Golman reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko treba biti prvi golman reprezentacije?

Nemanja Supić
54
8%
Asmir Begović
392
62%
Kenan Hasagić
156
24%
neko drugi
35
5%

Total votes: 637

Sasvim_Obican

#3001 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Sasvim_Obican »

Ma hajde sve to, ali ovo natezanje sa Begovićem ostavlja utisak da su ljudima važnije njihove taštine i autoriteti, nego interes cijele zemlje. Gdje živi taj Safet Sušić ? Pa navijače već frustrira to što imamo kvalitetne igrače, ali su "u svađi" sa savezom, selektorom ili nekim trećim. Da mi nemamo boljeg od Hasagića, pa ni po' jada, nekako bi i s njim preživjeli, ali činjenica da imamo čovjeka za gol, a on ne brani za državni dres me previše nervira.
missko

#3002 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by missko »

Sasvim_Obican wrote:Ma hajde sve to, ali ovo natezanje sa Begovićem ostavlja utisak da su ljudima važnije njihove taštine i autoriteti, nego interes cijele zemlje. Gdje živi taj Safet Sušić ? Pa navijače već frustrira to što imamo kvalitetne igrače, ali su "u svađi" sa savezom, selektorom ili nekim trećim. Da mi nemamo boljeg od Hasagića, pa ni po' jada, nekako bi i s njim preživjeli, ali činjenica da imamo čovjeka za gol, a on ne brani za državni dres me previše nervira.
Sta sad treba selektor da ode pa da imamo golmana al da nemamo selektora koji je poceo kvalifikacije? Reko mali smrdo fino nema sanse da se odazove dok je Susic tu i ciao bella,sad bi se i selektor trebao ugledat na njegovo konjsko ponasanje i napustit sve.
rajv0sa

#3003 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by rajv0sa »

just principe wrote:rekao sam da je Begovic bolji, ali ne toliko da bi zauzeo mjesto Hasagicu. Znamo mi pratimo eng ligu i gledamo uzivo sta se desava, pa se tako divimo nadrealnim odbranama Bege, ali sta se desava sa Hasagicem ko kaze da i on ne pruza dobre partije za svoj klub. U finalu kupa kada su porazeni na penale od Besiktasa, Hasagic je bio najbolji pojedinac na terenu. Gdje ste tada bila da hvalite Kenu, i da nemojte zezati, on na osnovu starog kredita ne bi trebao igrati/braniti vec na osnovu sadasnjih partija, a one nisu nista losije od Begovicevih..Evo ako se neko sjeti nekog kiksa Kene u reprezentaciji nek se iste sekunde javi, naravno u to ne ubrajamo bacanje protivnickih igraca i igranje sa zivcima nasih navijaca..Odgovor za @BHF, jer mrsko mi bilo replicirati :D
Sam si sebe deargumentovao , svi pratimo eng ligu zato sto prva u svijetu ,i tu ne moze igrat niko ko ne valja.Zasto bi pratili 12. plasiranu momcad korumpirane lige za koju se nezna ni ko ce ucestvovati u istoj.
Sasvim_Obican

#3004 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Sasvim_Obican »

missko wrote:
Sasvim_Obican wrote:Ma hajde sve to, ali ovo natezanje sa Begovićem ostavlja utisak da su ljudima važnije njihove taštine i autoriteti, nego interes cijele zemlje. Gdje živi taj Safet Sušić ? Pa navijače već frustrira to što imamo kvalitetne igrače, ali su "u svađi" sa savezom, selektorom ili nekim trećim. Da mi nemamo boljeg od Hasagića, pa ni po' jada, nekako bi i s njim preživjeli, ali činjenica da imamo čovjeka za gol, a on ne brani za državni dres me previše nervira.
Sta sad treba selektor da ode pa da imamo golmana al da nemamo selektora koji je poceo kvalifikacije? Reko mali smrdo fino nema sanse da se odazove dok je Susic tu i ciao bella,sad bi se i selektor trebao ugledat na njegovo konjsko ponasanje i napustit sve.
Naravno da ne bi, ali valjda se može nekako utjecati na čovjeka da promijeni odluku. Nije stvar njihovog kur**nja i inata, već stvar državne reprezentacije. Ja sam siguran da je Begović raspoložen da igra za BiH samo se treba sjesti i razgovarati, a ne se prepucavati preko novina.
missko

#3005 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by missko »

Sasvim_Obican wrote:
Naravno da ne bi, ali valjda se može nekako utjecati na čovjeka da promijeni odluku. Nije stvar njihovog kur**nja i inata, već stvar državne reprezentacije. Ja sam siguran da je Begović raspoložen da igra za BiH samo se treba sjesti i razgovarati, a ne se prepucavati preko novina.
Ja bi iskreno volio da i Trebinjac tako razmislja kao ti , al mislim da je on malo tezak karakter i pomalo umisljen.
rajv0sa

#3006 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by rajv0sa »

missko wrote:
Trebamo biti realni pa ostaviti po strani navijacke osjecaje prema Susicu.Bio si legenda kluba i zdrao',kakve to on trenerske sposobnosti ima?Sta je Maradona uradio za Argentinu kao igrac,ali proso' si lose kao trener i noga.
BHF_Manijak

#3007 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by BHF_Manijak »

just principe wrote:rekao sam da je Begovic bolji, ali ne toliko da bi zauzeo mjesto Hasagicu. Znamo mi pratimo eng ligu i gledamo uzivo sta se desava, pa se tako divimo nadrealnim odbranama Bege, ali sta se desava sa Hasagicem ko kaze da i on ne pruza dobre partije za svoj klub. U finalu kupa kada su porazeni na penale od Besiktasa, Hasagic je bio najbolji pojedinac na terenu. Gdje ste tada bila da hvalite Kenu, i da nemojte zezati, on na osnovu starog kredita ne bi trebao igrati/braniti vec na osnovu sadasnjih partija, a one nisu nista losije od Begovicevih..Evo ako se neko sjeti nekog kiksa Kene u reprezentaciji nek se iste sekunde javi, naravno u to ne ubrajamo bacanje protivnickih igraca i igranje sa zivcima nasih navijaca..Odgovor za @BHF, jer mrsko mi bilo replicirati :D
Protiv Alabanaca tamo i protiv Rumuna ovdje...I da, nije isto braniti godinama i dan danas za prosjecnog turskog prvoligasa i braniti u engleskoj, pa cak i osrednjoj ekipi, koja eto ove godine igra cak i Evropu! :wink: A da su prosjecne intervencije, i nisu, Begovic je jedan od boljih igraca Stokea prosle godine bio!
missko

#3008 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by missko »

bELMIN_666 wrote:
missko wrote:
Trebamo biti realni pa ostaviti po strani navijacke osjecaje prema Susicu.Bio si legenda kluba i zdrao',kakve to on trenerske sposobnosti ima?Sta je Maradona uradio za Argentinu kao igrac,ali proso' si lose kao trener i noga.
Bez obzira kaka je legenda bio mora mu se odati priznanje da repka cesce nego sto j eto ranije bio slucaj igra i vodi igru na terenu a ne samo kao do sada u nekim naletima i euforijom dobivamo tekme. Kada smo do sada dominirali protiv Grka u ijednoj medzusobnoj tekmi, ma nikad, a ni neke alterntive za selektora nemamo. Al to je druga tema
cyprus

#3009 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by cyprus »

bELMIN_666 wrote:Trebamo biti realni pa ostaviti po strani navijacke osjecaje prema Susicu.Bio si legenda kluba i zdrao',kakve to on trenerske sposobnosti ima?Sta je Maradona uradio za Argentinu kao igrac,ali proso' si lose kao trener i noga.
Ovo nije tema o Sušiću. Kakve veze ima Sušić sa Asmirovim karakterom? Uostalom, nema ozbiljnijeg trenera na planeti koji bi iztoleriso neodaizvanje na tri reprezentativne utakmice...
zecko_kupuz

#3010 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by zecko_kupuz »

Ma pusti ih cyprus, vidiš da proturiječe sami sebi. Govori se o stvaranju nekakvog kulta reprezentacije, a onda ista ta reprezentacija treba smišljati kojekakve izuzetke i dodvoravati se jednom jedinom igraču. Svi trebaju jednak status i to je cijela poenta. Argentina ga puši zadnjih godina jer Messija tretiraju kao živo božanstvo u ekipi.
Tako to ne ide. ;-) Slažem se da bi Sušić trebao ponovo POKUŠATI porazgovarati s Begovićem, ali ako momak neće tolerisati konkurenciju u momčadi, onda - hvala lijepo, zdravo i vidimo se u Kalgariju. :!:
BHF_Manijak

#3011 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by BHF_Manijak »

Problem i jest sto selektor nije ni POKUSAO da porazgovara sa Begovicem uostalom i kao i za sve ostalo, ili prati putem tv-a ili preko novinara...Nek mi neko kaze koga je zadnjeg od reprezentativaca uzivo pogledo, ja cu govno ko cevap pojest!
ganjeta

#3012 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by ganjeta »

Džeku dok je igro za Volfsburg ;-) .
zecko_kupuz

#3013 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by zecko_kupuz »

BHF_Manijak wrote:Problem i jest sto selektor nije ni POKUSAO da porazgovara sa Begovicem uostalom i kao i za sve ostalo, ili prati putem tv-a ili preko novinara...Nek mi neko kaze koga je zadnjeg od reprezentativaca uzivo pogledo, ja cu govno ko cevap pojest!
Ja koliko znam, pokušao jeste ali se dotični nije javljao na mobilni. Barem su tako mediji pisali.

Ma ko zna, možda je Begović došao na tih par okupljanja, vidio da mu okruženje ne leži i okrenuo ploču, odlučio da neće nastupati za BiH, dovoljan mu je klub. Eto, može i ovo proći kao teorija, slično kao i pretpostavka da je on fin i civilizovan momak, iz civilizovanog, zapadnjačkog svijeta, koji voli rad, red i disciplinu i ne ferma siledžije kakav je selektor bh. reprezentacije (citiram jednog kolegu forumaša). :oops:
Corola

#3014 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Corola »

BHF_Manijak wrote:Problem i jest sto selektor nije ni POKUSAO da porazgovara sa Begovicem uostalom i kao i za sve ostalo, ili prati putem tv-a ili preko novinara...Nek mi neko kaze koga je zadnjeg od reprezentativaca uzivo pogledo, ja cu govno ko cevap pojest!

Gospon biste zelil sa lukom ili bez. :mrgreen:
Dzeko ,Miske,Pjanic,Spahic lavovi iz PL.Toliko svi bivsi(osim Kodre) nisu pratili.
Sasvim_Obican

#3015 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Sasvim_Obican »

Ja sam i dalje uvjeren da interesa da Begović stane na gol u reprezentativnoj utakmici ima na obje strane, samo je problem u inatu obojice i neozbiljnom pristupi. Stavljati vlastite trzavice i probleme ispred interesa cijele države ne priliči ni jednom mladom i perspektivnom igraču, ni jednom treneru koji pokušava graditi autoritet.

Još uvijek gajim nadu da će obojica razmisliti u kakvoj je situaciji BiH u kvalifikacijama, i shvatiti da jedino s najboljima možemo doći do željenog cilja.
Bosanski_kralj

#3016 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Bosanski_kralj »

zecko_kupuz wrote:
Ja koliko znam, pokušao jeste ali se dotični nije javljao na mobilni. Barem su tako mediji pisali.

Ma ko zna, možda je Begović došao na tih par okupljanja, vidio da mu okruženje ne leži i okrenuo ploču, odlučio da neće nastupati za BiH, dovoljan mu je klub. Eto, može i ovo proći kao teorija, slično kao i pretpostavka da je on fin i civilizovan momak, iz civilizovanog, zapadnjačkog svijeta, koji voli rad, red i disciplinu i ne ferma siledžije kakav je selektor bh. reprezentacije (citiram jednog kolegu forumaša). :oops:
Bilo bi logično da je odustao odmah kod Ćire, kada je vladala atmosfera kao u cirkusu oko naše reprezentacije?
Riddle

#3017 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Riddle »

Ako slucajno nanjusi da se ozbiljno priblizavamo velikom takmicenju, on ce dopuzati. To sam siguran.

Jeste dobar golman, ali ako nece da igra, niko ga ne treba moliti. Fuck him. Prezivjeli smo i bez Salihamidzica.
Bosanski_kralj

#3018 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Bosanski_kralj »

Riddle wrote:Ako slucajno nanjusi da se ozbiljno priblizavamo velikom takmicenju, on ce dopuzati. To sam siguran.

Jeste dobar golman, ali ako nece da igra, niko ga ne treba moliti. Fuck him. Prezivjeli smo i bez Salihamidzica.
Da se ne odazovu i svi igrači koji trenutno nastupaju za BiH mi bi opet preživjeli. Preživljavanje na način da svaki put ostanemo bez plasmana na veliko takmičenje mi se i ne čini baš privlačnim.
cyprus

#3019 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by cyprus »

Bosanski_kralj wrote:
Riddle wrote:Ako slucajno nanjusi da se ozbiljno priblizavamo velikom takmicenju, on ce dopuzati. To sam siguran.

Da se ne odazovu i svi igrači koji trenutno nastupaju za BiH mi bi opet preživjeli. Preživljavanje na način da svaki put ostanemo bez plasmana na veliko takmičenje mi se i ne čini baš privlačnim.
K'o da od Begovića zavisi da li ćemo se negdje plasirat il ćemo samo preživjet :oops:
Riddle

#3020 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Riddle »

Bosanski_kralj wrote:Da se ne odazovu i svi igrači koji trenutno nastupaju za BiH mi bi opet preživjeli. Preživljavanje na način da svaki put ostanemo bez plasmana na veliko takmičenje mi se i ne čini baš privlačnim.
Jeste bas, bez njega smo propali.

Ja se ne sjecam da je Hasagic ikad duze vrijeme pravio neke grozne greske ili bio nepouzdan golman zbog kojeg smo gubili plasman. Naprotiv. Uostalom, postoji jos jedan mladi golman kojeg bih ja radije vidio kao glavnog reprezentativnog golmana nego Begovica. Potice iz nase lige, sjajan je talent i treba mu pruziti priliku ako je svim srcem zeli. Hasagic, kao i mnogi drugi, je dokaz da ne moras igrati u najjacim ligama da bi dobro igrao za reprezentaciju. Papci s druge strane mogu slobodno odsetati iz drzavnog tima, pa i po cijenu plasmana na svjetska i evropska takmicenja. Navikao sam na to i mogu cekati. Ono zbog cega cu ja biti ljut je to da ce ako se plasiramo na neko takmicenje, Begovic htjeti igrati i zbog lige u kojoj igra ce biti prvi golman, iako to nije zasluzio. Dok ne odigra kompletne kvalifikacije i prijateljske utakmice, te zasluzi mjesto u timu, nikad nece imati moju podrsku. Ko to garantuje da ce on dobro igrati, ako s timom nikad nije odigrao ni pet utakmica? Ne poznaje odbranu ispred sebe niti zna bilo sta o tom timu. Dosad cak nije ni zelio da zna. Hvala zvijezdo, ali neka tebe u Stokeu.
just principe

#3021 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by just principe »

Riddle wrote:
Bosanski_kralj wrote:Da se ne odazovu i svi igrači koji trenutno nastupaju za BiH mi bi opet preživjeli. Preživljavanje na način da svaki put ostanemo bez plasmana na veliko takmičenje mi se i ne čini baš privlačnim.
Jeste bas, bez njega smo propali.

Ja se ne sjecam da je Hasagic ikad duze vrijeme pravio neke grozne greske ili bio nepouzdan golman zbog kojeg smo gubili plasman. Naprotiv. Uostalom, postoji jos jedan mladi golman kojeg bih ja radije vidio kao glavnog reprezentativnog golmana nego Begovica. Potice iz nase lige, sjajan je talent i treba mu pruziti priliku ako je svim srcem zeli. Hasagic, kao i mnogi drugi, je dokaz da ne moras igrati u najjacim ligama da bi dobro igrao za reprezentaciju. Papci s druge strane mogu slobodno odsetati iz drzavnog tima, pa i po cijenu plasmana na svjetska i evropska takmicenja. Navikao sam na to i mogu cekati. Ono zbog cega cu ja biti ljut je to da ce ako se plasiramo na neko takmicenje, Begovic htjeti igrati i zbog lige u kojoj igra ce biti prvi golman, iako to nije zasluzio. Dok ne odigra kompletne kvalifikacije i prijateljske utakmice, te zasluzi mjesto u timu, nikad nece imati moju podrsku. Ko to garantuje da ce on dobro igrati, ako s timom nikad nije odigrao ni pet utakmica? Ne poznaje odbranu ispred sebe niti zna bilo sta o tom timu. Dosad cak nije ni zelio da zna. Hvala zvijezdo, ali neka tebe u Stokeu.
:thumbup:
Obuca9

#3022 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Obuca9 »

U Parizu. Što pitaš?
Dialer

#3023 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Dialer »

Ma ta ce Begovic? Prosjecan golman koji brani u prosjecnoj ligi u prosjecnom klubu... Sta je PL naspram turske lige, silne itd. :thumbup:
manijak1

#3024 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by manijak1 »

http://scsport.ba/v2/tekst.php?ID=23657
Je li autor ovog članka upoznat s činjenicom da je Begović odbio više puta Sušićev poziv?
ultima_palabra

#3025 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by ultima_palabra »

Rookie wrote:Gledao sam pregled utakmice Stoke - Chelsea i tek jedna jedina dobra odbrana Begovića. Apsolutno ništa više. A i taj je šut išao direktno u njega. Znam da je inače linijaš, a i prema tom videu, još uvijek je. Jednu loptu loše bio postavljen i morao da čupa lob od prečku. Više greška, nego za pohvalu. Ostalo ništa vrijedno pomena.
Slažem se s ovim postom... koliko ste zavikali ja kontao imao odbrana ko Šarić protiv Ciudad Reala :-D Baš smo subjektivni ko narod...
Locked