace »

dobri duh kasper... :D
vivace

#3109 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivace »

ja danas imam manje krize nego do sad.. :-D
Joker88

#3110 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Joker88 »

super :D

i ja isto nemam kriza danas ...
vivace

#3111 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivace »

odlicno.
vivace

#3112 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivace »

evo,krenulo je..ko zna koliko ce trajati..nadam se,ne dugo. :-?
john smith

#3113 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by john smith »

Pusac sam vec dugo vremena a inace sam se aktivno bavio sportom. Poceo pusiti misleci da mogu prestati kad pozelim i to mi je jedna od najvecih gresaka u zivotu.

Samo sam jednom, silom prilika, napravio pauzu u trajanju od 15 dana. U ratu sam otisao na planinu (nisam isao na izlet vec... to nije tema ove price) i nakon nekog vremena mi nestane cigara. Najteze mi je bilo prvi dan. Pa ni drugi mi zapravo nije bio laksi, ali kako nigdje nije bilo ni blizu nekoga koga bih mogao da pitam cigaru, jednostavno sam se pomirio s tim da necu pusiti jedno vrijeme. Napokon dodje vrijeme da idem kuci. Vec tada sam mislio da vise necu pusiti jer me kriza vec prosla. Ali kad sam se vratio, stara me doceka sa kafom i kutijom cigara i da ne izadjem njoj iz hatura - zapalim. I evo sam dan-danas pusac. Doduse, pusim manje od kutije cigara dnevno (oko 12-13 cigara) ali volio bih da ne pusim.

Ovo sam napisao onima koji razmisljaju o prestanku pusenja. Prvih 5-6 dana je najteze jer vam je cigara stalno na pameti a onda polako ta zelja popusta. Istovremeno vam se popravlja culo okusa i mirisa. Hrana je ukusnija, mirisi intezivniji i pocinjete disati punim plucima.

Zasto onda sada ne prestanem sa pusenjem? Hm, tek pocinjem razmisljati o tome.

A za one koji tek sada pocinju pusiti imam samo jedan savijet. Zapravo, nemam ni jedan. Tinejdzeri misle da su jako pametni i najmanje im je potreban neciji savijet.
vivace

#3114 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivace »

a hoces li ti prestati s pusenjem? Nas ovde nekoliko ostavlja duvan. lakse je u drustvu,veruj mi. pa ako hoces prestajati ,reci. :-D
vivace

#3115 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivace »

mi ovde jedni druge podrzavamo,grdimo,pohvaljujemo. vrlo je lepo. :) onako drugarski...

tako sam se i ja prvo razmisljala da li ili ne i preteglo je ono ne cigareti. danas mi je 16. dan.
drugi_profil

#3116 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by drugi_profil »

john smith wrote:Pusac sam vec dugo vremena a inace sam se aktivno bavio sportom. Poceo pusiti misleci da mogu prestati kad pozelim i to mi je jedna od najvecih gresaka u zivotu.

Samo sam jednom, silom prilika, napravio pauzu u trajanju od 15 dana. U ratu sam otisao na planinu (nisam isao na izlet vec... to nije tema ove price) i nakon nekog vremena mi nestane cigara. Najteze mi je bilo prvi dan. Pa ni drugi mi zapravo nije bio laksi, ali kako nigdje nije bilo ni blizu nekoga koga bih mogao da pitam cigaru, jednostavno sam se pomirio s tim da necu pusiti jedno vrijeme. Napokon dodje vrijeme da idem kuci. Vec tada sam mislio da vise necu pusiti jer me kriza vec prosla. Ali kad sam se vratio, stara me doceka sa kafom i kutijom cigara i da ne izadjem njoj iz hatura - zapalim. I evo sam dan-danas pusac. Doduse, pusim manje od kutije cigara dnevno (oko 12-13 cigara) ali volio bih da ne pusim.

Ovo sam napisao onima koji razmisljaju o prestanku pusenja. Prvih 5-6 dana je najteze jer vam je cigara stalno na pameti a onda polako ta zelja popusta. Istovremeno vam se popravlja culo okusa i mirisa. Hrana je ukusnija, mirisi intezivniji i pocinjete disati punim plucima.

A za one koji tek sada pocinju pusiti imam samo jedan savijet. Zapravo, nemam ni jedan. Tinejdzeri misle da su jako pametni i najmanje im je potreban neciji savijet.
Ti vec sve znas. Jedino sto ti je potrebno jeste da odlucis.
Moj je prijedlog: nemoj kupiti cigare kad ti nestane, ili odluci da ces pokusati provesti jedan dan bez njih. 24 sata.
Kad prodje 24-ti sat, odluci hoces li zapaliti ili ces pokusati jos koji sat, mozda jos 24...
Npr. neka to bude sutra!? :)
hAZNADAR

#3117 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by hAZNADAR »

john smith wrote:Pusac sam vec dugo vremena a inace sam se aktivno bavio sportom. Poceo pusiti misleci da mogu prestati kad pozelim i to mi je jedna od najvecih gresaka u zivotu.

Pusio sam vise od 25 god. - svaki dan. Ne pusim dva mjeseca(tako nekako) i sada vidim da je bila glupost cekati prave situacije za prestanak, odgadjati datum zbog ovog ili onog,.. jer koja svrha prestajanja pusenja ako ces izbjeci sitguacije gdje ubilo za cigare - pa zivot se nastavlja . Da sam bio pametniji trebao sam prestati odmah kada sam prvi put razmislio o tome,..

Jer nepusacu se isto desavaju feste uz cugu, pauze na poslu, Nove Godine, momenti dosade navecer, stresovi i sikiracije, jutarnja kafa, merak poslije rucka kada ti jelo dobro legne, sex,....

Zato nema cekanja.
graue_maus

#3118 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by graue_maus »

hAZNADAR wrote:[
Pusio sam vise od 25 god. - svaki dan. Ne pusim dva mjeseca(tako nekako) i sada vidim da je bila glupost cekati prave situacije za prestanak, odgadjati datum zbog ovog ili onog,.. jer koja svrha prestajanja pusenja ako ces izbjeci sitguacije gdje ubilo za cigare - pa zivot se nastavlja . Da sam bio pametniji trebao sam prestati odmah kada sam prvi put razmislio o tome,..

Jer nepusacu se isto desavaju feste uz cugu, pauze na poslu, Nove Godine, momenti dosade navecer, stresovi i sikiracije, jutarnja kafa, merak poslije rucka kada ti jelo dobro legne, sex,....

Zato nema cekanja.
na ovo boldirano da dodam - i to ne sa toliko stresa kao pusacu ..........otkako sam prestala da pusim tako sam smirena iako imam razloga da iskocim iz cipela ponekad ........bolje spavam odmornija sam ......... :thumbup:
vivace

#3119 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivace »

za koliko ti je ne pusacki staz, maus ?
drugi_profil

#3120 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by drugi_profil »

Ja sam prestao pusiti prije 4 godine nakon 25 godina trovanja. Kao sto kaze haznadar, nema razlog aza odgadjanje jer nikad nece biti povoljan trenutak. Mozda je bas najbolje kad znas da ce biti iskusenja, i da ih prebrodis bez cigara. Poslije te ne moze nista poremetiti. Ja sam bio kao sa reklame marlbora, nigdje bez cigare, a bio sam aktivan, planina, biciklo, fudbal i uvijek cigara na pauzi.
Zivot je zaista ljepsi bez nje. I ne bih sad ni nabrajao zasto. Svako od nas koji prestanemo otkrijemo zasto nam je bas dobro ovo ili ono, a samo crv u tebi bi htio da zapali, jer ti se kao pusi (wtf?). Ugodan je taj dim, ali ugodno je jos mnogo stvari na svijetu pa bez njih znamo i godine provesti.
hAZNADAR

#3121 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by hAZNADAR »

drugi_profil wrote:Ja sam prestao pusiti prije 4 godine nakon 25 godina trovanja. Kao sto kaze haznadar, nema razlog aza odgadjanje jer nikad nece biti povoljan trenutak. Mozda je bas najbolje kad znas da ce biti iskusenja, i da ih prebrodis bez cigara. Poslije te ne moze nista poremetiti. Ja sam bio kao sa reklame marlbora, nigdje bez cigare, a bio sam aktivan, planina, biciklo, fudbal i uvijek cigara na pauzi.
Zivot je zaista ljepsi bez nje. I ne bih sad ni nabrajao zasto. Svako od nas koji prestanemo otkrijemo zasto nam je bas dobro ovo ili ono, a samo crv u tebi bi htio da zapali, jer ti se kao pusi (wtf?). Ugodan je taj dim, ali ugodno je jos mnogo stvari na svijetu pa bez njih znamo i godine provesti.
Upravo to - bas treba biti u situacijama gdje se najvise trazi cigara - makar ih namjerno trazio i sebe stavljao na iskusenja. Ono cega se najvise bojis - ustvari najvise pomaze. Tu kad istrajes - obicna svakodnevica je laksa - i brze se mentalno naviknes da nisi vise pusac.
graue_maus

#3122 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by graue_maus »

vivace wrote:za koliko ti je ne pusacki staz, maus ?
preko mjesec dana ........
vivace

#3123 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivace »

graue_maus wrote:
vivace wrote:za koliko ti je ne pusacki staz, maus ?
preko mjesec dana ........

svaka cast. ja osecam kako slabi narkic u meni.njegov glas je sve tisi. danas mi je palo na pamet da brat i ja odemo kolima do ade ciganlije i onda sam se setila da bih ja tamo da idem ne zbog setnje,vec zbog zavrsnice setnje kad smo buraz i ja obicavali sesti u kafic i narucili kafu i pusili... :D eto kako je bedan i lukav narkic u meni...
hali gali halid

#3124 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by hali gali halid »

Danas petoba :mrgreen:
vivace

#3125 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivace »

hali gali halid wrote:Danas petoba :mrgreen:

ne razumem. :? mislis 5. dan ?
Post Reply