Narod i Pravda (Konakovic)

_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#30376 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _BataZiv_0809 »

Haris.ba wrote: 03/01/2024 15:50
_BataZiv_0809 wrote: 03/01/2024 15:48
Slijep sam za ezdea de ef pricu.
Znaci, Covic je sada sdfa? Eno ti njegovi citati. Sve ti lijepo objasnio.
Ali, dzaba.
Hehe vjesto spinujes ali preiskusan sam ja forumas da mene saljes po cevape.
Nije poenta u tome sta si citirao.
Nego je poenta u onome sto impliciras.
A impliciras da SDA DF NE BI DALI IZBORNI ZAKON :wink:
Nece moci ove noci kume.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#30377 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JoseMujica »

ljubijankic wrote: 03/01/2024 16:21
JoseMujica wrote: 03/01/2024 16:19
Haris.ba wrote: 03/01/2024 16:04

Pa da Bake Covketa nije izradio oko izbornog, danas bi bio u vlasti.
100%
i vjerovatno će biti

jednostavno, pravno-logički, je nemoguće dati ono što se traži...i ko god to da uradi treba se sam na Sebilju objesiti

Ali nikad ne treba podcjenjivati politički debilizam naših vrlih Prošnjaka :skoljka:
Pa niko od aktuelnih politicara nece im dati izborni zakon po njegovoj zelji. Bakir nije toliko glup, a ni Dino, ikao je naš Nostradamus davno prorekao da ce trojka dati izborni zakon.
Alija Prvovjenčani je po vokaciji bio pravnik, što bi podrazumjevalo da razumije materiju barem teorijski, pa je u praksi bio glup ko kurchina.

Jedino što smo imali 90-tih na našoj strani je bio ustavno-pravni poredak, a i to je palo u vodu onog trenutka kada je veliki vizonar rekao: Neka, mi ćemo se dogovarati :-)

Od tog momenta, sudbina ove zemlje se rješava po minderima i kafanama i to dobrim dijelom i dan danas Guardianu omogućava da piša redom po svemu bez posljedica
A_A_AKCIJA

#30378 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

Skijaš wrote: 03/01/2024 15:53 Tu se apsolutno slazemo, poslati nekog u svijet ko insistira na tom da se sa Dodikom mora je pucanje sebi u nogu.
Opet pričaš gluposti i lažeš

Znam, sada ćeš staviti video sa one pres konferencije koji jedino ti tumačiš kao borbu za Dodika.

Po današnjem Ustavu, sa Dodikom moraš. Dobio izbore, ima četiri ruke u DN. Ako ništa, moraš pokušati i jasno dokazati da je on krivac.

I to se upravo radi. Pokuša se, Mile zapne, dobije po glavi i idemo dalje. Dok ne otpadne ili se ne promijeni.
Svakim krugom, država jača, novi zakoni, kaznene odredbe, Mile na sudu...

Proces će biti gotov godinu prije izbora 2026. Ili će Mile biti u zatvoru, ili će trgovati da ostane živ. Oboje nam odgovara.

To što ti tražiš je da se javno prizna da je država nemoguća i da se rizikuje sa potezom, na čijem kraju može biti i zaključak MZ da je država nemoguća.

Također, to dokazano ne radi, jer si tako i dobio Dodika 2006. Sada bi to bili Stanivuković ili Trivićka, kulturni četnici koji bi bili isti ili gori, a naboj u narodu još gori.

Ovim sam ti odgovorio za Srebrenicu. Znam da si navikao na političke opcije udaranja po prstima, bez stvarnih rezultata. To što predlažeš je teritorijalno prekrajanje BiH, rs, što su Daytonske kategorije. Jel misliš da se tek tako može raspakovati Dayton?

Znam, ti si naučio na politike gdje se to usput potegne da se raja naloži, poput revizije presude protiv Srbije, a na kraju ćorak.

Trojka je previše ozbiljna da bi se tek tako zajebavala sa tako ozbiljnim temama. A još su ozbiljniji da bi potegli priču, zatrpali medije a na kraju propadne i ne bude ništa.

Ustvari, bude. Još gora situacija u rs i još veći ekstremi na vlasti sa te strane.

Pokušaj da shvatiš da je cilj da Dodik sam sebe uruši neispunjenim obećanjima, kriminalom i bijedom koju donosi rs. Samo pod tim uslovima će umjesto njega doći mrvicu razumnija alternativa.
Skijaš

#30379 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Skijaš »

A_A_AKCIJA wrote: 03/01/2024 17:37
Skijaš wrote: 03/01/2024 15:53 Tu se apsolutno slazemo, poslati nekog u svijet ko insistira na tom da se sa Dodikom mora je pucanje sebi u nogu.

Znam, sada ćeš staviti video sa one pres konferencije koji jedino ti tumačiš kao borbu za Dodika.

Po današnjem Ustavu, sa Dodikom moraš..
... na utakmicu ?
zavrzlama

#30380 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by zavrzlama »

Po današnjem Ustavu, sa Dodikom moraš. Dobio izbore, ima četiri ruke u DN. Ako ništa, moraš pokušati i jasno dokazati da je on krivac.

I to se upravo radi. Pokuša se, Mile zapne, dobije po glavi i idemo dalje. Dok ne otpadne ili se ne promijeni.

Proces će biti gotov godinu prije izbora 2026. Ili će Mile biti u zatvoru, ili će trgovati da ostane živ. Oboje nam odgovara.

To što ti tražiš je da se javno prizna da je država nemoguća i da se rizikuje sa potezom, na čijem kraju može biti i zaključak MZ da je država nemoguća.

Također, to dokazano ne radi, jer si tako i dobio Dodika 2006. Sada bi to bili Stanivuković ili Trivićka, kulturni četnici koji bi bili isti ili gori, a naboj u narodu još gori.

Ovim sam ti odgovorio za Srebrenicu. Znam da si navikao na političke opcije udaranja po prstima, bez stvarnih rezultata. To što predlažeš je teritorijalno prekrajanje BiH, rs, što su Daytonske kategorije. Jel misliš da se tek tako može raspakovati Dayton?

Znam, ti si naučio na politike gdje se to usput potegne da se raja naloži, poput revizije presude protiv Srbije, a na kraju ćorak.

Trojka je previše ozbiljna da bi se tek tako zajebavala sa tako ozbiljnim temama. A još su ozbiljniji da bi potegli priču, zatrpali medije a na kraju propadne i ne bude ništa.

Ustvari, bude. Još gora situacija u rs i još veći ekstremi na vlasti sa te strane.

Pokušaj da shvatiš da je cilj da Dodik sam sebe uruši neispunjenim obećanjima, kriminalom i bijedom koju donosi rs. Samo pod tim uslovima će umjesto njega doći mrvicu razumnija alternativa.
Uokvirit :thumbup:
Prpa.ba

#30381 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

Trojka ne zna smijeniti UO KCUS-a po zakonu, a kaze lik mrtav hladan "previse ozbiljni".
JoseMujica

#30382 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JoseMujica »

najgore seronje su apologete vlasti.
Haris.ba

#30383 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Haris.ba »

_BataZiv_0809 wrote: 03/01/2024 16:37
Haris.ba wrote: 03/01/2024 15:50
_BataZiv_0809 wrote: 03/01/2024 15:48
Slijep sam za ezdea de ef pricu.
Znaci, Covic je sada sdfa? Eno ti njegovi citati. Sve ti lijepo objasnio.
Ali, dzaba.
Hehe vjesto spinujes ali preiskusan sam ja forumas da mene saljes po cevape.
Nije poenta u tome sta si citirao.
Nego je poenta u onome sto impliciras.
A impliciras da SDA DF NE BI DALI IZBORNI ZAKON :wink:
Nece moci ove noci kume.
Pa jesu li dali kada su bili u vlasti? Isto tako, ja cu cestitati trojci ako ne isporuci zakon po zeljama Hdz.

Evo, Covic javno govori sta i kako on misli da je dogovoreno sa trojkom.
Jordan1961

#30384 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Jordan1961 »

Ako moze par podpitanja za ovo boldirano:
1) Otkud Dodiku 4 ruke u DN PS BiH?
2) Cime je to drzava jaca i koji su to novi zakoni usvojeni (koliko zakona je predlozeno i proslo sve procedure u mandatu Trojke a da nisu bili u "pipeline" predhodne vlasti?)?
3) Kakva je to drzava u kojoj se moze trgovati zasluzena kazna za slobodu (ovdje se ne radi o priznanju krivice za manju kaznu ili nagodni sa tuzilastvnom da se razumijemo)?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#30385 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _BataZiv_0809 »

Haris.ba wrote: 03/01/2024 21:08
Pa jesu li dali kada su bili u vlasti? Isto tako, ja cu cestitati trojci ako ne isporuci zakon po zeljama Hdz.

Pa je li Dino Konakovic potpisao Mostarski sporazum ili Bakir?

Ali ti sad znaci reteriras.
Nisu dali ali ce mozda dati.
Zbog ovog mozda su u vlasti?
Haris.ba

#30386 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Haris.ba »

_BataZiv_0809 wrote: 03/01/2024 21:55

Dovedeni su u vlast da isporuce.

Ja se nadam da ce prevariti Covica. Iskreno se nadam. Ali, sumnjam.

Bake je prevario, samo zato nije u vlasti.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#30387 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _BataZiv_0809 »

Haris.ba wrote: 03/01/2024 22:13

Dovedeni u vlast? Pa je li neko glasao za njih?
Haris.ba

#30388 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Haris.ba »

_BataZiv_0809 wrote: 03/01/2024 22:21 Dovedeni u vlast? Pa je li neko glasao za njih?
Ne znam sta ti je cilj kada se jednostavne stvari objasnjavaju.

Hdz je birao sa kim ce u vlast. Imao je izbor Sda ili Trojka.

Ni Trojka ni Sda nisu imali sami kapaciteta ista.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#30389 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by PreWiBa »

_BataZiv_0809 wrote: 03/01/2024 22:21

Dovedeni u vlast? Pa je li neko glasao za njih?
Dovedeni za izborni zakon, preko Šmitovih intervencija.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#30390 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _BataZiv_0809 »

Haris.ba wrote: 03/01/2024 22:22 Hdz je birao sa kim ce u vlast. Imao je izbor Sda ili Trojka.

Necemo tako.
Je li HDZ birao ili je Smit nametnuo?

@sehohari pametan si momak, ali ne zivis ovdje, nikad nisi zivio i premlad si sto te diskvalifikuje kao mog sagovornika na unutarpolitickim temama. No hard feelings.
Haris.ba

#30391 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Haris.ba »

_BataZiv_0809 wrote: 03/01/2024 22:30
Haris.ba wrote: 03/01/2024 22:22 Hdz je birao sa kim ce u vlast. Imao je izbor Sda ili Trojka.

Necemo tako.

@sehohari pametan si momak, ali ne zivis ovdje, nikad nisi zivio i premlad si sto te diskvalifikuje kao mog sagovornika na unutarpolitickim temama. No hard feelings.
Napisao sam vec nekoliko puta.

Hdz je izabrao ko ce biti u vlasti. Trojka se odabrala jer ih je Bake izradio za izborni zakon. To je bio jedan vid osvete, a i ideja da ce dobiti lakse sto nisu od Baketa.

Schmit je izmjenama ustava to proceduralno omogucio kad se skontalo da se Sda nasla u ravnopravnoj poziciji sa Hdz.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#30392 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by PreWiBa »

_BataZiv_0809 wrote: 03/01/2024 22:30

Necemo tako.

Poštujem
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#30393 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _BataZiv_0809 »

Haris.ba wrote: 03/01/2024 22:34
Napisao sam vec nekoliko puta.

Hdz je izabrao ko ce biti u vlasti. Trojka se odabrala jer ih je Bake izradio za izborni zakon. To je bio jedan vid osvete, a i ideja da ce dobiti lakse sto nisu od Baketa.

Schmit je izmjenama ustava to proceduralno omogucio kad se skontalo da se Sda nasla u ravnopravnoj poziciji sa Hdz.
Spinujes.

Prva postavka je bila 11torka i sa njima se krenulo u pricu jer SDA i HDZ sami nemaju dovoljno ruku.

Tek kad su Trojanski konji krenuli pokazivati pravo lice, od kojih su se neki zacesljali da izrade dogovor u sudijskom vremenu, doslo je do skupljanja vecine sa Isacima i kompanijom.
JoseMujica

#30394 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JoseMujica »

vas dvojica pričate isto samo ste na suprotstavljenim stranama i po svaku cijenu branite svoje, a isto to što rade vaši nabijate na nos jedan drugome. I uvjeren sam da se obojica smatrate boljim dijelom ovog društva :roll:

Da napravim sažetak.....ukratko smo ga popušili s ovakvim razumijevanjem i vođenjem politike i jednih i drugih, jer sve što vam ostaje je da se takmičite ko će se bolje naguziti Čirilici. I tu danas počinje i završava sva probosanska politika.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#30395 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _BataZiv_0809 »

Ja nemam svojih.
Imam samo jedan izbor, ko god je protiv SDA DF (promisljanja politike i drzave) meni je dobar.
Prpa.ba

#30396 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

Dakle HDZ mjera.
JoseMujica

#30397 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JoseMujica »

_BataZiv_0809 wrote: 03/01/2024 23:12 Ja nemam svojih.
Imam samo jedan izbor, ko god je protiv SDA DF (promisljanja politike i drzave) meni je dobar.
znači može se isto raditi i promišljati, samo usput pljuvat SDA da se uvališ na njihovo mjesto, i to kod tebe prolazi OK

stid me što uletih u raspravu :cry:

i treba nas HDZ guzit...čak to slabo rade koliki smo debili
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#30398 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _BataZiv_0809 »

JoseMujica wrote: 03/01/2024 23:16 znači može se isto raditi i promišljati, samo usput pljuvat SDA da se uvališ na njihovo mjesto, i to kod tebe prolazi OK
Slabo ti ide zakljucivanje
pemanapemani

#30399 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by pemanapemani »

Bruku ljudi pravo nervozno jer se nije desila epohalna izdaja koja je pompezno najavljena.

Da prafraziram Bakira - nije trojka bas izdala, ali svaki dan ucine jedmu malu izdajicu. :)
A_A_AKCIJA

#30400 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

Jordan1961 wrote: 03/01/2024 21:35 Ako moze par podpitanja za ovo boldirano:
1) Otkud Dodiku 4 ruke u DN PS BiH?
2) Cime je to drzava jaca i koji su to novi zakoni usvojeni (koliko zakona je predlozeno i proslo sve procedure u mandatu Trojke a da nisu bili u "pipeline" predhodne vlasti?)?
3) Kakva je to drzava u kojoj se moze trgovati zasluzena kazna za slobodu (ovdje se ne radi o priznanju krivice za manju kaznu ili nagodni sa tuzilastvnom da se razumijemo)?
1) jedino što pouzdano znamo je da nisu glasali NiP i NS, jer ih nema u rs. Ne znaš ni ti, ali siješ sumnju da je SDP. Šta hoćeš da dokažeš ovom pričom?

2) svakim novim zakonom je država jača i bliža EU.
Trojka je uspjela natjerati Dodika da potpiše šest novih zakona i isto tako uvjeriti OHR da dopuni i donese neke zakone.
Izmjene izbornog zakona koje će ojačati integritet glasačkog procesa će osakatiti lopovluk ovih što su do sada bili zavareni za stolice.

Zakoni u rs, federaciji i na nivou države, kojim se kažnjava kupovina mandata i korupcija nakon izbora sa deset godina zatvora je ojačao državu.

Izmjene krivičnog zakona:
o kažnjavanju neizvršavanja odluka OHR.
O neizvršavanju odluka Ustavnog suda

Zakon o Memorijalnom centru Srebrenica

Apsolutno je nebitno jesu li zakoni bili već napisani, bitno je da je Dodik prisiljen da ih potpiše. Ono što SDA nije uspjela osam godina tj dva mandata.
Isto tako, OHR je donio dosta dobrih zakona i tako izašao iz decenijske letargije.

3) Ne podmeći. Niko nije spomenuo trgovinu. Navedena su dva realna scenarija. Jedan od ta dva će se desiti. Niko nije rekao da će Mile dobiti slobodu ako bude sarađivao.
Ono što sam rekao je da je svakako donji. Ili će u zatvor, a ako ne ode, moraće sarađivati da bi plivao dalje.

Šanse su mu značajno slabije jer:

Niko ga ne hrani konfliktom.
Zbog toga se slegla prašina i fukara u rs, ali i MZ jasno vidi šta se dešava.
Niko više ne trguje njegovim blefovima. Nema više da napravi sranje, pa da mu se nudi koješta da se smiri. Sada to radi sud.
Nema krađe na sljedećim izborima kao prethodnih godina. Pogledaj malo kako ga ispali Trivićka za izborni zakon rs, što je bio još jedan blef koji je pokušao.
Post Reply