BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Koliko bodova ćemo osvojiti u dvomeču sa Slovačkom?

Poll ended at 10/09/2013 12:53

Šest
219
50%
Četiri
101
23%
Tri
45
10%
Dva
12
3%
Jedan
22
5%
Nula
35
8%

Total votes: 434

It_is_a_Leclerc

#3001 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by It_is_a_Leclerc »

Da je Safet Sušić hrabar, Ibišević bi počeo na klupi, a Hajrović bi igrao od početka, jer ima puno više potencijala za izvlačenje ispred stopera, i uzimanje lopte. Ibišević je ipak "final touch" čovjek. Plus, Hajrović ima motiv više da igra, da radi, da se dokaže, a opasan je i iz prekida.
No, s obzirom da je Hajrović stigmatiziran kao reprezentativni tifusar od kojeg svi bježe, za očekivati je da ga Sušić uvede u slučaju da, ne daj Bože, Slovaci povedu, a da u napadu imamo dva klasična centarfora koji se teško izvlače i koji s loptom dođu u kontakt svako 5 minuta.
nKrkan

#3002 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by nKrkan »

Da je Sušić hrabar igro' bi 4-5-1 ko' protiv Francuza
GeneralBHF

#3003 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by GeneralBHF »

Ne mogu sve da citam onako samo prodjem! Treba se suzdrzati bilo kakvih komentara!
Frankyee

#3004 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Frankyee »

It_is_a_Leclerc wrote:Bio motivacioni sastanak - predsjednik saveza, Ivica Osim, Sušić i igrači.

Valjda su tako kolektivno uspjeli odgovoriti Sušića od tvrdoglavog inzistiranja na floskuli da nije pogriješio, a svima je jasno da jest.

I da... Teško nama ako se budemo uzdali u to da će Slovaci nešto mijenjati u svojoj igri, igrati otvorenije i to, jer neće, jer su nas dobili i misle da znaju recept da nas uzmu. Mi smo ti koji moraju nešto raditi drugačije.

ovo za sastanak - odakle informacije?
Better Man

#3005 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Better Man »

Sinoč je ponovo proradio naš gubitnički mentalitet koj je posljedica prevelike euforije podcjenjivanja protivnika. Kao ko su oni, rutinski ćemo ih dobiti. Naši više nemaju pravo na bilo kakav kiks i moraju dobiti sve tri utakmice do kraja ako žele ići na SP. Ako ne izbore direktan plasman na SP, treba ih javno razapeti, jer imati sve u svojim rukama, a na kraju prokockati nije normalno.
Charuga
Globalni moderator

#3006 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Charuga »

Toliko me je ovo L repki ubadalo u oci da mi nije bilo mrsko povaditi sve postove ... :)
DonV wrote:Nista oni su igrali 1-1 sa Liht. bilo je svakavki prica kako cemo ih uzeti sa 4,5 razlike itd. A nismo ni jedan sut u okvir gol. Skrtel, Durica, Hub pojeli. neozbiljni smo protiv Slovacke koja nije L repka. a to sto na tabeli je imala samo 9 b novi trener, pozitivni šok kako ti i biva.
DonV wrote:Kriva je Slovacka ta Slovacka sto igra 1-1 sa Liht. :roll: ta ce oni.
DonV wrote: Jos da tu dodamo Pjanica-Miske pa to moze protiv L repki po ko zna koji put smo to vidjeli.
...........
Ma daj Pape.. sta rece siguran sam da im mozemo dati dva tri gola :( a odbrana Slovacke je mnogo jaca od Grcke al eto oni igrali sa Liht. 1-1 kod ex. selektora.
DonV wrote:I jos kad bile price i mnozenje poena kojekakvi kao bicemo nosioci u grupama SP. :lol: Sva sreca pa je Slovacka kiksala protiv L repki i zato su tu gdje jesu, dosao novi selektor donio pozitivni šok, imaju po meni i jacu odbranu od Grcke al et.
DonV wrote:Igrali kiksali protiv L-L repke i nama poziv da smo dobili 5,6 :0 unaprijed :roll: :( vise respekta smo imali protiv L repki.
DonV wrote:Sa ovim timomsastavom nista od nas procitani smo kao bojanka od Slovacke odbrane sredine.

Sva sreca u nesreci pa je Slovacka kiksala protiv L repki ranije.
DonV wrote:A vidjeli su neki nas i kao 1. i nosioci na SP :roll: nakon 6 kola. i ne igranja protiv kiksera L repki. sva sreca u nesrecu mozda da nisu kiksali protiv L repki imali bi vise respekta prema njima a stvarali su oni veliki broj sansi protiv L repki ali nije ih htjelo kao ni protiv Grcke gdje su izgubili a bili mnogo bolji ko god je gledao tekmu zna o cemu pisem. Grci im dali gol iz jedne sanse suta.
DonV wrote:Nasi jadni navijaci na tribini su usli vrlo rano na stadion cekali, fakticki izgubili glas citav dan na nogama samo u BOSNI nazalost.. i onda su oni kao krivici nema.. a onda tokom tekme jos :shock: uvukla se nervoza jer se previse napalila raja da ce biti lahko itd.. Slovacka kikser Liht. :thumbup: mediji, Pape.
Na kraju tekme :thumbup: BOSNA BOSNA BOSNA....
DonV wrote:Weiss, Sestak, Nemec nisu igrali klf. i nisu oni kiksali protiv L repke.. ali to je poziv unaprijed za 5,6 komada protiv jace odbrane od Grcke.
DonV wrote:Zato sto Pape takticar umislio sebi nesto.. imati loptu i onda vracati je nazad.. jer odbrana Slo nije odbrana L. repke Navuci protivnika daj mu mesa neka izvuce odbranu... daj tako i nama sansu za kakvu kontru, jok PAPE takticar cekao cekao i docekao gresku nasu jer ga kao bojanku procitao KOZAK. Moglo je i gore biti sreca u nesreci.
DonV wrote:Samo treba dodati da igraci poput Weiss, Sestak, Nemec nisu fakticki ni igrali klf. tj. nisu oni grupno u najjacem ni timu kiksali protiv L repke.. .
DonV wrote:A protiv L repki je bio oprezniji... e Pape bas je i motivisao slovake odma grlom u jagode krenuo procitan kao bukvar od strane Kozaka ali Pape je ostao dosljedan ne mjenjati nista ni nakon 45 min, ubacio Viscu 2ligasa iz turske.
DonV wrote:O tome sam pisao prije tekme i bio ismijavan.. jos na to dodaj da Nemec, Sestak, Weiss nisu ni igrali fakticki klf. ovih prvih 6 odigrani a naravno sreca u nesreci mi smo sebi dali povoda da ih otpisemo cast pojedincima jer su oni kiksali protiv L repki gdje su koje gledao tekmu stvorili veliki broj sansi ali nije htjeo u GOL. i zato su imali 9b a ne 11 ili 13 mozda bi i Pape bio oprezniji ne znam sta je njega ponijelo da toliko podcjeni Slovacku kao da je rijec o L repki a svi znamo da je imao vise respekta prema L repkama i prije tekme stavise igrao mu je klasicni DM opreznije, manje pumpre cuj dacemo im dva do tri gola i ono ćorak ajd da je to govr. posle nekakve pobjede kod kuce u prvoj pa ono idemo u Zilini nismo odigrali nesto perf. ali pobjedili pa ono dacemo im sigurno dva do tri gola ala ĆIRONI.. eeeh Pape.
DonV wrote:Eh pa nismo igrali sa Slovackom jbg. previse podcjenjena rep. koja na srecu u nesreci kiksala protiv L repki pa smo ih vjerovatno zato podcjenili cast pojedincima poput mene a samo prebacili L repke i Grcku jednoc prvi put imali sportske srece.
DonV wrote:Da smo sinoc igrali protiv opet recimo protiv neke od ovih L repki bilo bi opet ono 4,5 komada
DonV wrote:Sinoc da smo igrali protiv neke od L repki iz grube opet bi bilo 4,5 komada u mrezi protivnika i umislili bi sebi da mozemo i Spanijom itd...
DonV wrote:Zivimo od slobodnog udarca u nadi za gol a sinoc je trebalo vise drske igre, duel na dribling niske lopte, vise traziti protora za suteve.. mah :( nije to L repka a i tamo smo se mucili jer je bilo previse glupi naivni cent. koji protiv nizeligasa mogu da prodju.. Pobogu
I kad mu covjek kaze da trola i da prestane jedno te isto pisati on se nadje "uvrijedjen" ... 8-)
Mustang1

#3007 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Mustang1 »

Ja mislim da ste sve moguce kombinacije i predlaganje iznijeli .. Samo jos niste rekli da se Safet obuce,uskoci u kopacke i zaigra :D
It_is_a_Leclerc

#3008 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Frankyee wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Bio motivacioni sastanak - predsjednik saveza, Ivica Osim, Sušić i igrači.

Valjda su tako kolektivno uspjeli odgovoriti Sušića od tvrdoglavog inzistiranja na floskuli da nije pogriješio, a svima je jasno da jest.

I da... Teško nama ako se budemo uzdali u to da će Slovaci nešto mijenjati u svojoj igri, igrati otvorenije i to, jer neće, jer su nas dobili i misle da znaju recept da nas uzmu. Mi smo ti koji moraju nešto raditi drugačije.

ovo za sastanak - odakle informacije?
Rekao mi Emir Delić, novinar Al Jazeere.
north

#3009 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by north »

It_is_a_Leclerc wrote:Da je Safet Sušić hrabar, Ibišević bi počeo na klupi, a Hajrović bi igrao od početka, jer ima puno više potencijala za izvlačenje ispred stopera, i uzimanje lopte. Ibišević je ipak "final touch" čovjek. Plus, Hajrović ima motiv više da igra, da radi, da se dokaže, a opasan je i iz prekida.
No, s obzirom da je Hajrović stigmatiziran kao reprezentativni tifusar od kojeg svi bježe, za očekivati je da ga Sušić uvede u slučaju da, ne daj Bože, Slovaci povedu, a da u napadu imamo dva klasična centarfora koji se teško izvlače i koji s loptom dođu u kontakt svako 5 minuta.
Slažem se, i ne samo hrabar, nego mudar i pametan....pa jebemu ako si dero sa jednom ekipom ove žnj ekipe i uspio jednom i Grčku ne mora značiti da ćeš do sudnjeg dana u tome svaki put prolaziti..pročitan si lave od protivnika ko bukvar, nešto sad i odmah treba i mijenjati pa makar to bio i rizik golemi....Hajrović zna s loptom, sinoć prvi put primi loptu okrenu dva njihova igrača i izbori faul...ne kažem da zbog treba igrati, ali daj mu poluvrijeme, pa ako ne ide u drugom mijenjaj, radi nešto, a ne svaki put ponavljati svi znamo kojih su to 10 igrača i kako ćemo igrati, te kako mi možemo svakoj ekipi zabiti najmanje dva-tri gola...mogu i ja tako voditi ekipu....zajebi tu priču i radi da se neke stvari poprave, a sinoć se mora toga dosta ispraviti, od pristupa igrača, izbora prvih 11, taktike itd...
avantgarde

#3010 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by avantgarde »

Better Man wrote:Sinoč je ponovo proradio naš gubitnički mentalitet koj je posljedica prevelike euforije podcjenjivanja protivnika. Kao ko su oni, rutinski ćemo ih dobiti. Naši više nemaju pravo na bilo kakav kiks i moraju dobiti sve tri utakmice do kraja ako žele ići na SP. Ako ne izbore direktan plasman na SP, treba ih javno razapeti, jer imati sve u svojim rukama, a na kraju prokockati nije normalno.
:thumbup:
tako se to radi u realnim zemljama i kod ljudi koji znaju kako to hoda!...imas jednu sansu,mozda maximalno jos jednu a onda,sledeci kiks mrssss napolje!
MOSALJOZE

#3011 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by MOSALJOZE »

"Ko ne može da trči, taj ne može ni da igra"
Pregledajte video doktor fudbala je sve objasnio
BHF_Manijak

#3012 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by BHF_Manijak »

Idemedosumom wrote: Sta je to Avdija uradio? Uspio 2 ili 3 puta ubacit loptu po desnoj strani? A zadatak mu je bio da leta gore-dole, odnosno da stigne i odbrani pomoc, toga se ne sjecam. Vrsajevic nije bio najgori pojedinac na terenu, ali zasto ga forsirati kada imamo bolje rjesenje?

Hajrovic je sigurno kvalitetniji igrac, treba njega stavit na desno krilo zajedno s Mujdzom na beku (ako bude spreman)
Sta je Avdija uradio? U tome i jeste problem sto nije nista, u defanzivi! Njegov primarni zadatak je da BRANI, a to je radio katastrofalno! Pa nije Kozak levat, ljudi su sve i jedan napad u prvom poluvremenu isli po njegovoj strani - SVE I JEDAN! Skontali da je zestoka promaha kad on brani.
Plus na Avdijnu limitiranost u defanzivi dodaj i Safetovu bajnu odluku da igramo bez desnog krila, sto znaci u takvoj taktickoj postavci Avdija sparta po kompletnoj strani, gdje se covjek trosi do jaja i eto ti poraza!
Ne moze bez desnog krila i Bog!
shalla wrote:Na tekmu sam se već osvrnuo ali moram reći da sam sinoć popizdio na stadionu zbog Pjanićevog hodanja. Ne znam koliko se to vidjelo na tv-u ali nakon SVAKOG pogrešnog pasa koji je dao slovacima u noge, iste je samo propratio pogledom... Ima li neka statistika koliko je sinoć prohodao/pretrčao, Bog me ubio ako je tu bilo više od 3 kilometra...
Izvini Mire, smatram te genijalcem i volim igrače tvog profila i ponosan sam što si bosanac ali sam ti sinoć nakon cca 10 pogrešnog pasa i gledanja slovaka kako jure u kontru jebao sve po spisku... Eto, ko prizna pola mu se prašta :mrgreen:
Slazem se! Jebi ga, on u Romi ima De Rossia koji za njega trci, ovdje nije imao nikoga, jer on, Medunjanin i Miske zajedno pretrce nekih 5 kilometara!
Navikao u Romi, ali kod nas tako ne ide. Opet je to Safetov propust, jer ne mozes igrati bez zadnjeg veznog!

Hajd razumijem sve, naguze te ljudi u jednoj tekmi, jebi ga desava se, i drugi repke budu nadigrane, ali ti opet nakon toga k'o bekan ponavljas da bi izveo istu postavu i istu takticku postavku! Halo ba jebo ga dan, pa jesi li ti gledao utakmicu ili si prespavao uz aut liniju???
Jedu nas ljudi u drugom poluvremenu, nakon sto su izanalizirali prvo, a nas selektor bi isto odigrao!
Pa hajd kad amater konta da moze igrati sa 5 ultraofanzivnih igraca i bez trkaca u vezi, ali kad ti to selektor ponavlja, to je vec problem pravi! Jedne prilike Ivica Osim je rekao, ne znaci igrati defanzivno ako ti igras sa 5 igraca u vezi, to moze biti itekako i ofanzivno, eh isto tako i obrnuto! Ne znaci igrati ofanzivno ako ti svrstas 5 likova koji smetaju jedan drugom, a postavka moze proci protiv svakako limitiranih ekipa tipa Latvije, Litvanije...
Pa je li on vidio koliko su nasi veznjaci pretrcali u ovoj utakmici i kako su nam ljudi kontre sibali kako su htjeli?

Ne znam vala, ali fakat nikad nece nauciti izjave davati. Lupa kad sta stigne, ili u jednu ili u drugu krajnost. Dosad se pokazalo da zaista uci na greskama, ali zato treba proci nekad i 3-4 tekme, sto u ovom slucaju nije dobro nikako!
Gandalf

#3013 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Gandalf »

90% uspjeha u današnjem sportu je snaga, zna Švabo šta priča, ovaj klip djeci koja treniraju fudbal puštati svaki dan, imali bi tu šta naučiti i mnogi treneri, ali i "zvijezde" na terenu
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#3014 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by japin_mutapi »

samo treba misimovića ostaviti na klupi i sve će biti u redu
naš najgori igrač
noiserr

#3015 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by noiserr »

Image :-)
Muhamed Đakmić

#3016 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Muhamed Đakmić »

BiH - Slovačka slično kao Hrvatska - Škotska. Oba selektora fulila sa playmakerom viška.
fakat

#3017 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by fakat »

Ova zadnja Safetova izjava je fakat iritantna, ne priznaje gresku i zeli da vjerujemo da nas nije htjela sreca...
Last edited by fakat on 07/09/2013 23:11, edited 1 time in total.
SaNsEo

#3018 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by SaNsEo »

MOSALJOZE wrote:

:thumbup: :thumbup: :thumbup: Kao da sinocnu tekmu opisuje
fakat

#3019 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by fakat »

korisnik101 wrote:Susic me je protiv USA iznenadio. Ali rekoh, namjerno je izgubio, OK je.
Ali sad ovo.
Ne znam.

Ako ne vidi koliko Misimovic i Pjanic guse jedan drugog i ne vidi kako srljanje u napad vodi do sigurne katastrofe,, onda ne znam sta on radi kao selektor.?

I dosta mi je price kao mi bi bili drugaciji da smo zabili u prvom poluvremenu.
Jesmo li mi gledali istu utakmicu ??
Da smo igrali 6 sati bez prestanka, ne bi Slovacima zabili gol.
Jednostavno nismo imali izglednog suta na njihov gol a kamoli sanse.
Cuj ti njih,, da smo zabili odmah !??
I ja da spavam sa Angelinom Jolie, bio bi maher.
:thumbup:

jos bolje bi bilo da su oni sebi dali autogol jos na pocetku, eh sto bi nas to diglo.... :lol:
Last edited by fakat on 07/09/2013 23:20, edited 1 time in total.
avantgarde

#3020 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by avantgarde »

jedino Lulica bih izdvojio i cestitao mu,momak je igrao kao lud,trudio se maximalno,svaka mu cast.. :thumbup:
noiserr

#3021 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by noiserr »

SaNsEo wrote:
MOSALJOZE wrote:

:thumbup: :thumbup: :thumbup: Kao da sinocnu tekmu opisuje
Ja kad reče "pukne metla ko top". Ima izraze to malo ko ima. Da mi je pročitati tu Japansku knjigu "Words of Osim" na našem dao bi sve. Legenda!
NeenaSa

#3022 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by NeenaSa »

north wrote:Među najboljim smo u svijetu po znanju i tehnici, al u panjevima..na osnovu čega, demoliranja Latvije, Litvanije i Lichtensteina...jedino vrijedno spomena je Grčka u Zenici i ništa više...ako je to dovoljno za takvu tvrdnju onda imamo ozbiljnih problema sa logikom i zdravim razumom....treba nam još pure da bi bili u rangu šta god da se gleda kao kriterij: Brazil, Argentina, Urugvaj, Holandija, Španija, Njemačka, Francuska, Italija, Portugal....su za dvije klase ispred nas..od ovih što su ne toliko bolji, ali bolji: Engleska, Rusija, Hrvatska, Švedska, Mexico.... ima ih još sigurno..... Obala Slonovače iako nemaju neke rezultate ali pogledati im sastav...i još hejbet reprezentacija u svijetu koji su bare-bare sa nama i gdje bi u dvije tekme bilo povuci potegni....pa gdje smo to među najboljim u svijetu?

Pape, odvadi malo, pazi šta pričaš, spremi reprezentaciju i donesi nam pobjedu iz Slovačke..... ili kroz baraž :-) , nas odvedi u Brazil...inače, ako ovo uprskaš bogami ćeš crnim slovima biti upisan u istoriju naših trenera...
Upravo, sa izuzetkom zadnje recenice.
Nakon izjava, svi smo ocekivali rasturanje Slovaka na Bilinom.
Hedg

#3023 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Hedg »

Samo da nam ne bude kao u Rumuniji onda...
It_is_a_Leclerc

#3024 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

fakat wrote:Ova zadnja Safetova izjava je fakat iritantna, ne priznaje gresku i zeli da vjerujemo da nas nije htjela sreca...
ali čovjek mrtav-hladan kaže : "Nije bilo sreće. Svaki su nam šut blokirali". Pa jebote, nije to nesreća, već pravovremen izlazak u blok. Meni je to isto iritantno. Umjesto da podigne atmosferu u ekipi nekom izjavom tipa - "Sad ćete vidjeti totalno drugačiji tim", itd. on forsira - "Bit će sve isto"... :roll: :roll:
BHF_Manijak

#3025 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by BHF_Manijak »

jebote zivot, covjece ovo je bilo 2006, dakle prije 7 godina, a covjek se od tog datuma dosad promjenio da ga ne prepoznas! :( :( :( Mislim hajd, jest to predug period za ljude u njegovim godinama, ali tacno me tuga uvati kad ga danas vidim da covjek ne moze sam ni da hoda. :(
Locked