To se pali samo drzavnim praznicima i za rodjendan, eventualno i kad dobije prvog sina, sva 4 upali da proslavi
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
SHTEVELEC
#30101 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
-
Naslovnica
#30102 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jučer sam blicao i svirao debilu koji se od semafora do semafora razvlačio 40 km/h, pri tome držeći razmak od 100m.
Na kraju se izgleda prepao, pobjegao u drugu traku.
Nekakav nadobudni hipster u pasatu.
Na kraju se izgleda prepao, pobjegao u drugu traku.
Nekakav nadobudni hipster u pasatu.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#30103 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
danas ne fali degenerika,a nema guzve.. opet ih sijem po 300m kad krenem prvi na semaforu,a ne vozim brze od 60 
-
Naslovnica
#30104 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To mi nikada nije bilo jasno. Najnormalnije krenem sa svojom truljom od 75kW sa semafora čim se upali zeleno, nikakvo gasanje, 40-50-60, pogledam u retrovizor, ovi iza kao da stoje. Pogledam u brzinomjer 50-60.bitanga_sa_otesa wrote: ↑18/10/2020 14:22 danas ne fali degenerika,a nema guzve.. opet ih sijem po 300m kad krenem prvi na semaforu,a ne vozim brze od 60![]()
- Logovan
#30105 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Naslovnica wrote: ↑18/10/2020 16:45To mi nikada nije bilo jasno. Najnormalnije krenem sa svojom truljom od 75kW sa semafora čim se upali zeleno, nikakvo gasanje, 40-50-60, pogledam u retrovizor, ovi iza kao da stoje. Pogledam u brzinomjer 50-60.bitanga_sa_otesa wrote: ↑18/10/2020 14:22 danas ne fali degenerika,a nema guzve.. opet ih sijem po 300m kad krenem prvi na semaforu,a ne vozim brze od 60![]()
![]()
Joj što raja sporo vozi u Titovoj kod vječne...
-
ucenik1234
#30106 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Valja bit vidjen, jos ako story snimas treba se fokusirat a da si sto duze na tom potezu jer si vise coolLogovan wrote: ↑18/10/2020 16:58Naslovnica wrote: ↑18/10/2020 16:45To mi nikada nije bilo jasno. Najnormalnije krenem sa svojom truljom od 75kW sa semafora čim se upali zeleno, nikakvo gasanje, 40-50-60, pogledam u retrovizor, ovi iza kao da stoje. Pogledam u brzinomjer 50-60.bitanga_sa_otesa wrote: ↑18/10/2020 14:22 danas ne fali degenerika,a nema guzve.. opet ih sijem po 300m kad krenem prvi na semaforu,a ne vozim brze od 60![]()
![]()
![]()
Joj što raja sporo vozi u Titovoj kod vječne...Pa to vozi i po 30 haha
![]()
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#30107 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
cudan fenomen,ja imam vise kW i Nm ,ali krenem normalno s 1/3 gasa odmaknem 100m ovi debili tek krecu ...i tako svaki jebeni semafor,treba im 500m da ubrzaju do 45 jer brze ne idu ...ovim putem svim tim debilnim idiotima se mamare najebemNaslovnica wrote: ↑18/10/2020 16:45
To mi nikada nije bilo jasno. Najnormalnije krenem sa svojom truljom od 75kW sa semafora čim se upali zeleno, nikakvo gasanje, 40-50-60, pogledam u retrovizor, ovi iza kao da stoje. Pogledam u brzinomjer 50-60.
![]()
-
Naslovnica
#30108 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jedno je jasno - nije do nas dvojice.

- drug_profi
#30109 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja ga stisnem do kraja kad krecem, dok prodjem raskrsce vec sam na 60, a oni iza mene mislim da nisu jos ni skontali da je zeleno.
Radim to da dam priliku i onom iza mene da starta brze i da se izvuce iz guzve, ako je sposoban naravno.
Svaki dan ispadam ko rejser, a ne predjem tolerantno prekoracenje nigdje.
Ljudi jednostavno guse saobracaj, sto radi kurcobolje, sto radi nesposobnosti.
Radim to da dam priliku i onom iza mene da starta brze i da se izvuce iz guzve, ako je sposoban naravno.
Svaki dan ispadam ko rejser, a ne predjem tolerantno prekoracenje nigdje.
Ljudi jednostavno guse saobracaj, sto radi kurcobolje, sto radi nesposobnosti.
- Better Man
#30110 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne idem preko Vogošće, već Drinskom, Buča potok, Boljakov i na autoput. Preko Vogošće ni pod razno ne bih mogao stići za pola sata kući.tempuser wrote: ↑18/10/2020 10:26Pitanje za prisutne u studiju:Better Man wrote: ↑17/10/2020 22:41 Juečr se moglo vidjeti zašto je Sarajevo jedna velika selendra sa najgorom saobraćajnom infrastrukturom na svijetu. Izašao s posla i do Merkatora da kupim namirnice za kuću. Kad sam iazašao iz Merkatora autom imam šta vidjeti. Na koju god stranu da se odlučiš krenuti kilometarske su kolone. Obzirom da sam morao još do jednog mjesta otići, to je bila patnja u vožnji. Nije mi jasno sljedeće. Kad dođete na Čengić Vilu i skrente u koso u onu ulicu koja izlazi na kružni tok na Otoci imate tri trake. Krajnja desna je obiljeđena za parking do jednog dijela i onda je opet cesta za vozit, ali krajnja lijeva koja bi trebala da služi za vožnju je blokirana od nelegalno parkiranih auta, jer nisam vidio da je išta obilježeno za parking. Kad idem direkt kući s posla za pola sata stignem kući, dok ljudima par kilometara u Sarajevu do kuće treba više od pola sata, pa i sat.
Bogati jesi li ti onaj što vozi u kružnom toku kontra smjerom, lijevom autoputem i neprpopisno parkira zbog uloška pa ti smeta sarajevska seledra?
Kako bogati ti iz centra ili gdje već radiš u selendri, dođeš do Jošanice pa ti treba pola sata do kuće, a na potezu petlja - Sarajevo mrtva gužva? Sporije gamižeš od skretanja za Ugorsko ili čak od Hotonja do petlje nego kroz Sarajevo. Teleportacija?Jucer prolazim kroz Vogošću, rade raskrsnicu kod hotela, stoji kolona od starog kružnog toka do semafora!
![]()
Ove ublehe sastrane tipa ja za pola sata kući dođem su smješne, jes' možda pola sata al kad štopaš od petlje do kuće...
- Optimist
#30111 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Evo jednog bez ikakve ispravne signalizacije nazad, plus sto jos ubrzava kad sam ga stigao.
Naravno da je ostao iza cim sam ga obisao.

I jos jedan bez ijedne ispravne sijalice nazad:

Naravno da je ostao iza cim sam ga obisao.

I jos jedan bez ijedne ispravne sijalice nazad:

- nepass1
#30112 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sad vw kombi na anexu, nekih 10km/h vozi, ni jedno svjetlo ne radi. Nisam skonto ni da je upaljen. Spusta se prema bosmalu
-
tempuser
#30113 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
I za Drinsku ti treba teleportacija.Better Man wrote: ↑18/10/2020 23:49Ne idem preko Vogošće, već Drinskom, Buča potok, Boljakov i na autoput. Preko Vogošće ni pod razno ne bih mogao stići za pola sata kući.tempuser wrote: ↑18/10/2020 10:26 Pitanje za prisutne u studiju:
Bogati jesi li ti onaj što vozi u kružnom toku kontra smjerom, lijevom autoputem i neprpopisno parkira zbog uloška pa ti smeta sarajevska seledra?
Kako bogati ti iz centra ili gdje već radiš u selendri, dođeš do Jošanice pa ti treba pola sata do kuće, a na potezu petlja - Sarajevo mrtva gužva? Sporije gamižeš od skretanja za Ugorsko ili čak od Hotonja do petlje nego kroz Sarajevo. Teleportacija?Jucer prolazim kroz Vogošću, rade raskrsnicu kod hotela, stoji kolona od starog kružnog toka do semafora!
![]()
Ove ublehe sastrane tipa ja za pola sata kući dođem su smješne, jes' možda pola sata al kad štopaš od petlje do kuće...
Vengo, ne odgovori ti za meni selendru, lijevu trakum kružni tok i ostalo!
-
zigson
#30114 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Al laze za drinsku i b potok
Ja sebi kosu kidam kad zaglavim u boluakovom prema autoputu, gora guzva nego u vogosci
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
-
tempuser
-
tempuser
#30117 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
A koliko onda treba ovome iz "selendre" treba ako krene ranije s posla?!
Frajer sam sebe laže i tješi... Nije prvi takav, to im je standardni repertoar...
- Better Man
#30118 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ove gužve što spominješ i čepovi su zadnjih mjesec dana, a vjerovatno je povezano s rekonstrukcijom Drinske i treba mi više od pola sata. Ali vjeruj mi da ima i tad dana kad nije zastoj u kružnom na Buča potoku i kad se može brže doći do Boljakovog i tada ne idem više od pola sata. Evo jutros vidim da su stavili prvi sloj asfalta skoro na čitavom dijelu Drinske gdje skinut asfalt, izuzev jedan manji dio.tempuser wrote: ↑19/10/2020 07:24I za Drinsku ti treba teleportacija.Better Man wrote: ↑18/10/2020 23:49Ne idem preko Vogošće, već Drinskom, Buča potok, Boljakov i na autoput. Preko Vogošće ni pod razno ne bih mogao stići za pola sata kući.tempuser wrote: ↑18/10/2020 10:26 Pitanje za prisutne u studiju:
![]()
Ove ublehe sastrane tipa ja za pola sata kući dođem su smješne, jes' možda pola sata al kad štopaš od petlje do kuće...Da te sad džaba ne perem na ruke kuda dođeš i koliko ti vremena treba da dođeš u špici do Drinske, kad je preko Vogošće gužva u Driskoj je kolona cijelom dužinom, a od kružnog toka u B. Potoku do kružnog toka u Buljakovom čep. Od FDS-a do Buljakovog ti treba min 15-20 min. Nema potrebe da se tješiš i lažeš ni sebe ni one koji to znaju puno bolje od tebe. Eventualno možeš da farbaš nekog ko nikad nije vozio po Sa. Tebi treba pola sata do Visokog od kad se iskobeljaš iz gužve, a koliko se do tad klackaš u koloni najbolje znaš ti sam.
![]()
Vengo, ne odgovori ti za meni selendru, lijevu trakum kružni tok i ostalo!![]()
-
tempuser
#30119 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ti fakat ne odustaješ?!?!?Better Man wrote: ↑19/10/2020 10:16Ove gužve što spominješ i čepovi su zadnjih mjesec dana, a vjerovatno je povezano s rekonstrukcijom Drinske i treba mi više od pola sata. Ali vjeruj mi da ima i tad dana kad nije zastoj u kružnom na Buča potoku i kad se može brže doći do Boljakovog i tada ne idem više od pola sata. Evo jutros vidim da su stavili prvi sloj asfalta skoro na čitavom dijelu Drinske gdje skinut asfalt, izuzev jedan manji dio.tempuser wrote: ↑19/10/2020 07:24I za Drinsku ti treba teleportacija.Better Man wrote: ↑18/10/2020 23:49
Ne idem preko Vogošće, već Drinskom, Buča potok, Boljakov i na autoput. Preko Vogošće ni pod razno ne bih mogao stići za pola sata kući.Da te sad džaba ne perem na ruke kuda dođeš i koliko ti vremena treba da dođeš u špici do Drinske, kad je preko Vogošće gužva u Driskoj je kolona cijelom dužinom, a od kružnog toka u B. Potoku do kružnog toka u Buljakovom čep. Od FDS-a do Buljakovog ti treba min 15-20 min. Nema potrebe da se tješiš i lažeš ni sebe ni one koji to znaju puno bolje od tebe. Eventualno možeš da farbaš nekog ko nikad nije vozio po Sa. Tebi treba pola sata do Visokog od kad se iskobeljaš iz gužve, a koliko se do tad klackaš u koloni najbolje znaš ti sam.
![]()
Vengo, ne odgovori ti za meni selendru, lijevu trakum kružni tok i ostalo!![]()
Gužve i čepovi u Drinskoj i Safeta Zajke su svakodnevne, nekad su bile od Briješća, sad su od kružnog toka u Boljakovom, a kako su počeli da krpe Drinsku samo su još gore. Ima nas koji smo svakodnevni tamo, tako da nema potrebe da se uvaljuješ i dalje...
Tih dana kad nema zastoja od kružnog toka u BP nadalje i kad ti stigneš u VI za posla sata onaj u ko stanuje u "selendri" stigne kući za max 10 minuta.
Elem zaključak čista je laž da kući stižeš za pola sata i da kući stigneš prije onoga ko živi u "selendri", tebi u prosjeku treba dobrih sat vremena...
Kad smo već kod "selendre", nešto si se naglo vaginalizorao pa ne odgovaraš za lijevu traku, kružni tok i ostalo i kako se se ti tačno uklapaš u to?
- Laplace
#30120 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jednom smo se tako fino zeznuli kad smo odlučili da idemo preko Drinske u vrijeme kad nema (ili ne bi trebalo biti) gužve (kao da presiječemo i iskoristimo obilaznicu). Malo je reći da smo još više zakasnili. Od prvog kružnog kolona do semafora (oni što skreću lijevo (pravac ka Sarajevu) prave zastoj). To je bilo davno prije ovih novih radova na Drinskoj.
-
tempuser
#30121 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pusti ba šuplju, samo ne znam šta misle da postignu time...?!? Štopaju vrijeme od Jošanice do kuće i onda se tješe i tvrde im treba manje vremena do Visokog neg' tebi do Alipašinog itd, a kad ih pitaš koliko im treba do Jošanice kreće bacanje pogleda u dalj...Laplace wrote: ↑19/10/2020 10:47 Jednom smo se tako fino zeznuli kad smo odlučili da idemo preko Drinske u vrijeme kad nema (ili ne bi trebalo biti) gužve (kao da presiječemo i iskoristimo obilaznicu). Malo je reći da smo još više zakasnili. Od prvog kružnog kolona do semafora (oni što skreću lijevo (pravac ka Sarajevu) prave zastoj). To je bilo davno prije ovih novih radova na Drinskoj.
- Laplace
#30122 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Do Visokog jeste realno stići za pola sata iz centra grada kada nema gužve. To znam jer sam mnogo puta za pola sata iz Visokog stigao do centra (doduše, ne preko Drinske). Ali, problem je naletjeti kad nema gužve, to se već rijetko događa.tempuser wrote: ↑19/10/2020 11:01Pusti ba šuplju, samo ne znam šta misle da postignu time...?!? Štopaju vrijeme od Jošanice do kuće i onda se tješe i tvrde im treba manje vremena do Visokog neg' tebi do Alipašinog itd, a kad ih pitaš koliko im treba do Jošanice kreće bacanje pogleda u dalj...Laplace wrote: ↑19/10/2020 10:47 Jednom smo se tako fino zeznuli kad smo odlučili da idemo preko Drinske u vrijeme kad nema (ili ne bi trebalo biti) gužve (kao da presiječemo i iskoristimo obilaznicu). Malo je reći da smo još više zakasnili. Od prvog kružnog kolona do semafora (oni što skreću lijevo (pravac ka Sarajevu) prave zastoj). To je bilo davno prije ovih novih radova na Drinskoj.![]()
Edit: Ruta autoputem preko Vogošće (Vogošću prešao bez zastoja - i mene je čudilo, doduše 2010.
-
tempuser
#30123 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Onda kad nema gužve i kad ti stignes u Visoko za pola sata koliko ti treba treba da stigneš na AP ili Dobrinju? 10-15 min. U tome je poenta jer nema teorije da te kači gužva po Sarajevu, a da te ne kači gužva do Vogošćanske petlje. Apsurdno je porediti koliko ti treba da stigneš do Visokog kad nema gužve u Sarajevu i koliko ti treba da stigneš negdje u Sarajevu kad je gužva.Laplace wrote: ↑19/10/2020 11:04Do Visokog jeste realno stići za pola sata iz centra grada kada nema gužve. To znam jer sam mnogo puta za pola sata iz Visokog stigao do centra (doduše, ne preko Drinske). Ali, problem je naletjeti kad nema gužve, to se već rijetko događa.tempuser wrote: ↑19/10/2020 11:01Pusti ba šuplju, samo ne znam šta misle da postignu time...?!? Štopaju vrijeme od Jošanice do kuće i onda se tješe i tvrde im treba manje vremena do Visokog neg' tebi do Alipašinog itd, a kad ih pitaš koliko im treba do Jošanice kreće bacanje pogleda u dalj...Laplace wrote: ↑19/10/2020 10:47 Jednom smo se tako fino zeznuli kad smo odlučili da idemo preko Drinske u vrijeme kad nema (ili ne bi trebalo biti) gužve (kao da presiječemo i iskoristimo obilaznicu). Malo je reći da smo još više zakasnili. Od prvog kružnog kolona do semafora (oni što skreću lijevo (pravac ka Sarajevu) prave zastoj). To je bilo davno prije ovih novih radova na Drinskoj.![]()
- nepass1
#30124 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
I google kaze 38minuta, a na google dodaj uvjek jos deset minuta.
-
tempuser