Sad otisao do auta i fkt ne radi na loganu
Hvala
Moderators: _BataZiv_0809, anex

Vala baš, ona rupa ispred Hotela Sarajevo i Proming pumpe dušu dala za karter izvaliti, nedavno ispred mene Audi a3, srbijanske table, naleti na tu rupu i odskoči komplet auto, stade frajer, izašao iz auta i nije mu ništa jasno šta se desilo.mk ultra wrote: ↑15/10/2020 16:02Moj ti prave cestu dzemala bijedica i dalje i ne nazire se kraj pa za narednih godinu ovim tempom, a vec su godinu presisali rok i to cisto sve, samo da je naprave, a ne to sto ti spominjesSeyfo wrote: ↑15/10/2020 15:35 Nervira me što niko nadležan za kontanje nije skontao da bi se 80% problema sa saobraćajem u gradu Sarajevu riješilo na sljedeći način:
autoput iz pravca Butila koji se trenutno završava kružnim tokom i spojem sa Drinskom ulicom je trebalo produžiti duž pruge gdje je moguće: pored pruge, iznad pruge ili kako god ali duž pruge. U svakom slučaju, na toj trasi prostora ima, samo možda na par mjesta bi se morao raditi nadvožnjak nad prugom. I taj produženi autoput je trebalo da završi kružnim tokom gdje je trenutna raskrsnica kod Željezničke stanice, uz naravno mogućnost kačenja na buduću Prvu transferzalu. Taj autoput tj.njegov dio do tog kružnog kod Željezničke bi trebao imati odvajanja u Buljakovom (gdje ga i prave), na Otoci i Pofalićima, tj.da se napravi odvojak na postojeće kružne tokove.
Naravno, kad jednog dana moja unučad budu vozila Prvom Transferzalom, ona treba da se nakači na ovaj autoput, ali do tada bi ovakvo rješenje riješilo 80% saobraćaju u Sarajevu. Samo bio dio prema Vogošči bio ostavljen kakav je sad, ali on se direktno svakako veže za prvu transferzalu.
Navedeno rješenje ne bi bilo toliko skupo koliko bi koristi donijelo.![]()
Katastrofa je ono, majke mi.bitanga_sa_otesa wrote: ↑17/10/2020 22:34bar 10x sedmicno prodjem prema aerodromu,nekad i 4x dnevno ,sad znas da sam izgorio od marve i degenerika![]()
gdje god krenes u ovoj kasabi je tako,degenerici samo gamizu, gnjave i usporavaju saobracaj.ako ne bulje u mobitel bulje u board comp i gledaju jel se povecala potrosnja preko 4.2,ako jeste odmah ide oduzimanje gasa ...ne kontam samo odakle im toliko vremena u zivotu da trose na bezvezno vozanje..
Vjeruj da ja odem iznad avaza, kroz nedjarice pa izadjem kod aerodroma. Od esmeralde do binga da ne prolazimbitanga_sa_otesa wrote: ↑17/10/2020 22:34bar 10x sedmicno prodjem prema aerodromu,nekad i 4x dnevno ,sad znas da sam izgorio od marve i degenerika![]()
A tamo te docekaju debili kojima je mrsko stat par sekundi da izadješ--ko fol ne vidi te a u koloni ide mic po micnepass1 wrote: ↑18/10/2020 09:09Vjeruj da ja odem iznad avaza, kroz nedjarice pa izadjem kod aerodroma. Od esmeralde do binga da ne prolazimbitanga_sa_otesa wrote: ↑17/10/2020 22:34bar 10x sedmicno prodjem prema aerodromu,nekad i 4x dnevno ,sad znas da sam izgorio od marve i degenerika![]()
Pitanje za prisutne u studiju:Better Man wrote: ↑17/10/2020 22:41 Juečr se moglo vidjeti zašto je Sarajevo jedna velika selendra sa najgorom saobraćajnom infrastrukturom na svijetu. Izašao s posla i do Merkatora da kupim namirnice za kuću. Kad sam iazašao iz Merkatora autom imam šta vidjeti. Na koju god stranu da se odlučiš krenuti kilometarske su kolone. Obzirom da sam morao još do jednog mjesta otići, to je bila patnja u vožnji. Nije mi jasno sljedeće. Kad dođete na Čengić Vilu i skrente u koso u onu ulicu koja izlazi na kružni tok na Otoci imate tri trake. Krajnja desna je obiljeđena za parking do jednog dijela i onda je opet cesta za vozit, ali krajnja lijeva koja bi trebala da služi za vožnju je blokirana od nelegalno parkiranih auta, jer nisam vidio da je išta obilježeno za parking. Kad idem direkt kući s posla za pola sata stignem kući, dok ljudima par kilometara u Sarajevu do kuće treba više od pola sata, pa i sat.
Nije toliko do infrastrukture koliko do kilavosti vozača. Juče gledam lika koji vozi toliko sporo da mu je čak i traktor ispred odmakao. Ni ja nisam mogao vjerovati, ali upravo tako je bilo. Jasno, svi mi za njim, krivine i puna linija, saobraćaj sa suprotne strane, nema obilaženja.Better Man wrote: ↑17/10/2020 22:41 Juečr se moglo vidjeti zašto je Sarajevo jedna velika selendra sa najgorom saobraćajnom infrastrukturom na svijetu. Izašao s posla i do Merkatora da kupim namirnice za kuću. Kad sam iazašao iz Merkatora autom imam šta vidjeti. Na koju god stranu da se odlučiš krenuti kilometarske su kolone. Obzirom da sam morao još do jednog mjesta otići, to je bila patnja u vožnji. Nije mi jasno sljedeće. Kad dođete na Čengić Vilu i skrente u koso u onu ulicu koja izlazi na kružni tok na Otoci imate tri trake. Krajnja desna je obiljeđena za parking do jednog dijela i onda je opet cesta za vozit, ali krajnja lijeva koja bi trebala da služi za vožnju je blokirana od nelegalno parkiranih auta, jer nisam vidio da je išta obilježeno za parking. Kad idem direkt kući s posla za pola sata stignem kući, dok ljudima par kilometara u Sarajevu do kuće treba više od pola sata, pa i sat.