Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
- GAU8
#3051 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Definition of morality: Not following religious morality except the parts which are lawful and socially acceptable in your community.
- GAU8
#3052 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ispade kako je svinjetina i njeno nejedenje smisao nekih religija jbt.
-
Eek-A-Mouse
#3053 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Meni bi bilo zao da ne vidim Australiju Afriku i Ameriku a ne sto necu pojest komad svinjskog mesa.
- hrastov žižak
#3054 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
ja neću dopustit da mi na dženazi govore: Otišo si, krme probo nisi
-
Eek-A-Mouse
#3055 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Svakom njegovo
- hrastov žižak
#3056 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Eek-A-Mouse wrote:Svakom njegovo
al malo šale nije na odmet
-
Dr_dre
#3057 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Mi insani smo svakako robovi,samo je pitanje kome se robuje,Bogu ili sejtanu,nekome moras.A joj, kako da ja vama opisem tu SLOBODU kad ste vi sami odabrali ropstvo!
Nagovaranje postaca da jedu haram hranu je cisti bezobrazluk.
- Queen_of_hearts
#3058 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
A kako okarakterisati nazivanje necijeg "tanjira" poganim,bljak i necistim te sataniziranje nemjerljivo korisne zivotinje za covjeka do apsurda da se trebas gotovo okupati domestosom ako te svinja dotakne ili isprati oci ako je ugledas ,zato sto postoji zabrana u necijoj vjerskoj knjizi da se ona konzumira putem hrane ?!
-
Eek-A-Mouse
#3059 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ja ne zelim niko nista da namecem.
Neka svako prakticira svoju vjeru na nacin na koji on misli,ali isto tako ne zelim da mene neko zapitkuje zasto ja to tako radim.
Vjerovatno je ukusno to meso,inace se ne bi jelo toliko.
Ali ja licno nemam zelju da ga probam.
Ja kad sam siguran u sebe i svoja uvjerenja meni nasilan ton i stav nisu potrebni.
Neka svako prakticira svoju vjeru na nacin na koji on misli,ali isto tako ne zelim da mene neko zapitkuje zasto ja to tako radim.
Vjerovatno je ukusno to meso,inace se ne bi jelo toliko.
Ali ja licno nemam zelju da ga probam.
Ja kad sam siguran u sebe i svoja uvjerenja meni nasilan ton i stav nisu potrebni.
- ¤ jelena ¤
#3060 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Nikom nije stavljen ispred nosa tanjir sa svinjetinom uz nagovor da proba.
Pa čak i da jeste, na ovakav šaljiv način ni to nije ništa strašno. Ovo je najobičnija zezancija, šalimo se i to je to.
Ako je nekom ovo nekakav bezobrazluk kako onda doživljava šaroliko društvo za istim stolom,
gdje neki jedu svinjetinu i piju alkohol, a neki ne?
Ili je takva mogućnost druženja za neke ovdje nemoguća misija....
Pa čak i da jeste, na ovakav šaljiv način ni to nije ništa strašno. Ovo je najobičnija zezancija, šalimo se i to je to.
Ako je nekom ovo nekakav bezobrazluk kako onda doživljava šaroliko društvo za istim stolom,
- fatamorgana
#3061 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ovo drugo štos' rekla. Ili im ideš niz dlaku ili ništa od druženja, vjerskoforumski aparthejd.¤ jelena ¤ wrote:Nikom nije stavljen ispred nosa tanjir sa svinjetinom uz nagovor da proba.
.....
A da vjernici ne gotive šalu ni zahebanciju ni to nije novost. Valjda zbog toga onda pretjerana ozbiljnost i strašenje koje su religijska sredstva ubjeđivanja gube na snazi pa im spadne ta starozavjetna proročka glazura i sjaj za cipele, Ilirija krema.
-
Dr_dre
#3062 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Nadam se da ti nebi bilo strasno kada bi taj tanjur sto bi mi stavila pod nos dobila u po face,jer je meni opaliti nekog tanjirom po faci najobicnija zezancija i sala..Nikom nije stavljen ispred nosa tanjir sa svinjetinom uz nagovor da proba.
Sto se tice jedenja krmetine i pijenja alkohola nema mi nikakve razlike,mrtvi haram i jedno i drugo.
Vjerski propisi nisu sala i treba ih postovati.
-
kerima1
#3063 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
A,ja kao ne volim salu jel? Svi se sale,samo svi svima kroz salu podvale sta ces takvi smo mi ljudisvi isti po tome.fatamorgana wrote:Ovo drugo štos' rekla. Ili im ideš niz dlaku ili ništa od druženja, vjerskoforumski aparthejd.¤ jelena ¤ wrote:Nikom nije stavljen ispred nosa tanjir sa svinjetinom uz nagovor da proba.
.....
A da vjernici ne gotive šalu ni zahebanciju ni to nije novost. Valjda zbog toga onda pretjerana ozbiljnost i strašenje koje su religijska sredstva ubjeđivanja gube na snazi pa im spadne ta starozavjetna proročka glazura i sjaj za cipele, Ilirija krema.
Necu se vise ni saliti sa tobom:D
-
kerima1
#3064 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Zasto tolika agresivnost covjece!?? Prvo jedan vjernik se ne bi trebao tako ponasati,a drugo koliko znam ni islam ne dozvoljava da se nekoga bije zato sto ti nudi krme,alkhol ili bilo sto sto ne jedes.Dr_dre wrote:Nadam se da ti nebi bilo strasno kada bi taj tanjur sto bi mi stavila pod nos dobila u po face,jer je meni opaliti nekog tanjirom po faci najobicnija zezancija i sala..Nikom nije stavljen ispred nosa tanjir sa svinjetinom uz nagovor da proba.
Sto se tice jedenja krmetine i pijenja alkohola nema mi nikakve razlike,mrtvi haram i jedno i drugo.
- fatamorgana
#3065 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ma ti među njima dođeš kao nekakav bundžija, heretik, puno pitaš i talasaš, unosiš fitnu u čvrsto zbijenim forumskim vjerskim kohortama,kerima1 wrote: A,ja kao ne volim salu jel? Svi se sale,samo svi svima kroz salu podvale sta ces takvi smo mi ljudisvi isti po tome.
- zlokruhovic
#3066 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
E vidiš ja tebe nikad u kuću ne bi primio jer kad neko misli o nekim ljudima koji jedu svinjetinu da su nečisti i samim time manje vredni jer su grešni zbog toga , onda je jasno koja boleština stoji iza tih pravila.Dr_dre wrote:Nadam se da ti nebi bilo strasno kada bi taj tanjur sto bi mi stavila pod nos dobila u po face,jer je meni opaliti nekog tanjirom po faci najobicnija zezancija i sala..Nikom nije stavljen ispred nosa tanjir sa svinjetinom uz nagovor da proba.
- apsidejzi
#3067 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Jao jao jao. Ovo bolikerima1 wrote:Neka njih oni to nemaju 'ko ja teletine pa im prefina i krmetinadrugi profil wrote:Btw. Dje cete zenu nagovarati na krmetinu... nije red jbg.
...s mobilnog...![]()
![]()
-
kerima1
#3068 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
fatamorgana wrote:Ma ti među njima dođeš kao nekakav bundžija, heretik, puno pitaš i talasaš, unosiš fitnu u čvrsto zbijenim forumskim vjerskim kohortama,kerima1 wrote: A,ja kao ne volim salu jel? Svi se sale,samo svi svima kroz salu podvale sta ces takvi smo mi ljudisvi isti po tome.
-
Dr_dre
#3069 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
A kako bi se vjernik trebao ponasati,de mi reci Boga ti...Zasto tolika agresivnost covjece!?? Prvo jedan vjernik se ne bi trebao tako ponasati,a drugo koliko znam ni islam ne dozvoljava da se nekoga bije zato sto ti nudi krme,alkhol ili bilo sto sto ne jedes.
Znaci neko ti stavlja tanjir sa krmetinom pod nos znajuci da to ne jedes a ti trebas nabaciti kiseli osmjeh,jel to vjernik treba uraditi ili nesto drugo,de me prosvjetli..
-
kerima1
#3070 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ma zezamo se,svako jede sta mu se jede.apsidejzi wrote:Jao jao jao. Ovo bolikerima1 wrote:Neka njih oni to nemaju 'ko ja teletine pa im prefina i krmetinadrugi profil wrote:Btw. Dje cete zenu nagovarati na krmetinu... nije red jbg.
...s mobilnog...![]()
![]()
-
kerima1
#3071 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Nesto ne vjerujem da bi meni neko realno stavio tanjur krmetine,a i da to uradi rekla bih da ne jedem krmetinu,ne bih razbijala tanjur ili nesto ruzno rekla istome.Dr_dre wrote:A kako bi se vjernik trebao ponasati,de mi reci Boga ti...Zasto tolika agresivnost covjece!?? Prvo jedan vjernik se ne bi trebao tako ponasati,a drugo koliko znam ni islam ne dozvoljava da se nekoga bije zato sto ti nudi krme,alkhol ili bilo sto sto ne jedes.
Znaci neko ti stavlja tanjir sa krmetinom pod nos znajuci da to ne jedes a ti trebas nabaciti kiseli osmjeh,jel to vjernik treba uraditi ili nesto drugo,de me prosvjetli..
-
Dr_dre
#3072 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Hay ba ne palamudi i ne izmisljaj.Lupio bi je tanjirom zato sto bi mi nametala nesto sto necu i ne zelim a ne zato sto ona jede krmetinu ili zato sto pije alkohol.E vidiš ja tebe nikad u kuću ne bi primio jer kad neko misli o nekim ljudima koji jedu svinjetinu da su nečisti i samim time manje vredni jer su grešni zbog toga , onda je jasno koja boleština stoji iza tih pravila.
Zaboli me ba i za tobom i tvojom kucom.
- NIN
#3073 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Znaci, ne smije se ni hajvance ko sto je svinja spominjat pred insanom koji robuje?Dr_dre wrote:Mi insani smo svakako robovi,samo je pitanje kome se robuje,Bogu ili sejtanu,nekome moras.A joj, kako da ja vama opisem tu SLOBODU kad ste vi sami odabrali ropstvo!
Nagovaranje postaca da jedu haram hranu je cisti bezobrazluk.
Ti brate fino onda zaobidji temu na kojoj se spominju svinje, ti saburli, a mi rahat.
-
Dr_dre
#3074 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Nema potrebe da govoris da ne jedes krmetinu,jer taj ko ti je gura pod nos zna to jako dobro.Nesto ne vjerujem da bi meni neko realno stavio tanjur krmetine,a i da to uradi rekla bih da ne jedem krmetinu,ne bih razbijala tanjur ili nesto ruzno rekla istome.
Jel konacno kapiras,vjernice..
-
5 0 5
#3075 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
je li i to po onim pravilima s kojima si se maloprije puhao?Dr_dre wrote: Hay ba ne palamudi i ne izmisljaj.Lupio bi je tanjirom zato sto bi mi nametala nesto sto necu i ne zelim a ne zato sto ona jede krmetinu ili zato sto pije alkohol.
Zaboli me ba i za tobom i tvojom kucom.