Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Rasprave o filozofskim temama.
Locked
NIN

#3101 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by NIN »

nasa wrote:Vala ja nisam ljubitelj mesa i vjerovatno bih prestala jesti skroz da mi nije mrsko jer valja onda odbiti sve sto mi ponude...
:lol:

Izvinjavam se kolegice, al me nekako ovaj tvoj komentar odvuce opet na onu danasnju razmjenu salvi oko, i u vezi svinjetine. :D

Ne zamjeri! :D
NIN

#3102 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by NIN »

dustaban wrote:
Eek-A-Mouse wrote:Frutarier,jedu samo sto samo spadne sa stabla
Je li makar dopusteno drmanje stabla?
Fruitarians-protestants?
Frutoluterani :lol:
dustaban

#3103 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by dustaban »

aham...
Image

:mrgreen:
Eek-A-Mouse

#3104 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by Eek-A-Mouse »

Ma ima toga koliko hoces,prije 3 4 godine je u Njemackoj bilo aktuelno da se hrane samo sa onim sto radnje bace kao robu kojoj je "istekao" rok.

Al s obzirom da je to tretirano kao kradja (koja budalastina) nekako je ohladilo
NIN

#3105 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by NIN »

dustaban wrote:
aham...
Image

nemoj mi gice ba dirat! :D

nego, gica je jedno plaho pametno hajvance jer skonta kad se blizi novembar pa je ufati srklet. ovo je ziva istina.

suho meso, tj. bijela peka, misicni niz uz kicmu, nema sanse da je govedja alternativa bolja i ukusnija - hem je ova manje masna, roza boje, mehka ko cvijet! :D kraveca, crna, tvrda, skoro bez okusa, mores cojka mlatnut s njom u glavu. sudzuka, katastrofa u poredjenju s cajnom, vrboveckom, itd. da ne spominjem slaninu koju od kravetine ne mores ni napravit (mada, probo sam govedju slaninu kod arapa - ziva katastrofa).

eh et, da nastavimo :lol:
nasa

#3106 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by nasa »

ja purecu slaninu, doduse nije arapska vec americka i meni odlicna ali nije da se razumijem :D
kerima1

#3107 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by kerima1 »

Ovako za pijanice ili pijandure :D Sta je vama ukusan taj alkohol toliko,kako mozete da vam se pamet gubi od njega,ili kod tezih slucajeva da vas drugi iz kanala vade,upisate li se kada dok ste pijani :D lajete li ono bogove psujete i sve vjersko pa i najblizima,razbijate li pokuci kad dodjete pijani.eto... :D :lol:
Nin ja mislila da si bas teska pijanica dok pijes za ramazan,mozes li se ti od tih piva napiti?
nasa

#3108 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by nasa »

NIN wrote:
nasa wrote:Vala ja nisam ljubitelj mesa i vjerovatno bih prestala jesti skroz da mi nije mrsko jer valja onda odbiti sve sto mi ponude...

Izvinjavam se kolegice, al me nekako ovaj tvoj komentar odvuce opet na onu danasnju razmjenu salvi oko, i u vezi svinjetine. :D

Ne zamjeri! :D
ma kavi, ne zamjeram ja lako...nismo lijeceno ovisnici o svinjetini pa da nas navuces :mrgreen:
kerima1

#3109 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by kerima1 »

Dzaba Nin nabacuje za gicu,meni samo kvari apetit i za biljkama,dzaba tebi ona jarane,nije to dzabe najjeftinije meso.Teletina je teletina. :wink:
Towelie

#3110 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by Towelie »

Svinjetina je zabranjena jer je nekvalitetno meso, i nezdrava je. Glavni aspekt zabrane je medicinski, ne zato sto, recimo, svinja sama po sebi na neki nacin remeti ustrojstvo Islama.
kerima1

#3111 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by kerima1 »

Towelie wrote:Svinjetina je zabranjena jer je nekvalitetno meso, i nezdrava je. Glavni aspekt zabrane je medicinski, ne zato sto, recimo, svinja sama po sebi na neki nacin remeti ustrojstvo Islama.
Medicinski je dokazano da je ona najbliza nasem organizmu,primjer jetru bi se kao moglo presadiit na covjeka samo od svinje,onda za srce je kao zdrava najzdravije meso,tako da to otpada kao zabrana.
drug_profi

#3112 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by drug_profi »

Svinjetina se i kod muslimana u Bosni trosila kao lijek, jer svinjska mast ima ljekovita svojstva za plucne bolesti i hemeroide.
Imam u familiji muslimana i naravno prijatelja. Vecina ima teglicu u frizideru.
Plucni bolesnici su se cak hranili slaninom i to sto masnijom, do oporavka. Znam covjeka, mislim da je sad i hadzija, sto je nekad 97-98 slao u cetnitet po slaninu za sebe, jer je imao tesku upalu pluca i doktor mu savjetovao takvu ishranu.
Towelie

#3113 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by Towelie »

kerima1 wrote:
Towelie wrote:Svinjetina je zabranjena jer je nekvalitetno meso, i nezdrava je. Glavni aspekt zabrane je medicinski, ne zato sto, recimo, svinja sama po sebi na neki nacin remeti ustrojstvo Islama.
Medicinski je dokazano da je ona najbliza nasem organizmu,primjer jetru bi se kao moglo presadiit na covjeka samo od svinje,onda za srce je kao zdrava najzdravije meso,tako da to otpada kao zabrana.
Nah, evo nekih primera o stetnosti.
http://ipcblogger.net/hosna/2011/07/17/ ... ting-pork/
http://www.islamicbulletin.org/newslett ... /diet.aspx
http://www.alternet.org/food/bacon-hog-farm?page=0%2C0
http://n-um.com/?q=node/2863
http://www.valetudo-drroso.com/site/zna ... -mesa.html
kerima1

#3114 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by kerima1 »

Towelie ja govorim sta kaze nauka,a ni ja ne bih jela svinjetinu nema pare.
kerima1

#3115 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by kerima1 »

drugi profil wrote:Svinjetina se i kod muslimana u Bosni trosila kao lijek, jer svinjska mast ima ljekovita svojstva za plucne bolesti i hemeroide.
Plucni bolesnici su se cak hranili slaninom i to sto masnijom, do oporavka. Znam covjeka, mislim da je sad i hadzija, sto je nekad 97-98 slao u cetnitet po slaninu za sebe, jer je imao tesku upalu pluca i doktor mu savjetovao takvu ishranu.
Trosi se i sada kod neprakticara vjere,a moze pomoci ta mast kod nekih oboljenja to je istina,vanjskih.Jednostavno nista sto postoji nije stetno,koliko to ljudi vide,sve za nesto koristi.
Towelie

#3116 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by Towelie »

kerima1 wrote:Towelie ja govorim sta kaze nauka,a ni ja ne bih jela svinjetinu nema pare.
Pa ovo su ti gore podaci na bazi nauke, nista nije proizvoljno.
Trosi se i sada kod neprakticara vjere,a moze pomoci ta mast kod nekih oboljenja to je istina,vanjskih.Jednostavno nista sto postoji nije stetno,koliko to ljudi vide,sve za nesto koristi.
De mi objasni korisnost heroina, na primer?
hrastov žižak

#3117 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by hrastov žižak »

Postavimo stvari ovako: da su svinjetina, rakija i vino lijek za razlicite bolesti, konzumenti.istih nikad ne bi bili bolesni.
Tako je, shodno tome nijedan lijek u stvari nije lijek jer svaki od njih nekontrolisanim korištenjem nanosi štetu, svaki. Takva kategorizacija lijeka je suluda i to je pitanje mnogo kompleksnije.
dustaban

#3118 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by dustaban »

Zaboravio si reci - i ne preziva!

De ba mante se te jeftine demagogije. Naravno, sva mesa su ne bas prepruciva, ali sta je to u svinjetini nezdravije nego u drugim mesima? Koliko smo samo kengura pojeli pod australsku uvoznu jagnjetinu?!
Nekad neko na bliskom nam istoku iz nekih lokalnih il personalnih razloga, ili naprosto iz temperaturnih razloga proglasio krme haramom i vi se sad sjebaste da nadjete naucno pokrice za tu neslanu zajebanciju.

Niko nikoga ne tjera da jede nesto sto mu se gadi. Vec sam rekao, meni se skoro sve iz mora gadi a jako dobro znam koliko je to zdrava hrana. Bilo bi mi kudikamo lakse kad bih bio pripadnik neke religije koja brani plodove mora.

Ali neka se svako nosi sa svojom patnjom. Meni se hobotnica gadi a trebao bih je jesti, al to nije ni blizu patnje onoga ko je nekad, negdje, u neznanju ili u odsustvu halal policije okusio gicin prsut... a danas ga ne smije pipnut.
Pa sam sebi olaksava muku ovim pricama o krmetu koje se valja u blatu i ovci koja pase na golf terenima!
kerima1

#3119 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by kerima1 »

krvava wrote:
drugi profil wrote:Svinjetina se i kod muslimana u Bosni trosila kao lijek, jer svinjska mast ima ljekovita svojstva za plucne bolesti i hemeroide.
Sve sto je haram ne moze biti lijek.
Postavimo stvari ovako: da su svinjetina, rakija i vino lijek za razlicite bolesti, konzumenti.istih nikad ne bi bili bolesni.
Nije istina,jer u mjeri kad se uzima i alkohol biljni lijek nema mu ravna.stavise sve tablete farmacijske su napravljene na alkoholu,nema drugog nacina da izvuce lijek sem tim putem.alkohol je zabranjen zato sto ljudi nemaju mjere kod piejnja istog i onda cine svinjarije(opet ja o alkoholicarima :D )
dokazano je da svinjska mast pomaze,ne bi ljudi uzalud ponavljali i probali da je bilo uzalud.
kerima1

#3120 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by kerima1 »

Ne znam tacno iz koje droge,ali morfij se pravi od jedne od njih.ljudi kad su u nesnosnim bolovima pa da nema tih jakih lijekova protiv boli,crkli bi od bolova napoprijeko.
hrastov žižak

#3121 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by hrastov žižak »

Towelie wrote:
kerima1 wrote:
Nah, evo nekih primera o stetnosti.
http://ipcblogger.net/hosna/2011/07/17/ ... ting-pork/
http://www.islamicbulletin.org/newslett ... /diet.aspx
http://www.alternet.org/food/bacon-hog-farm?page=0%2C0
http://n-um.com/?q=node/2863
http://www.valetudo-drroso.com/site/zna ... -mesa.html
prvi članak: islamska propaganda
drugi članak: -II-
treći članak: o svinjskoj industriji u americi
četvrti članak: islamska propaganda
peti članak: o parazitima za koje već odavno postoje lijekovi i uspješno se istrebljuju
kerima1

#3122 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by kerima1 »

krvava wrote:Sve sto je stetno u velikim stetno je i u malim kolicinama.
Ovo nije istina,naprotiv u malim kolicinama dovodi do izljecenja,znam o cemu govorim. :)
hrastov žižak

#3123 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by hrastov žižak »

krvava wrote:Sve sto je stetno u velikim stetno je i u malim kolicinama.
a da razmisliš prije no napišeš ovaku notornu glupost. glupo je da ti nastavim pametovat o tak oprostim stvarima.
kerima1

#3124 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by kerima1 »

krvava wrote:
kerima1 wrote:
Ne znam tacno iz koje droge,ali morfij se pravi od jedne od njih.ljudi kad su u nesnosnim bolovima pa da nema tih jakih lijekova protiv boli,crkli bi od bolova napoprijeko.
Na koncu svakako svi "crknu"
Da,ali olaksano od boli i drugacije je to.
u pravu si svinjsku mast moze zamkijeniti guscija ili ovcija,cak i kravlja,kozja.
Towelie

#3125 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by Towelie »

prvi članak: islamska propaganda
drugi članak: -II-
treći članak: o svinjskoj industriji u americi
četvrti članak: islamska propaganda
peti članak: o parazitima za koje već odavno postoje lijekovi i uspješno se istrebljuju
Verovatno to govoris jer dolazi sa islamskih sajtova. Kao da to ima nekakve veze.
Ako imaju neke netacne tvrdnje u tekstovima, mozes da ukazes na njih, a ne da napadas izvor tekstova.
Locked