Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
shalla wrote:@bb8
Ne znam sta bih ti rekao, ja cim nisam u kuci (tj cim sam na otvorenom), nadje mi gps signal onog trenutka kad se podigne program (govorim o iGo)...
I ne znam o kakvom stalku za navigaciju pricas, jel mislis na auto drzac za iphone ili? Ne znam stvarno, trebalo bi da nadje gps odmah, ne znam sta mu je...
Ima li neko iskustva sa TomTom navigacijom sa apptrackera. Ja je ostavim upaljenu po pola sata i samo trazi gps signal ???
Sta radim pogresno?
Curve wrote:Da li iko salje mms, da mi javi tacne postavke, ove sto sam unio sa telecomove stranice, izgleda ne pale, cim krenem slat mms, odma me prekine ko javlja nes nije ok.. (ukljucen je 3G da ne bude da nisam ukljucio)
bb8 wrote:ja imam i iGo i Navigon i pokusavala sam je aktivirati na putu do Crne Gore i u Crnoj Gori, cisto da vidim kako radi, medjutim nisam uspjela jer nije mogao naci GPS...ili ja nisam bila strpljiva u trazenju GPS.a (:
koliko vi otprilike cekate da nadje GPS i ima li veze sto iPhone nije bio prikljucen na punjac i u stalku za navigaciju? (to mi je neko naveo kao razlog, pa me zivo interesuje)
tnx
evo ja na preporuku @shalla sa foruma isrbia skinem iGO, lola napravio samo za balkan mape, iGo Balkan+ izbacio neke nepotrebne zemlje, ubacio novije mape i domaci glas, sad sam ga isprobavao do posla, radi ok, pokrivenost sarajeva za ovo malo sto sam isprobao zadovoljavajuca
Curve wrote:Da li iko salje mms, da mi javi tacne postavke, ove sto sam unio sa telecomove stranice, izgleda ne pale, cim krenem slat mms, odma me prekine ko javlja nes nije ok.. (ukljucen je 3G da ne bude da nisam ukljucio)
pa u cemu je razlika od "mojih" postavki u portu ? stavio sam 8080 prvog dana i nece
a jes ti restartovo tel nakon sto si unio sve ovo i 8080 mora biti kod mene je unesen i mms max msg size 307200 (podrazumjeva se da si prijavljen za mms )
Lady Saray wrote:a jes ti restartovo tel nakon sto si unio sve ovo i 8080 mora biti kod mene je unesen i mms max msg size 307200 (podrazumjeva se da si prijavljen za mms )
al sigurna sma da ce restart to sve rijesiti
restartovo ga 10x dosad, ubacio postavke iste, znaci i sa portom, cak stavio da je velicina 300 kb, pa 200 kb za svaki slucaj, zvao 1444, da vidim jesul sigurno ukljucena usluga mms,
ubacio svoj broj tel. u iphone (na isrbija kazu da nekome i to pomoglo)
al jock ne mereeeeeeeeeeeeeee
Lady Saray wrote:a jes ti restartovo tel nakon sto si unio sve ovo i 8080 mora biti kod mene je unesen i mms max msg size 307200 (podrazumjeva se da si prijavljen za mms )
al sigurna sma da ce restart to sve rijesiti
restartovo ga 10x dosad, ubacio postavke iste, znaci i sa portom, cak stavio da je velicina 300 kb, pa 200 kb za svaki slucaj, zvao 1444, da vidim jesul sigurno ukljucena usluga mms,
ubacio svoj broj tel. u iphone (na isrbija kazu da nekome i to pomoglo)
al jock ne mereeeeeeeeeeeeeee
probaj s nekog tel gdje radi mms da budes 100% siguran da nije do kartice i telekoma e onda provjeri da nisi fulio neko slovo ili br pri unosu podataka jer ako imas sve ukucano ko mi.. prodaj tel
bb8 wrote:ja imam i iGo i Navigon i pokusavala sam je aktivirati na putu do Crne Gore i u Crnoj Gori, cisto da vidim kako radi, medjutim nisam uspjela jer nije mogao naci GPS...ili ja nisam bila strpljiva u trazenju GPS.a (:
koliko vi otprilike cekate da nadje GPS i ima li veze sto iPhone nije bio prikljucen na punjac i u stalku za navigaciju? (to mi je neko naveo kao razlog, pa me zivo interesuje)
tnx
evo ja na preporuku @shalla sa foruma isrbia skinem iGO, lola napravio samo za balkan mape, iGo Balkan+ izbacio neke nepotrebne zemlje, ubacio novije mape i domaci glas, sad sam ga isprobavao do posla, radi ok, pokrivenost sarajeva za ovo malo sto sam isprobao zadovoljavajuca
ma nista, tek sam sad vidjela da ni jedna navigacija ne radi sa bb 6.15.00.. jbg
kad nabavim drugi javim (:
Može li jedno pitanje.. Kupujem mobitel, na raspolaganju imam nokiu c7 i iphone 3g. Ista je cijena, mene interesuje koji je bolji, odnosno kakav je taj iphone, super izgleda, ali da li je praktičan što se tiče poruka i ostalog?
iphone ... ali bih ti preporucio ako mozes da dodas malo vise para i uzmes iphone 3gs ... cisto sto je brzi i podrzava vise aplikacija i igrica (podrzava i 3g ali zna da uspori jer mu je hardware slabiji)
iphone ti preporucujem jer 1000 puta bolji touch screen i to ne samo od nokije koju si spomenula vec od vecine trenutno prisutnih mobitela ...
sto se tice kucanja poruka i samih poruka sasvim je praktican tu ne moras da brines ...
Imam problem prilikom instaliranja aplikacija preko iTunesa. Skinuo sam par aplikacija sa apptrack, otvorio ih u iTunes, otisao na tab apps i tamo mi uredno pokaze gdje ce da se nalaze. Medjutim kad kliknem na apply uopste mi u vrhu ekrana ne pise da se aplikacije instaliraju, vec on samo odradi kao sync i nista ne instalira.
Ima li neko ideju?
HVala
Kad otvoris telefon pa gore u tabu sync jel ukljucenu sync apps i jesu oznacene? Ako nije to onda trebas instalirat sa cydie appsync ili tako nesto pogledam danas pa javim.
Ali_G wrote:Ukljucena je opcija sync i sve aplikacije su selektirane. Cudno mi je sto sad nece, a radilo je prije nekih mjesec dana i appsync mi je instaliran.
Instalirao i najnoviji iTunes i ista prica. Mozda neka aplikacija smeta?
edit:
Izgleda da je bilo do neke aplikacije koja je instalirana preko instalusa a nisam je bio izbrisao. Nakon brisanja svih aplikacija sad opet radi. Hvala svima koji su pokusali
Ali_G wrote:Instalirao i najnoviji iTunes i ista prica. Mozda neka aplikacija smeta?
edit:
Izgleda da je bilo do neke aplikacije koja je instalirana preko instalusa a nisam je bio izbrisao. Nakon brisanja svih aplikacija sad opet radi. Hvala svima koji su pokusali
Sad kad se bolje sjetim to mi se desilo 2-3 puta ranije ja sam rijesio reinstalacijom systema zato sto sam jos svasta mjenjo tako da je osim toga odislo dosta stvari. Privremeno ti je rjesenje da preko iphone browsera ili slicno prebacis skinute applikacije u instalous folder i da ih preko instalousa instaliras na iphone.