Mislim da je to Komisija za nacionalne spomenike ili neka druga blokirala i zato se ne može Hastahana urediti.Logovan wrote: ↑28/07/2026 14:28Ekolozi i građani koji tamo žive se izborili ako ne griješim. Ok, hajde nisu bili za gradnju, hoće da imaju komplet Hastahanu otvorenu, igrališta, dječiji mobilijar, svašta nešto, super, ali daj je sad uređuj.dječak sa šibicama wrote: ↑28/07/2026 11:11 Nisam bas u toku ali zar se nisu ekolozi izborili za Hastahanu park, i sta je danas tamo, ko uziva u parku ako se ono parkom moze zvati.
Ja sam uvijek za zelenilo, obozavam ga i nuzno je za grad, i protiv stambene mafije koju prezirem. Ali ta prica mi je odavno smijesna, tu najmanje ekologije ima.
Zadali se ekolozi za park Betaniju, kladim se da nijedan nije sat vremena proveo tamo u setnji.
A mislim da Sarajeva ima zelenila generalno jako puno, mozda ne u gradu ali bliza okolina grada je zelena bemliga sta su Trebevic Crepoljsko Zuc itd itd nego priroda. Malo koji grad ima takvo nesto tako blizu, bar glavni gradovi drzava. Kod nas je veci problem, od zelenila i ekologije, urbicid kojem je grad izlozen. A WTC sigurno nije dio urbicida, lijepo bi izgledao, na lijepom mjestu, zanimljivo da se niko od ekologa nikada nije osvrnuo na sve te ruzne nove zgradurine koje se grade na sve strane.![]()
A za Betaniju, pa ono uopšte nije Betanija. Bore se za privatnu parcelu.![]()
Sarajevo Construction
- Better Man
#30601 Re: Sarajevo Construction
- Thorgerson
#30602 Re: Sarajevo Construction
Kako li nijednu pumpu ne sprijecise.
A ima ih usred naselja. Najnovija na A trans gdje su cak i posjecena mlada stabla da bi se napravio ulaz i izlaz sa pumpe.
To ovim uhljupima iz eko akcije ne smeta. Sto li...hm.
-
Naslovnica
#30603 Re: Sarajevo Construction
Pa daj ime, koga da slušamo od struke?!Škobo Habu wrote: ↑28/07/2026 15:26Naravno da postoji: struka.Naslovnica wrote: ↑28/07/2026 15:03
Sve se slažem sa tobom vezano za dekane, a i napomenuo sam u prethodnim postovima da je dio priče najvjerovatnije istinit, ali da to zasigurno nije kompletna istina zbog čega se javlja otpor.
Uz sve koje si nabrojao i rekao da veze sa vezom nemaju, preostaje li iko relevantan ko bi mogao biti stručan i objektivan i čije bi rješenje zadovoljilo sve zainteresirane strane.
Urbanisti i arhitekti.
Problem je što se kod nas pod strukom podrazumjevaju likovi poput Kapidžića i gomile besposličara okupljenih oko ublehaške grupe Eko Akcija.
To bi od Mirijinog Dvora nspravilo Peručicu.
-
Škobo Habu
#30604 Re: Sarajevo Construction
Zašto licitirati imenima?
Pitanje centralnog dijela glavnog grada i njegove namjene je prioritetno. Sve danas što možemo vidjeti u užem dijelu grada jeste urbanistički haos.
Prijedlozi i sugestije većine onih koji su protiv izgradnje WTC-a su na nivou osnovnoškolaca. Čitaš li komentare ovih famoznih "aktivista" čiji se stavovi podudaraju sa Kapidžićem i sličnim? Ti glupani bi u centru grada park veličine Cental parka u New Yorku, metropoli u kojoj kompletno Sarajevu stane u jedan kvart. Malo im drveća u gradu iako je Sarajevo, po rangiranju, jedan od zelenijih gradova u Evropi.
- Haris.ba
#30605 Re: Sarajevo Construction
Komisija blokirala da ce ocisti i uljudi? Drvo posadi?Better Man wrote: ↑28/07/2026 15:32
Mislim da je to Komisija za nacionalne spomenike ili neka druga blokirala i zato se ne može Hastahana urediti.