Hehe vjesto spinujes ali preiskusan sam ja forumas da mene saljes po cevape.
Nije poenta u tome sta si citirao.
Nego je poenta u onome sto impliciras.
A impliciras da SDA DF NE BI DALI IZBORNI ZAKON
Nece moci ove noci kume.
Hehe vjesto spinujes ali preiskusan sam ja forumas da mene saljes po cevape.
Alija Prvovjenčani je po vokaciji bio pravnik, što bi podrazumjevalo da razumije materiju barem teorijski, pa je u praksi bio glup ko kurchina.ljubijankic wrote: ↑03/01/2024 16:21Pa niko od aktuelnih politicara nece im dati izborni zakon po njegovoj zelji. Bakir nije toliko glup, a ni Dino, ikao je naš Nostradamus davno prorekao da ce trojka dati izborni zakon.JoseMujica wrote: ↑03/01/2024 16:19100%
i vjerovatno će biti
jednostavno, pravno-logički, je nemoguće dati ono što se traži...i ko god to da uradi treba se sam na Sebilju objesiti
Ali nikad ne treba podcjenjivati politički debilizam naših vrlih Prošnjaka![]()
Opet pričaš gluposti i lažeš
... na utakmicu ?A_A_AKCIJA wrote: ↑03/01/2024 17:37Opet pričaš gluposti i lažeš
Znam, sada ćeš staviti video sa one pres konferencije koji jedino ti tumačiš kao borbu za Dodika.
Po današnjem Ustavu, sa Dodikom moraš..
UokviritA_A_AKCIJA wrote: ↑03/01/2024 17:37Opet pričaš gluposti i lažeš
Znam, sada ćeš staviti video sa one pres konferencije koji jedino ti tumačiš kao borbu za Dodika.
Po današnjem Ustavu, sa Dodikom moraš. Dobio izbore, ima četiri ruke u DN. Ako ništa, moraš pokušati i jasno dokazati da je on krivac.
I to se upravo radi. Pokuša se, Mile zapne, dobije po glavi i idemo dalje. Dok ne otpadne ili se ne promijeni.
Svakim krugom, država jača, novi zakoni, kaznene odredbe, Mile na sudu...
Proces će biti gotov godinu prije izbora 2026. Ili će Mile biti u zatvoru, ili će trgovati da ostane živ. Oboje nam odgovara.
To što ti tražiš je da se javno prizna da je država nemoguća i da se rizikuje sa potezom, na čijem kraju može biti i zaključak MZ da je država nemoguća.
Također, to dokazano ne radi, jer si tako i dobio Dodika 2006. Sada bi to bili Stanivuković ili Trivićka, kulturni četnici koji bi bili isti ili gori, a naboj u narodu još gori.
Ovim sam ti odgovorio za Srebrenicu. Znam da si navikao na političke opcije udaranja po prstima, bez stvarnih rezultata. To što predlažeš je teritorijalno prekrajanje BiH, rs, što su Daytonske kategorije. Jel misliš da se tek tako može raspakovati Dayton?
Znam, ti si naučio na politike gdje se to usput potegne da se raja naloži, poput revizije presude protiv Srbije, a na kraju ćorak.
Trojka je previše ozbiljna da bi se tek tako zajebavala sa tako ozbiljnim temama. A još su ozbiljniji da bi potegli priču, zatrpali medije a na kraju propadne i ne bude ništa.
Ustvari, bude. Još gora situacija u rs i još veći ekstremi na vlasti sa te strane.
Pokušaj da shvatiš da je cilj da Dodik sam sebe uruši neispunjenim obećanjima, kriminalom i bijedom koju donosi rs. Samo pod tim uslovima će umjesto njega doći mrvicu razumnija alternativa.
Pa jesu li dali kada su bili u vlasti? Isto tako, ja cu cestitati trojci ako ne isporuci zakon po zeljama Hdz._BataZiv_0809 wrote: ↑03/01/2024 16:37Hehe vjesto spinujes ali preiskusan sam ja forumas da mene saljes po cevape.
Nije poenta u tome sta si citirao.
Nego je poenta u onome sto impliciras.
A impliciras da SDA DF NE BI DALI IZBORNI ZAKON![]()
Nece moci ove noci kume.
Ako moze par podpitanja za ovo boldirano:A_A_AKCIJA wrote: ↑03/01/2024 17:37
Po današnjem Ustavu, sa Dodikom moraš. Dobio izbore, ima četiri ruke u DN. Ako ništa, moraš pokušati i jasno dokazati da je on krivac.
I to se upravo radi. Pokuša se, Mile zapne, dobije po glavi i idemo dalje. Dok ne otpadne ili se ne promijeni.
Svakim krugom, država jača, novi zakoni, kaznene odredbe, Mile na sudu...
Proces će biti gotov godinu prije izbora 2026. Ili će Mile biti u zatvoru, ili će trgovati da ostane živ. Oboje nam odgovara.
Pa je li Dino Konakovic potpisao Mostarski sporazum ili Bakir?
Dovedeni su u vlast da isporuce._BataZiv_0809 wrote: ↑03/01/2024 21:55Pa je li Dino Konakovic potpisao Mostarski sporazum ili Bakir?
Ali ti sad znaci reteriras.
Nisu dali ali ce mozda dati.
Zbog ovog mozda su u vlasti?
Dovedeni u vlast? Pa je li neko glasao za njih?Haris.ba wrote: ↑03/01/2024 22:13Dovedeni su u vlast da isporuce._BataZiv_0809 wrote: ↑03/01/2024 21:55Pa je li Dino Konakovic potpisao Mostarski sporazum ili Bakir?
Ja se nadam da ce prevariti Covica. Iskreno se nadam. Ali, sumnjam.
Bake je prevario, samo zato nije u vlasti.
Ne znam sta ti je cilj kada se jednostavne stvari objasnjavaju.
Dovedeni za izborni zakon, preko Šmitovih intervencija._BataZiv_0809 wrote: ↑03/01/2024 22:21Dovedeni u vlast? Pa je li neko glasao za njih?Haris.ba wrote: ↑03/01/2024 22:13Dovedeni su u vlast da isporuce._BataZiv_0809 wrote: ↑03/01/2024 21:55
Pa je li Dino Konakovic potpisao Mostarski sporazum ili Bakir?
Necemo tako.
Napisao sam vec nekoliko puta._BataZiv_0809 wrote: ↑03/01/2024 22:30Necemo tako.
Je li HDZ birao ili je Smit nametnuo?
@sehohari pametan si momak, ali ne zivis ovdje, nikad nisi zivio i premlad si sto te diskvalifikuje kao mog sagovornika na unutarpolitickim temama. No hard feelings.
Poštujem_BataZiv_0809 wrote: ↑03/01/2024 22:30Necemo tako.
Je li HDZ birao ili je Smit nametnuo?
@sehohari pametan si momak, ali ne zivis ovdje, nikad nisi zivio i premlad si sto te diskvalifikuje kao mog sagovornika na unutarpolitickim temama. No hard feelings.
Spinujes.Haris.ba wrote: ↑03/01/2024 22:34
Napisao sam vec nekoliko puta.
Hdz je izabrao ko ce biti u vlasti. Trojka se odabrala jer ih je Bake izradio za izborni zakon. To je bio jedan vid osvete, a i ideja da ce dobiti lakse sto nisu od Baketa.
Schmit je izmjenama ustava to proceduralno omogucio kad se skontalo da se Sda nasla u ravnopravnoj poziciji sa Hdz.
vas dvojica pričate isto samo ste na suprotstavljenim stranama i po svaku cijenu branite svoje, a isto to što rade vaši nabijate na nos jedan drugome. I uvjeren sam da se obojica smatrate boljim dijelom ovog društvaHaris.ba wrote: ↑03/01/2024 22:13Dovedeni su u vlast da isporuce._BataZiv_0809 wrote: ↑03/01/2024 21:55Pa je li Dino Konakovic potpisao Mostarski sporazum ili Bakir?
znači može se isto raditi i promišljati, samo usput pljuvat SDA da se uvališ na njihovo mjesto, i to kod tebe prolazi OK_BataZiv_0809 wrote: ↑03/01/2024 23:12 Ja nemam svojih.
Imam samo jedan izbor, ko god je protiv SDA DF (promisljanja politike i drzave) meni je dobar.
Slabo ti ide zakljucivanjeJoseMujica wrote: ↑03/01/2024 23:16 znači može se isto raditi i promišljati, samo usput pljuvat SDA da se uvališ na njihovo mjesto, i to kod tebe prolazi OK
1) jedino što pouzdano znamo je da nisu glasali NiP i NS, jer ih nema u rs. Ne znaš ni ti, ali siješ sumnju da je SDP. Šta hoćeš da dokažeš ovom pričom?Jordan1961 wrote: ↑03/01/2024 21:35 Ako moze par podpitanja za ovo boldirano:
1) Otkud Dodiku 4 ruke u DN PS BiH?
2) Cime je to drzava jaca i koji su to novi zakoni usvojeni (koliko zakona je predlozeno i proslo sve procedure u mandatu Trojke a da nisu bili u "pipeline" predhodne vlasti?)?
3) Kakva je to drzava u kojoj se moze trgovati zasluzena kazna za slobodu (ovdje se ne radi o priznanju krivice za manju kaznu ili nagodni sa tuzilastvnom da se razumijemo)?