Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
direstraits0078

#3026 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by direstraits0078 »

bitanga_sa_otesa wrote:pa i meni je dizel,al ne mrcvarim i ne zajebavam druge ljude ,dodam gas da ne pravim guzvu :)
A to sto nekome trese kvacilo a obisao sesnes majstora i niko ne popravi i sto ima turborupu velicine Majevice ispod 2k rpm... Ili cova vozi lagano, cuva auto. :D

Tolerancija je cudo. Mada ne volim kad je velika na recimo radilici. Tolerancija, vec spomenuta, je li. :D
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#3027 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

trese mi se lada :lol: :lol: :lol:

drndalo

#3028 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drndalo »

Ne bih se javljao ali me ovo podsjeti sta ne volim kod nas... Inace po gradu guzva, spica, svi negdje jure iako sve >60 km/h semafori ne dopustaju... Cast izuzecima... Onda padne kisa/kisica/ovlazi i 50% vozaca u SA odjednom pocne i na ravnici glavne dzade voziti 40 umjesto 60, kao da su iz Sahare ili pustinje Gobi, gdje im se kisa ukazuje rjedje nego u Medjugorju Gospa... I pored toga, jutros imam iznenadjenje...

Raskrsnica je inace zeznuta, nizbrdo, uglacan asfalt, ljudi polete da uhvate zeleno nizbrdo, pa imamo svake sedmice od 1-5 kucanja u/oko nje... Bar 2x godisnje zaplati semafor kad neko proleti u njega u pokusaju izbjegavanja...

I jutros, natmustilo se, poce pljusak, opra sve, smiri se... Nakon 20 minuta, naredaju se 4 auta, i to ne iz 1 pokusaja, nego iz 2... Ne znam dal je raspored redanja bio 3-pa-1 ili 2-pa-2, ali mi se ovo prvo cini vjerovatnije... Prvo se cuo jedan (zdruzeni) cangr, razbijanja stakala, toliko da sam pomislio da nije sudar, nego da KRO RAD prazni smece. Nakon 2-3 minuta, opet isti zvuk... E ovo ne more bit da su smetljari... Ja tamo, kad se neko zabio u vec zabijene pred semaforom:

Image
pakica_

#3029 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by pakica_ »

Inace se ne smijem tudjoj nesreci, ali ovo je stvarno... :lol:
goran16v

#3030 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

Sinoc u Ljubuskom tri auta uredno parkirana u sred kruzbog toka (izlaz CP/Medjugornje/Citluk) dok su vlasnici naslonjeni na njih u neobaveznom razgovoru...
zdruzdjo

#3031 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

sinoc sam isao do zenice oko 22:00 ovim nasim auto-putem.
prvo super je sve uradjeno i tu nema zbora.
ali
AUTOPUT NIJE NAMJENJEN ZA NAS NIKAKO!!!!!
Padala je kisa kao iz cesme i situacija je bila gadna. medjutim svako malo naletis na debila koji vozi 100 km/h lijevom trakom i ne pada mu na pamet da se skloni, a da ubrza, ma gluhoooo bilo. Isto da je snijeg na cesti pola metra pa gdje ces.
druga stvar: da idem na toj relaciji cesce u ta doba, zbog debila koji voze iz suprotnog pravca pod dugim svjetlima i nece da ih ugase cak i kad im blicas, definitivno bih kupio thule galeriju i na nju montirao 6 naaaaajjacih xenon'-a sto kretenskijih boja ili led maglenjaka na trzistu koji se mogu naci i digao bih ih taman u visinu da bije u oci onim iz suprotnog smjera. tako kad naleti pod dugim a nece da ih ugasi onda bi mu popalio to sve tako da bi mu trebala krema za suncanje i morao bi ocnom ljekaru. NEVEJROVATNOOOOO.
pink floydd

#3032 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by pink floydd »

Nabrojat ću većinu stvari što su već bile i što sve nerviraju :D

- gore spomenuti debili koji voze lijevom stranom non-stop...pa da je to makar vožnja kako treba nego se vuku ko kuje jer ne znaju da je lijeva traka za preticanje a ne za kuliranje.
- genijalci na magistralnim i regionalnim putevima koji sijeku krivine pa ja moram da ih izbjegavam i psujem bezveze
- kad se uključuje na glavni put, onako "tijesno" jer ne može čekati da još jedno auto prođe, pa ja moram kočiti zbog majmuna
- kad hoće da me pretekne a treba mu vikend za takvu operaciju, i naravno ja moram opet da kočim u nekim situacijama da bi spasio i sebe i magarca
- kad me prodje pa ide sporije nego što sam ja išao
seoBIH

#3033 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by seoBIH »

Nervira me sto nema sabura i razumijevanja u saobraćaju.
goran16v

#3034 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

I opet idem H. Kajtaza trotoarom sirokim za 1,5 covjeka (s jedne strane cesta, s druge ograda) i opet trotoarom ide biciklista i nesto varaka na bremzama, valjda opet ceka da ja sidjem na cestu da on prodje i kad vidi da mi ne pada napamet silazi s bicikla. U prolazu ga pitam kakav je fol voziti bicikl po ovakvom trotoaru i gurati se s pjesacima, a on odgovara: nigdje ne pise da je zabranjeno. :evil: I sutra ce taj ruralni kloc vaziti o ugrozenim biciklistima i kako vozaci nad njima prosipaju princip jacega... :-)
quarterback

#3035 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by quarterback »

Image :D
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#3036 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Romeo 80 »

Pa i nije zabranjeno. Mnogi trotoari u gradu su oivičeni žutom linijom koja bi trebala predstavljati biciklističku stazu. Jedini problem je što si ti izgleda neki stari ters kojem sve smeta. Znam tačno o kojem trotoaru govoriš i bez problema se mogu mimoići biciklista i pješak. Samo treba malo više empatije prema onom drugom i to je sve.

Empatija. Zaboravljena riječ u bosanskom jeziku...
goran16v

#3037 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

Romeo 80 wrote:Pa i nije zabranjeno. Mnogi trotoari u gradu su oivičeni žutom linijom koja bi trebala predstavljati biciklističku stazu. Jedini problem je što si ti izgleda neki stari ters kojem sve smeta. Znam tačno o kojem trotoaru govoriš i bez problema se mogu mimoići biciklista i pješak. Samo treba malo više empatije prema onom drugom i to je sve.

Ovaj trotoar nema zutu crtu i nema obiljezenu pjesacku stazu sto znaci da jeste zabranjeno. Ako se na trotoaru u H. Kajtaza (lijeva strana na potezu od z. stanice do El Tarika) mogu mimoici biiklista i pjesak onda hitno oftamologu (i mozda jos kakvom hecimu) jer taj trotoar nije siri od 40 cm i ne mogu se mimoici cak ni 2 pjesaka kako treba.
Ja nisam ters ja samo ne mogu biciklisticnog licemjerja o ugrozenosti, furanju na ekologiju zdrav zivot i moderne tokove, a na trotoarima se prema pjesacima ponasaju identicno kao sto se prema njima ponasaju vozaci na cesti, primitivno i samo zakon jacega.
Romeo 80

#3038 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Romeo 80 »

[quote="goran16terms pa to ti jequote="Romeo 80"]Pa i nije zabranjeno. Mnogi trotoari u gradu su oivičeni žutom linijom koja bi trebala predstavljati biciklističku stazu. Jedini problem je što si ti izgleda neki stari ters kojem sve smeta. Znam tačno o kojem trotoaru govoriš i bez problema se mogu mimoići biciklista i pješak. Samo treba malo više empatije prema onom drugom i to je sve.

Empatija. Zaboravljena riječ u bosanskom jeziku...[/quote]

Ovaj trotoar nema zutu crtu i nema obiljezenu pjesacku stazu sto znaci da jeste zabranjeno. Ako se na trotoaru u H. Kajtaza (lijeva strana na potezu od z. stanice do El Tarika) mogu mimoici biiklista i pjesak onda hitno oftamologi (i psihijatru) jer taj trotoar nije siri od 40 cm i ne mogu se mimoici cak ni 2 pjesaka.
Ja nisam ters ja samo ne mogu biciklisticnog licemjerja o ugrozenosti, furanju na ekologiju zdrav zivot i moderne tokove, a na trotoarima se prema pjesacima ponasaju identicno kao sto se prema njima ponasaju vozaci na cesti, primitivno i samo zakon jacega.[/quote]

Sta ja rekoh, ters pa to ti je! :-D Sve je meni jasno, ali fakat ne kontam sta ti toliko smetaju biciklisti?! Govoris o nekom prosipanju sile sto je covjek vozio biciklo trotoarom cisto da ne zagine na cesti. Jos I sam kazes da je ipak na kraju sisao sa bicikla I prosao te pjeske. Pa sta je jos trebao? Da ti plati putarinu? :oops:
golfiista

#3039 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by golfiista »

95 % trotoara u gradu je i napravljeno u vrijeme kada biciklisticka staza nije bila u rijecniku ljufi zadizenih za projektovanje saobracajnica , trotoara i ostalih pratecih sadrzaja, tako da bi biciklisti trebali koristiti kolovoz.
Romeo 80

#3040 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Romeo 80 »

Slazem se, trebali bi. Ali ako si ikad probao voziti biciklo ulicom shvatices zasto to vecina ne radi. Radi se bukvalno o zivotu i smrti ;-)
goran16v

#3041 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

Romeo 80 wrote:[quote="goran16terms pa to ti jequote="Romeo 80"]Pa i nije zabranjeno. Mnogi trotoari u gradu su oivičeni žutom linijom koja bi trebala predstavljati biciklističku stazu. Jedini problem je što si ti izgleda neki stari ters kojem sve smeta. Znam tačno o kojem trotoaru govoriš i bez problema se mogu mimoići biciklista i pješak. Samo treba malo više empatije prema onom drugom i to je sve.

Ovaj trotoar nema zutu crtu i nema obiljezenu pjesacku stazu sto znaci da jeste zabranjeno. Ako se na trotoaru u H. Kajtaza (lijeva strana na potezu od z. stanice do El Tarika) mogu mimoici biiklista i pjesak onda hitno oftamologi (i psihijatru) jer taj trotoar nije siri od 40 cm i ne mogu se mimoici cak ni 2 pjesaka.
Ja nisam ters ja samo ne mogu biciklisticnog licemjerja o ugrozenosti, furanju na ekologiju zdrav zivot i moderne tokove, a na trotoarima se prema pjesacima ponasaju identicno kao sto se prema njima ponasaju vozaci na cesti, primitivno i samo zakon jacega.[/quote]

Sta ja rekoh, ters pa to ti je! :-D Sve je meni jasno, ali fakat ne kontam sta ti toliko smetaju biciklisti?! Govoris o nekom prosipanju sile sto je covjek vozio biciklo trotoarom cisto da ne zagine na cesti. Jos I sam kazes da je ipak na kraju sisao sa bicikla I prosao te pjeske. Pa sta je jos trebao? Da ti plati putarinu? :oops:[/quote]

Ne smetaju mi biciklisti, ali mi smetaju debili na biciklima koji po trotaru prosipaju zakon jaceg. Ja razumijem da je on na trotoaru da ne zagine na cesti, ali ocekivanje da mu se pjesak na trotoaru sklanja s puta je klasicno prosipanje sile i primitivizam. Debil veceras nije sisao s bicikla jer je uvidjavan i kulturan nego zato nije vise mogao drzati ravnotezu na bremzama cekajuci da se ja sidjem na cestu. Trebao je, kao i svaki biciklista koji za sebe tvrdi da je racionalan i civivilizovan, uvaziti cinjenjenicu da je na gostujucem terenu i tako se ponasati, konkretno kad je vidio da je trotoar uzak da se mimoidjemo, trebao je sici s bicilkla na vrijeme, propustiti nas da pridjemo i nastaviti dalje.
quarterback

#3042 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by quarterback »

Romeo 80 wrote:Slazem se, trebali bi. Ali ako si ikad probao voziti biciklo ulicom shvatices zasto to vecina ne radi. Radi se bukvalno o zivotu i smrti ;-)
ne konta to niko od ovih koji ne voze bajk cestom
quarterback

#3043 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by quarterback »

goran16v wrote:Ne smetaju mi biciklisti, ali mi smetaju debili na biciklima koji po trotaru prosipaju zakon jaceg. Ja razumijem da je on na trotoaru da ne zagine na cesti, ali ocekivanje da mu se pjesak na trotoaru sklanja s puta je klasicno prosipanje sile i primitivizam. Debil veceras nije sisao s bicikla jer je uvidjavan i kulturan nego zato nije vise mogao drzati ravnotezu na bremzama cekajuci da se ja sidjem na cestu. Trebao je, kao i svaki biciklista koji za sebe tvrdi da je racionalan i civivilizovan, uvaziti cinjenjenicu da je na gostujucem terenu i tako se ponasati, konkretno kad je vidio da je trotoar uzak da se mimoidjemo, trebao je sici s bicilkla na vrijeme, propustiti nas da pridjemo i nastaviti dalje.
stoji to, ipak covjek je mozda imao SPD

Image

i onda to zahtjeva malo vise truda da se sidje i ponovo krene, naravno nemam namjeru otvarati nikakvu diskusiju sa tobom, previse te dugo znam :D
goran16v

#3044 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

quarterback wrote:
Romeo 80 wrote:Slazem se, trebali bi. Ali ako si ikad probao voziti biciklo ulicom shvatices zasto to vecina ne radi. Radi se bukvalno o zivotu i smrti ;-)
ne konta to niko od ovih koji ne voze bajk cestom
Jednako kao sto ne konta niko od ovih sto ne hodaju pjeske trotoarom. Koliko god smo jarani i koliko god da znam da nisi jedan od njih, cinjenice su takve, ogromna vecina biciklista se na trotoaru nazalost ponasa po identicnom principu kao vozaci na cesti.
Last edited by goran16v on 09/09/2014 00:26, edited 1 time in total.
goran16v

#3045 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

quarterback wrote:
goran16v wrote:Ne smetaju mi biciklisti, ali mi smetaju debili na biciklima koji po trotaru prosipaju zakon jaceg. Ja razumijem da je on na trotoaru da ne zagine na cesti, ali ocekivanje da mu se pjesak na trotoaru sklanja s puta je klasicno prosipanje sile i primitivizam. Debil veceras nije sisao s bicikla jer je uvidjavan i kulturan nego zato nije vise mogao drzati ravnotezu na bremzama cekajuci da se ja sidjem na cestu. Trebao je, kao i svaki biciklista koji za sebe tvrdi da je racionalan i civivilizovan, uvaziti cinjenjenicu da je na gostujucem terenu i tako se ponasati, konkretno kad je vidio da je trotoar uzak da se mimoidjemo, trebao je sici s bicilkla na vrijeme, propustiti nas da pridjemo i nastaviti dalje.
stoji to, ipak covjek je mozda imao SPD

Image

i onda to zahtjeva malo vise truda da se sidje i ponovo krene, naravno nemam namjeru otvarati nikakvu diskusiju sa tobom, previse te dugo znam :D
Vjerujem da se 90% biciklista sa SPD-om ne bi naslo u ovoj situaciji bas zato sto su ti sanse da ves morati sici sa bibikla 100 :1, a kloc je bio u obicnim tenama i bez ikakvih problema je sisao.
quarterback

#3046 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by quarterback »

sve si u pravu :D
homega

#3047 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by homega »

Romeo 80 wrote:ako si ikad probao voziti biciklo ulicom shvatices zasto to vecina ne radi. Radi se bukvalno o zivotu i smrti ;-)
Danas na brzoj cesti u Blažuju dvojica biciklista na desnoj kolovoznoj traci... Šta reći, dokle seže pravo :-)
quarterback

#3048 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by quarterback »

steta sto nisu naletili na one drotove koji obicno stoje kod pak centra sa radarom
goran16v

#3049 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

quarterback wrote:steta sto nisu naletili na one drotove koji obicno stoje kod pak centra sa radarom
Da ih uhvate na prekoracenju?! :-D
quarterback

#3050 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by quarterback »

pa recimo da im opletu po petobu sto se krecu cestom rezervisanom za motorna vozila :D
Post Reply