Towelie wrote:Svinjetina je zabranjena jer je nekvalitetno meso, i nezdrava je. Glavni aspekt zabrane je medicinski, ne zato sto, recimo, svinja sama po sebi na neki nacin remeti ustrojstvo Islama.
Zaboravio si reci - i ne preziva!
De ba mante se te jeftine demagogije. Naravno, sva mesa su ne bas prepruciva, ali sta je to u svinjetini nezdravije nego u drugim mesima? Koliko smo samo kengura pojeli pod australsku uvoznu jagnjetinu?!
Nekad neko na bliskom nam istoku iz nekih lokalnih il personalnih razloga, ili naprosto iz temperaturnih razloga proglasio krme haramom i vi se sad sjebaste da nadjete naucno pokrice za tu neslanu zajebanciju.
Niko nikoga ne tjera da jede nesto sto mu se gadi. Vec sam rekao, meni se skoro sve iz mora gadi a jako dobro znam koliko je to zdrava hrana. Bilo bi mi kudikamo lakse kad bih bio pripadnik neke religije koja brani plodove mora.
Ali neka se svako nosi sa svojom patnjom. Meni se hobotnica gadi a trebao bih je jesti, al to nije ni blizu patnje onoga ko je nekad, negdje, u neznanju ili u odsustvu halal policije okusio gicin prsut... a danas ga ne smije pipnut.
Pa sam sebi olaksava muku ovim pricama o krmetu koje se valja u blatu i ovci koja pase na golf terenima!