Rockabilly - Psychobilly
Moderator: _BataZiv_0809
- lab3352
#3001 Re: Rockabilly - Psychobilly
Gdje mogu pronaci vise informacija o "Eichmann Family"?
- gocatgoer
#3002 Re: Rockabilly - Psychobilly
...kao što Đape reče...IZUVANJE
.sve na nivou,pohvala za sve ljude koji su učestvovali u organizaciji!!!
.dobre svirke,dosta ljudi i kvalitetni bendovi!!!
+ naš stari drug Bojan sa novim tetovažama...kralj
.otvorili Sistematsko Uništavanje Sistema i Šmajser (+ Campi),onda očekivano odlični Concrete Worms...e a onda se pojavi neki momak sa kontrabasom i napravi opštu pometnju u glavama mladih Boegrađana
Marko je takav ludak na stageu da je to jezivo,ne moš ga ufatit'
.a kad' se spusti dole-bubica...jako dobar i drag dečko!!!
Eicmann Family spališe Beograd!!!
Voodoo Cadillac je bio super,a Mr.Party je Chuck Berry u najavi...super
...slovence nismo stigli da ispratimo te im se isprićavam
...sve u svemu za ljubitelje garage-punk-rock zvuka dobar festival

.pozdrav iz Beograda!!!
Omar
http://www.myspace.com/eichmannfamily
.sve na nivou,pohvala za sve ljude koji su učestvovali u organizaciji!!!
.dobre svirke,dosta ljudi i kvalitetni bendovi!!!
+ naš stari drug Bojan sa novim tetovažama...kralj
.otvorili Sistematsko Uništavanje Sistema i Šmajser (+ Campi),onda očekivano odlični Concrete Worms...e a onda se pojavi neki momak sa kontrabasom i napravi opštu pometnju u glavama mladih Boegrađana
Marko je takav ludak na stageu da je to jezivo,ne moš ga ufatit'
.a kad' se spusti dole-bubica...jako dobar i drag dečko!!!
Eicmann Family spališe Beograd!!!
Voodoo Cadillac je bio super,a Mr.Party je Chuck Berry u najavi...super
...slovence nismo stigli da ispratimo te im se isprićavam
...sve u svemu za ljubitelje garage-punk-rock zvuka dobar festival

.pozdrav iz Beograda!!!
Omar
http://www.myspace.com/eichmannfamily
- lab3352
#3003 Re: Rockabilly - Psychobilly
Gvozda,
hvala na fotografijama i izvještaju. ODLIČNO VOJNIČE!
... Drago mi je zbog "Voodoo Cadillac" da su se pojavili u BG i da ste se napokon upoznali. Vidim po Adi da mu je pravo dobro bilo ...
hvala na fotografijama i izvještaju. ODLIČNO VOJNIČE!
- sun56
#3004 Re: Rockabilly - Psychobilly
ha ha ha
jesam vam rekao za ajhmane
dečki su zakon, Marko se od tihog i pristojnog dečka na stejđu transformira u životinju
inače jučerašnji dan provesmo u studiu, snimali live, većinu stvari od prve, skroz gruba, nemiksana snimka ispala sasvim ok, snimili svih svijih osam navježbanih stvari, dobili r'n'r za skoro ništa para
mi zadovoljni, čekamo pravi miks za dva tjedna, pa stavljam na rapidshare
jesam vam rekao za ajhmane
dečki su zakon, Marko se od tihog i pristojnog dečka na stejđu transformira u životinju
inače jučerašnji dan provesmo u studiu, snimali live, većinu stvari od prve, skroz gruba, nemiksana snimka ispala sasvim ok, snimili svih svijih osam navježbanih stvari, dobili r'n'r za skoro ništa para
- lab3352
#3005 Re: Rockabilly - Psychobilly
Svaka čast Fitz ... jedva cekamo da cujemo prve snimke i sviđa mi se to što ste iz prve snimali ... ako nije problem oko autorskih prava
... stavljaj odmah na rapidshare ... ukoliko ti je problem, posalji meni (ili nekome s foruma) na preslusavanje, pa cemo je mi postaviti. Onda mozes nas kriviti ... 
- gocatgoer
#3006 Re: Rockabilly - Psychobilly
@ Omar
.služimo narodu!!!
.čestitke dr.Fitz
p.s. puno pozdravi klince!!!
.služimo narodu!!!
.priznajem da nisam ni očekivao drukčiju priču...toliko pozitivne energije-logično je da sve teče "kao po loju"sun56 wrote:inače jučerašnji dan provesmo u studiu, snimali live, većinu stvari od prve, skroz gruba, nemiksana snimka ispala sasvim ok, snimili svih svijih osam navježbanih stvari, dobili r'n'r za skoro ništa para
.čestitke dr.Fitz
- sun56
#3007 Re: Rockabilly - Psychobilly
pozdrav 'Veliki', Mikač već pitao par puta kad češ doćgocatgoer wrote:@ Omar
.služimo narodu!!!![]()
.priznajem da nisam ni očekivao drukčiju priču...toliko pozitivne energije-logično je da sve teče "kao po loju"sun56 wrote:inače jučerašnji dan provesmo u studiu, snimali live, većinu stvari od prve, skroz gruba, nemiksana snimka ispala sasvim ok, snimili svih svijih osam navježbanih stvari, dobili r'n'r za skoro ništa para
mi zadovoljni, čekamo pravi miks za dva tjedna, pa stavljam na rapidshare![]()
.čestitke dr.Fitz![]()
- gocatgoer
#3008 Re: Rockabilly - Psychobilly
LA scena
Omar & The Stringpoppers* - Ep & Singles
http://download639.mediafire.com/htv9ho ... ingles.zip
Omar & The Stringpoppers - Take Off Rhythm
http://download129.mediafire.com/owpukn ... Rhythm.zip
Omar & The Stringpoppers - Getting Wilder With
http://download232.mediafire.com/jnn10n ... r+with.rar
Omar Romero - Hog Wild
http://download307.mediafire.com/w2xucv ... g+Wild.rar
http://www.myspace.com/omarstringpoppers
*napomena
ovo nije predlog za ime crew-a
Fitz reci malom Billy The Kid-u da se vidimo sigurno još jednom pre sledećeg Medulina
.ako budemo dolazili na 2o godina MQ (a ne vidim zašto ne bismo
) vodim ih sve na kolače!!!
Karlo,ako ti nije problem da se raspitaš kod svojih u Rhythm Bomb Records kako da mi odradimo haringtonke za crew (cena itd.)
.one vaše su stvarno TOP!!!
Omar & The Stringpoppers* - Ep & Singles
http://download639.mediafire.com/htv9ho ... ingles.zip
Omar & The Stringpoppers - Take Off Rhythm
http://download129.mediafire.com/owpukn ... Rhythm.zip
Omar & The Stringpoppers - Getting Wilder With
http://download232.mediafire.com/jnn10n ... r+with.rar
Omar Romero - Hog Wild
http://download307.mediafire.com/w2xucv ... g+Wild.rar
http://www.myspace.com/omarstringpoppers
*napomena
ovo nije predlog za ime crew-a
Fitz reci malom Billy The Kid-u da se vidimo sigurno još jednom pre sledećeg Medulina
.ako budemo dolazili na 2o godina MQ (a ne vidim zašto ne bismo
Karlo,ako ti nije problem da se raspitaš kod svojih u Rhythm Bomb Records kako da mi odradimo haringtonke za crew (cena itd.)
.one vaše su stvarno TOP!!!
- fadill
#3009 Re: Rockabilly - Psychobilly
da gorilo je slazem se 
bendovi su imali problema sa zvukom u monitorima ali svi u publici djele isto mishljenje, a to je da je gorilo
tako da je uspjeshno sve proshlo
na Voodoo-u malo shutka malo plesanje
momak iz ajhmana super svira kontrabas za svaku pohvalu
jos mi zuji u usima hhe
Nick je stigo prvi a onda se ekipa okupila goca, eddie, atomic Drazen, Sale jedan od najstarijih rokabilija u BG kako kaze Nick
dobrota
Party kaze da ste likovi
odmaram od niksickog crnog uz 6 dio Sun Streams - Blues & Country - Sun Record Company 50 Golden Years 1952 - 2002
hvala za slije goca
Garage Fire!
zivli!
bendovi su imali problema sa zvukom u monitorima ali svi u publici djele isto mishljenje, a to je da je gorilo
tako da je uspjeshno sve proshlo
na Voodoo-u malo shutka malo plesanje
momak iz ajhmana super svira kontrabas za svaku pohvalu
jos mi zuji u usima hhe
Nick je stigo prvi a onda se ekipa okupila goca, eddie, atomic Drazen, Sale jedan od najstarijih rokabilija u BG kako kaze Nick
dobrota
Party kaze da ste likovi
odmaram od niksickog crnog uz 6 dio Sun Streams - Blues & Country - Sun Record Company 50 Golden Years 1952 - 2002
hvala za slije goca
Garage Fire!
zivli!
- lab3352
#3010 Re: Rockabilly - Psychobilly
@ Gvozda: Samo jos treba da se u imenu crew spominje i moje ime
@ Fadill: Daj nagovori Adu da se ukljuci ovdje, ovo vise nema smisla da ja samo branim boje BiH na ovom forumu (Jefto se povukao, LuckyStrike se nejavlja, tebe sve manje
) i smanji s tom pivom, pa makar crna bila
Upravo slusam odlican Rumble Cats "Southern Comfort" (stari dobri neo rockabilly zvuk iz osamdesetih) i pravo mi dobro leži ...
@ Fadill: Daj nagovori Adu da se ukljuci ovdje, ovo vise nema smisla da ja samo branim boje BiH na ovom forumu (Jefto se povukao, LuckyStrike se nejavlja, tebe sve manje
Upravo slusam odlican Rumble Cats "Southern Comfort" (stari dobri neo rockabilly zvuk iz osamdesetih) i pravo mi dobro leži ...
-
wild one
#3011 Re: Rockabilly - Psychobilly
Hej Cat, ovaj čiča u košulji na fotografiji sa vama mi je nekako poznat...tko je to?
- gocatgoer
#3012 Re: Rockabilly - Psychobilly
.pozdrav Mario!!!wild one wrote:Hej Cat, ovaj čiča u košulji na fotografiji sa vama mi je nekako poznat...tko je to?
.to je naš "Big Daddy" Sale Rockabilly...jedan od pionira Beogradske scene!!!
.veliki rockabilly,a takođe i DJ...mada dugo nije puštao
- Don Karlos
#3013 Re: Rockabilly - Psychobilly
Evo me doma ekipa...ajde lab šalji fotke sa onog tvog supersoničnog fotića(pravom poštom).Lobirao sam malo za jakne,sad je u procesu gruntanja...
- gocatgoer
#3014 Re: Rockabilly - Psychobilly
.hey Karlo!!!
.kako je bilo u Berlinu?
.kako je bilo u Berlinu?
- Don Karlos
#3015 Re: Rockabilly - Psychobilly
Odlično!Tri dana snimanja,ispunjena kvota od 14 pjesama i onda đabalebarenje...Snimili smo puno dueta i pjesme idu od rockabillya preko country swinga i blugrasa do countrya i nazad...Biti će to šareno interesantni album pun dobre vibre!
- fadill
#3016 Re: Rockabilly - Psychobilly
mmm dobro ovo crno Niksicko ssssljup!lab3352 wrote:@ Gvozda: Samo jos treba da se u imenu crew spominje i moje ime![]()
![]()
![]()
@ Fadill: Daj nagovori Adu da se ukljuci ovdje, ovo vise nema smisla da ja samo branim boje BiH na ovom forumu (Jefto se povukao, LuckyStrike se nejavlja, tebe sve manje) i smanji s tom pivom, pa makar crna bila
![]()
pa bas sam ga zezo pred eddijem i gocom kako je on vecj registrovan ovde odavno a samo posmatra i suti ko riba
sjecas se da je napiso par postova? ako me pamcjenje ne vara mislim da je
tako da..tu je al i nije
- Nice Guy Eddie
#3017 Re: Rockabilly - Psychobilly
"Matori Sale"...valda jedini u ekipi ko je stariji od mene. Matori mu je nadimak još iz srednje školegocatgoer wrote:.pozdrav Mario!!!wild one wrote:Hej Cat, ovaj čiča u košulji na fotografiji sa vama mi je nekako poznat...tko je to?
.to je naš "Big Daddy" Sale Rockabilly...jedan od pionira Beogradske scene!!!
.veliki rockabilly,a takođe i DJ...mada dugo nije puštao
Jedan od retkih preživelih r-billy likova još od 2. polovine 80-ih ....RESPECT!
- lab3352
#3018 Re: Rockabilly - Psychobilly
@ Fadill: Ako Ado ovo samo prati i šuti, mogao bi uskoro da dobije crveni karton i na klupu za rezrvne igrače ... ZATO NEKA SE JAVLJA
... Btw, dobre su one tetovaže na ruci, bar koliko sam mogao da vidim ...
@ Karlo: Šalji mi mail adresu vlasnika Rhythm Bomb Records i javi nam sta si sređivao oko jakni ... ???! Drago mi je da cujem da je snimanje proslo OK i da si zadovoljan ... Kada se ocekuje izdavanje albuma i znas li nesto vise detalja? Imam nesto oko 650MB slika, ali iskreno nisam stigao da ih sve razvrstam, ali mislim da ce ti se ova posebno svidjeti, jer je pravo dobro ispala:

A opet gledam slike s koncerta u BG i koliko mogu da se sjetim momak koji svira kontrabas u EF je bio u Medulinu i mislim da je bio s nama u petak za stolom. Ne mogu da se sjetim ko me je upoznao s njime (da li Fitz ili Divljak, nisam siguran)
@ Karlo: Šalji mi mail adresu vlasnika Rhythm Bomb Records i javi nam sta si sređivao oko jakni ... ???! Drago mi je da cujem da je snimanje proslo OK i da si zadovoljan ... Kada se ocekuje izdavanje albuma i znas li nesto vise detalja? Imam nesto oko 650MB slika, ali iskreno nisam stigao da ih sve razvrstam, ali mislim da ce ti se ova posebno svidjeti, jer je pravo dobro ispala:

A opet gledam slike s koncerta u BG i koliko mogu da se sjetim momak koji svira kontrabas u EF je bio u Medulinu i mislim da je bio s nama u petak za stolom. Ne mogu da se sjetim ko me je upoznao s njime (da li Fitz ili Divljak, nisam siguran)
- Muri
#3019 Re: Rockabilly - Psychobilly
Krasne slike sa te svirke...
Ko je taj Marco sa kontra???? U kojoj grupi svira? Odakle je?
Ne mogu lagati i govoriti kako jedva NE cekam da cujem taj Sun-ov session!!!
Evo jedna stvar koju sam propustio a tjera me sujeta da se vratim na tu temu.
Dakle cipele!!!
Fetishista kakav jesam poletio sam odmah da napravim i ja fotku svoje kolekcije kad je bila aktuelna ona prica o
cipelama na forumu.
Sve fino poredam i otkrijem da mi fali jedan par, za mene jako bitan jer naime sam se ozenio u tim cipelama!!!!
Nikako da se sjetim gdje sam ih ostavio. Prerovim cio stan par puta, garazu, auto,...nigdje ih ba...
Krenem zvati svirke da vidim da ih nisam zaboravio na svirci negdje, ali nikako da se sjetim na kojoj sam imao zadnji put.
Tako ti odem na par mjesta i pregledam BACKSTAGE i garderobe da nisu tamo i NISTA!!
U jednom hotelu gdje smo spavali kad smo svirali covjek natjero sobaricu da extra pregleda svih 180 soba da nisu tamo ostale.
Nema.
Hajd reko da probam jedno mjesto gdje smo svirali 250 kilometara od Stockholma, ali rekoh nemoguce da su tamo jer zadnji put sam sviro tamo zimus
negdje u Novembru.
Nazovem ja za svaki slucaj i BINGO!!!! Gazdarica ih ostavila i cekale me cipe od Novembra, ali kaze ima puno posla i sama je u restoranu nemoze mi poslati.
I tako ti ja spucam autom tamo i dovezem sebi nazad cipe.
I evo ih u ovoj ZLATNOJ KOLEKCIJI ( skroz lijevo crno-bjele)
Obratite paznju na ljubicaste suede kriperice : one su stare oko 25 godina!!!!
Uzivajte!

Ko je taj Marco sa kontra???? U kojoj grupi svira? Odakle je?
Ne mogu lagati i govoriti kako jedva NE cekam da cujem taj Sun-ov session!!!
Evo jedna stvar koju sam propustio a tjera me sujeta da se vratim na tu temu.
Dakle cipele!!!
Fetishista kakav jesam poletio sam odmah da napravim i ja fotku svoje kolekcije kad je bila aktuelna ona prica o
cipelama na forumu.
Sve fino poredam i otkrijem da mi fali jedan par, za mene jako bitan jer naime sam se ozenio u tim cipelama!!!!
Nikako da se sjetim gdje sam ih ostavio. Prerovim cio stan par puta, garazu, auto,...nigdje ih ba...
Krenem zvati svirke da vidim da ih nisam zaboravio na svirci negdje, ali nikako da se sjetim na kojoj sam imao zadnji put.
Tako ti odem na par mjesta i pregledam BACKSTAGE i garderobe da nisu tamo i NISTA!!
U jednom hotelu gdje smo spavali kad smo svirali covjek natjero sobaricu da extra pregleda svih 180 soba da nisu tamo ostale.
Nema.
Hajd reko da probam jedno mjesto gdje smo svirali 250 kilometara od Stockholma, ali rekoh nemoguce da su tamo jer zadnji put sam sviro tamo zimus
negdje u Novembru.
Nazovem ja za svaki slucaj i BINGO!!!! Gazdarica ih ostavila i cekale me cipe od Novembra, ali kaze ima puno posla i sama je u restoranu nemoze mi poslati.
I tako ti ja spucam autom tamo i dovezem sebi nazad cipe.
I evo ih u ovoj ZLATNOJ KOLEKCIJI ( skroz lijevo crno-bjele)
Obratite paznju na ljubicaste suede kriperice : one su stare oko 25 godina!!!!
Uzivajte!

- lab3352
#3020 Re: Rockabilly - Psychobilly
Fina kolekcija Muri ... samo smo jaknu vidjeli u Medulinu, pa ti predlazem da ponovo pogledas u ormar, jer nisam siguran da li je Vojkan bio u Švedskoj prije Medulina

Provjeri ormar jos jednom ...
Odlicna kolekcija ... moram ja jos da uslikam svoje kripsice, koje sam dobio na poklon od Ivana (Morbilly-ja) ...

Provjeri ormar jos jednom ...
Odlicna kolekcija ... moram ja jos da uslikam svoje kripsice, koje sam dobio na poklon od Ivana (Morbilly-ja) ...
- Muri
#3021 Re: Rockabilly - Psychobilly
Nije los ni njegov Drape Coat,
medjutim ima jednu "greskicu"...
pogledaj njegove i moje dzepove!!! Moji su "country style" u fazonu polumjeseca.
No Frx u ormaru je
medjutim ima jednu "greskicu"...
pogledaj njegove i moje dzepove!!! Moji su "country style" u fazonu polumjeseca.
No Frx u ormaru je
- CharlieMemphisMafia
#3022 Re: Rockabilly - Psychobilly
Hahaha, vala baš!lab3352 wrote: pa ti predlazem da ponovo pogledas u ormar, jer nisam siguran da li je Vojkan bio u Švedskoj prije Medulina![]()
![]()
![]()
Usput, ljudi (iz BG) igrasmo bilijar celo veče u petak na žurci i niko da mi kaže za svirku u studenjaku?
Juče me zvao Jovandeka ni njemu niste rekli srce ste mu slomili , još je bio njegov fazon.
- CharlieMemphisMafia
#3023 Re: Rockabilly - Psychobilly
Joj - kud se ne setih nicka - Charlie don't surf!fadill wrote: dobrodosho Charlie don't surf
Ako je za mene, hvala gazda!
- sun56
#3024 Re: Rockabilly - Psychobilly
Ivan te upoznao s Markom, to je (i) njegov kontrabasist, zato jedva čekam 9. mjesec da ih vidim live (možda i opalimo zajednički gig). Mogu samo zamislit kak bu to bilo ludo, Morby i Marko zajedno na stage-u, a na vokalu Morbijeva bolja polovica, da niš ne sviraju pomeli bi sve pred sobomlab3352 wrote:A opet gledam slike s koncerta u BG i koliko mogu da se sjetim momak koji svira kontrabas u EF je bio u Medulinu i mislim da je bio s nama u petak za stolom. Ne mogu da se sjetim ko me je upoznao s njime (da li Fitz ili Divljak, nisam siguran)
- Nice Guy Eddie
#3025 Re: Rockabilly - Psychobilly
Sorry Charlie, bila je najava na forumu i dogovor vidimo se u studenjaku.CharlieMemphisMafia wrote:Hahaha, vala baš!lab3352 wrote: pa ti predlazem da ponovo pogledas u ormar, jer nisam siguran da li je Vojkan bio u Švedskoj prije Medulina![]()
![]()
![]()
Usput, ljudi (iz BG) igrasmo bilijar celo veče u petak na žurci i niko da mi kaže za svirku u studenjaku?
Juče me zvao Jovandeka ni njemu niste rekli srce ste mu slomili , još je bio njegov fazon.
Reci Jovandeki da ne tuguje puno jer nije bila na repertoaru ni jedna obrada Wham, Culture Club...ili šta god je već on počeo da pušta na svojim partyima