Romeo 80 wrote:[quote="goran16terms pa to ti jequote="Romeo 80"]Pa i nije zabranjeno. Mnogi trotoari u gradu su oivičeni žutom linijom koja bi trebala predstavljati biciklističku stazu. Jedini problem je što si ti izgleda neki stari ters kojem sve smeta. Znam tačno o kojem trotoaru govoriš i bez problema se mogu mimoići biciklista i pješak. Samo treba malo više empatije prema onom drugom i to je sve.
Empatija. Zaboravljena riječ u bosanskom jeziku...
Ovaj trotoar nema zutu crtu i nema obiljezenu pjesacku stazu sto znaci da jeste zabranjeno. Ako se na trotoaru u H. Kajtaza (lijeva strana na potezu od z. stanice do El Tarika) mogu mimoici biiklista i pjesak onda hitno oftamologi (i psihijatru) jer taj trotoar nije siri od 40 cm i ne mogu se mimoici cak ni 2 pjesaka.
Ja nisam ters ja samo ne mogu biciklisticnog licemjerja o ugrozenosti, furanju na ekologiju zdrav zivot i moderne tokove, a na trotoarima se prema pjesacima ponasaju identicno kao sto se prema njima ponasaju vozaci na cesti, primitivno i samo zakon jacega.[/quote]
Sta ja rekoh, ters pa to ti je!

Sve je meni jasno, ali fakat ne kontam sta ti toliko smetaju biciklisti?! Govoris o nekom prosipanju sile sto je covjek vozio biciklo trotoarom cisto da ne zagine na cesti. Jos I sam kazes da je ipak na kraju sisao sa bicikla I prosao te pjeske. Pa sta je jos trebao? Da ti plati putarinu?

[/quote]
Ne smetaju mi biciklisti, ali mi smetaju debili na biciklima koji po trotaru prosipaju zakon jaceg. Ja razumijem da je on na trotoaru da ne zagine na cesti, ali ocekivanje da mu se pjesak na trotoaru sklanja s puta je klasicno prosipanje sile i primitivizam. Debil veceras nije sisao s bicikla jer je uvidjavan i kulturan nego zato nije vise mogao drzati ravnotezu na bremzama cekajuci da se ja sidjem na cestu. Trebao je, kao i svaki biciklista koji za sebe tvrdi da je racionalan i civivilizovan, uvaziti cinjenjenicu da je na gostujucem terenu i tako se ponasati, konkretno kad je vidio da je trotoar uzak da se mimoidjemo, trebao je sici s bicilkla na vrijeme, propustiti nas da pridjemo i nastaviti dalje.