De nam postaj to o Medi,ja propustio.I naravno da ce se Bega vratiti jer reprezentacija treba njemu ne on reprezentaciji inace,,ko igra za raju i zanemaruje taktiku zavrsice karijeru u nizerazrednom Stouke,,BHF_Manijak wrote:Mladi Trebinjac Asmir Begović jučer je blistao protiv jedne od najboljih svjetskih ekipa Chelsea, te je pokazao da se radi o vanserijskom golmanu.
Nažalost, Begovića nije bilo u sastavu reprezentacije Bosne i Hercegovine posljednjih nekoliko utakmica, ali je golman Stokea u razgovoru za SportSport.ba istakao kako nikada nije rekao da je zauvijek napustio Zmajeve.
"Ne znam kada ću biti pozvan i da li ću biti pozvan jer nisam pričao sa selektorom Safetom Sušićem. Nisam siguran da ću dobiti poziv za Bjelorusiju jer bi to Sušiću bilo teško da napravi jer je ista ekipa igrala sve do sada i bilo bi mu nezgodno da sada mijenja tim. Ipak, vidjećemo", kaže Asmir Begović za SportSport.ba.
Golman Stokea je istakao kako nije definitivno izgubljen za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.
"Ne, ne, ne! Moj izostanak u zadnje vrijeme nije definitivan. Vratiću se ja sigurno, samo u ovom trenutku ni ja sam ne znam kada će to biti. Moram reći da sam gledao sve posljednje utakmice reprezentacije i momci stvarno igraju dobro, što me jako raduje", kaže bh. golman.
(Sportsport.ba)
Vratit ce se Bega, polahko!
Ne kontam dvostruke arsine kod forumasa, jebu Begi sve i ne zele ga u reprezentaciji jer nije zelio doci na okupljanje, ne odaziva se bla bla bla, a sve su halalili Medunjaninu koji prije 3-4 godine ista sranja radio, WTF??!!![]()
![]()
Budite onda principijelni do kraja, nema izdajnika u repki i kraj price, a ne ovako, pruzi jednu dobru partiju i odmah je sve halal, a ubjedjen sam da bi tako i sa Begovicem bilo, da bude jednu utakmicu igrac utakmice u dresu reprezentacije, promjenila bi se prica!
Golman reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- luckylaka
#3051 Re: Golman reprezentacije BiH
- BHF_Manijak
#3052 Re: Golman reprezentacije BiH
Jesi siguran da ti mogu nalazit clanke od prije 4-5 godina u vrijeme afere Medunjanin!
Znas ti dobro tu pricu, ne sumnjam...
Nizerazredni Stoke u Evropi?! Zanimljivo...
A interes je obostran, reprezentaciji trebaju najbolji igraci, a ti igraci trebaju reprezentaciju kako bi jacali svoju reputaciju, jedno bez drugog je krnjavo svakako! 
Nizerazredni Stoke u Evropi?! Zanimljivo...
- ODVRATAN_i_GADAN
#3053 Re: Golman reprezentacije BiH
Kako to razmisljam? Hajd' me molim te prosvjetli iako znam da ovu metaforu nisi razumio!?Riddle wrote:Pa i trebali su te ismijavati ako tako razmisljas.ODVRATAN_i_GADAN wrote:Dzaba ti to pises shalla jer bi mogao biti jos i ismijavan kao sto su mene kada sam to isto (odokativna metoda) napisao! Price o ponosu i zanosu...
p.s. Novinari, treneri, babo, amidza...
p.s. Ismijavanje je vise figura za kontekst dijaloga u ovom slucaju.
- Riddle
#3054 Re: Golman reprezentacije BiH
Stekao sam dojam da si mislio na mene, jer sam ja napisao da je vecina nas agresivna na sve one koji na bilo koji nacin omalovazaju reprezentaciju ili zemlju. Onda su se pojavile ove tvoje rijeci ponos i zanos odmah nakon mog posta i pomislio sam da smatras kako nesto nije uredu s onim sto sam rekao.ODVRATAN_i_GADAN wrote:Kako to razmisljam? Hajd' me molim te prosvjetli iako znam da ovu metaforu nisi razumio!?
p.s. Ismijavanje je vise figura za kontekst dijaloga u ovom slucaju.
U slucaju da sam pogrijesio, najiskrenije se izvinjavam.
- ODVRATAN_i_GADAN
#3055 Re: Golman reprezentacije BiH
Nisam mislio na tebe nego na "situaciju" oko ove dvije "mlade" tj. jedan je kao ponosan, a drugi je kao zanosan i uvrijedjen. Umjesto da sjednu i dogovore se za dobrobit reprezentacije oni se dure!
p.s. Prihvatam izvinjenje!

p.s. Prihvatam izvinjenje!
- Point.
#3056 Re: Golman reprezentacije BiH
Samo cu reci da je Pape zesci mamlaz ako ne porazovara sa Asmirom i jednom za sva vremena srede racune i kane se ovih seljacki prepucavanja preko medija. Bilo bi glupo zahvaliti se usluga jednog od najboljih golmana radi neke ebene sujete koju Pape forsira mada je donekle u pravu jer ovaj trebinjski pasha nas je izradio vec dva puta. Ali radi reprezentacije i drzave i navijaca trebaju ljudski se sresti i porazgovarati i rijesiti nesuglasice. Da je Bega bolji golman od Hasagica do nema dvojbe, ali Bega mora znati da nemoze tek tako biti prvi golman repke. Prvo bi mu preporucio da izmislja bolje lazi nego neka africka killa thrilla gripa koju ni ja nebi slago nastavnicima u srednjoj skoli.
- Sasvim_Obican
#3057 Re: Golman reprezentacije BiH
Da hoće Pape doći u kakvu live- kontakt emisiju da mu navijači kažu, na fin i pristojan način, tj. da ga zamole za dodatne napore u ovih par sedmica što je ostalo do Bjelorusije u saniranje ovih trzavica...
Ili da hoće Ivica Osim nešto uraditi po tom pitanju...
-
vernes81
#3058 Re: Golman reprezentacije BiH
A ja sam mislio da su profesori u srednjoj skoliPoint. wrote:Samo cu reci da je Pape zesci mamlaz ako ne porazovara sa Asmirom i jednom za sva vremena srede racune i kane se ovih seljacki prepucavanja preko medija. Bilo bi glupo zahvaliti se usluga jednog od najboljih golmana radi neke ebene sujete koju Pape forsira mada je donekle u pravu jer ovaj trebinjski pasha nas je izradio vec dva puta. Ali radi reprezentacije i drzave i navijaca trebaju ljudski se sresti i porazgovarati i rijesiti nesuglasice. Da je Bega bolji golman od Hasagica do nema dvojbe, ali Bega mora znati da nemoze tek tako biti prvi golman repke. Prvo bi mu preporucio da izmislja bolje lazi nego neka africka killa thrilla gripa koju ni ja nebi slago nastavnicima u srednjoj skoli.
- lord blackadder
#3059 Re: Golman reprezentacije BiH
Imao je jednu odlicnu paradu, nakon zabica-suta Anelke, ali je naknadno sviran ofsajd.ultima_palabra wrote:Slažem se s ovim postom... koliko ste zavikali ja kontao imao odbrana ko Šarić protiv Ciudad RealaRookie wrote:Gledao sam pregled utakmice Stoke - Chelsea i tek jedna jedina dobra odbrana Begovića. Apsolutno ništa više. A i taj je šut išao direktno u njega. Znam da je inače linijaš, a i prema tom videu, još uvijek je. Jednu loptu loše bio postavljen i morao da čupa lob od prečku. Više greška, nego za pohvalu. Ostalo ništa vrijedno pomena.Baš smo subjektivni ko narod...
Obrati paznju na sigurnost kojom kroti udarce. Imam osjecaj da bi i onaj Drogbin slobodnjak, uhvatio nepomicnog Hasagu 'na pogresnoj nozi'.
Susic bi ga zvao, a moli boga da se ovaj ne odazove. Tako stvari stoje. Jer bi onda morao objasnjavati javnosti 'zasto nam brani golman, koji ima ozbiljnu povredu, prima injekcije i rijetko brani u svom klubu'. Te bi morao objasniti 'zasto je Turska liga kvalitetnija od Engleske'. I sve ovo, bez obzira sto Hasagic nije imao PRETJERANIH kikseva u reprezentaciji. Mozda bi se moglo povuci i pitanje 'kako to da ovi iz Rusije dobiju postedu - jer se moraju boriti za prvu postavu u klubu - a Begovic nije dozvoljeno da propusti Meksiko, iako je ovaj zamolio Susica i naveo isti uzrok'.
Neko ce reci, 'ovi su imali dozvolu'..Da, i?
Sektasi bi sad najvise volili da Begovic reda kikseve u klubu, samo da bi slavodobitno uskliknuli 'eto vam vaseg Begovica'. Sektas se pita zasto Begovic ne brani vec danas u velikom klubu, iako se ne moze zakleti da se to nece desiti vec slijedeceg ljeta. Prejadno. Kao kad bi neko omalovazavao naseg igraca iz NBA-a lige.
Ocekujem Begovica na golu u pohodu na Brazil - pod novim selektorom. Ovaj ciklus ce najvjerovatnije propasti; prije svega zbog izrazene nekompetentnosti selektora, u svim poljima. Samo sto ja, za razliku od sektasa, ne bi zelio da se moj ego samorealizira kroz moju prognozu o 'nekompetentnosti selektora', dok se sektasi preznojavaju na svaku odbranu Begovica. Ja bi zelio da se plasiramo, cak i pod ovakvom ublehom. U tome je razlika... Ali ako zajebe, zna se. Grupu za svjetsko niko ne smije upropastiti. To je zivotna sansa, ma kako pateticno zvucalo.
- rajv0sa
#3060 Re: Golman reprezentacije BiH
ma bravovernes81 wrote:A ja sam mislio da su profesori u srednjoj skoliPoint. wrote:Samo cu reci da je Pape zesci mamlaz ako ne porazovara sa Asmirom i jednom za sva vremena srede racune i kane se ovih seljacki prepucavanja preko medija. Bilo bi glupo zahvaliti se usluga jednog od najboljih golmana radi neke ebene sujete koju Pape forsira mada je donekle u pravu jer ovaj trebinjski pasha nas je izradio vec dva puta. Ali radi reprezentacije i drzave i navijaca trebaju ljudski se sresti i porazgovarati i rijesiti nesuglasice. Da je Bega bolji golman od Hasagica do nema dvojbe, ali Bega mora znati da nemoze tek tako biti prvi golman repke. Prvo bi mu preporucio da izmislja bolje lazi nego neka africka killa thrilla gripa koju ni ja nebi slago nastavnicima u srednjoj skoli.![]()
-
Hodidid
#3061 Re: Golman reprezentacije BiH
Pa sta jel on brani za Susica ili za Bosnu i Hercegovinu? A sta ako ode Susic pa mu sutra zasmeta XY pa iz tog razloga ne bude opet htio braniti za reprezentaciju.Hocemo se rijesavati i tog imaginarnog XY da ne izadjemo Begovicu iz hatora?
Svaka cast Begovicu, ima sve predispozicije da bude najbolji golman koje su ex YU prostori dali evropskom i svjetskom nogometu dosad. Jos da izgradi karakter i na konju je.
Kad se shvati da reprezentacija nije nicija prcija niti babovina pa da se prema njoj odnosi kako se kome kad ceifne e onda cemo imati i sportske rezultate.
Kao da se svi oni vole sa svojim klupskim kolegama i upravama. Kako tamo uspiju nadvladati personalne animozitete?
E tamo nema prostora i mjesta za mahaluk i krkanluk a i kruh se tamo zaradjuje.
Svaka cast Begovicu, ima sve predispozicije da bude najbolji golman koje su ex YU prostori dali evropskom i svjetskom nogometu dosad. Jos da izgradi karakter i na konju je.
Kad se shvati da reprezentacija nije nicija prcija niti babovina pa da se prema njoj odnosi kako se kome kad ceifne e onda cemo imati i sportske rezultate.
Kao da se svi oni vole sa svojim klupskim kolegama i upravama. Kako tamo uspiju nadvladati personalne animozitete?
- Bosanski_kralj
#3062 Re: Golman reprezentacije BiH
Reci to selektoru.Hodidid wrote:Pa sta jel on brani za Susica ili za Bosnu i Hercegovinu? A sta ako ode Susic pa mu sutra zasmeta XY pa iz tog razloga ne bude opet htio braniti za reprezentaciju.Hocemo se rijesavati i tog imaginarnog XY da ne izadjemo Begovicu iz hatora?
Kad se shvati da reprezentacija nije nicija prcija niti babovina pa da se prema njoj odnosi kako se kome kad ceifne e onda cemo imati i sportske rezultate.Kao da se svi oni vole sa svojim klupskim kolegama i upravama. Kako tamo uspiju nadvladati personalne animozitete?
-
Hodidid
#3063 Re: Golman reprezentacije BiH
A sta je li mali brani za selektora? Nego sta cemo ako dodje taj famozni iduci XY selektor pa iz nekog razloga ne bude po volji Begovicu, pa ovaj opet ne bude htio obuci dres reprezentacije?Bosanski_kralj wrote:Reci to selektoru.Hodidid wrote:Pa sta jel on brani za Susica ili za Bosnu i Hercegovinu? A sta ako ode Susic pa mu sutra zasmeta XY pa iz tog razloga ne bude opet htio braniti za reprezentaciju.Hocemo se rijesavati i tog imaginarnog XY da ne izadjemo Begovicu iz hatora?
Kad se shvati da reprezentacija nije nicija prcija niti babovina pa da se prema njoj odnosi kako se kome kad ceifne e onda cemo imati i sportske rezultate.Kao da se svi oni vole sa svojim klupskim kolegama i upravama. Kako tamo uspiju nadvladati personalne animozitete?
Imas li plan? Neku odrzivu strategiju kako rijesiti u tom slucaju problem.
Hocemo se kutarisati i tog selektora pa sve tako po istilahu dok ne naleti neki koji je Begovicu ,ili bilo kojem drugom igracu iz repke, potaman?
- luckylaka
#3064 Re: Golman reprezentacije BiH
Hodidid wrote:A sta je li mali brani za selektora? Nego sta cemo ako dodje taj famozni iduci XY selektor pa iz nekog razloga ne bude po volji Begovicu, pa ovaj opet ne bude htio obuci dres reprezentacije?Bosanski_kralj wrote:Reci to selektoru.Hodidid wrote:Pa sta jel on brani za Susica ili za Bosnu i Hercegovinu? A sta ako ode Susic pa mu sutra zasmeta XY pa iz tog razloga ne bude opet htio braniti za reprezentaciju.Hocemo se rijesavati i tog imaginarnog XY da ne izadjemo Begovicu iz hatora?
Hocemo se kutarisati i tog selektora pa sve tako po istilahu dok ne naleti neki koji je Begovicu ,ili bilo kojem drugom igracu iz repke, potaman?
-
Corola
#3065 Re: Golman reprezentacije BiH
Drugi selektori nisu ni preko kaseta pratili igrace.BHF_Manijak wrote:Hajd molim te napisi mi kad je to bio u Manchesteru, Lyonu, Moskvi ili pak Sevilli!Corola wrote:BHF_Manijak wrote:Problem i jest sto selektor nije ni POKUSAO da porazgovara sa Begovicem uostalom i kao i za sve ostalo, ili prati putem tv-a ili preko novinara...Nek mi neko kaze koga je zadnjeg od reprezentativaca uzivo pogledo, ja cu govno ko cevap pojest!
Gospon biste zelil sa lukom ili bez.![]()
Dzeko ,Miske,Pjanic,Spahic lavovi iz PL.Toliko svi bivsi(osim Kodre) nisu pratili.Daj ba, pratio je i gledao igrace u prvih nekoliko mjeseci kad je tek dosao na kromilo, a sad naravno svoje slobodno vrijeme provodi po vili u Francuskoj, vise ne moze ni utakmice PL da prati...Pusti se suplje, ja nisam reko da nije pratio i obilazio igrace, vec kad je ZADNJI put nekome otisao da pogleda tekmu, pa jel sam reko da xx igraca nije mogao pratit jer nije bilo tekme na tv-u!
![]()
Uostalom recimo onom Holandezu u Turskoj repci spocitavaju da uopste ne prati uzivo reprezentativce i potencionalne igrace.A ovaj im odgovorio kako u ugovoru ne pise da bi pored vodjenja repke trebao biti i skaut.Iako mu je plata veca od Papetu i do 80 puta.Mada i to pracenje uzivo moze biti yebada.Zamisli da je Dzeku pogledao par puta u ono krizno doba.Biti tad zadovoljan a kvalifikacije pice ko lude,ili mozda Pjanica.Ponekad je bolje na belaj zazmuriti iprogutati knedlu. Kako bi narodnoj masi objasnio da Dzekina tadasnja igra ni za qite nije,a realno zamjene ni na vidiku.Ide se iz krajnosti u krajnosti I stvara pritisak.Koji recimo potencionalni selektori ni u ludilu ne bi prihvatili pogotovo ne za mizeriju od plate.Vecu platu ima i selektor Tirkiznih ostrva.Sto znaci samo na pracenju igraca uzivo bi u prvoj sedmici ostao bez plate I toplog obroka .
Bas kao sto rece pusti te suplje price da ce ko biva sljedeci selektor se ubiti da prati uzivo potencionalne igrace,sve leti.
- Point.
#3066 Re: Golman reprezentacije BiH
Davno sam obavio srednju ne zamjeri.....vernes81 wrote:A ja sam mislio da su profesori u srednjoj skoliPoint. wrote:Samo cu reci da je Pape zesci mamlaz ako ne porazovara sa Asmirom i jednom za sva vremena srede racune i kane se ovih seljacki prepucavanja preko medija. Bilo bi glupo zahvaliti se usluga jednog od najboljih golmana radi neke ebene sujete koju Pape forsira mada je donekle u pravu jer ovaj trebinjski pasha nas je izradio vec dva puta. Ali radi reprezentacije i drzave i navijaca trebaju ljudski se sresti i porazgovarati i rijesiti nesuglasice. Da je Bega bolji golman od Hasagica do nema dvojbe, ali Bega mora znati da nemoze tek tako biti prvi golman repke. Prvo bi mu preporucio da izmislja bolje lazi nego neka africka killa thrilla gripa koju ni ja nebi slago nastavnicima u srednjoj skoli.![]()
- Bosanski_kralj
#3067 Re: Golman reprezentacije BiH
Ne kontam šta želiš reći sa ovim " a je li mali brani za selektora"? I previše je nagađanja u prvom dijelu posta.Hodidid wrote:A sta je li mali brani za selektora? Nego sta cemo ako dodje taj famozni iduci XY selektor pa iz nekog razloga ne bude po volji Begovicu, pa ovaj opet ne bude htio obuci dres reprezentacije?Bosanski_kralj wrote:Reci to selektoru.Hodidid wrote:Pa sta jel on brani za Susica ili za Bosnu i Hercegovinu? A sta ako ode Susic pa mu sutra zasmeta XY pa iz tog razloga ne bude opet htio braniti za reprezentaciju.Hocemo se rijesavati i tog imaginarnog XY da ne izadjemo Begovicu iz hatora?
Ne znam zašto to kutarisanje uopšte spominješ jer je većina forumaša ovdje za to da Begović i Sušić popričaju i rješe problem. Niko nije spominjao otkaz Sušiću, barem ne zbog Begovića.
-
Hodidid
#3068 Re: Golman reprezentacije BiH
Da animozitet prema Susicu na ovom podforumu postoji kod dobrog broja forumasa to je jasno i pticama na grani. Razlika je jedino u motivima zbog cega animozitet. Da se razumijemo i ja bih na celu repke najradije vidio nekog puno kompetentnijeg strucnjaka sa dugogodisnjom bogatom internacionalnom trenerskom karijerom za sobom, ali takvi se ne otimaju za selektorski posao u Sarajevu. Ako igraci nece postovati njegov autoritet dok je selektor onda ne vidim razloga sta ce nam ti igraci u ekipi.
Gdje je puno baba kilavo je dijete kaze nasa stara narodna izreka. Susic odredjuje ko ce izaci na teren a ne ja, ti ili Begovic.
Ti si implicirao u prijasnjem postu da je problem u Susicu a ja kazem da nije njegovo da se prilagodjava igracima jer njih je 16 nego je na njima da nadju modus kako se prilagoditi njemu kao treneru i selektoru.
Ako se izadje u susret Begovicu ili nekom drugom pa se skloni Susic, ko nam garantuje dakle da se ubuducnosti nece iste ili slicne situacije , sa odazivom igraca, ponavljati?
Gdje je puno baba kilavo je dijete kaze nasa stara narodna izreka. Susic odredjuje ko ce izaci na teren a ne ja, ti ili Begovic.
Ti si implicirao u prijasnjem postu da je problem u Susicu a ja kazem da nije njegovo da se prilagodjava igracima jer njih je 16 nego je na njima da nadju modus kako se prilagoditi njemu kao treneru i selektoru.
Ako se izadje u susret Begovicu ili nekom drugom pa se skloni Susic, ko nam garantuje dakle da se ubuducnosti nece iste ili slicne situacije , sa odazivom igraca, ponavljati?
- jeza u ledja
#3069 Re: Golman reprezentacije BiH
Meni stvarno fakat, al FAKAT niste jasni.
Pa NECE covjek da igra. NECE. Nece zbog Susica ili necega treceg, ne znamo. Ali NECE!! Nije htio ni Papac iz svojih razloga. Nece pa makar. I tada je bila prica pa treba Ciro otici s njim da porazgovara. NECE ljudi bolan. Isto i za Salihamidzica. Susic naravno pokusava uspostaviti autoritet pa nece izjavljivati jao eto molio sam ga, kumio, al eto. Mozda mu je Susic jebo mater, mozda mu je Spahic jebo mater, ko zna. Al djaba, frajer NECE da igra. Kad nece - nece. Sta treba kurac da mu neko popusi sad?
Pa NECE covjek da igra. NECE. Nece zbog Susica ili necega treceg, ne znamo. Ali NECE!! Nije htio ni Papac iz svojih razloga. Nece pa makar. I tada je bila prica pa treba Ciro otici s njim da porazgovara. NECE ljudi bolan. Isto i za Salihamidzica. Susic naravno pokusava uspostaviti autoritet pa nece izjavljivati jao eto molio sam ga, kumio, al eto. Mozda mu je Susic jebo mater, mozda mu je Spahic jebo mater, ko zna. Al djaba, frajer NECE da igra. Kad nece - nece. Sta treba kurac da mu neko popusi sad?
- Murat Sabanovic
#3070 Re: Golman reprezentacije BiH
Sušić o nastupu bh. reprezentativca: Begović je golman koji ili brani ili ne brani, on nije za klupu
Asmir bi trebao biti jedan od najboljih evropskih golmana, ali se stječe dojam da mu je klub najvažniji
Asmir Begović kao da nas je prekjučer odlučio malo podsjetiti na sebe i svoje mogućnosti. U posljednje vijeme, kako ga selektor Safet Sušić ne uvrštava na spisak za reprezentaciju, na njega se pomalo i zaboravilo.
No, sjajna predstava na otvorenju engleske Premijer lige, kada je u duelu s Čelzijem serijom izvanrednih intervencija sačuvao Stoukovu mrežu, ponovo je otvorila pitanje.
Šta se, zapravo, dešava s Begovićem? Hoćemo li ovog momka vidjeti na golu naše reprezentacije, pitanje je koje smo uputili selektoru Safetu Sušiću? Čini se da je on voljan odazvati se na eventualni poziv.
- U ovom trenutku imam Kenana Hasagića, s kojim sam izuzetno zadovoljan i koji je sretan da svaki put dođe braniti za reprezentaciju. Godinama je tu, dobar je i nemam nikakvog razloga da ga mijenjam. Imati uz njega i Begovića, bila bi velika stvar, ali znam da Asmir ne bi volio biti rezerva. On je golman koji ili brani ili ne brani. Nije za klupu - tvrdi Sušić.
Pape kaže da, uprkos nesuglasicama koje je imao s Begovićem, nije promijenio mišljenje o njegovom kvalitetu.
- On je izuzetan golman. Ozbiljan je momak i voli raditi. Po konstituciji, trebao bi biti jedan od najboljih evropskih golmana. Sve mu ide u prilog, ali se stječe dojam da mu je klub na prvom mjestu - kaže bh. selektor, koji na pitanje hoće li Begovića zvati za dvomeč protiv Bjelorusije, odgovara:
- Još nisam odlučio, ali opet kažem, on nije golman za klupu.
Vratit ću se, ali ne znam kada
- Ne znam kada ću biti pozvan, ali nisam siguran da će to biti za Bjelorusiju, jer bi to Sušiću bilo teško napraviti s obzirom na to da bi mu bilo nezgodno sada mijenjati tim. Moj izostanak u posljednje vrijeme nije definitivan. Vratit ću se sigurno, samo u ovom trenutku ni ja sam ne znam kada će to biti - izjava je koju je medijima dao bh. golman.
Nada u Ibiševća
Sušić će već za nekoliko dana poslati pozive za utakmice protiv Bjelorusije i kaže da na njemu neće biti iznenađenja u odnosu na meč s Grcima.
- Na spisku će biti oni igrači iz Rusije koje svjesno nisam zvao, kao i oni koji su otpali zbog povreda, izuzimajući Ibiševića i Alispahića. Kada je riječ o Vedi, on će ovih dana imati pregled kod ljekara i, ako bude mogao početi raditi, zvao bih i njega.
Pozvat ću i Muslimovića, ali će on morati doći odmah i trenirati s nekim od naših klubova. Ima Želju i Sarajevo pa neka odluči, ali kako mu sin navija za Želju, bilo bi logičnije da ide na Grbavicu - kroz smijeh je rekao Sušić.
(avaz)
Asmir bi trebao biti jedan od najboljih evropskih golmana, ali se stječe dojam da mu je klub najvažniji
Asmir Begović kao da nas je prekjučer odlučio malo podsjetiti na sebe i svoje mogućnosti. U posljednje vijeme, kako ga selektor Safet Sušić ne uvrštava na spisak za reprezentaciju, na njega se pomalo i zaboravilo.
No, sjajna predstava na otvorenju engleske Premijer lige, kada je u duelu s Čelzijem serijom izvanrednih intervencija sačuvao Stoukovu mrežu, ponovo je otvorila pitanje.
Šta se, zapravo, dešava s Begovićem? Hoćemo li ovog momka vidjeti na golu naše reprezentacije, pitanje je koje smo uputili selektoru Safetu Sušiću? Čini se da je on voljan odazvati se na eventualni poziv.
- U ovom trenutku imam Kenana Hasagića, s kojim sam izuzetno zadovoljan i koji je sretan da svaki put dođe braniti za reprezentaciju. Godinama je tu, dobar je i nemam nikakvog razloga da ga mijenjam. Imati uz njega i Begovića, bila bi velika stvar, ali znam da Asmir ne bi volio biti rezerva. On je golman koji ili brani ili ne brani. Nije za klupu - tvrdi Sušić.
Pape kaže da, uprkos nesuglasicama koje je imao s Begovićem, nije promijenio mišljenje o njegovom kvalitetu.
- On je izuzetan golman. Ozbiljan je momak i voli raditi. Po konstituciji, trebao bi biti jedan od najboljih evropskih golmana. Sve mu ide u prilog, ali se stječe dojam da mu je klub na prvom mjestu - kaže bh. selektor, koji na pitanje hoće li Begovića zvati za dvomeč protiv Bjelorusije, odgovara:
- Ne znam kada ću biti pozvan, ali nisam siguran da će to biti za Bjelorusiju, jer bi to Sušiću bilo teško napraviti s obzirom na to da bi mu bilo nezgodno sada mijenjati tim. Moj izostanak u posljednje vrijeme nije definitivan. Vratit ću se sigurno, samo u ovom trenutku ni ja sam ne znam kada će to biti - izjava je koju je medijima dao bh. golman.
Nada u Ibiševća
Sušić će već za nekoliko dana poslati pozive za utakmice protiv Bjelorusije i kaže da na njemu neće biti iznenađenja u odnosu na meč s Grcima.
- Na spisku će biti oni igrači iz Rusije koje svjesno nisam zvao, kao i oni koji su otpali zbog povreda, izuzimajući Ibiševića i Alispahića. Kada je riječ o Vedi, on će ovih dana imati pregled kod ljekara i, ako bude mogao početi raditi, zvao bih i njega.
Pozvat ću i Muslimovića, ali će on morati doći odmah i trenirati s nekim od naših klubova. Ima Želju i Sarajevo pa neka odluči, ali kako mu sin navija za Želju, bilo bi logičnije da ide na Grbavicu - kroz smijeh je rekao Sušić.
(avaz)
- Murat Sabanovic
#3071 Re: Golman reprezentacije BiH
jbg safete... nije ni kenino da brani...Sušić o nastupu bh. reprezentativca: Begović je golman koji ili brani ili ne brani, on nije za klupu
-
žuti
#3072 Re: Golman reprezentacije BiH
Upravu si, to treba selektoru reciBosanski_kralj wrote:Reci to selektoru.Hodidid wrote:Pa sta jel on brani za Susica ili za Bosnu i Hercegovinu? A sta ako ode Susic pa mu sutra zasmeta XY pa iz tog razloga ne bude opet htio braniti za reprezentaciju.Hocemo se rijesavati i tog imaginarnog XY da ne izadjemo Begovicu iz hatora?
- shake69
#3073 Re: Golman reprezentacije BiH
Lici mi da je Begovic malo sazrio i kao co'ek i da bi prihvatio i mjesto na klupi reprezentacije.Pravi bi test bio poziv za Bjeloruse i tada bi i forumashi ovdje a i Susic definitivno znali na cemu su.S njim na klupi manje bi se i Hasagic zajebavao s komocijom da je nezamjenjiv a jedan kiks u Minsku sve moze pokvariti.
- shalla
#3074 Re: Golman reprezentacije BiH
To je to, pozadina svega. Dakle otkako je preuzeo BiH Pape je uvjeren da je Keno bolji golman. Gotova priča što se mene tiče...Murat Sabanovic wrote:Sušić o nastupu bh. reprezentativca: Begović je golman koji ili brani ili ne brani, on nije za klupu
Nada u Ibiševća
(avaz)
- Obuca9
#3075 Re: Golman reprezentacije BiH
A to nisi mogao zakljuciti na osnovu svih utakmica u Papetovom mandatu? To nije ni bilo sporno, da je sve do Slovačke PApetov prvi izbor bio Kenan. Sporno je to što se ovom drugom nije svidjela takva situacija.