Bosnjaci su postojali i prije toga i svi Turci,Albanci ,Madjari su nas tako nazivali i prije 93 a dokumenti su sto puta postavljani koji govore o postojanju Bosnjaka stotinama godina prije 93. To sto je to ime u zadnjih 100 godina zabranjivano i vrsena asimilacija Bosnjaka u Srbe i Hrvate i njihovo prisvajanje ne govori nista o nepostojanju Bosnjaka. Govori samo o tebi posto si spreman da ponavljas ono sto se i ovi salonci ustrucavaju pa kazu to na malo drugaciji nacin i sto na nacin na koji ti to propagiras iznose samo oni najokoreliji srpski nacionalisti.505sCrtom wrote:vidi prijatelju. da je neko odlucio '93. umjesto termina bosnjak, da se usvoji termin "muslić", ti bi danas govorio, negiras musliće i onda se cudis...lazni liberal wrote: Negiras Bosnjake i onda se cudis sto neko napada Bosance koji nikad nisu postojali i cudis se sto te neko zove cetnikom
o tome se radi. neko je odlucio. vecina naroda je prihvatila. neki nisu (iz kojeg god da je razloga). a cijela ova "probosnjacka" propaganda govori puno vise o "ambicijama" bosnjackih nacionalista, nego o samom narodu.
Izjasnjavanje na popisu
- lazni liberal
#3051 Re: Izjasnjavanje na popisu
- madner
#3052 Re: Izjasnjavanje na popisu
Pa ne zove se organizacija ujedinjene drzave, nego nacije. Znaci nacije su clanice UN-a. Etnicki i nacionalno nije ni blizu isto i ne mozes reci tj. Njemacka nacija i Kineska nacija naravno. Kina moze biti drzava razlicitih naroda, ali nacija nikako.biofa wrote: De pročitaj ti ponovo rečenicu .... Organizaciju UN čine DRŽAVE , a nacije su sinonim za narode .... Danas, u svijetu ne postoji država 100% etnički tj. nacionalno čista. Ko to živi u Njemačkoj? Koje nacije? A ko se smatra autohtonim narodom u Njemačkoj? ... Koje to nacije i koliko njih živi u Kini? Kina kao država različitih nacija je član UN-a. ... Eto, po tvome Srbi ne postoje nego samo Srbijanci, jer im se država zove Srbija ... a Srbija kao članica UN bi trebala da zastupa interese svih naroda koji žive u Srbiji, a ne samo "srpske"! .... Nadam se da ti je sada jasnije. Ako treba, pojednostavit ću ... I još nešto ... Daj mi primjer barem jedne nacionalno 100% čiste države u svijetu. ... Skidam kapu!
Nema potrebe da drzava bude nacionalno cista, odkud ti to
- lazni liberal
#3053 Re: Izjasnjavanje na popisu
Postoji i sportsko takmicenje Kup nacija pa ne igraju nacije nego drzave.madner wrote:Pa ne zove se organizacija ujedinjene drzave, nego nacije. Znaci nacije su clanice UN-a. Etnicki i nacionalno nije ni blizu isto i ne mozes reci tj. Njemacka nacija i Kineska nacija naravno. Kina moze biti drzava razlicitih naroda, ali nacija nikako.biofa wrote: De pročitaj ti ponovo rečenicu .... Organizaciju UN čine DRŽAVE , a nacije su sinonim za narode .... Danas, u svijetu ne postoji država 100% etnički tj. nacionalno čista. Ko to živi u Njemačkoj? Koje nacije? A ko se smatra autohtonim narodom u Njemačkoj? ... Koje to nacije i koliko njih živi u Kini? Kina kao država različitih nacija je član UN-a. ... Eto, po tvome Srbi ne postoje nego samo Srbijanci, jer im se država zove Srbija ... a Srbija kao članica UN bi trebala da zastupa interese svih naroda koji žive u Srbiji, a ne samo "srpske"! .... Nadam se da ti je sada jasnije. Ako treba, pojednostavit ću ... I još nešto ... Daj mi primjer barem jedne nacionalno 100% čiste države u svijetu. ... Skidam kapu!
Nema potrebe da drzava bude nacionalno cista, odkud ti to
- madner
#3054 Re: Izjasnjavanje na popisu
Tacno, igraju reprezentacije nacija 
- jedaneska
#3055 Re: Izjasnjavanje na popisu
Japanbiofa wrote:Daj mi primjer barem jedne nacionalno 100% čiste države u svijetu. ... Skidam kapu!
- lazni liberal
#3056 Re: Izjasnjavanje na popisu
Reprezentacije drzava i one su predstavnici drzave a ne nacije.madner wrote:Tacno, igraju reprezentacije nacija
-
5 0 5
#3057 Re: Izjasnjavanje na popisu
prezvakano je to milion puta. culi smo. jasno je. postojali su, postoje i dalje. a sad cuj i ti. postoje i ljudi koji se osjecaju bosancima i oni koji se osjecaju muslimanima, a bosnjastvo im nista ne znaci.lazni liberal wrote: Bosnjaci su postojali i prije toga i svi Turci,Albanci ,Madjari su nas tako nazivali i prije 93 a dokumenti su sto puta postavljani koji govore o postojanju Bosnjaka stotinama godina prije 93. To sto je to ime u zadnjih 100 godina zabranjivano i vrsena asimilacija Bosnjaka u Srbe i Hrvate i njihovo prisvajanje ne govori nista o nepostojanju Bosnjaka.
onda, postoje i bosnjaci kojima slika, koju crta ulema i ultranacionalisti ne odgovoara. jer se onda vrijednuju kao "losi" bosnjaci. znaci nije dovoljno biti samo bosnjak (na popisu jeste, procentu se u zube ne gleda), nego i bosnjak po sablonu koji su nacionalisti (da ih ne nazovem. pljackaskom manipulatorskom bagrom) izrezali. ali to je vec unutrasnja stvar bosjnaka.
ako mislis da pricam napamet, pogledaj opet onaj propagandni pamflet, gdje ajanovic vrijedjajuci bosance, ipak ih priziva u bosnjacko krilo (da bi bosnjacka sehara bila veca, iz koje ce on i slicni moci zagrabiti). jasno je sve.
Last edited by 5 0 5 on 05/06/2013 15:07, edited 1 time in total.
- madner
#3058 Re: Izjasnjavanje na popisu
Znaci ako u drzavi imas 10% stranih gradjana moze jedan nastupiti u tom timu?lazni liberal wrote:Reprezentacije drzava i one su predstavnici drzave a ne nacije.madner wrote:Tacno, igraju reprezentacije nacija
- lazni liberal
#3059 Re: Izjasnjavanje na popisu
Pa i nastupaju naturalizovani stranci u mnogim reprezentacijama koji nisu ni rodjeni u tim drzavama nego su igrali nekoliko godina zaredom u toj zemlji.madner wrote:Znaci ako u drzavi imas 10% stranih gradjana moze jedan nastupiti u tom timu?lazni liberal wrote:Reprezentacije drzava i one su predstavnici drzave a ne nacije.madner wrote:Tacno, igraju reprezentacije nacija
- Liga Rojalista
#3060 Re: Izjasnjavanje na popisu
Ti si jedan obični četnik i velikosrbin koji se krije iza nekog bosanca ovdje na forumima jer znam niko od ovih bosanca i hercegovaca ne bi rekao da su Bošnjaci izmišljeni505sCrtom wrote:vidi prijatelju. da je neko odlucio '93. umjesto termina bosnjak, da se usvoji termin "muslić", ti bi danas govorio, negiras musliće i onda se cudis...lazni liberal wrote: Negiras Bosnjake i onda se cudis sto neko napada Bosance koji nikad nisu postojali i cudis se sto te neko zove cetnikom
o tome se radi. neko je odlucio. vecina naroda je prihvatila. neki nisu (iz kojeg god da je razloga). a cijela ova
"probosnjacka" propaganda govori puno vise o "ambicijama" bosnjackih nacionalista, nego o samom narodu.
-
biofa
#3061 Re: Izjasnjavanje na popisu
Nana je u pravu ... U islamu nema insistiranja na narodnosti, jer su svi muslimani jedan ummet tj. nacija ... ali to ne znači da se ne zna iz kojeg naroda potiče svaki musliman. Tako imaš muslimane Bošnjake, muslimane Libijce, muslimane Hrvate, muslimane Srbijance, muslimane Albance, muslimane Sudance, muslimane Indonežane .... Drugo je to što je nana živjela u vakat kada se iz političkih razloga i teritorijalnih apetita naših, ne daj Bože nikome, komšija, zabranilo muslimanima da se izjašnjavaju kao Bošnjaci.. nego ih se tjeralo da se izjasne ili kao Srbi, Hrvati, musimani ili Jugosloveni. Naravno, većina ih se izjašnjavala kao muslimani, što i jesmo, bez obzira na našu etničku pripadnost! ... Sada se želi postići opet isto .... Nameće se Bosanac, kao alternativa, od malo pametnijih i proračunatijih nego što ste vi, koji se želite tako izjasniti, prije svega, možda iz patriotskih osjećanja, ali, to nije način da se Bosna sačuva, upravo suprotno, jer, u suštini Bosanac, kao nacija ne postoji. Može biti kratkoročno crno na bijelom, kao i Jugosloven .. a to baš nekima i odgovara.505sCrtom wrote:The 51st State wrote:
juce pricam sa komsinicom o ovoj temi. zena 65 godina stara. obrazovana (nije akademski). kaze ona meni. "uopste mi nije jasno kakva je to nacija bosnjak. to je nesto izmisljeno i ne svidja mi se. ja sam cijeli zivot muslimanka i takva cu i ostati." poslije te recenice sve je jasno. koliko god se forsirala propaganda, narod i dalje osjeca da je bosnjastvo nametnuto i neprirodno. kao recimo "kutopuc" u hrvatskom jeziku. (krenulo se sa logikom, ako sasica mladomuslimana tako odluci, pod plastom ratnih strahota), onda ce to narod i prihvatiti. i to je izgleda djelimicno uspjelo. ocito, ni blizu onoliko koliko su se maldomuslimani nadali).
sad, sto je neki umastani nacionalist smislio u svojoj kancelariji, zbrajajuci sve i svakog pod bosnjake, njegov je problem. ocito je da se presabrao, a koliko, to cemo znati poslije popisa.
(stoji jos i ono, sto ce se vjerovatno forsirati na samom popisu, nacim ubjedjivanja tipa: "ma nisi ti nano muslimanka, to se danas zove bosnjak. tu se moras pisati. da te nedaj boze ne ispisu iz penzije" i tome slicne gadosti.)
Za sve one koji ne znaju: NAROD, NACIJA I ETNOS SU JEDNO TE ISTO! (ŠTA STE IMALI IZ BOSANSKOG JEZIKA!!!!!) JAPAN NIJE 100% ETNIČKI, NARODNO ILI NACIONALNO ČISTA DRŽAVA ... PUNA JE KINEZA, EVROPLJANA (KAO DA JE EVROPA JEDNA NACIJA), AMERIKANACA (SKUP NACIJA), FILIPINACA, SINGAPURACA .....
- madner
#3062 Re: Izjasnjavanje na popisu
Bez pasosa te zemlje?lazni liberal wrote:Pa i nastupaju naturalizovani stranci u mnogim reprezentacijama koji nisu ni rodjeni u tim drzavama nego su igrali nekoliko godina zaredom u toj zemlji.madner wrote:Znaci ako u drzavi imas 10% stranih gradjana moze jedan nastupiti u tom timu?lazni liberal wrote: Reprezentacije drzava i one su predstavnici drzave a ne nacije.
Gdje, kada?
-
5 0 5
#3063 Re: Izjasnjavanje na popisu
vidi, prestani me prozivati. nije mi dosta sto negiras moju nacionalnost, vrijedjajuci, nego sad trebam slusati i da sam cetnik. odjebi vise. nisam ja klanjao dzume i smisljao nove mitove, nego branio svoju domovinu puskom. i branio bih je opet, jednako od bosnjackih, kao sto sam i od srpskih fasista.lazni liberal wrote:Govori samo o tebi posto si spreman da ponavljas ono sto se i ovi salonci ustrucavaju pa kazu to na malo drugaciji nacin i sto na nacin na koji ti to propagiras iznose samo oni najokoreliji srpski nacionalisti.
-
miki.ba
#3064 Re: Izjasnjavanje na popisu
Stani, zar je to prihvatila vecina? Toga se ne sjecam, sorry.505sCrtom wrote:vidi prijatelju. da je neko odlucio '93. umjesto termina bosnjak, da se usvoji termin "muslić", ti bi danas govorio, negiras musliće i onda se cudis...lazni liberal wrote: Negiras Bosnjake i onda se cudis sto neko napada Bosance koji nikad nisu postojali i cudis se sto te neko zove cetnikom
o tome se radi. neko je odlucio. vecina naroda je prihvatila. neki nisu (iz kojeg god da je razloga). a cijela ova "probosnjacka" propaganda govori puno vise o "ambicijama" bosnjackih nacionalista, nego o samom narodu.
- lazni liberal
#3065 Re: Izjasnjavanje na popisu
Nije bez pasosa , dobiju i drzavljanstvo ali se na ovoj temi govori o etnickim Bosancima a ne o svima koji imaju pasos Bosne.
-
5 0 5
#3066 Re: Izjasnjavanje na popisu
biofa wrote:
Nana je u pravu ... U islamu nema insistiranja na narodnosti, jer su svi muslimani jedan ummet tj. nacija ... ali to ne znači da se ne zna iz kojeg naroda potiče svaki musliman. Tako imaš muslimane Bošnjake, muslimane Libijce, muslimane Hrvate, muslimane Srbijance, muslimane Albance, muslimane Sudance, muslimane Indonežane .... Drugo je to što je nana živjela u vakat kada se iz političkih razloga i teritorijalnih apetita naših, ne daj Bože nikome, komšija, zabranilo muslimanima da se izjašnjavaju kao Bošnjaci.. nego ih se tjeralo da se izjasne ili kao Srbi, Hrvati, musimani ili Jugosloveni. Naravno, većina ih se izjašnjavala kao muslimani, što i jesmo, bez obzira na našu etničku pripadnost! ... Sada se želi postići opet isto .... Nameće se Bosanac, kao alternativa, od malo pametnijih i proračunatijih nego što ste vi, koji se želite tako izjasniti, prije svega, možda iz patriotskih osjećanja, ali, to nije način da se Bosna sačuva, upravo suprotno, jer, u suštini Bosanac, kao nacija ne postoji. Može biti kratkoročno crno na bijelom, kao i Jugosloven .. a to baš nekima i odgovara.
Za sve one koji ne znaju: NAROD, NACIJA I ETNOS SU JEDNO TE ISTO! (ŠTA STE IMALI IZ BOSANSKOG JEZIKA!!!!!) JAPAN NIJE 100% ETNIČKI, NARODNO ILI NACIONALNO ČISTA DRŽAVA ... PUNA JE KINEZA, EVROPLJANA (KAO DA JE EVROPA JEDNA NACIJA), AMERIKANACA (SKUP NACIJA), FILIPINACA, SINGAPURACA .....
bosna se trebala cuvati, ili ako hoces bosnjacki narod, tako sto su se pare trebale uloziti u povratak i obnovu okupiranih teritorija. umejsto toga pare su opljackane, a narod srozan na bijedu, gdje se vise vrijednuje clanska karta islamske zajednice nego ljudskost. trebali ste misliti na narod i drzavu puuuuno ranije. ali znam ja, ljetovanja u tajlandu, skolovanje u engleskoj, skijanje u svicarskoj, izleti u new york, ne padaju s neba. sehara je skoro prazna. ako je ko izdajnik, onda je onaj koji je upravljao parama, doveo narod do bijede a sebe do "elite".
i prijatelju, ne namece niko bosnjacima da budu bosanci. nego upravo obrnuto.
-
miki.ba
#3067 Re: Izjasnjavanje na popisu
I pleme i cerge, ma sve je to isto?biofa wrote: Za sve one koji ne znaju: NAROD, NACIJA I ETNOS SU JEDNO TE ISTO!
-
5 0 5
#3068 Re: Izjasnjavanje na popisu
pa to ne znamo jos. niko ne zna. zbog toga i tolika nervoza medju bosnjackim pastirima. ali sudeci po trendovima, vjerovatno ce se vecina onih koji su se zvali Muslimanima u bih, iz doba sfrj, popisati kao bosnjaci.miki.ba wrote: Stani, zar je to prihvatila vecina? Toga se ne sjecam, sorry.
- славянин
#3069 Re: Izjasnjavanje na popisu
Vidis kako dodje na svoje i prizna da su Srbi,Bosnjaci/Muslimani,Hrvati,Bugari ,Rusi i svi ostali narodi jedno te isto !miki.ba wrote:I pleme i cerge, ma sve je to isto?biofa wrote: Za sve one koji ne znaju: NAROD, NACIJA I ETNOS SU JEDNO TE ISTO!
-
5 0 5
#3070 Re: Izjasnjavanje na popisu
pa i ti si obicni saudijski spijun i placenik, koji je naucio malo bosanskog od svoje maloljetne zene, pa prosipa ovdje bosnjastvo, kao da ti je pradjed mehmed pasa, glavom.Liga Rojalista wrote:
Ti si jedan obični četnik i velikosrbin koji se krije iza nekog bosanca ovdje na forumima jer znam niko od ovih bosanca i hercegovaca ne bi rekao da su Bošnjaci izmišljeni
- Liga Rojalista
#3071 Re: Izjasnjavanje na popisu
Uh da sam saudijac i da imam zenu i jos uz to maloljetnu vjeruj mi da ne bi gubio ovdje svoje vrijeme i zivce505sCrtom wrote:pa i ti si obicni saudijski spijun i placenik, koji je naucio malo bosanskog od svoje maloljetne zene, pa prosipa ovdje bosnjastvo, kao da ti je pradjed mehmed pasa, glavom.Liga Rojalista wrote:
Ti si jedan obični četnik i velikosrbin koji se krije iza nekog bosanca ovdje na forumima jer znam niko od ovih bosanca i hercegovaca ne bi rekao da su Bošnjaci izmišljeni
-
5 0 5
#3072 Re: Izjasnjavanje na popisu
vjerujemLiga Rojalista wrote:
Uh da sam saudijac i da imam zenu i jos uz to maloljetnu vjeruj mi da ne bi gubio ovdje svoje vrijeme i zivce
-
biofa
#3073 Re: Izjasnjavanje na popisu
madner wrote:Tacno, igraju reprezentacije nacija
Ti nikako da shvatiš! .. Kada se govori o Američkoj naciji, misli se na narode, stanovništvo Amerike, a ne na jedan narod! Uzmi rječnik stranih riječi pa sebi potvrdi da su sinonimi NACIJA (narod) a nacionalnost da znači biti pripadnik nekog naroda! UN znači UJEDINJENE NACIJE ILI UJEDINJENI NARODI, koji su predstavljeni kroz predstavnike svojih država članica! ... Nazivi država su promjenjljive kategorije. Imali smo Istočnu Njemačku i Zapadnu Njemačku, ali nisi imao Istočnonjemca i Zapadnonjemca! ... Moraš se definisati i odrediti kojem narodu pripadaš tj. gdje su ti korijeni. Biti pripadnik jednog naroda ne znači automatski i dijeliti ideologiju toga naroda, što je nemoguće jer su i pripadnici jednog te istog naroda različitih mišljenja, stavova, ideologija, vjeroispovijesti.... Tako imaš Arape muslimane i Arape hrišćane, Evropljane (narodi koji žive u Evropi) katolike, protestante, muslimane ....
- madner
#3074 Re: Izjasnjavanje na popisu
Znaci sinonimi su.
I tebi ima smisla tvoja recenica

I tebi ima smisla tvoja recenica
Ti nikako da shvatiš! .. Kada se govori o Američkoj naciji, misli se na narode, stanovništvo Amerike, a ne na jedan narod
-
biofa
#3075 Re: Izjasnjavanje na popisu
Pa i jesmo svi isto : LJUDI (barem neki su to još uvijek), samo što smo fizički, intelektualno i ideološki različiti! Osim toga, svi potičemo od jednog čovjeka Adema a.s., što je nauka genetski i potvrdila.славянин wrote:Vidis kako dodje na svoje i prizna da su Srbi,Bosnjaci/Muslimani,Hrvati,Bugari ,Rusi i svi ostali narodi jedno te isto !miki.ba wrote:I pleme i cerge, ma sve je to isto?biofa wrote: Za sve one koji ne znaju: NAROD, NACIJA I ETNOS SU JEDNO TE ISTO!
„I kad je Gospodar tvoj iz kičmi Ademovih sinova izveo potomstvo njihovo i zatražio od njih da posvjedoče protiv sebe: "Zar Ja nisam Gospodar vaš?" – oni su odgovarali: "Jesi, mi svjedočimo" – i to zato da na Sudnjem danu ne reknete: "Mi o ovome ništa nismo znali." (Prijevod značenja sura Al-A'raaf. Ajet broj 172).